ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jagten på byens bedste elevplads: På Comwell Hvide Hus når man til tops

Af Michael Qureshi
Mette, Stefanie og Andreas er alle tre elever på Comwell Hvide Hus i Aalborg
Mette, Stefanie og Andreas er alle tre elever på Comwell Hvide Hus i Aalborg

Aalborg er i rivende udvikling på mange fronter. I den grad også som studieby, hvor der årligt valfarter nye studerende til byen.

Men med så mange studerende i byen er det også vigtigt, at der tilbydes gode elevpladser rundt omkring på virksomhederne i Aalborg.

Det er en af de ting, som migogaalborg.dk gerne vil sætte større fokus på. For der er mangel på elever især i den nordjyske Hotel- og Restaurationsbranche. Og om nogle år kan det så betyde mangel på faglært arbejdskraft.

Så vi sætter fokus på de mange af byens virksomheder, som tilbyder gode faciliteter og spændende opgaver til deres elever. I vores “jagt” er hotellet Comwell Hvide Hus nævnt af flere som et af Aalborgs bedste steder at være elev på.

Så vi valgte at følge den anbefaling og mødte tre af hotellets elever i forskellige afdelinger. Det var alle tre unge ildsjæle, der brændte for netop deres fag, og så kunne de i hverdagen også prale med at have byens bedste udsigt!

Mød her tre elever på Comwell Hvide Hus

Hotel Comwell Hvide Hus

Mette Borch
25 år
Receptionist-elev
Studerende på Tech College

”En af de ting jeg værdsætter mest ved at være herude, er at man bliver behandlet på lige fod med alle de andre ansatte. Jeg ved fra andre elever, at der er stor forskel på, hvad man har af arbejdsopgaver som elev. Men for mig føler jeg ingen forskelsbehandling.

Det er virkelig rart og motiverende, fordi man så også automatisk påtager sig noget ansvar og derved lærer mere. Et godt eksempel er, hvis jeg står med en utilfreds kunde, og der ikke er en chef på vagt, så har jeg lov til at vurdere, hvad der er passende kompensation i forhold til gæsten.

Det er et kæmpe ansvar, men det betyder også noget, at man formår at lukke sagen hurtigt i stedet for gæsten skal vente lang tid på afklaring. Jeg har også været en smut inde i konferenceafdelingen, og jeg synes det er helt fantastisk, at man kan prøve mange forskellige afdelinger.

Som koncern ser jeg også mange muligheder med Comwell. Der er hele tiden muligheder for at rokere rundt til andre byer eller prøve andre dele i koncernen.”

Hotel Comwell Hvide Hus

Stefanie Laibjørn
24 år
Kokkelev

”Du lærer rigtig meget her som kokkelev i forhold til, hvis du var på en a la carte restaurant. Vi har både a la carte, selskaber og så det højere gastronomiske niveau oppe på 15 etage. Så man får virkelig udvidet horisonten og får noget værdifuld erfaring. Vi kokkelever bliver kastet ud i det hele. Min køkkenchef Kenneth er god til at give os opgaver med ansvar, og hvis det går godt, så lægger han mere på.

Jeg tror, det er rigtig værdifuldt at være en del af Comwell-kæden, fordi især i udlandet er det meget anerkendt, og det er et ret godt stempel at komme med. Jeg har tidligere arbejdet i København, og jeg kunne godt tænke mig at komme tilbage.Der er det nok også en klar fordel, at man kan søge steder inden for Comwell-kæden derovre eventuelt.

Der er faktisk ikke så mange kvindelige kokke rundt omkring på de bedste restauranter. Jeg tror det har meget at gøre med den lidt hårde jargon, der kan være.  Man skal kunne tage den hårde tone. Enten elsker eller hader man det.”

Hotel Comwell Hvide Hus

Andreas Helligsø
23 år
Tjenerelev

”Jeg er i nymesterlære, hvilket betyder, at jeg ikke har taget grundforløbet i skolen, men er gået direkte i lære. Egentlig var jeg startet på grundforløbet, men da jeg har været tjener tidligere, så åbnede muligheden for at blive elev her. Det har jeg så sandelig heller ikke fortrudt.

Den største fordel her i forhold til at være tjenerelev på en restaurant er de mange forskellige opgaver. Der er både a la carte, konference, bar, selskaber og morgentjener. Så du kommer igennem en bred vifte af forskellige ting inden for tjenerfaget, og du får virkelig noget brugbar erfaring.

Jeg synes, at der bliver gjort mere ud af os elever i Comwell-koncernen, end jeg selv havde troet. Vi har været ovre og besøge et micro-bryggeri på Sjælland med vores barchef og været på østjysk vinforsyning ved Hinnerup. Så er det alle de relevante Comwell-elever, der mødes til den her slags arrangementer, og det er absolut en af de store fordele ved at arbejde i en koncern som denne.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kan bruge det her på mit cv til et springbræt til et rigtig godt job efter uddannelsen. Man ved i branchen, at eleverne her er rigtig godt uddannet, og det rykker helt sikkert en lidt længere frem i køen af ansøgninger.”

Hotel Comwell Hvide Hus

Mette Bonderup, direktør Comwell Hvide Hus om de fordele elever har hos dem;

“Hos Comwell sætter vi altid en dyd i at have elever. Ud over vi tager ansvar for at udvikle nye talenter til branchen, så giver det også en god dynamik i hverdagen, at have de unge mennesker ombord.

Vi synes generelt, at hotel- og restaurantbranchen er lidt overset af de unge. I vores branche er der stort set 100% jobgaranti efter endt uddannelse, jobbet er internationalt og kan åbne mange døre i hele verden, ud over at de nyudlærte er attraktiv arbejdskraft i Danmark.

Dertil kommer, at servicefaget ikke kan outsources – det skaber en vis en sikkerhed i uddannelsen på den lange bane.

Den fantastiske udsigt fra Hotel Comwell Hvide Hus om aftenen
Den fantastiske udsigt fra Hotel Comwell Hvide Hus om aftenen

På Comwell Hvide Hus Aalborg har vi over 10 elever af gangen. Det skaber også et utrolig godt fællesskab på hotellet, at de er mange af gangen. Vores elever kommer ofte hjem fra skoleophold med en vis portion glæde og stolthed over at være med på vores hold – og glæden er gensidig.

Det giver sig selv, at har man først foden indenfor i Comwell via en elevplads, er chancen for en karriere på sigt hos Comwell meget større. Vi dækker hele landet og har en bred vifte af hoteller, så for dem der kan og vil er mulighederne mange.”

Er du i en Aalborg-virksomhed, der gør en masse godt for deres elever? Eller ejer du selv en virksomhed, hvor man skaber ekstraordinære rammer for eleverne? Så mail os på info@migogaalborg.dk  – så kan det være din virksomhed, vi besøger næste gang!

Del artikel

Andre læser også