Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Laver autentisk italiensk pizza: Nu er Sapori D’italia flyttet i større lokaler

Af Jens Erik Møller

Gå du fra Cimbertyren på Vesterbro op gennem Urbansgade og Rebarbansgade, så støder du indenfor ganske få hundrede meter på det ene pizzasted efter det andet.

Men ét skiller sig ud i mængden – for Pizzeria Italiana Sapori D’italia er ikke som pizzeriaer er flest.

Autentiske, italienske pizza’er i Reberbansgade

Nogle ville nok gå så langt og påstå, at stedets pizzaer er på restaurant-niveau.

Gastromand.dk har tidligere for MigogAalborg udnævnt Sapori D’italia – også bare kendt som Pizzeria Italiana til at være blandt de bedste pizzasteder i byen.

For mens du i Reberbansgade oftest finder pizzaer med kebab, creme fraiche, bearnaise og pommes frites, så får du en helt anden oplevelse hos Pizzeria Italiana Sapori D’italia.

Her finder du ikke førnævnte varianter, men derimod serveres der ægte, italienske pizzaer med råvarer hentet direkte hjem fra det solrige Italien.

”Danskerne spiser alt, men de er efterhånden blevet mere sofistikerede.

Fx spørges der ikke så meget efter creme fraiche mere: Folk vil have autentisk pizza med italienske råvarer,” siger stedets ejer, Mario Talia, der som navnet afslører, er fra Italien.

Kebabben er derfor skiftet ud med bresaola, salsiccia, salami fra Napoli og andre italienske specialiteter.

Den mest solgte pizza hos Pizzeria Italiana Sapori D’italia er diavola – djævlens pizza – som udover mozzarella også består af to særligt stærke italienske salamier.

Laver autentisk italiensk pizza: Nu er Sapori D'italia flyttet i større lokaler
Til venstre ses den mest solgte pizza hos Pizzeria italiana Sapori D’Italia: Nr. 25 Diavola. Foto: MigogAalborg

Ifølge Mario Talia, har de fokus på at lave simple og rigtige italienske pizza’er, som alle bages mere langsomt end mange andre pizzeriaer gør.

Det gør nemlig bunden sprød på den helt rigtige måde – som man ser det i Italien.

Udvider menukortet

Pizzeria Italiana Sapori D’italia har ligget i Reberbansgade i snart syv år, men lokalerne blev efterhånden for trange, og man er derfor for ganske nylig flyttet lidt længere op ad gaden.

Det har blandt andet givet plads til at udvide med siddepladser.

“Lokalerne var for små, vi havde simpelthen for mange gæster,” fortæller Mario Talia.

Det er dog ikke kun lokalerne, der er blevet større. Menukortet er også vokset.

Pr. 1. februar har Mario Talia nemlig ansat en kok mere.

Med den nye koks erfaring fra italienske spisesteder som Azzurra og Sticchis på Kastetvej, har han allerede sat sit markante præg på menukortet.

Du kan derfor nu også få traditionelle, italienske retter som eksempelvis lasagne, pasta carbonara og minestronesuppe – alt sammen lavet med kærlig italiensk hånd. Og der kommer løbende mere til, fortæller Mario Talia.

Du kan følge med på deres facebookside.

Har du særlige ønsker, så kan du også altid spørge, om de har mulighed for at lave det specielt til dig.

Men stedets kendte pizza’er, der trækker mange kunder til fra det aalborgensiske opland, er der ikke ændret på.

De er stadig ligeså autentiske og tro mod sit ophav, som de altid har været.

Laver autentisk italiensk pizza: Nu er Sapori D'italia flyttet i større lokaler
Til højre ses den klassiske pasta carbonara, som den fås hos Pizzeria Italiana Sapori D’italia. Foto: MigogAalborg

Del artikel

Andre læser også