Hjælp fra uventet kant: Medarbejdere donerer penge til Aalborg Zoo

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Direktør for Aalborg Zoo - Henrik Johansen
Direktør for Aalborg Zoo - Henrik Johansen

Som så mange andre har Aalborg Zoo været mærket af coronaen, der for tre måneder siden tvang det meste af Danmark til at lukke ned.

I Aalborg Zoo’s situation betød det, at haven måtte holde lukket for publikum – men da dyrene stadig skulle passes, måtte flere af de ansatte jo fortsætte sit arbejde.

Og det har været en dyr fornøjelse for Zoo, der har været nødsaget til at tænke i nye baner for at redde både dyrene og haven.

Heldigvis var nordjyderne endnu mere “bange” for at miste én af deres favoritattraktioner, og donationerne væltede ind fra nær og fjern – til stor glæde og overraskelse for alle.

I fredags tikkede der endnu en donation ind i sparegrisen. Men denne gang var det fra en uventet kant.

Medarbejdere går sammen

Det var nemlig Zoo’s egne medarbejdere, der havde besluttet, at deres medarbejderforenings opsparing skulle gå direkte til Aalborg Zoo.

Det betyder, at Aalborg Zoo modtog en check på 30.000 kr.

Det skriver Fagbladet 3F.

“Vi har været presset som alle andre zoologiske haver herhjemme med corona-nedlukning. Derfor vil vi gerne som personalegruppe sende et signal om, at vi er fælles om det her.

At vi vil gøre, hvad vi kan for vores fælles arbejdsplads,” siger Kenneth Alsing Madsen, der er ansat som dyrepasser i Aalborg Zoo, til Fagbladet 3F.

Direktør Henrik Johansen er meget glad og taknemmelig for, at de ansatte vælger at støtte op om Aalborg Zoo på denne måde, og han fortæller i samme ombæring, at Aalborg Zoo i alt har modtaget over 17.000 donationer.