Vores kåring af byens bedste: Her får du Aalborgs bedste pizza

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
San Giovanni opnåede topplacering
San Giovanni opnåede topplacering

Hvem laver Aalborgs bedste pizza lige nu?

Der går sjældent en uge, uden nogen fra MigogAalborg-redaktionen bliver konfronteret med dette i øvrigt dejligt relevante spørgsmål.

Men lad os bare helt ærlige. Det er også en ret vanskelig opgave at lave sådan en test på en seriøs måde.

Udbuddet i Aalborg er enormt – det er svært at give et helt præcist tal, men der er sandsynligvis på den gode side af 100 pizzeriaer i Aalborg og omegn.

Priserne er steget på de gode steder

I vores søgen har vi lagt vægt på autencitet, smag og pris, hvor vi godt kan afsløre, at den tid, hvor en god pizza kostede 50 kr. er slut, hvis du vil have nogle ordentlige råvarer. Prisen ligger i stedet typisk mellem 70-80 kr.

Men vi gik i gang med opgaven i læsernes tjeneste. Allieret med Gastromand.dk, som har en af Danmarks største madsider, gik vi i gang med testen.

Vi har besøgt rigtig mange pizzeriaer de seneste mange måneder, og vi er nu nået frem til denne Top 10.

Du er velkommen til at deltage med din kommentar og dit bud på Aalborgs bedste pizza i Facebook-tråden inde på vores Facebook.

Men her følger vores bud på Top 10 i Aalborg.

 

Nr. 10 Pizza King

Pizza King på Hobrovej har et rigtig godt ry i byen, og mange har budt ind med dem blandt byens bedste. Måske ramte vi dem ikke på deres bedste dag. Det var en lidt kedelig omgang og ikke videre inspirerende. Pizzaerne var okay, men til prisen på ca. 70 kroner var det ikke godt nok. Deres nr. 17 “Yigen King” er et godt bud, fordi sucuk er vildt godt og krydret.

Vi tænkte, at der skulle være en “salat-pizza” med, som Pizza King leverede med temmelig meget dressing. På den positiv side var pizzaerne til børnene gode efter deres vurdering, så der er selvfølgelig også ros med i bedømmelsen.

Nr. 9 Stavros

Så længe vi kan huske tilbage, har Stavros Pizza ligget i Reberbansgade i hjertet af Aalborg.  Deres pizzaer er legendariske, og et sted som stort set alle har en holdning til.

Derfor skulle den selvfølgelig med i testen. Niveauet er ganske fint men ikke godt nok til Top 5 eksempelvis.

Men det positive først – udvalget er stort, og priserne er faktisk nogenlunde. Dog er pizzaerne lidt tørre, som om der mangler tomatsauce, og så virker det lidt som om, at der er brugt for meget mel i dejen.

Vi valgte en nr. 42, som blev tunet godt og grundigt med ekstra fyld, hvilket var nogenlunde, men alligevel manglede der bare smag.

Lidt underligt var det, at jeg efter at have spist en hel pizza selv, ikke var helt så mæt, som jeg burde være. Næste gang må jeg nok hellere bestille en familiepizza til mig selv!

Nr. 8 KN Pizza

KN Pizza ligger i Øgadekvarteret, og har så vidt vi husker det, ligget der i mange år. Det er nok mere et tyrkisk pizzaria end et italiensk, men det er ikke nødvendigvis dårligt. Udvalget er godt, og med lidt småjusteringer får du en rigtig god pizza.

Ejerne er søde og venlige – navnlig overfor børnene, hvilket også betyder meget. Jeg valgte at justere deres “Special” til med kylling og jalapenos, og så var det ganske fremragende. – derudover var der oksekød, pepperoni og løg – og rigeligt af det.

Bunden var ganske fint, og så lavede de lige et trick med at smøre kanterne med olie. Om det var årsagen til, jeg rent faktisk spiste dem, ved jeg ikke, men det virkede. Skinken og pølserne var ikke topkvalitet. Alt i alt et ganske godt sted.

