Lettelse i Aalborg Zoo: Ekstra hjælpepakke skal redde dyr fra aflivning

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Der har ikke været lutter glade dage i Aalborg Zoo, siden Danmark blev lukket ned.

Dyrene er fortsat ubekymrede og trives i bedste velgående. Nogle keder sig selvfølgelig lidt, nu hvor der ikke er nogle gæster at posere for.

Men alt i alt ånder alt fred og idyl bag indhegningerne.

Sagen forholder sig dog anderledes på den anden side, hvor havens dyrepassere har haft masser af bekymringer at tage sig af.

Indtil nu har regeringens hjælpepakker nemlig ikke kunnet hjælpe zoo, der ikke har kunnet sende sit personale hjem – for hvem skulle så fodre og tage sig af dyrene?

Landets dyreparker har derfor måtte tage det værst tænkelige op til overvejelse: At skære ned i sit antal af dyr.

En vanskelig situation

Heldigvis kom hjælpen i går, da kulturminister Joy Mogensen sammen med et flertal af Folketingets partier besluttede at tildele dyreparker, akvarier og zoologiske haver ekstra 48 millioner kroner.

De 48 millioner skal fordeles mellem landets 15 største dyreparker, akvarier og zoologiske haver over tre måneder, og det er en lettet direktør i Aalborg Zoo, Henrik Johansen, der her til morgen har talt med TV2 Nord.

“Det er godt, at der er blevet set denne vej. For vi er i en utrolig vanskelig situation her under coronakrisen, da vi stadig har driftsomkostninger i forbindelse med alle vores dyr, der skal passes, men vi har bare ingen indtægter, da zoo er lukket ned for gæster,” siger han blandt andet.

Foto Aalborg zoo

Men selvom parkerne nu også er blevet tilgodeset, er der stadig lang vej til en genåbning af haven og de billetindtægter, der får det hele til at køre rundt.

Derfor frygter Henrik Johansen også, at de store, økonomiske konsekvenser for Aalborg Zoo muligvis bliver en realitet igen i fremtiden.

Han udtrykker håb for at haven kan genåbne til bededagsferien d. 8. maj – eller senest 1. juni.