Vores kåring af byens bedste: Her får du Aalborgs bedste pizza

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
San Giovanni opnåede topplacering
San Giovanni opnåede topplacering

Hvem laver Aalborgs bedste pizza lige nu?

Der går sjældent en uge, uden nogen fra MigogAalborg-redaktionen bliver konfronteret med dette i øvrigt dejligt relevante spørgsmål.

Men lad os bare helt ærlige. Det er også en ret vanskelig opgave at lave sådan en test på en seriøs måde.

Udbuddet i Aalborg er enormt – det er svært at give et helt præcist tal, men der er sandsynligvis på den gode side af 100 pizzeriaer i Aalborg og omegn.

Priserne er steget på de gode steder

I vores søgen har vi lagt vægt på autencitet, smag og pris, hvor vi godt kan afsløre, at den tid, hvor en god pizza kostede 50 kr. er slut, hvis du vil have nogle ordentlige råvarer. Prisen ligger i stedet typisk mellem 70-80 kr.

Men vi gik i gang med opgaven i læsernes tjeneste. Allieret med Gastromand.dk, som har en af Danmarks største madsider, gik vi i gang med testen.

Vi har besøgt rigtig mange pizzeriaer de seneste mange måneder, og vi er nu nået frem til denne Top 10.

Du er velkommen til at deltage med din kommentar og dit bud på Aalborgs bedste pizza i Facebook-tråden inde på vores Facebook.

Men her følger vores bud på Top 10 i Aalborg.

 

Nr. 10 Pizza King

Pizza King på Hobrovej har et rigtig godt ry i byen, og mange har budt ind med dem blandt byens bedste. Måske ramte vi dem ikke på deres bedste dag. Det var en lidt kedelig omgang og ikke videre inspirerende. Pizzaerne var okay, men til prisen på ca. 70 kroner var det ikke godt nok. Deres nr. 17 “Yigen King” er et godt bud, fordi sucuk er vildt godt og krydret.

Vi tænkte, at der skulle være en “salat-pizza” med, som Pizza King leverede med temmelig meget dressing. På den positiv side var pizzaerne til børnene gode efter deres vurdering, så der er selvfølgelig også ros med i bedømmelsen.

Nr. 9 Stavros

Så længe vi kan huske tilbage, har Stavros Pizza ligget i Reberbansgade i hjertet af Aalborg.  Deres pizzaer er legendariske, og et sted som stort set alle har en holdning til.

Derfor skulle den selvfølgelig med i testen. Niveauet er ganske fint men ikke godt nok til Top 5 eksempelvis.

Men det positive først – udvalget er stort, og priserne er faktisk nogenlunde. Dog er pizzaerne lidt tørre, som om der mangler tomatsauce, og så virker det lidt som om, at der er brugt for meget mel i dejen.

Vi valgte en nr. 42, som blev tunet godt og grundigt med ekstra fyld, hvilket var nogenlunde, men alligevel manglede der bare smag.

Lidt underligt var det, at jeg efter at have spist en hel pizza selv, ikke var helt så mæt, som jeg burde være. Næste gang må jeg nok hellere bestille en familiepizza til mig selv!

Nr. 8 KN Pizza

KN Pizza ligger i Øgadekvarteret, og har så vidt vi husker det, ligget der i mange år. Det er nok mere et tyrkisk pizzaria end et italiensk, men det er ikke nødvendigvis dårligt. Udvalget er godt, og med lidt småjusteringer får du en rigtig god pizza.

Ejerne er søde og venlige – navnlig overfor børnene, hvilket også betyder meget. Jeg valgte at justere deres “Special” til med kylling og jalapenos, og så var det ganske fremragende. – derudover var der oksekød, pepperoni og løg – og rigeligt af det.

Bunden var ganske fint, og så lavede de lige et trick med at smøre kanterne med olie. Om det var årsagen til, jeg rent faktisk spiste dem, ved jeg ikke, men det virkede. Skinken og pølserne var ikke topkvalitet. Alt i alt et ganske godt sted.

Nr. 7 Tony Pizza

Om Tony rent faktisk eksisterer, eller har gjort, ved jeg faktisk ikke, men stedet er kendt af alle i Aalborg og er et af de ældste tilbage.

Tonys Pizza er egentlig et traditionelt pizzeria, som kan sammenlignes med Stavros. Menukortet stikker lidt af fra dem, men heldigvis har de lavet en inddeling i “Almindelige Pizzaer” og “Gourmet”, som egentlig er ganske fint.

De “Almindelige” er opkaldt efter spanske byer som Barcelona, Madrid, Sevilla og Malaga – men der er også de “traditionelle” med salat, kebab og karrykylling mv. Vi valgte en nr. 19 og fik den tunet lidt med ekstra kød og fyldt.

