Juleudstilling og modebutik under ét tag: MATHstore er gået juleamok

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Julens indtog i bybilledet betyder naturligvis også en masse butikker, som er flot dekorerede i højtidens anledning.

Men hvor mange butikkers ambitioner stopper ved en dusk gran, en julebuk og måske lidt hyggeligt julemusik, tager MATHstore i Støvring den altid lige et skridt (… eller to) videre.

Og i år er bestemt ingen undtagelse. MATHstore, kun 15 minutters kørsel fra Aalborg, er igen blevet forvandet til et vaskeægte julelandskab.

“Jeg tror, vi har brugt omkring 50-60 timer på at sætte det hele op, og vi har endda været fire mand om det,” fortæller ejer, Mads Thorhauge, til MigogAalborg.

Læs også: MATHstore i Støvring er en vaskeægte succeshistorie

Udsmykket med alt hvad julehjertet kan begære

Er du træt af den voldsomme trængsel og alarm i Aalborgs travle gågader, kan vi kun anbefale et roadtrip til MATHstore, hvor der ovenikøbet er fri parkering 1,5 meter fra døren.

Men udover en fed shoppingoplevelse, vil vi godt garantere, at du også får en sanselig oplevelse ud af det.

Der er nemlig så mange vilde detaljer i butikken, at man nemt kan bruge både halve og hele timer på at gå rundt og betragte det hele – det er det tætteste, man kommer på en samlet juleudstilling og modebutik under ét tag.

Juleudstillingen er igen i år lavet i tæt samarbejde med Anne Marie fra Design Affair i Gammel Skørping.

I 2018 havde Mads fået en 1:1 isbjørn udstillet i butikken, som tiltrak mange nysgerrige sjæle, og i år er butikken derudover blevet indtaget af en kæmpemæssig elg.

Elgen har også fået følgeskab af alt hvad julehjertet kan begære – lige fra juletræer i massevis, en udstoppet fasan, et idyllisk maleri købt i genbrug, julekugler, ski, falsk sne, stjerner, flotte “julegaver” i massevis og meget, MEGET mere.

“Jeg havde egentlig besluttet, at jeg ikke skulle købe sådan helt vildt meget julepynt i år, men … jeg kan jo ikke lade være. Da jeg så de her to kæmpe nøddeknækkere i fuld menneskestørrelse, måtte jeg bare have dem!” siger Mads.

Detaljerne står nærmest i kø over alt i butikken og i alle hjørner og kroge af butikken, er der tænkt på at give julestemningen et løft.

Besøg hele vejen fra Tyskland

Det er den lille (store) forskel, som er essensen i hele Mads’ filosofi om at skille sig ud fra mængden.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MATHstore | FASHION FOR MEN (@mathstoredk) den

“Det skal være en oplevelse hver gang man besøger butikken, og den respons jeg får fra folk, giver mig bare endnu mere blod på tanden.

I sommerferien fik jeg besøg hele vejen fra Tyskland. De var på ferie ved Blåvandshuk, men de tog sgu lige hele vejen op til lille Støvring, fordi de havde set min butik på Instagram.

Jeg er ikke en haj til tysk, og mit engelsk er også lidt rustent, men da dagen var omme, kom de tilbage med en buket blomster og takkede for et fantastisk besøg.

Det gjorde mig helt vildt rørt,” siger Mads.

Masser af nyheder i butikken

Men udover et vaskeægte jule-slaraffenland, har Mads selvfølgelig også masser af lækre julegave-idéer i butikken.

Som det kan ses på billedet af Mads, kan du igen i år købe de populære julesweatre, der plejer at gå som varmt grød i juletiden.

Den helt store nyhed er populære Hugo Boss – et brand, som Mads har kæmpet længe for at få ind i MATHstore.

“Det har faktisk taget 2,5 år at få aftalen på plads, så jeg er både lettet og helt vildt glad over, at det endelig er kommet i butikken,” fortæller en tydeligt begejstret Mads.

