Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kan hentes gratis på lørdag: Kunstens krea-kits er et kæmpe hit

Af Stine Kjølby Christensen

Mange steder er tvunget til at holde lukket i øjeblikket – men det afholder ikke Kunsten fra at holde kreativiteten i live.

Kunsten stiller nemlig her under nedlukningen poser med materialer til kreative øvelser frem til fri afhentning, og så kan man slippe kreativiteten løs hjemme hos en selv i stedet. Og det er indtil videre en blændende succes.

Mange lægger vejen forbi for at hente inspiration og materialer til at være kreative sammen ved spisebordet, så selvom Kunsten fysisk er lukket ned, så strømmer kunsten og kreativiteten altså fortsat ud af Alvar Aaltos kendte marmorbygning på Kong Christians Allé.

De første gange var temaerne henholdsvis juleskæg, Bjørn Nørgaards “Drømmeslottet” og Michael Kviums kendte maleri “Big Foot”, og når museet lørdag 23. januar for fjerde gang stiller gratis krea-kits med materialer frem foran hoveddøren, er temaet fundet i Kunstens store samling af CoBrA-kunst.

Børn og andre kreative sjæle opfordres denne gang til at lave kruseduller om vilde dyr ved hjælp af posens indhold.

Rives væk

Formålet med krea-kits’ene er at sætte turbo på skaberkraften gennem mødet med kunsten udenom de digitale medier.

Og noget tyder på, at vi længes efter at bruge sanserne og fantasien langt væk fra skærme, for de ca. 100 krea-kits, der hver gang stilles frem, bliver revet væk på under et døgn.

Dertil kommenteres, likes, tagges og deles opdateringer om krea-kits på Kunstens sociale medier livligt. Ifølge Kunsten er opslagene nået ud til knap 30.000 mennesker, og tusindvis har reageret på dem.

Læs mere her.