ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Af Stine Kjølby Christensen

Hvornår er det mon tilladt at omtale noget som en “tradition”?

I hvert fald spår vi her på MigogAalborg, at Jul i Zoo bliver noget, som især aalborgensere og nordjyder kommer til at valfarte til – år efter år.

I dag kl. 16 lukkede Aalborg Zoo dørene op for deres anden udgave af den smukke lysfest, der tændtes for første gang i julen 2019.

Siden er meget sket – nok lidt for meget – og Aalborg Zoo har da også til sidste sekund været i tvivl om, om Jul i Zoo overhovedet kunne blive en realitet i 2020. Heldigvis blev bekymringerne i dag gjort til skamme, da dørene blev åbnet til havens forventningsfulde gæster.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Selve åbningen skete ved en helt uofficiel ceremoni, hvor byens borgmester Thomas Kastrup-Larsen sammen med Mette Blomsterberg klippede den røde snor til kagedronningens julehytte, som hun i løbet af julen vil være at finde i.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Nærmere bestemt d. 26. november, 3. december, 10. december og 17. december kl. 17 og 18.30 – og i dag.

Masser af julenyheder

Selvom gensynsglæden var stor, da Jul i Zoo tændte lysene i dag, så var det stadig en masse nyheder, der blot gør et besøg i haven ekstra anbefalelsesværdigt.

Eksempelvis det store juleværksted, hvor flere lokale helte har samlet sig under ét og samme tag. Her står de klar med julehygge, formidling og ikke mindst muligheden for at præsentere deres (nordjyske) produkt for gæsterne.

Blandt andet Art By Me, hvor du i løbet af november og december kan male din egen keramikjulepynt.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Penny Lane er også repræsenteret med deres smukke pynt, lækre kager og følelsen af den gode, gamle jul.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Huset emmer af julestemning og er det perfekte pusterum, hvis du (mod forventning) skulle blive træt af de blændende julelys udenfor.

Hvis vi skal blive ved nyhederne et øjeblik, så er vi selvfølgelig også nødt til at nævne Det Gamle Apotek, der er i anledning af julen er flyttet ind i zoo.

Her kan du – mens du kigger på legesyge søløver – finde årets julepynt eller bare få inspiration til, hvordan julen også kan være andet end rød og guld. Årets tema er nemlig køligt med krystaller og nordiske farver.

Corona-venlig julemand

Når du går gennem haven, bliver du – som sidste år – mødt af strålende lys i alle former og farver. Blandt andet det store kastanjetræ, der igen er viklet ind i tre kilometer lys.

Selve lys-installationerne har der altså ikke været grund til at ændre det helt store ved, trods et par tilføjelser rundt omkring på lysvandringen. Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder herEndelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Men det har det derimod andre steder i haven.

Sidste år kunne de yngste nemlig besøge selveste Julemanden, der på bedste julevis sad klar til at tage imod kilometerlange ønskesedler. Også denne tradition har covid-19 sat en stopper for i år.

Det har dog ikke fået Aalborg Zoo til at opgive besøget fra det kolde nord. I stedet har de sørget for en corona-venlig udgave, hvor Julemanden himself er placeret i, hvad der minder om et akvarie … med savanneudsigt.

Her sidder han på udvalgte tidspunkter klar til at snakke med gæsterne, give highfives og dele ud af sin helt særlige juleglæde.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Så bliver det måske alligevel jul i år?

En tryg oplevelse

Da Jul i Zoo åbnede i 2019 var det med over 5000 gæster i løbet af den første weekend. Sådan bliver det nok ikke i år.

Hvor gerne Aalborg Zoo end ville nægte Corona at træde ind ad døren, så er det nu engang sådan realiteterne er.

Derfor er der selvfølgelig blevet taget en laaaang række forholdsreglerne sådan at alle kan få en tryg oplevelse, når du besøger haven.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Den vigtigste er, at du i år skal bestille din billet hjemmefra – uanset om du har årskort, sponsorbilletter eller lignende. Dette gøres nemt via hjemmesiden, hvor du vælger dag og tidspunkt for din ankomst.

Dette koster naturligvis ikke ekstra, men sikrer blot, at der ikke er for mange samlet i Aalborg Zoo på én gang.

Derudover er det naturligvis påkrævet, at du bærer mundbind, når du er indendørs; dvs. i restauranten, Juleværkstedet eller i anlæggene. Der er desuden flere steder opsat skilte og afmærkninger, der eksempelvis minder dig om, når en retning er ensrettet.

Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her Endelig åbnede Jul i Zoo: Se de første billeder her

Du kan med andre ord lade bekymringerne blive hjemme og i stedet bare nyde det smukke, fantastiske julelys, der takket være Aalborg Zoo giver os mulighed for i et kort øjeblik at glemme, hvad der sker udenfor i den virkelige verden.

Du booker din billet til Jul i Zoo lige her.

Del artikel

Andre læser også