Bo i et gammelt apotek: Håndværkertilbud til under en mio. kr.

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Søger du med lys og lygte efter et boligprojekt, hvor du selv kan bestemme lige præcis,  hvordan dit hjem skal se ud?

Mæglerfirmaet Din Mægler har netop nu fået et helt unikt projekt ind i deres portefølje.

Først blev det gamle apotek i Nørresundby lavet til Din Mæglers forretning, men nu skal øverste etage laves om til flere lejligheder – og du har netop muligheden for at erhverve dig et spændende projekt.

Fra apotek til forretning – og snart flere hjem

Den smukke apotekerbygning, der har en central beliggenhed på Nørresundby torv, har sin helt egen særlige historie.

Her lå Nørresundby Apotek næsten 100 år. Apoteker Rübner Petersen opførte bygningen, og åbnede det gamle apotek den 25. marts i 1923.

I 2017 flyttede mæglerduoen Rasmus Lund Christensen og Lasse Frederik Pedersen, sammen med deres team, ind i stueplanen, da de udvidede forretning nummer to nord for fjorden.

Øverste plan af det gamle apotek skal nu opdeles til tre unikke lejligheder, som Din Mægler udbyder til salg.

Salgsopstillingen lokker med et håndværkertilbud. Så hvis man har skruet hænderne rigtigt på, kan man selv bygge sin egen lejlighed, eller flere lejligheder i flere plan ved Nørresundby Torv.

“Der bliver udbudt tre lejligheder til salg, hvor to af lejlighederne vil blive udbudt til salg for under en million.

Lejlighederne bliver i 2 plan, og med rigtig højt til loftet i de øverste plan. Selve ejendommen er i rigtig god stand, så køber kan koncentrere sig om de indvendige rammer,” fortæller indehaver Rasmus Lund Christensen.

dmbolig.dk
Billeder af det eksisterende erhvervslokale
dmbolig.dk
Billeder af det eksisterende erhvervslokale

Din Mægler har gjort forarbejdet for en kommende køber, da godkendelse fra kommunen er indhentet.

“Der er blevet indhentet en forhåndsgodkendelse fra kommunen, og vi har fået lavet arkitekttegninger på lejlighederne. Køber skal blot selv indhente byggetilladelsen, og så gå i gang med renoveringen.”

Din Mægler har før solgt lejligheder i legendariske og særdeles særprægede ejendomme. Herunder solgte de lejligheder i det tidligere Gøglerbåden.

dmbolig.dk
Billeder af det eksisterende erhvervslokale
dmbolig.dk, arkitekttegninger af lejlighederne. Tegnet af ideal arkitekter.
dmbolig.dk, arkitekttegninger af lejlighederne. Tegnet af ideal arkitekter.

Der er mulighed for at købe lejlighederne særskilt eller købe alle tre for et beløb på 3.100.000 kr.

Hvis man ønsker at købe én af lejlighederne er priserne fordelt ud således

Lejlighed 1 bliver 106 kvm. og kommer til at koste 1.198.000 kr.

Lejlighed 2 bliver 76 kvm. og kommer til at koste 950.000 kr.

Lejlighed 3 bliver 90 kvm. og kommer til at koste 998.000 kr.

“Nørresundby er jo en by i udvikling, og med den centrale beliggenhed, har man faktisk kortere afstand til Aalborg centrum her fra Nørresundby Torv end fra populære områder som Øgadekvarteret og Vestbyen,” forklarer Rasmus Lund.

Har du mod på at starte dit 2019 op med et helt nyt renoveringsprojekt, så læs og se meget mere omkring de tre lejligheder over det gamle Apotek i Nørresundby her, hvor du også kan finde alle informationer til Din Mægler.

Det forventes at lejlighederne bliver sat til salg medio januar.

Gode råd fra politiet: Undgå svindel med lejeboliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Til september starter en ny studieperiode, og mange unge leder nu efter en ny bolig.

