Kæmpe ændringer på vej: Biler skal ud af Boulevarden og Algade

Skrevet af: Simone Vestergaard
Indkørsel forbudt skiltet ved krydset ved Vingårdsgade
Indkørsel forbudt skiltet ved krydset ved Vingårdsgade

MigogAalborg har tidligere fortalt omkring Lommeparken, der kommer til at erstatte den nuværende parkeringsplads mellem Budolfi Kirke og Paradis is.

Budolfi Plads og det omkringliggende område er netop ved at blive nyetableret, og Budolfi Plads kommer til at rumme 31 lejligheder, en Rema1000 og erhvervslokaler med restauranter og cafeer, som skal forbinde og understøtte bylivet, sammen med Lommeparken.

Budolfi Aalborg
Fremtidens Budolfi Plads. Med forbehold for justeringer. Kilde: Kjaer & Richter

Endnu et led i kæden er, at den sidste del af Algade skal laves om til gågade.

Fra 2019 vil det ikke længere være muligt at køre i bil på den vestlige del af Algade op til Vesterbro. Gaden vil kun være forbeholdt fodgængere, cyklister og nødvendig varekørsel med forbindelse til gadens butikker samt renovation.

’’Det politiske udvalg i By- og Landskabsforvaltningen vil gerne have, at hele Algade bliver til gågade og det er baggrunden for, at den bliver lukket helt.

Jernbanegade mellem Algade og Vingårdsgade kan ikke lukkes ned, da eksempelvis Danske Bank stadig har kundeparkering der, og det skal der stadig være mulighed for.

I fremtiden vil der være parkering på dækket under Budolfi Plads. Man kører ind fra Vesterbro til Vingårdsgade og når man skal ud, så kører man langs Vingårdsgade tilbage til Vesterbro eller til Jernbanegade,” fortæller Jeppe Andersen, trafikplanlægger hos trafik og veje i By-og Landskabsforvaltningen, til MigogAalborg.

Nyt signalreguleret kryds

Det eksisterende lyskryds, der regulerer trafikken fra Algade og ud på Vesterbro, vil blive nedlagt og et nyt opføres ved Prinsensgade.

Lyskrydset der grænser op til Vesterbro fra Algade

’’Nedlæggelsen af signalanlægget ved Vesterbro er en del af et arbejde, der går på, at forbedre trafikafviklingen på Vesterbro – her er nedlæggelsen så den første etape af det.

Signalanlæggene ligger på nuværende tidspunkt meget tæt. I fremtiden skal de ligge med en mere lige afstand mellem hinanden. Det gør det også nemmere at optimere tiderne, således at vi får en højere grad af grøn bølge, end det er muligt i dag,’’ fortæller Jeppe Andersen.

Lukningen af Algade ligger også op til nye muligheder, der kan minimere trafikken på Vesterbro:

’’Den nye løsning er, at man kan køre ind fra Vesterbro til Vingårdsgade, dreje til højre ad Jernbanegade og køre ud til det nye kryds, der kommer til at ligge der, hvor Jernbanegade krydser op til Prinsensgade og Danmarksgade.

Her kommer der et signalreguleret kryds, hvor det bliver muligt både at svinge til højre og venstre. På nuværende tidspunkt er det kun muligt at dreje til højre op til Vesterbro,’’ supplerer Jeppe Andersen.

Boulevarden lukkes ned for privatbiler

På nuværende tidspunkt er det stadig muligt, at køre fra Kennedy Arkaden, langs Boulevarden til Vingårdsgade – det bliver der også lavet om på. I fremtiden vil begge retninger til og fra Kennedy Arkaden blive lukket for privatbiler.

Det bliver kun muligt at lave ærindekørsler i retning nord mod syd, hvilket betyder fra Østerågade til Kennedy Arkaden og ikke modsat.

Indkørsel forbudt skiltet ved krydset ved Vingårdsgade

’’Det er blevet besluttet, at begge retninger fremover skal lukkes, hvilket betyder at de nuværende restriktioner på Østerågade kommer til at gælde for hele Boulevarden. Dette gøres for at få en mere fredeliggjort bymidte,’’ fortæller Jeppe Andersen. 

1: Algade lukkes for privat kørsel – lyskryds for enden af Algade fjernes
2: Kørsel i begge retninger af Boulevarden bliver forbudt

Mulighed for lukning af flere veje

På nuværende tidspunkt er Aalborg Kommune i fuld gang med at projektere og detailplanlægge ændringerne for Algade, og der er på nuværende tidspunkt ikke planer om at lukke flere veje til Vesterbro, men på længere sigt bliver det måske en nødvendighed:

’’På nuværende tidspunkt ligger det ikke i vores planer, men vi har en langsigtet idé om hvad der skal ske, og der kunne Hasserisgade være en af de gader, der kunne være hensigtsmæssigt at lukke ned. Det er et af de mest kritiske punkter ved Vesterbro.

Man har både trafikken fra AKKC, trafikken fra Prinsensgade samt Hasserisgade. Vesterbro indsnævrer sig ved Hotel Phønix, hvilket presser trafikken yderligere. Vi tror at det måske kan tage en del af presset, men der er endnu ikke besluttet noget endnu,’’ afslutter Jeppe Andersen.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15