Indsamling gav pote: Solsiden får sin egen badebro i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Klaus Lundblad Bengtsen
Foto: Klaus Lundblad Bengtsen

Det kan være en langtrukken proces at hive penge ud af kommunen eller fonde, når man nu står og skal bruge det her og nu.

Sådan var det i Nørresundby, hvor beboerne sidste sommer skævede misundeligt på de mange badebroer og muligheder i selve Aalborg.

Så de tog selv fat og igangsatte en indsamling, som MigogAalborg blandt andet også omtalte.

171 private borgere og en halv snes virksomheder og foreninger har gennem de seneste måneder indsamlet over 150.000 kr. til en badebro i Lindholm Strandpark – den eneste i Nørresundby.

I dag fredag d. 21. juni  kl. 15 indvies broen med kolde øl og levende musik – og fjordfrisk badevand nok til alle.

Folkeejet badebro

Klokken 15.00 er det en meget stolt gruppe af private ildsjæle fra den frivillige forening Lindholm Strandparks Udvikling, som kan overvære stadsgartner Kirsten Lund Andersen, chef for Park & Natur i By- og Landskabsforvaltningen, klippe snoren til det, foreningen selv kalder for en ”folkeejet” badebro.

Siden det tidlige forår har foreningen drevet en offentlig indsamling og foretaget fundraising fra det lokale Nørresundby-erhvervsliv, og efter en imponerende slutspurt i de første uger af juni lykkedes det at komme i mål med de godt 150.000 kr., som badebroen koster.

Den blev hurtigt bestilt, og i morgen er den altså klar til at lade de første badeglade vandhunde gå planken ud.

Se hele programmet for indvielsen på Facebook-begivenheden, hvor ca. 1.000 mennesker har indikeret deres deltagelse eller interesse.

Løftet i fællesskab

”Det har været fantastisk at opleve den enorme begejstring og opbakning, som vi er blevet mødt med fra lokalbefolkningen her i Nørresundby, og det samme fra virksomheder og foreninger og kommunen.

Det her er et af de sjældne tilfælde, hvor det faktisk er lykkedes at løfte i fællesskab for et åbenlyst sundt og folkeligt formål.

Jeg går rundt med to store krøller på halen,” afslører Jan Ole Mortensen, formand for bestyrelsen i Lindholm Strandparks Udvikling.

Efter to somre uden bademuligheder i Nørresundby er kvaliteten af badevandet tilbage i topform, og etableringen af den nye folkeejede badebro er en velkommen saltvandsindsprøjtning til friluftslivet i strandparken.

I forbindelse med indvielsen overtager Aalborg Kommune ansvaret for broens drift og vedligeholdelse, og der er givet tilladelse til at anlægge to overdækkede omklædningsrum til næste forår.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.