Nr. 7 Tony Pizza

Om Tony rent faktisk eksisterer, eller har gjort, ved jeg faktisk ikke, men stedet er kendt af alle i Aalborg og er et af de ældste tilbage.

Tonys Pizza er egentlig et traditionelt pizzeria, som kan sammenlignes med Stavros. Menukortet stikker lidt af fra dem, men heldigvis har de lavet en inddeling i “Almindelige Pizzaer” og “Gourmet”, som egentlig er ganske fint.

De “Almindelige” er opkaldt efter spanske byer som Barcelona, Madrid, Sevilla og Malaga – men der er også de “traditionelle” med salat, kebab og karrykylling mv. Vi valgte en nr. 19 og fik den tunet lidt med ekstra kød og fyldt.

Ganske udmærket og egentlig vellavet – jeg mener ikke, den adskiller sig videre fra hverken KN Pizza eller Stavros – men er klart bedre end Pizza King.

Deres “Gourmet” pizzaer er alle lavet med spelt bund, hvilket egentlig overraskede mig lidt – men på den gode måde. Der er soltørret tomatpesto, frisk mozzarella, friske krydderurter og forskellige slag kød, som kyllingestrimler, kalvefilet samt hvidtrøffel salami.

Vi valgte en “G5” med soltørret tomatpesto, frisk mozzarella ost og pastrami af kalvefilet, som egentlig var overraskende god. Jeg må sige, at denne del løfter Tonys langt højere end forventet. Nu må I ikke misforstå – det er ikke på niveau med vores bedste steder, men det må da kaldes The Dark Horse!

Nr. 6 La Pronto Pizza

Det er ganske vist ikke helt i Aalborg men lidt uden for – turen skal nemlig til Nørre Tranders, hvor du finder La Pronto.

Dette var faktisk det sidste sted vi valgte at besøge i denne lille guide, og egentlig var forventningerne meget lave, men vi må erkende, at overraskelsen var stor!

La Pronto laver nemlig lækre pizzaer, hvor smagen overraskede utrolig meget. Vi valgte en med masser af kød og chili samt en med deres egen kødsauce, som nogle gange kan være en kedelig oplevelse – det var det ikke her!

God dybde i smagen, gode pølser og ganske fin kebab – faktisk mere end hvad man kan forvente. Priserne ligger mellem 60 og 75 kr. for så her klarer de sig også glimrende – Hatten af for La Pronto!

Nr. 5 – Pizzeria Italiana

Det lille pizzeria for enden af Reberbansgade er rent faktisk bedre, end det er hyggeligt og serviceminded. Jeg må tilstå, at min oplevelse med ejeren var lidt skuffende, der var ikke meget smil på læben der, og slet ikke da jeg høfligt bad om en kvittering.

Ikke desto mindre var pizzaerne gode, og nu begynder vi faktisk for første gang at føle lidt autencitet, hvis man strammer sig an. Det er et af de 10 pizzeriaer, vi har vurderet, som har størst udvalg og masser af lækre toppings som fx grillet peberfrugt, aubergine, forskellige typer af salami og bresola så der er lidt for en hver smag.

Nr. 4 – Napolitana

Jeg må tilstå, at dette pizzeria forvirrede og imponerede mig meget. Deres menukort stikker lidt i hver sin retning. Ikke noget med 10 enkelte pizzaer, nej der er mange forskellige og ananas, skaldyr, squash, trøffelsauce og broccoli fremgår også på menuen!

Men hvis du dykker ned og udvælger nogle af de mest autentiske, så får du faktisk en fremragende pizza, der bejler til toppen. Deres forskellige oste – mozzarella, pecorino, parmesan og ricotto trækker meget op og kombineret med noget salami eller kalvekød med pesto, så har du altså en lækker pizza!

Jeg var splittet, men medspiseren og selv børnene var vilde med deres pizzaer!

Nr. 3 – Azzura Nordkraft

En god gammel kending, som efterhånden har ligget i Aalborg i mange år. Azzura var selvfølgelig også en af de første, vi besøgte.