Men ligegyldigt om det gælder juleudsmykningen eller forhandling om de fedeste mærker, gør Mads ingenting halvt. Det beviser han igen og igen.

Udover Hugo Boss byder butikken også på nyheder som eksempelvis Arkk Copenhagen og Woodbird og kendte mærker som Tommy Jeans, GABBA, Le Fix, Superdry og ikke mindst Parajumpers.

Du kan besøge MATHstore på Støvring Bytorv 1, 9530 Støvring. Her holder man åbent alle dage til og med den 23. december (dog ikke søndag d. 24. november)

Du kan også foretage juleindkøbene online, hvor du senest skal bestille 20. december kl. 15.00, hvis pakken skal nå frem inden juleaften.

Smuk filmoplevelse: Se Harry Potter og Fønixordenen i Musikkens Hus

Skrevet af: Michael Qureshi

Tilbage i 2017 sikrede Musikkens Hus rettighederne i hele Norden til at lave filmkoncerter med ikonet Harry Potter.

Premieren var helt vild med 5000 menneskeri Gigantium på den allerførste Harry Potter-film.

Siden er konceptet blevet et kæmpe hit i adskillige lande, og Musikkens Hus har fortsat med at lave det i eget hus.

Nu kan fans af verdenshittet Harry Potter se frem til endnu en stor musikalsk oplevelse, når Musikkens Hus torsdag d. 4. juni blænder op for femte film i Potter-serien.

Her vises Harry Potter og Fønixordenen.

Fremføres sammen med Aalborg Symfoniorkester

Publikum kan glæde sig til at opleve det næste kapitel i historien om den unge Harry Potter på et stort biograflærred, mens Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Timothy Henty opfører Nicholas Hoopers ikoniske musik.

Selve filmens handling starter med et oprør.

Lord Voldemort™️ er tilbage, men ministeriet for magi forsøger at holde sandheden skjult – herunder udnævnelse af en ny, magt-sulten professor i ’Forsvar mod Mørkets Kræfter’ ved Hogwarts™️.

Harry, Hermione og Ron danner en hemmelig læseklub, Dumbledores Army, hvor de sammen med andre elever prøver at lære de svære trylleformularer, der måske kan beskytte dem mod den onde Lord Voldemort™️.

Om musikken

Komponisten Nicholas Hooper, der bl.a. har været nomineret til en ’World Soundtrack Discovery Award’, bruger eksperimentelle teknikker og unikke instrumenter til at komponere to nye hovedtemaer, der ikke kun afspejler Dolores Umbridge, men også Voldemorts indvirkning på Harrys psyke.

Præcis ligesom sidste gang fremføres filmene på storskærm med engelsk tale og danske undertekster, imens det live symfoniorkester spiller sig smukt ind i hjertet og øregangene på publikummet.

Du kan købe billetter til Harry Potter og Fønixordenen her

Koncert og natklub i én: Infernal laver Technotombola i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste år har Infernal sendt Københavnerne på juleferie med en god gang vodka i blodet og bas-armen højt hævet over nissehuen.

Vega har været fyldt, og festen er mildest talt gået over gevind. En slags hel-aftensforestilling med overskriften TECHNOTOMBOLA.

For Infernal har været trætte af at få folk til at feste amok til deres koncerter for derefter at se publikum lidt slukørede søge videre ud på barer og natklubber, når lysene tændes, og der skal fejes gulve.

Derfor har Paw & Lina har besluttet at tage hele scenariet videre og vil i år gi’ jyderne og fynboerne muligheden for at få den perfekte optakt til  julen med et brag af en fest lige op til højtiden.

Det sker på Skråen her i Dobbelt A fredag d. 20. december.

Efter koncerten fortsætter festen

Når Infernal entrerer scenen bliver det med fuld energi, en gennemført æstetik, smukke kostumer, specialdesignet scenografi og ikke mindst bas-arm til alle.

Efter koncerten fortsætter festen med optræden af ADHD og DJ Pelle Peter Jencel, der vil sikre at festen fortsætter for fuld ild.

Derfor slutter det også først klokken 02.00. På den måde behøver man ikke at tage festen videre et andet sted. Her får man både koncert, natklub-stemning og ekstra lir med de vilde ADHD.

Du kan læse mere om det her

Blandt Danmarks bedste: Meyers leverer årets nytårsmenu direkte til døren i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Årets sidste middag skal være en fest, men mange ender med slet ikke selv at kunne nyde værtsrollen.

I stedet gemmes festkjole eller smoking under forklædet, og du rumsterer med gryder og pander, mens resten af selskabet sipper champagne og skyder bordbomber af for næsen af dig.

For Meyers har måltidet og samværet omkring de særlige anledninger altid i været i højsædet, og derfor begyndte man allerede for mange år siden at supplere beholdningen af gode nytårsopskrifter fra bøger og hjemmeside med salget af en nytårsmenu, der skulle gøre det let at skyde genvej til en lækker nytårsmiddag med holdning og høj kvalitet.

Rosastegt nytårsklassiker eller en grøn eksplosion?

Nytårsmenuerne fra Meyers leveres til hele Danmark og øer med brofast forbindelse, og der er to forskellige menuer at vælge imellem: Den klassiske og den vegetariske.

Fælles for dem begge er, at de tager udgangspunkt i solidt kokkehåndværk, bæredygtig omtanke og sæsonnære råvarer.

Uanset udgaven er prisen 355 kr. pr. kuvert for en 3-retters menu.

Den klassiske menu står i år på bisque af jomfruhummer og strandkrabber med brug af krabbekød, æble og syltet fennikel efterfulgt at tournedos af dansk oksemørbrad med trøffelsauce, confiteret persillerod og langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær.

Finalen er en intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og blomster fra i sommer.

På den grønne front er Meyers med helt fremme, når det kommer til at skabe gennemførte smagsoplevelser fra planteriget.

Den vegetariske nytårsmenu står derfor på jordskoksuppe med friske æbler, en hovedret af kejserhatte stegt i misosmør og elementer som saltet citron, roser og en sprød crumble med løg, svampe, tyttebær og timian.

Desserten er den samme nytårsbombe som på den klassiske menu.

Menuerne kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs, hvis der både er kødspisere og grøntsagselskere i selskaber. Tjek de flotte billeder af menuerne nederst i artiklen.

Særlig menu til små nytårsgæster – og til de tørstige

Mens mangt en voksen nytårsgæst også snildt kan risikere at gå kold før tolv, sker det for ungerne oftest grundet træthed.

Derfor gør Meyers noget særligt ud af aftenens tidlige program med en 3-retters menu skræddersyet til junior for 165 kr.

Her står den på jordskoksuppe med bacon, mør kylling med skysauce og snackgrønt, samt en dessert på højde med de voksnes.

Ligesom der er mulighed for tilkøb til de små, er der også linet op med små tilkøb til resten af selskabet.

Det gælder kransekage direkte fra Meyers eget konditori og en vinmenu skræddersyet til maden med bobler, hvid- og rødvin i flaskevis.

Vind en nytårsmenu til fire fra Meyers

Meyers udlodder en nytårsmiddag til en heldig MigogAalborg læser og tre gæster.

Vinderen vælger selv, om præmien skal være den klassiske eller vegetariske menu.

Maden leveres til døren i en praktisk termokasse den 30. december – lige til at varme op og anrette dagen efter.

Sådan vinder du;
Like opslaget inde på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil have med til nytårsfest
Skriv hvilke 4 menuer du vil have, hvis du vinder

Du kan se den klassiske nytårsmenu her

Du kan se den vegetariske nytårsmenu her

Du kan se børne nytårsmenuen her

Vi trækker en vinder allerede på onsdag d. 11. december

Se de flotte billeder af Meyers Nytårsmenuer herunder

Vegetar-forret
Klassisk nytårsmenu hovedret
Børnemenu dessert