Helt vildt: Aalborg Zoo’s Corona-julemand i glaskugle går verden rundt

Skrevet af: Michael Qureshi

Flere af verdens største medier har fået øjnene op for et helt særligt påfund i Aalborg.

Engelske BBC, amerikanske CNN, New York Times – ja selv større asiatiske medier er helt vilde med den Corona-sikre julemand i Aalborg Zoo.

Det har på alle måder været nødvendigt at tænke anderledes i år, og det har man også gjort i Aalborg Zoo, hvor det helt store påfund er, at julemanden er placeret i en kæmpe snekugle – med sikker afstand til børn og barnlige sjæle, men hvor man samtidig stadig kan se og (næsten) røre den kære julemand.

Sådan opstod idéen

Ekstra Bladet har naturligvis også opdaget det utraditionelle tiltag. Her fortæller idémanden bag stuntet Lars Jespersen, hvordan han kom på selve idéen.

“Jeg var i Jakarta-lufthavn på vej hjem fra Singapore sidste december, da jeg så en reklame, der rørte mig. Det var en dame, der sad med en snekugle med en flaske parfume indeni.

Snekuglen var på mange måder dømt ude som kitsch, men jeg blev glad for at se den igen og tænkte, at det ville andre også gøre,” forklarer Lars Jespersen til Ekstra Bladet.

Dyr blev erstattet af julemanden

Planen var oprindeligt, at det skulle være udstoppede dyr, der blev udstillet inde i snekuglen. Men da man tænkte over, hvordan en julemand kunne blive en integreret del af Jul i Zoo, så faldt det hele i hak.

I stedet for at være en potentiel superspreder med alle børn, der ville have et billede sammen med julemanden, så blev han altså placeret i levende live inde i den gigantiske snekugle.

Den idé har hundreder af millioner mennesker nu set verden over.

Sådan kan du selv hilse på Julemanden

I Aalborg Zoo er man naturligvis meget stolte af anerkendelsen fra det store medie.

 

Vil du selv møde Julemanden til Jul i Zoo sker det mellem kl. 17.15 – 20.00. I år er det dog værd at huske, at man skal købe sin billet på forhånd.

Det kan du gøre lige her.

Du kan læse og se meget mere til Aalborg i Zoo her.