Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe anerkendelse: Fårup Sommerland modtager fornem pris

Af Emil Kjær Jørgensen

Foråret er for alvor skudt i gang i Fårup Sommerland, der mandag den 18. marts fik overrakt Årets Økopris af Økologisk Landsforening.

Prisen gives til et professionelt køkken og en virksomhed, der i særlig grad arbejder for at udbrede økologien. 

”Ole Roed og hans team i Fårup Sommerland har gjort et enormt arbejde for at kunne ansøge om Det Økologiske Spisemærke i bronze.

De viser både stort mod og vedholdenhed, også når det ikke har været nemt,” siger Torben Blok, som er markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

Allerede for ti år siden åbnede forlystelsesparken en pastabod, der fik økologisk guldspisemærke, og i årene efter har parken stædigt arbejdet videre for at gøre det muligt at få økologi ind i alle dele af parkens spisesteder. 

”Prisen er en kæmpe anerkendelse og et stort skulderklap – og vidner heldigvis om, at vi i mange år har taget skridt i den rigtige retning. Det er mange år siden, vi besluttede at satse på lokale og økologiske kvalitetsråvarer i det omfang det er muligt, i en branche, som ikke er særlig kendt for at have kvalitetstilbud i madudvalget” siger Ole Roed, som er food and retail chief i Fårup Sommerland. 

Har stået fast på økologien 

Det har ikke altid været den nemme vej at gå efter mere økologi til gæsterne. Is, sodavand og andre traditionelle forlystelsespark-menuer kan være vanskelige at skaffe i en økologisk kvalitet. 

”Fårup Sommerland har stået igennem og stået fast. De har rakt ud til fødevareleverandørerne, og der er skabt stærke samarbejder med de leverandører, som har kunnet omstille sig til mere økologi,” siger Torben Blok. 

”Der er ingen tvivl om at gæsterne efterspørger bedre kvalitet – også selvom det handler om pølser, pommes frites og burgere. Det har Fårup Sommerland set og rykket på. Så nu afventer vi bare, at de andre parker i Danmark følger efter.” 

Udover Fårup Sommerland var de øvrige nominerede Uffe Truelsen fra Køkkenkultur, samt Marianne Vilsbøll Jacobsen, regionschef i Kost- & Ernæringsforbundet, og Alice Linning – begge frivillige i Ege Division Det Danske Spejderkorps. Det er Økologisk Landsforenings Udvalg for professionelle køkkener, der udpeger vinderen. 

I motivationen for vinder, Ole Roed og Fårup Sommerland skriver Økologisk Landsforening: 

Da Ole blev ansat i Fårup Sommerland for 25 år siden, var der ikke noget, der hed økologi. For 12 år siden stiftede Ole for første gang bekendtskab med økologen, og han så potentialet i, hvordan økologi kan udtrykke parkens holdning til den madoplevelse, gæsterne får.

For ti år siden åbnede parkens første restaurant med Det Økologisk Spisemærke i guld, og siden da er parken omlagt til økologi skridt for skridt. 2024 åbner Fårup Sommerland sæsonen med et Det økologiske spisemærke i bronze til hele parken.

Oles drivkraft er at skabe en sundere madoplevelse, og han mener, at økologien kan skabe rammen om netop det, så produktet tillægges en merværdi. Ifølge Ole er økologien derfor vejen frem for forlystelsesparker. 

Del artikel

Andre læser også