Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historisk mange besøgende: Fårup Sommerland øjner ny rekord

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Torben Hansen
Blokhus
Fårup Sommerland
Foto: Torben Hansen Blokhus Fårup Sommerland

Højsæsonen har været særdeles tilfredsstillende for Fårup Sommerland, hvor særligt de udenlandske turister igen er tilbage på samme niveau som før coronapandemien.

Dermed fortsætter de høje besøgstal i år for forlystelsesparken, der nu har udsigt til at sætte ny besøgsrekord.

Det skriver forlystelsesparken i en pressemeddelelse.

Budt mere end 300.000 gæster velkommen

Siden Fårup Sommerland slog dørene op den 9. april, har der været masser af aktivitet i den nordjyske forlystelsespark, der nu gør status over en livlig højsæson.

I løbet af sommeren har over 300.000 slået vejen forbi, ligesom også Hotel Fårup kan melde om rekord mange overnatninger.

“Vi glæder os over en særdeles tilfredsstillende højsæson, hvor vi har budt velkommen til flere end 300.000 gæster, hvilket er over sidste års sommerperiode.

Samtidig har vi oplevet en helt unik efterspørgsel på overnatninger på Hotel Fårup, hvor vi i sommerferieperioden stort set har kunnet melde alt udsolgt fem uger i streg,” siger Niels Jørgen Jensen, adm. direktør i Fårup Sommerland.

Sæsonens første tre måneder bød blandt andet på et rekordhøjt antal solgte sæsonkort og pæne besøgstal, og de mange besøgende i sommerferieperioden betyder derfor, at Fårup Sommerland nu nærmer sig en historisk milepæl.

“Samlet set har vi på nuværende tidspunkt haft hele 31 procent flere gæster i parken i år sammenlignet med sidste år, og derfor har vi lige nu udsigt til at slå vores besøgsrekord fra 2013, som helt præcis lyder på 656.904 gæster,” siger Niels Jørgen Jensen.

Udenlandske gæster er tilbage

Ifølge tal fra VisitDenmark er antallet af udenlandske overnatninger i år eksploderet.

I maj var der således 2,5 millioner udenlandske overnatninger i Danmark, hvilket er en stigning på hele 690 procent sammenlignet med maj 2021 og 10 procent højere end i 2019 – året før corona.

De udenlandske turisters tilbagevenden mærker man også tydeligt i Fårup Sommerland, hvor antallet nu igen er tilbage på samme niveau som før coronapandemien.

“Danskerne har igen i år været flittige gæster i parken, men det er i høj grad antallet af udenlandske turister, som har boomet hen over sommeren.

Antallet af udenlandske gæster er nemlig tilbage på niveauet for 2019, og vi ligger formentlig også en smule over det tal. Det er rigtigt glædeligt og en væsentlig årsag til vores fantastiske besøgstal – selvfølgelig også i kombination med en stor opbakning fra danskerne,” siger Niels Jørgen Jensen afsluttende.  

Fårup Sommerlands sidste åbningsdag i 2022-sæsonen er søndag den 23. oktober i forbindelse med Lysfald, hvor hele parken dækkes af farvestrålende lys, og Høstfest i efterårsferien.Del artikel

Andre læser også