Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tyrkisk mad lavet fra bunden: Istanbul Kebab har fået nyt menukort

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg vokser på den kulinariske front dag for dag, og uanset om du har lyst til kinesisk, fransk, italiensk, spansk eller dansk mad, så kan du finde det inden for en ganske kort radius.

Siden september har vi også været så heldige, at have det mangfoldige tyrkiske køkken i centrum af Aalborg.

Istanbul Kebab har overtaget lokalerne efter kebab-restauranten James Robertson i Østerågade, og nordjyderne er vilde med konceptet, hvor du får en lille bid af Tyrkiet midt i byen.

Nu er Istanbul Kebab klar til at præsentere et helt nyt menukort, hvor der er et endnu større fokus på mad lavet efter ægte tyrkiske opskrifter.

“Vi har glædet os helt vildt til at vise det nye menukort frem for nordjyderne, og vi har allerede fået fantastiske tilbagemeldinger fra vores kunder,” fortæller Baki fra Istanbul Kebab til MigogAalborg.
Tyrkisk mad lavet fra bunden: Istanbul Kebab har fået nyt menukort

Et menukort for alle

Istanbul Kebab har ramt plet med deres mangfoldige menukort, hvor der vitterligt er noget for enhver smag.

“Vi har stamkunder, der kommer hele vejen fra Skagen, Frederikshavn og Randers for at få autentisk tyrkisk mad, lavet efter de helt rette opskrifter.

Vi har hentet en specialkok ind fra Tyrkiet, som virkelig har hevet smagen op på et helt nyt niveau.

Men det også vigtigt for os at have et menukort, der der tilgodeser hele familien. Vil forældrene eksempelvis have et lækkert tyrkisk måltid, mens børnene bare drømmer om en omgang nuggets eller en burger, så kan de få dét,” siger Baki.

På det nye menukort finder du bl.a. mange af de populære tyrkiske grillspecialiteter, som alle bliver tilberedt over kulgrill, og det er krydret efter de tyrkiske forskrifter.

Tyrkisk mad lavet fra bunden: Istanbul Kebab har fået nyt menukort

(Næsten) som at være i Tyrkiet …

MigogAalborg fik lov til at smage to af de mest populære retter på kortet: Nr. 80 (Adana Kebab m. ris og salat) og nr. 81 (Kyllingespyd m. ris og salat).

Man kan tydeligt smage, at kødet er tilberedt over åben ild. Det har en let røget smag, og er smørmørt.

Ved bordet, blev vi hurtigt enige om, at man virkelig følte, at man sad på en hyggelige restaurant i Tyrkiet: Maden, musikken, indretningen og stemningen var lige i øjet … så manglede vi kun lige 28 grader og fuld sol.

Tyrkisk mad lavet fra bunden: Istanbul Kebab har fået nyt menukort

Udover lækre grillspecialiter har Istanbul Kebab også den populære tyrkiske brunch, og så en dessert, som folk (også) rejser langvejs fra for at sætte tænderne i.

“Vi har nogle kunder, som udelukkende kommer for spise desserten Künefe, som vi laver helt fra bunden.

Den består af revet filodej, fyldt med mozzarella-ost og så en hjemmelavet sukkersirup. Den SKAL smages,” siger Baki.

Det er ikke kun menukort med både burgere, snacks, tyrkiske grillspecialiteter og uimodståelige desserter, der er blevet opdateret.

Indretningen har også fået et ekstra tyrkisk touch, og Baki har selv været i Tyrkiet for bl.a. at hente de helt særlige lamper, som giver den helt rette stemning i restauranten.

Tyrkisk mad lavet fra bunden: Istanbul Kebab har fået nyt menukort Tyrkisk mad lavet fra bunden: Istanbul Kebab har fået nyt menukort

Istanbul Kebab har åbent fra 9.30 – 22.00

Du kan selv dykke ned i menukortet her.