Lækker mad på 20 minutter: Nu kan du få måltidskasser fra Simon’s leveret lige til døren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den aktuelle situation i Danmark tvinger alle brancher til at tænke i nye baner for at overleve.

En af Aalborgs mest populære catering-virksomheder, Simon’s, plejer at have meget travlt i køkkenet, hvorfra de tryller med råvarerne, så de kan forkæle nogle af byens største virksomheder med lækre frokostordninger og ikke mindst private selskaber med alt lige fra tapas, brunch og sæsonbuffet.

“Vi er hårdt ramt som så mange andre i mad- og restaurationsbranchen, og jeg har været nødsaget til at sende mange kokke hjem.

Men nu er vi klar med et nyt initiativ, som forhåbentlig kan få en del af mine medarbejdere i arbejde igen – og ikke mindst også gøre karantænedagene hjemme ved familien Danmark lidt rarere,” fortæller Simon Bak til MigogAalborg.

Læs også: Fuld fart på Simon’: Frokost-koncept er populært

Lækre retter leveret til døren – og tilberedt på kun 20 minutter

Simon’s er nemlig klar med et helt nyt koncept i form af smagfulde måltidskasser, som altid kun tager 20 minutter at opvarme eller tilberede.

“Vi åbnede op for bestillinger i går (søndag red.), og vi har allerede fået 50 bestillinger. Vi er meget taknemmelige for opbakningen, og håber selvfølgelig, at endnu flere vil støtte op,” siger Simon.

Måltidskassen indeholder aftensmad til fire dage, og der medfølger altid en udførlig vejledning, så alt bliver tilberedt korrekt.

Du kan bestille fra 2 personer og op til 6 personer (ønskes til flere personer kan det arrangeres efter aftale), og måltidskassen leveres hver søndag, så du ikke behøver at have hovedbrud over, hvad aftensmaden skal stå på i de kritiske hverdage.

“Fokus er på klassiske, familievenlige retter, som alle kan lide, og som altid kun kræver 20 minutter i køkkenet,” siger Simon.

Klassiske retter og ny inspiration

Retterne kan være alt fra boller i karry, engelsk bøf, fiskefrikadeller, pulled pork burger osv., og smagene er velkendte, så hele familien bliver tilfredse.

I næstes uges måltidskasse er der eksempelvis ”Chili con Chicken” på menuen, men chilien medfølger separat, så børn (og sarte sjæle) kan justere smagen alt efter, hvor stærk de vil have den.

De klassiske smage bliver altid suppleret med en frisk salat.

“I salaterne prøver vi at bidrage med lidt ny inspiration, så man kan få øjnene op for, at salat ikke behøver at være kedeligt,” forklarer Simon.

Simon fortæller, at han allerede har fået forespørgsler på en grøn kasse og en sund kasse.

“Her i starten har vi fokus på én kasse, så vi kan lave den af højeste kvalitet hver gang, og så må vi se, hvordan nordjyderne tager imod vores initiativ, men vi har det da helt sikkert i tankerne, hvis det bliver en succes.”

Hvordan bestiller jeg?:

Du bestiller vil at sende din bestilling til info@simon-s.dk senest torsdag kl. 18.00 for levering søndag.

Ved bestilling oplyses navn, antal personer, leveringsadresse og telefonnummer.

Betaling foregår via MobilePay på nummer 50272, og bestillingen er først gældende, når betaling er registreret (oplys samme navn som måltidskassen er bestilt i).

En måltidskasse koster 450 kr. for 2 personer, 550 kr. for 3 personer, 650 kr. for 4 personer, 750 kr. for 5 personer og 850 kr. for 6 personer.

Det forventes, at man har de mest basale ingredienser såsom salt, peber og fedtstof.

Er du nysgerrig på, hvad måltidskasserne byder på i den kommende tid? Se med her:

Uge 14

Dag 1: Klassisk Pulled Pork burger med coleslaw
Røget paprika marineret blomkålssalat med ristede mandler og jumbo rosin

Dag 2 : ”Chili con Chicken” med kidney bønner og ris (Chili medfølger separat)
Salat på spidskål med citrus vinaigrette, edamame bønner og saltede jordnødder

Dag 3: Fiskefrikadeller med knuste Vildmose kartofler, vilde urter og brunet smør
Hjertesalat med ærter, hytteost, spinat og snack peber

Dag 4: Boller i østindisk madras karry med ris
Sæsonens salat med æble, mango og peanuts

 

