Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slut med kun 30 minutter: Nu udvides korttidsparkering i hele Aalborg

Af Michael Qureshi

Du kender sikkert det med, at du bare lige skal et hurtigt ærinde.

Du finder en ledig p-plads i Aalborgs midtby, men der er kun 30 minutter at løbe på. Så alle forsinkelser hos lægen, tandlægen eller lange køer i butikkerne kan risikere at give dig en p-bøde.

For godt et år siden blev der ændret på den tidsbegrænsede parkering over hele byen, og der blev indført tidsbegrænset parkering på 30 minutter. Kommunen har nu evalueret ordningen og besluttet, at kortidsparkeringen udvides til 1 time.

Aalborg Kommune går i næste uge (midt i uge 50) igang med at ændre korttidsparkeringen fra 30 min. til 1 time i hele Aalborg.

Dermed skulle det gerne blive lettere for de parkerende bilister at nå sine ærinder i midtbyen.

Mere hensigtsmæssigt med en time

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen udtaler:

“I samråd med især Cityforeningen og de handlende i midtbyen har vi fundet frem til, at korttidsparkering på 1 time er mere hensigtsmæssig end 30-minutters parkeringen.

Mange har oplevet, at det har været en udfordring at nå et ærinde på kun 30 minutter – både i forhold til, hvis de skulle nå et ærinde i butikkerne eller nå en tid – for eksempel hos lægen.

Derfor ændrer vi nu på korttidsparkeringen, så bilisterne kan parkere 1 time gratis på korttids-parkeringspladserne i Aalborg.

Dermed håber vi, at den nye ordning imødekommer bilisternes behov,” siger Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Skilte udskiftes i løbet af december

Tidsbegrænsningen på 1 time er vurderet til at tilgodese flest mulige brugere ved at give størst mulig udskiftning. Pladserne anvendes nemlig både at byens beboere, som har en P-licens, og af dem, der kommer til byen med ærinder.

I løbet af december måned udskiftes skiltene med den tidsbegrænsede parkering, så bilisterne opfordres til holde godt øje med skiltene og parkere efter skiltningens anvisninger.

Del artikel

Andre læser også