Om det er dem, der har fundet på den populære “307’er” med tomat, ost, parmaskinke, rucolasalat, parmesanost vides ikke med sikkerhed, men det er et godt bud.

Azzura gør det godt og har leveret samme stabil kvalitet i mange år. De har ikke udskiftet deres menukort meget, men skidt med det! Godt bagværk belønnes altid.

Råvarerne er gode, fx friske champion og peberfrugt, hvor det samme også gælder kød og ost. Smagen er i orden, og selv om pizzaen måske ikke er ærke-italiensk så holder de bestemt.

Nr. 2 – San Giovanni

Måske ved du slet ikke, at San Giovanni har pizza som Take Away – men det har de faktisk. Egentlig var det sådan, det startede for mange år siden, og for fem-seks år siden gik de tilbage til rødderne.

Pizzaerne er enkelte, og råvarerne virkelig i top, hvilket smagen bestemt afslører. De bruger fx ægte peperoni fra Napoli, og “N’duja som er krydret pøse fra Syditalien.

De er præcis, som jeg forestiller mig en italiensk pizza skal være. Udseendet forvirrede mig lidt, men smagen var helt i top, så selv om, at der var mange gode bud i både Aalborg, og på listen over top 5 så er San Giovanni værdig til en topplacering, og det er kun ganske få detaljer, der skiller dem fra førstepladsen.

Nr. 1 – Sticchi’s

Det er helt sikkert det pizzeria, som ligger højest på autencitet. Søger du noget oprigtig italiensk stemning, så er stedet på Kastetvej bestemt stedet for dig.

Der er 6 forskellige klassiske pizzaer på menuen, og alle er bagt i rigtig stenovn som fyres op med brænde. Alene duften er en oplevelse i sig selv. Stemningen er god og afslappet, og pizzaerne i top.

En lidt sjov detalje var, at nogle af pizzaerne er “opdelt”, hvor fyldet er lagt i små “rum” der er adskilt af dej – egentlig meget godt fundet på.

Om det er sådan man gør i Italien ved jeg ikke, men det fungerer. Som jeg ser det spænder Sticchis lidt ben for sig selv, ved at begrænse sig til 6 pizzaer, det er næsten for lidt. Men man må bare konstatere, at deres niveau er helt outstanding, og de fortjener vores kåring som AALBORGS BEDSTE PIZZERIA

 

 

 

 

 

Aalborg i nye højder: Her er de kommende højhuse

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Oktan 8 projektet
Oktan 8 projektet

Hvis du har fulgt med på boligmarkedet i løbet af 2017, har du nok også bemærket, at flere og flere boligprojekter er skudt op blandt andet langs Aalborg- og Nørresundbys havnefront samt godsbanearealet.

Flere af byggerierne bliver bygget højere end hidtil, og i de kommende år melder flere højhuse sig på banen.

Her er et overblik over de fremtidige højhuse i Aalborg.

Siloen

“Siloen”, som er beliggende på Østre Havn, er en genfortolkning af det gamle DLG-tårn. “Siloen” består af 13 etager fordelt på 34 eksklusive ejerlejligheder, som forventes indflytningsklare i løbet af 2018.

Den øvrige del af byggeriet kommer til at bestå af 21 ejerlejligheder og 80 lejeboliger, som bliver fordelt på 18 familieboliger og 62 ungdomsboliger.

Oktan 8

“Oktan 8”, som skal tegnes af Bjarke Ingels, er planlagt til at blive opført også i Østre Havn. Projektet mangler dog stadig at blive godkendt af Aalborg Kommune. Byggeriet er på de første skitser planlagt til 107 meter højde, og er det hidtil højeste højhus på tegnebrættet i Aalborg.

Højhuset er tegnet under stor hensyntagen til vindforholdene i Aalborg, hvorfor BIG har skabt en særlig arkitektur, hvor den bølgende og sky-lignende facade består af altaner, der er med til at bryde vinden.