Som boligsøgende er der mange ting, man skal være særligt opmærksom på.

Lovens lange arm skal passe på os alle og lige nu vejleder politiet og giver forebyggende råd på deres hjemmeside om, hvordan man undgår svindel med lejeboliger, så man kan komme godt i mål med at finde tag over hovedet.

“I denne tid er der mange, der får besked om, hvor de skal læse efter sommerferien, hvilket lægger et stort pres på boligmarkedet. Det kan få nogle til at føle, at de skal skrive under på det første og bedste tilbud, hvis de vil være sikre på tag over hovedet inden studiestart.

Men selvom du føler dig presset, er det en god ide at forholde dig kritisk. Der findes svindlere, der vil udnytte situationen og forsøge at lokke desperate boligsøgende til at overføre penge for en bolig, de slet ikke ejer – for dernæst at lave en Houdini,” skriver Politiet blandt andet i et Facebook opslag.

Her er de gode råd fra Politiet

Politiet har opstillet en række gode råd som boligsøgende, der leder efter en lejebolig, skal være særligt opmærksomme på.

Ejerforhold

Hvis du skal leje gennem en privat udlejer, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på tinglysning.dk eller boligejer.dk.

Undersøg, om boligen er på markedet ved at kontakte ejeren gennem boligejer.dk.

Få en kopi af udlejers billedlegitimation i form af kørekort eller pas, og tjek, at billedet er vellignende.

Betaling

Vær kritisk, hvis udlejer vil have dig til at overføre penge til en udenlandsk konto

Vær påpasselig, hvis du bliver bedt om at overføre penge til en udenlandsk konto, Western Union eller Pay-Pal. Mange svindlere forsøger at gemme sig bag udenlandske konti eller udenlandske online betalingsløsninger.

Sørg for at overføre depositum, husleje eller forudbetalt leje til en dansk bankkonto, så du altid har dokumentation for, at du har overført pengene. Overfør først, når du har set lejligheden og vellignende gyldig legitimation fra udlejer.

Betal aldrig penge under bordet til udlejer. Det er ulovligt, og du har ikke nogen juridisk mulighed for at få dine penge retur.

Sund fornuft

Insister på at få lejligheden fremvist, og tjek ved samme lejlighed, at navn stemmer overens på kontaktperson, postkasse og hoveddør/dørtelefon. Du kan også spørge, om naboen kender udlejer. Er det ikke muligt at få fremvist lejligheden, bør du overveje, om der er tale om et reelt lejemål.

Få en lejekontrakt med udlejers underskrift og en fagperson til at kigge kontrakten igennem, før du selv skriver under. Det er vigtigt, at du har set boligen, inden du underskriver lejekontrakten eller overfører penge.

Vær på vagt, hvis udlejer vil have dig til at skrive under på kontrakten med det samme. Hvis udlejer forsøger at presse dig til at tage hurtige beslutninger, kan det være et tegn på, at der er noget galt.

Åbent hus fredag: Beddingen klar med 78 nye boliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Nu skal du skynde dig, hvis du vil have en bolig på beddingen.

Beddingen 5 er et nyt boligkompleks med lejelejligheder ved Østre Havn, som har Limfjorden som nabo. Hvis du vil nå at have fat i en af disse attraktive boliger, så kridt skoene og kom til åbent hus på fredag d. 26 juli fra klokken 14.30 – 15.30.

Boligkomplekset består af 78 lejelejligheder, hvoraf de første 26 lejelejligheder allerede er udlejet.

Åbent hus for alle i prøveboligen

De foregående åbent hus-arrangementer i boligkomplekset har kun været for kunder, som har været skrevet op til boligerne hos udlejer Wagner Ejendomme.

Men nu kan alle deltage til åbent hus på fredag, hvor det er muligt at opleve lejligheder i mange størrelser og forskellige planløsninger. Lejeboligerne passer både til den studerende, singlen, parret, seniorerne og mindre familier.