Ganske udmærket og egentlig vellavet – jeg mener ikke, den adskiller sig videre fra hverken KN Pizza eller Stavros – men er klart bedre end Pizza King.

Deres “Gourmet” pizzaer er alle lavet med spelt bund, hvilket egentlig overraskede mig lidt – men på den gode måde. Der er soltørret tomatpesto, frisk mozzarella, friske krydderurter og forskellige slag kød, som kyllingestrimler, kalvefilet samt hvidtrøffel salami.

Vi valgte en “G5” med soltørret tomatpesto, frisk mozzarella ost og pastrami af kalvefilet, som egentlig var overraskende god. Jeg må sige, at denne del løfter Tonys langt højere end forventet. Nu må I ikke misforstå – det er ikke på niveau med vores bedste steder, men det må da kaldes The Dark Horse!

Nr. 6 La Pronto Pizza

Det er ganske vist ikke helt i Aalborg men lidt uden for – turen skal nemlig til Nørre Tranders, hvor du finder La Pronto.

Dette var faktisk det sidste sted vi valgte at besøge i denne lille guide, og egentlig var forventningerne meget lave, men vi må erkende, at overraskelsen var stor!

La Pronto laver nemlig lækre pizzaer, hvor smagen overraskede utrolig meget. Vi valgte en med masser af kød og chili samt en med deres egen kødsauce, som nogle gange kan være en kedelig oplevelse – det var det ikke her!

God dybde i smagen, gode pølser og ganske fin kebab – faktisk mere end hvad man kan forvente. Priserne ligger mellem 60 og 75 kr. for så her klarer de sig også glimrende – Hatten af for La Pronto!

Nr. 5 – Pizzeria Italiana

Det lille pizzeria for enden af Reberbansgade er rent faktisk bedre, end det er hyggeligt og serviceminded. Jeg må tilstå, at min oplevelse med ejeren var lidt skuffende, der var ikke meget smil på læben der, og slet ikke da jeg høfligt bad om en kvittering.

Ikke desto mindre var pizzaerne gode, og nu begynder vi faktisk for første gang at føle lidt autencitet, hvis man strammer sig an. Det er et af de 10 pizzeriaer, vi har vurderet, som har størst udvalg og masser af lækre toppings som fx grillet peberfrugt, aubergine, forskellige typer af salami og bresola så der er lidt for en hver smag.

Nr. 4 – Napolitana

Jeg må tilstå, at dette pizzeria forvirrede og imponerede mig meget. Deres menukort stikker lidt i hver sin retning. Ikke noget med 10 enkelte pizzaer, nej der er mange forskellige og ananas, skaldyr, squash, trøffelsauce og broccoli fremgår også på menuen!

Men hvis du dykker ned og udvælger nogle af de mest autentiske, så får du faktisk en fremragende pizza, der bejler til toppen. Deres forskellige oste – mozzarella, pecorino, parmesan og ricotto trækker meget op og kombineret med noget salami eller kalvekød med pesto, så har du altså en lækker pizza!

Jeg var splittet, men medspiseren og selv børnene var vilde med deres pizzaer!

Nr. 3 – Azzura Nordkraft

En god gammel kending, som efterhånden har ligget i Aalborg i mange år. Azzura var selvfølgelig også en af de første, vi besøgte.

Om det er dem, der har fundet på den populære “307’er” med tomat, ost, parmaskinke, rucolasalat, parmesanost vides ikke med sikkerhed, men det er et godt bud.

Azzura gør det godt og har leveret samme stabil kvalitet i mange år. De har ikke udskiftet deres menukort meget, men skidt med det! Godt bagværk belønnes altid.

Råvarerne er gode, fx friske champion og peberfrugt, hvor det samme også gælder kød og ost. Smagen er i orden, og selv om pizzaen måske ikke er ærke-italiensk så holder de bestemt.

Nr. 2 – San Giovanni

Måske ved du slet ikke, at San Giovanni har pizza som Take Away – men det har de faktisk. Egentlig var det sådan, det startede for mange år siden, og for fem-seks år siden gik de tilbage til rødderne.

Pizzaerne er enkelte, og råvarerne virkelig i top, hvilket smagen bestemt afslører. De bruger fx ægte peperoni fra Napoli, og “N’duja som er krydret pøse fra Syditalien.

De er præcis, som jeg forestiller mig en italiensk pizza skal være. Udseendet forvirrede mig lidt, men smagen var helt i top, så selv om, at der var mange gode bud i både Aalborg, og på listen over top 5 så er San Giovanni værdig til en topplacering, og det er kun ganske få detaljer, der skiller dem fra førstepladsen.

Nr. 1 – Sticchi’s

Det er helt sikkert det pizzeria, som ligger højest på autencitet. Søger du noget oprigtig italiensk stemning, så er stedet på Kastetvej bestemt stedet for dig.