 Horisonten

Højhuset “Horisonten” skal opføres på Lindholm Brygge i Nørresundby. Højhuset skal bygges på den grund, hvor der frem til 1982 stod to af Dansk Andels Cementfabriks’ cementsiloer på 54 meter, og bygningen bliver en genfortolkning af de runde siloer.

Højhuset bliver næsten 70 meter højt, og kommer til at bestå af 22 etager med en blanding af bolig og erhverv. Bygningen skal huse 166 ejerlejligheder. Planen er, at det skal stå færdigt om to år i 2020.

Fjordtårnet

Højhuset “Fjordtårnet” er beliggende langs Nørresundbys havnefront ud til kulturbroen. Højhuset er bliver bygget op til 11. etager fordelt ud på 44 ejerlejligheder. Byggeriet forventes at stå færdigt i oktober 2018.

Sohngårdsholmsvej

På toppen af Sohngårdsholmsvej skal der opføres et nyt lokalcenter på 5.000 kvadratmeter, som blandt andet skal huse butikker, boliger og erhverv.

Byggeprojektets højeste ende bliver syv etager, hvilket kommer til at svare til 24,5 meters højde. Byggeriet er ikke det højeste, men det bliver placeret på en af byens højeste punkter.

Det bliver det altså en bygning, man vil kunne se fra lang afstand. I bygningens nederste del bliver der butikker og erhvervsområder, og fra 1. etage og opefter, bliver der skabt 48 lejligheder.

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig på Facebook her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

Ny hotelchef på First: Jacqueline bliver Jyllands yngste hotelchef

Skrevet af: Michael Qureshi
Jacqueline Taul er som blot 25-årig ny hotelchef. Her i selskab med regionsdirektør Mark Bering
Jacqueline Taul er som blot 25-årig ny hotelchef. Her i selskab med regionsdirektør Mark Bering

I 2015 startede Jacqueline Taul som receptionselev på First Hotel Aalborg på Havnefronten.

Blot tre år senere vender hun tilbage som ny hotelchef. Jac, som hun kaldes af venner og kolleger, bliver dermed som 25-årig en af Danmarks yngste hoteldirektører.

Ved en reception på First Aalborg i morgen onsdag den 24. januar bliver det officielt, at det er hende, der skal stå i spidsen for det kendte Aalborg-hotel.

Det har været i yderste overhalingsbane for Jac Taul, siden hun tog imod sine første gæster som elev på First Aalborg. Efter elevperioden blev hun hentet til First Hotel Atlantic i Aarhus.

På under et år opnåede hun at lande en stilling som receptionschef, og blot et halvt år senere røg hun længere op som Hotelchef på Atlantic.

Tager yderligere et stort skridt i karrieren

Nu tager hun yderligere et stort skridt videre i karrieren med skiftet til First Hotel Aalborg som hotelchef, hvor hun skal arbejde fokuseret med at opretholde et tårnhøjt serviceniveau og føre hotellet sikkert mod fremtidige mål.

For Jac Taul er det nærmest som at komme hjem igen.

“Jeg var glad for at arbejde i Aarhus, men jeg blev jo boende i Aalborg, og har hele tiden haft hjertet her i byen. Jeg er utrolig stolt over den tillid, som ledelsen i First har givet mig, og det har virkelig været en spændende rejse hidtil i organisationen.

Jeg føler mig hjemme her, og har det sådan, at jeg vågner hver morgen og kan ikke vente med at komme i gang med dagens arbejde,” fortæller Jac Taul, da MigogAalborg møder hende i lounge-området på First.

First Hotel Aalborg har en lækker udsigt til Limfjorden

Hun er i selskab med regions-direktør Mark Bering, som hurtigt spottede hendes potentiale, og har været med til at køre hende i stilling som ny hotelchef.

“Tidligere var det sådan, at man havde en hoteldirektør på First Hotel Aalborg. Nu har vi en hotelchef, der så refererer til regionsdirektøren, og på den måde er vi hele tiden to til at sparre med hinanden og drive hotellet.