Uge 15

Dag 1: Paneret rødspætte filet med cremet spinat, feta, timianbagte pastinakker og persillerødder med akaciehonning
Hvedekernesalat med urtemarineret fennikel, agurk og dild

Dag 2: Engelsk bøf af oksefilet med karamelliseret løg, små kartofler og reduceret sky
Broccolisalat med ristede kerner og soltørrede tranebær

Dag 3: Stegte nudler og rustikke grøntsager med mørbrad af dansk gris marineret i rød karry og kokosmælk
Asiatisk kålsalat med wakame tangsalat, sesam og sprød banan

Dag 4: Kyllingelasagne med spinat, rød peberfrugt og sauce mornay
Gulerods salat med jumbo rosiner, ristede mandler og citrus

 Du finder meget mere info lige her.

Sammen hver for sig: Kom med til Danmarks største påskefrokost

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmark er lukket ned, og årets påskefrokost bliver ikke den velkendte sammenkomst med familie og venner.

Men selvom COVID-19 har vendt op og ned på hverdagen, skal der stadig være plads til at hylde fællesskabet og vores højtider.

Derfor vil Aalborg Akvavit og Gastromand samle danskerne om påskebordet, hver for sig.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Danskerne opfordres til at holde fast i en af påskens bedste traditioner, også selvom det hyggelige frokostselskab i år er reduceret til husstandens familiemedlemmer.

Selvom du ikke skal lave mad til mange, skal der selvfølgelig stadig serveres gode påskeklassikere. Gastromand går forrest i forberedelserne og deler løbende deres bud på årets påskeretter, mens Aalborg Akvavit guider dig til påskeskænken.

Sådan foregår Danmarks største påskefrokost

Frokosteventet er et virtuelt fællesskab, søndag den 12. april, hvor danskerne kan sætte sig til bords fra kl. 13 til 16.

Hele oplevelsen deles med hinanden og resten af Danmark under #Danmarksstørstepåskefrokost på instagram og Facebook.

”Det kan godt være, at Corona-krisen forhindrer os i at mødes fysisk, men vi nægter at lade en pandemi holde os fra at have en klassisk påskefrokost med gode venner – sammen, hver for sig. Og vi er overbeviste om, at mange har det som os!

Så i år, er vi nødt til at være lidt kreative,” fortæller Frederik Lundberg, der er en del af teamet bag Gastromand.dk.

”Aalborg Akvavit er en naturlig del af det danske frokostbord. Men i år står familie og venner sammen på afstand, i stedet for at samles til det store påskebord.

Mange er spredt i hele landet og derfor er Aalborg Akvavit gået sammen med Gastromand, om en skål til alle, der savner sidemanden til påskefrokosten,” fortsætter Lajs Kaznelson, International Kategorichef, Aalborg Akvavit.

Sådan forbereder du dig

Du kan forberede dig på årets påskebord med inspiration til lækre opskrifter på gastromand.dk.

Fra den 1. april, kan du også lytte med på Radio NOVA, hvor du kan følge forberedelser på Danmarks største påskefrokost sammen med Aalborg Akvavit og Gastromand.

Hvad: Danmarks største påskefrokost
Hvor: Facebook og Instagram under #Danmarksstørstepåskefrokost
Hvornår: Søndag d. 12. april fra kl. 13-16

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte i Nordjylland holder sig stabilt

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Er ikke erstattet eller mangedoblet med nye indlagte

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Nordjylland heriblandt på Aalborg Universitetshospital stiger på ingen måde eksplosivt.

Faktisk ligger de nogenlunde stabilt. De faldt med 10% søndag, steg med 15% mandag men er faldet igen tirsdag med 6%.

31 indlagt i Nordjylland

Og på landsplan er Nordjylland langt bedre stillet end de øvrige regioner på antal indlagte.

Mandag var tallene 33 indlagt på sygehusene i Nordjylland med 9 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 31 indlagt med 12 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 529 indlagte på de danske hospitaler er kun 30 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Har du en social – eller sundhedsfaglig baggrund kan du nu tilmelde dig Aalborgs Corona-jobbank. Se hvordan Asta Witt gjorde her

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Aalborg har DMI lige en prognose på 17,9 grader og sol på mandag.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogAalborg, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Aalborg kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner også god på over 16 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Hvis man har lyst til at komme ud og nyde det gode vejr, så har MigogAalborg lavet en guide til, hvor man kan tage hen i naturen tæt på Aalborg langt væk fra mange mennesker.

Den kan du læse lige her