Der er 6 forskellige klassiske pizzaer på menuen, og alle er bagt i rigtig stenovn som fyres op med brænde. Alene duften er en oplevelse i sig selv. Stemningen er god og afslappet, og pizzaerne i top.

En lidt sjov detalje var, at nogle af pizzaerne er “opdelt”, hvor fyldet er lagt i små “rum” der er adskilt af dej – egentlig meget godt fundet på.

Om det er sådan man gør i Italien ved jeg ikke, men det fungerer. Som jeg ser det spænder Sticchis lidt ben for sig selv, ved at begrænse sig til 6 pizzaer, det er næsten for lidt. Men man må bare konstatere, at deres niveau er helt outstanding, og de fortjener vores kåring som AALBORGS BEDSTE PIZZERIA

 

 

 

 

 

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet

Søgaards Bryghus bliver i familien: Der kommer til at ske en del

Skrevet af: Michael Qureshi

Tidligere på året blev Søgaards Bryghus sat til salg, efter Claus Søgaard havde stået i spidsen for restauranten og Aalborgs eneste mikrobryggeri siden 2004.

Det var noget, der fik en hel del opmærksomhed, fordi Søgaards Bryghus er blandt de mere etablerede spisesteder i byen.

Nu kan MigogAalborg så fortælle, at Bryghuset er taget af markedet, og det bliver endda i familien.

Fra Abbey Road til Søgaards

Fremadrettet kommer Lisa Søgaard og Ole Christiansen til drive Søgaards Bryghus. Lisa Søgaard er gift med Claus Søgaard, og driver i forvejen de tre steder Penny Lane, Maggie Mae og Abbey Road Café.

Ole Christiansen har været daglig bestyrer af Abbey Road Café siden åbningen for fire år siden, og skal nu prioritere alle sine kræfter på Søgaards Bryghus.

“Vi er rigtig glade for den her løsning. For Claus (Søgaard) har det været kærligheden til selve bryggeriet, som primært har drevet ham, og den del kommer han stadig til at stå for.

Han kigger også lige nu på mulighederne for at skabe andre projekter, hvor vi har talt om et destilleri. Ole bliver så daglig leder på Søgaards Bryghus, og jeg supplerer ham på de overordnede linjer,” fortæller Lisa Søgaard til MigogAalborg.

Alt kører som normalt året ud

Dermed kommer Søgaards Bryghus også til at køre deres populære julefrokoster som altid her i 2017.

“Det kan sagtens have spillet en rolle for nogen, at de har set, at vi har haft det til salg. Nu kan vi i hvert fald understrege, at alt kører, som det plejer her på Søgaards Bryghus året ud,” fortæller Lisa Søgaard.

Men når 2018 melder sin ankomst, så kommer der til at ske ændringer. Der er store ambitioner med Søgaards Bryghus.

“Vi skal nytænke konceptet og sikre, at Søgaards Bryghus følger med det “nye” Aalborg. Der er åbnet rigtig mange spændende nye spisesteder i byen, og der skal vi sørge for, at Bryghuset også fremadrettet kommer til at spille en vigtig rolle i Aalborg.

Vi skal ikke konkurrere med gourmetstederne eller noget, men som spisested er Søgaards noget helt unikt, fordi vi er de eneste med eget bryggeri,” siger Ole Christiansen.

Bliver noget helt andet

Han glæder sig til at komme ordentligt i gang med udfordringerne, der venter med Søgaards Bryghus.

“Det bliver noget helt andet end på Abbey Road. Der er et langt større personaleansvar her, men der er også et enormt potentiale på Søgaards Bryghus. Vi har enormt mange glade gæster i forvejen, men jeg tror, at vi med et nyt koncept kan ramme endnu bredere,” fortæller Ole Christiansen.

Han suppleres af Lisa Søgaard;

“Den eneste grund til at både Ole og jeg kan bruge vores kræfter på Bryghuset er at vi har et helt fantastisk personale på de øvrige steder. Vi har et personale, der går ind og tager en masse ansvar på sig, og derfor er vi helt trygge ved, at de steder kører, som de skal,” siger Lisa Søgaard.

Aalborg spændende by med restauration

De ser begge Aalborg som en utrolig spændende by at drive restaurationer i.

“Da jeg flyttede fra Aalborg i 2000, var vi langt bagefter Aarhus og København. Der var jo stort set kun Rosdahls som noget ekstraordinært. Da jeg så flyttede tilbage igen, kunne jeg mærke, at byen var helt forandret.

I dag er vi lige i hælene på Aarhus og København. Der sker så meget med byen, og der kommer hele tiden en masse nye tilflyttere. Vi er overbevist om, at Søgaards Bryghus følger med tiden, og bliver ved med at fylde noget i Aalborg,” siger Ole Christiansen.