Vi har valgt Jac som ny hotelchef her, fordi hun har de helt rigtige kvaliteter. Hendes viden og kompetencer er store, på trods af hendes unge alder. Vi vægter også, at vores hotelchefer har hjertet med sig, og når de spørger, om vores gæster har haft en god dag, så skal de også oprigtigt mene det,” forklarer Mark Bering.

Farmand var også hoteldirektør

Det var helt naturligt, at Jac Taul endte i hotelbranchen. Hendes far Finn Taul var i mange år hoteldirektør på både Hotel Phønix og Hvide Hus. Så hun brugte mange af sine unge år på hotelgangene.

“Det har føltes helt naturligt for mig at træde ind i hotelbranchen. Jeg har holdt min del af juleaftener på Hotel Phoenix, og set med mine egne øjne det engagement, der skal lægges i at drive et hotel.

Jeg ved selvfølgelig godt, at det er lidt atypisk, at en hotelchef kun er 25 år, men jeg har fagligheden i orden, og så er jeg meget nysgerrig og elsker at lære nye ting,” forklarer den unge hotelchef.

Selv om flere af hendes ansatte er en del år ældre ende hende, så er hun ikke bange for at skære igennem og træffe de vigtige beslutninger.

“Der vil altid være nogle hårde beslutninger, der skal tages, men jeg tror også, at der er respekt omkring, at det er til fordel for First og teamet omkring hotellet. Jeg synes, vi er gode til at arbejde med et fladt hierarki, hvor alle kan komme med deres meninger.

For lige meget hvor stor en arbejdsindsats, jeg lægger hver dag, så kan jeg ikke drive hotellet alene, og derfor er jeg utrolig afhængig af, at jeg har personalet med mig,” siger Jac Taul.

Fokus på de bedste gæsteoplevelser i byen

For hende betyder det rigtigt meget, at First Hotel Aalborg har de bedste gæsteoplevelser i byen.

“Det handler om serviceniveau og personlighed hos personalet. Det er vidt forskelligt, hvordan man som gæst oplever god service, men det er vigtigt, at mit personale er gode menneskekendere og hurtigt kan se, hvad gæstens behov og ønsker er.

I hverdagene er vi mere et business-hotel, og i weekenderne skifter det til familiehotel, og der er også vidt forskellige behov, der skal opfyldes.

Jeg kommer til at være meget ude blandt gæsterne, og det skal være sådan, at gæsterne tænker, at de skal bo nede hos Jacque og ikke bare bo på et hotel. Hvis vi kan få personlighed ind i hotellet, så kommer gæsterne også igen,” forklarer den ambitiøse kvinde.

Receptionister mere som værtinder

Seneste tiltag er digitale check-in skærme, så gæsterne ikke skal stå i kø for at checke ind eller ud. Receptionisterne får også ipads, de kan gå rundt med ude blandt gæster, så alle processerne gøres lettere.

“Receptionisterne skal mere være værter og værtinder end at stå bag en disk. Når vi møder vores gæster i øjenhøjde, og gør alt for at alt kører så simpelt og glat som muligt, så mærker de forhåbentligt tydeligt, at vi ønsker at være der for dem 100 procent,” siger hun.

Gode til at opdage talenterne

Mark Bering, regionsdirektør i First, glæder sig til, at hotelgæsterne i Aalborg og ikke mindst aalborgenserne lærer Jacque at kende. Første skridt bliver reception og en udvidet nytårskur, hvor sundhedsguruen Christian Bitz blandt andet kommer forbi og holder foredrag.

“Jac er et godt eksempel på, at vi som kæde er gode til at hurtigt opdage de unge mennesker, der kan gå hele vejen. Jac har også læst på HD, så hun også har den økonomiske og kommercielle del med i bagagen.

Hun har også været på First Academy, som er vores interne lederuddannelse i hele Skandinavien. Vi tror rigtigt meget på hende, og vi er selvfølgelig overbeviste om, at hun bliver en gevinst for First Hotel Aalborg samt Aalborg by,” siger Mark Bering.

