Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt projekt: Her kommer der en ny park midt inde i Aalborg

Af Christine Luca Hornemann
Visualisering af Budolfi Plads
Visualisering af Budolfi Plads

Ved Budolfi Plads er der lige nu en kæmpe udvikling i gang. Der skal opføres butikker, caféer og boliger der skal forbinde og understøtte bylivet.

I Aalborg Kommune har man nu set en mulighed for at give blandt andet børnefamilier en park i byen, hvor der skal være plads til ophold og leg på det areal, man lige nu kender som parkeringspladsen, der ligger øst for Budolfi Kirke.

Det skal hedde Lommeparken.

“Tanken er at omdanne det til et opholdsområde med legeareal i stedet for parkering. Beslutningen hænger sammen med debatten om Budolfi Plads og et ønske om et grønt sted i byen med mere leg for børnefamilier der bor i byen, men også for dem der besøger byen. Primært et område til et uformelt ophold,” fortæller Karin Højlund, der er projektleder for omdannelsen af Budolfi Plads.

Gøres plads til udeservering

Planen om pladsen er et godt og anderledes alternativ til et sted, hvor man kan opholde sig i byrummet, hvis man gerne vil trække sig lidt tilbage og nyde en stund med sin familie eller venner i et udeområde midt i byen.

“På den solfyldte side er det planen, at der skal være en smal zone, hvor der bliver plads til udeservering, hvor man kan sidde og spise sin is. En lille grøn byhave, med et legeelement og mulighed for at hænge ud midt i centrum,” fortæller Karin Højlund om visionen om pladsen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink eller frokosten, når vejret tillader det.

Efter planen vil omdannelsen af parkeringspladsen begynde i efteråret, og med forbehold for det uforudsete, stå klar til næste års sommersæson.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Nyt projekt: Her kommer der en ny park midt inde i Aalborg

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg