Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe ændringer på vej: Biler skal ud af Boulevarden og Algade

Af Simone Vestergaard
Indkørsel forbudt skiltet ved krydset ved Vingårdsgade
Indkørsel forbudt skiltet ved krydset ved Vingårdsgade

MigogAalborg har tidligere fortalt omkring Lommeparken, der kommer til at erstatte den nuværende parkeringsplads mellem Budolfi Kirke og Paradis is.

Budolfi Plads og det omkringliggende område er netop ved at blive nyetableret, og Budolfi Plads kommer til at rumme 31 lejligheder, en Rema1000 og erhvervslokaler med restauranter og cafeer, som skal forbinde og understøtte bylivet, sammen med Lommeparken.

Budolfi Aalborg
Fremtidens Budolfi Plads. Med forbehold for justeringer. Kilde: Kjaer & Richter

Endnu et led i kæden er, at den sidste del af Algade skal laves om til gågade.

Fra 2019 vil det ikke længere være muligt at køre i bil på den vestlige del af Algade op til Vesterbro. Gaden vil kun være forbeholdt fodgængere, cyklister og nødvendig varekørsel med forbindelse til gadens butikker samt renovation.

’’Det politiske udvalg i By- og Landskabsforvaltningen vil gerne have, at hele Algade bliver til gågade og det er baggrunden for, at den bliver lukket helt.

Jernbanegade mellem Algade og Vingårdsgade kan ikke lukkes ned, da eksempelvis Danske Bank stadig har kundeparkering der, og det skal der stadig være mulighed for.

I fremtiden vil der være parkering på dækket under Budolfi Plads. Man kører ind fra Vesterbro til Vingårdsgade og når man skal ud, så kører man langs Vingårdsgade tilbage til Vesterbro eller til Jernbanegade,” fortæller Jeppe Andersen, trafikplanlægger hos trafik og veje i By-og Landskabsforvaltningen, til MigogAalborg.

Nyt signalreguleret kryds

Det eksisterende lyskryds, der regulerer trafikken fra Algade og ud på Vesterbro, vil blive nedlagt og et nyt opføres ved Prinsensgade.

Kæmpe ændringer på vej: Biler skal ud af Boulevarden og Algade
Lyskrydset der grænser op til Vesterbro fra Algade

’’Nedlæggelsen af signalanlægget ved Vesterbro er en del af et arbejde, der går på, at forbedre trafikafviklingen på Vesterbro – her er nedlæggelsen så den første etape af det.

Signalanlæggene ligger på nuværende tidspunkt meget tæt. I fremtiden skal de ligge med en mere lige afstand mellem hinanden. Det gør det også nemmere at optimere tiderne, således at vi får en højere grad af grøn bølge, end det er muligt i dag,’’ fortæller Jeppe Andersen.

Lukningen af Algade ligger også op til nye muligheder, der kan minimere trafikken på Vesterbro:

’’Den nye løsning er, at man kan køre ind fra Vesterbro til Vingårdsgade, dreje til højre ad Jernbanegade og køre ud til det nye kryds, der kommer til at ligge der, hvor Jernbanegade krydser op til Prinsensgade og Danmarksgade.

Her kommer der et signalreguleret kryds, hvor det bliver muligt både at svinge til højre og venstre. På nuværende tidspunkt er det kun muligt at dreje til højre op til Vesterbro,’’ supplerer Jeppe Andersen.

Boulevarden lukkes ned for privatbiler

På nuværende tidspunkt er det stadig muligt, at køre fra Kennedy Arkaden, langs Boulevarden til Vingårdsgade – det bliver der også lavet om på. I fremtiden vil begge retninger til og fra Kennedy Arkaden blive lukket for privatbiler.

Det bliver kun muligt at lave ærindekørsler i retning nord mod syd, hvilket betyder fra Østerågade til Kennedy Arkaden og ikke modsat.

Kæmpe ændringer på vej: Biler skal ud af Boulevarden og Algade
Indkørsel forbudt skiltet ved krydset ved Vingårdsgade

’’Det er blevet besluttet, at begge retninger fremover skal lukkes, hvilket betyder at de nuværende restriktioner på Østerågade kommer til at gælde for hele Boulevarden. Dette gøres for at få en mere fredeliggjort bymidte,’’ fortæller Jeppe Andersen. 

Kæmpe ændringer på vej: Biler skal ud af Boulevarden og Algade
1: Algade lukkes for privat kørsel – lyskryds for enden af Algade fjernes
2: Kørsel i begge retninger af Boulevarden bliver forbudt

Mulighed for lukning af flere veje

På nuværende tidspunkt er Aalborg Kommune i fuld gang med at projektere og detailplanlægge ændringerne for Algade, og der er på nuværende tidspunkt ikke planer om at lukke flere veje til Vesterbro, men på længere sigt bliver det måske en nødvendighed:

’’På nuværende tidspunkt ligger det ikke i vores planer, men vi har en langsigtet idé om hvad der skal ske, og der kunne Hasserisgade være en af de gader, der kunne være hensigtsmæssigt at lukke ned. Det er et af de mest kritiske punkter ved Vesterbro.

Man har både trafikken fra AKKC, trafikken fra Prinsensgade samt Hasserisgade. Vesterbro indsnævrer sig ved Hotel Phønix, hvilket presser trafikken yderligere. Vi tror at det måske kan tage en del af presset, men der er endnu ikke besluttet noget endnu,’’ afslutter Jeppe Andersen.