Første gang i Aalborg: Kæmpe MTV-fest på Club Stygge på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi
Toomanylefthands fra en performance på Tinderbox
Foto: Andreas Konderup
Toomanylefthands fra en performance på Tinderbox Foto: Andreas Konderup

MTV er et af verdens største musikbrands, og nu får aalborgenserne en unik mulighed for at stifte bekendtskab med én af tv-kanalens største internationale event-succeser.

For første gang nogensinde kommer det internationale festkoncept Club MTV nemlig til Aalborg, og natklubben Cluv Stygge i Vesterå har æren af at være den første klub på årets danske program.

Den første danske by i år

Aalborg bliver den første af foreløbig to danske byer, som Club MTV Tour besøger, og fans og gæster kan se frem til et brag af en fest helt i MTV’s ånd. Foruden Aalborg gæster MTV også Aarhus.

”MTV er lig med fest og musik, og vi glæder os til at bringe Club MTV Tour til Aalborg og give vores nordjyske fans og gæster en helt særlig oplevelse. Gæsterne kan godt begynde at glæde sig, for det bliver en fest ud over det sædvanlige,” siger Rasmus Dige, der er VP for Ad Sales hos MTV i Norden.

Til at styre musikken har MTV allieret sig med vinderne af Årets Danske DJ’s 2015 og Årets Club Navn ved DMA ’15, TooManyLeftHands, der står bag pulten og sørger for musikken på dansegulvet på Stygge.

Gæster og fans kan glæde sig til at blive taget imod som vaskeægte stjerner på den røde løber, og de kan se frem til et brag af en nat med hit-DJ’s, konfetti, vilde visuelle effekter, dansere, CO2-kanoner og et filmhold fra MTV.

Mere ambitiøse end nogensinde

Club MTV opstod i Storbritannien i 2013 og har siden afholdt 400 events på natklubber og festivaler verden over i bl.a. Storbritannien (UK), Australien, Kroatien og på Malta.

De to events i Aalborg og Aarhus er en del af den nordiske lancering af Club MTV. I efteråret 2017 besøgte Club MTV Odense og København, hvor i alt 1.000 gæster deltog i den vilde fest.

Tæt på den ægte vare: The Bootleg Beatles lægger vejen forbi Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Verdens største band. Så enkelt kan det vist siges om The Beatles, som i en lang årrække var altdominerende på musikscenen.

Deres arv lever i høj grad videre i dag, og det er ikke mindst takket være The Bootleg Beatles, som vel er det tætteste, man kan komme på den ægte vare i dag.

Aalborg er så heldige, at de igen i år lægger vejen for Aalborg Kongres & Kultur Center med det 20-mand store engelske orkester The Pepperland Sinfonia. Det hele sker torsdag 25. januar 2018 kl. 20.

En helt særlig stemning

Selvom The Beatles vel for mange er noget helt unikt, har The Bootleg Beatles spillet for fulde huse siden de i 1980 blev dannet.

”Der er ingen tvivl om, at The Bootleg Beatles er noget helt særligt. Deres look og deres lyd er umådelig tæt på den ægte vare, og når de oven i købet bakkes op af et stort symfoniorkester med en utrolig dygtig dirigent, så når showet helt nye højder”, siger Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, til MigogAalborg.

Bandet består af fire herrer, der alle var til audition i 1979 til London-musicalen ”Beatlemania”, og her fandt de sammen, idet de hver især fik rollerne som John, Paul, George og Ringo.

Publikum kan se frem til en nostalgisk aften, hvor der både er fokus på musik, flotte kostumer og en god portion britisk humor.

25 klassikere i træk

The Beatles har utallige hits på samvittigheden, og der bliver rig mulighed for at skråle med på sin helt egen personlige favorit, for The Bootleg Beatles vil spille intet mindre end 25 klassikere på stribe.

Man kan se frem til alt lige fra “Get Back”, “Penny Lane”, “All You Need Is Love”, “Yellow Submarine”, “When I’m Sixty-four”,“Strawberry Fields Forever” og “Hey Jude”, mens videoklip af The Beatles vises på en storskærm på scenen.

Til at styre et så legendarisk band, har man hyret ingen ringere end den populære Hans Otto Bisgaard, som også har en stor kærlighed for The Beatles.

Han bliver aftenens konferencer, mens det bliver den kendte dirigent David Firman, der svinger tangentstokken over for The Pepperland Sinfonia.

”Det er ingen hemmelighed, at The Bootleg Beatles har besøgt Aalborg nogle gange før, og det er som om, at publikum ikke kan få nok af den særlige Beatles-magi, der opstår til showet. Så vi glæder os til at få dem på scenen i Aalborghallen igen”, slutter Nicolaj Holm overfor MigogAalborg.

Hvis man har lyst til at mærke lidt beatles-magi, er der stadig ledige billetter her.

Se de bedste folde sig ud: Fusion dyster mod Vendia på torsdag

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)

Hvis man elsker sportsgrene som fodbold og håndbold, så er der noget helt særligt ved pokalturneringerne, som er knock out-kampe.

Hvor klassen skal vises over en eller to kampe i direkte dueller. Nu har man overført den konkurrenceform til gastronomiens absolutte top.

Bedst i Nordjylland-konkurrencen mellem 16 af regionens mest højprofilerede restauranter tyvstartede i sidste uge.

Og to af de absolutte favoritter til den endelige sejr mødes allerede i denne uge i knockoutturneringen. Restauranterne skal nemlig mødes to og to i den indledende runde, der nu går rigtigt i gang, siden kvart, semi og endelig en finale frem mod foråret.

Fusion Vs Vendia på torsdag

Torsdagens opgør står nemlig mellem Restauranterne Fusion og Vendia fra Hjørring, der begge har tre stjerner i den danske spiseguide. Duellen afvikles på Restaurant Fusion i Aalborg.

Det er en helt unik mulighed for at følge toppen af poppen arbejde intenst med at levere til perfektion.

Der er fortsat få billetter tilbage til braget på Fusion, som MigogAalborg dækker.

Fusion-teamet

Sammen med den uvildige jury, der vurderer præstationerne, kan man nemlig spise med på de to gange fire retters menuer, som de to restauranter har lagt meget forberedelse i, og som størrelsesmæssigt er afpasset, så gæsterne kan få plads til det hele inklusiv tilhørende vine.

”Selvfølgelig er det en god måde at lære af hinanden, men vi tager skam også konkurrencen meget alvorligt og ønsker begge at gå videre,” siger Vinh Q. Du, restauratør på Fusion.

”Selv om kun en af vores to restauranter kan komme videre, så ønsker vi begge at vise juryen og publikum, at vi kan levere på topniveau,” supplerer Kristian Rise fra Vendia.

Vendias køkkenchef Lasse Dalsager

Initiativtager er Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth, samarbejdet mellem foreløbig fem nordjyske toprestauranter, der arbejder for mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi -ultimativt Michelin-stjerner.

GastroNorth arbejder for international opmærksomhed

Kommunikationschefen for GastroNorth, der udover Vendia og Fusion også tæller Mortens Kro, Ruths Hotel og Restaurant Bühlmann, Mads Stenstrup, forklarer om GastroNorths engagement i Bedst i Nordjylland konkurrencen:

”GastroNorths fokus er selvfølgelig international opmærksomhed. Men for at gøre sig fortjent til dette skal restauranterne jo fremstå skarpest mulige. Det gør man bl.a. ved at stille op og lære af hinanden i en sådan konkurrence, der jo så samtidig har Den Danske Spiseguide som arrangør.

Spiseguidens anmeldelser følges også internationalt – og så giver GN’s engagement i konkurrencen jo mening”.

Blandt Gastro-North-restauranterne møder Mortens Kro Musikkens Spisehus på sidstnævnte restaurant allerede onsdag, mens Ruths Hotel skal på besøg på La Locanda torsdag den 31. januar.

Også potentielle topbrag med fantastiske serveringer i udsigt for både gæster og dommere

Se datoerne for alle de indledende opgør her: http://bedstinordjylland.dk/datoer-for-dyster/

Kontakt selv restauranterne for tilbageværende billetter.