Lejlighedernes størrelser er fra 64-114 kvadratmeter, hvor der er mulighed at leje enten 2- eller 3-værelses lejligheder med gulvvarme over alt i boligen.

Visualisering: Dimension Design

Alle lejlighederne har entré, badeværelse, køkken-alrum og alle værelserne har garderobeskabe.

I entréen er der også et garderobeskab, så der er mulighed for at gemme overtøjet og skoene væk.

Derudover har alle lejere i boligerne mulighed for at komme ud, hvor alle har udsigt til Limfjorden. Boligerne i stueplan får gårdhaver, hvor de øvrige etager får skønne altaner – alle vendt mod vest med udsigt ud til Limfjorden og det maritime område ved Østre Havnebassin.

Visualisering: Dimension Design

Derudover har alle lejligheder tilhørerende depotrum i kælderen, så der er mulighed for at opmagasinere alt ens habengut – men bare rolig – selvom du bor på den øverste etage skal du blot tage elevatoren ned, som der også er i bygningen.

Har man en bil, er der mulighed for at leje en parkeringsplads i kælderen, og holder man sig til den to-hjulede jernhest, så bliver der bygget et cykel-parkeringshus i terrænplan.

Lejeboligerne kan lejes fra 6400 kr./md.

Det maritime og aktive Østre Havn

Området ved Beddingen 5 rummer mange kvaliteter og alt der er brug for i hverdagen.

På indkøbsfronten kommer de nye beboere ikke til at skulle gå langt, da supermarkedet MENY ligger kort fra boligkomplekset. Hvis den søde tand skal tilfredsstilles er Lagkagehuset i forbindelse med MENY.

Det nye byggeri ligger ud til det mere vindstille Østre Havnebassin, som i sommerhalvåret er fuld af liv – her er der mulighed for at dyrke vandsport ved at stå på wakeboard, SUP-board eller spille kajakpolo.

Området giver desuden også rig mulighed for at nyde det urbane udeliv ved at dyrke motion med en rask gå- eller løbetur langs stierne.

Der er ikke mange minutters gåtur ind til Aalborgs pulserende byliv i midtbyen, hvor man kan begive sig hen ved at følge Aalborgs skønne havnefront.

Det er muligt at følge det nye byggeri ved Beddingen på facebook-siden, som du kan finde her.

Minimal vedligeholdelse: Flere bygger huse i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Flere i Aalborg Kommune springer ud som nybyggere: uanset om det er på en ny udstykket grund, eller om det er på én, hvor der i forvejen står et eksisterende hus, der skal jævnes med jorden.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at på bare tre år er antallet af nybyggede parcelhuse i kommunen steget med 48 procent, og ifølge Nybolig Palle Ørtoft så river flere det gamle hus ned på grunden, fordi man ønsker for at bygge en ny bolig.

Nyere huse giver minimal vedligeholdelse

Drømmen om et hus efter eget hoved og med minimal vedligeholdelse, får flere og flere i Aalborg Kommune til at springe ud i titlen som nybyggere.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret, er antallet af nybyggede parcelhuse i Aalborg Kommune steget med 48,2 procent fra 2015 til 2018.

”Det er, som om, at flere har fået øjnene op for, hvor mange fordele der er i at bygge selv.

Der er klart også ulemper, for eksempel er der jo ofte meget charme i de ældre huse, men mange – særligt børnefamilier – går efter grunde, hvor de kan skabe præcis den bolig, de drømmer om,” fortæller Palle Ørtoft, der er indehaver af Nybolig Palle Ørtoft.

Køber og river eksisterende hus ned

Nybolig-mægleren fortæller, at der er flere, der køber ældre huse, kun for at rive dem ned igen og bygge en sprit ny bolig.

Både fordi det er lettere med et hus, der kræver mindre vedligeholdelse, men også for at spare penge på længere sigt.

Ifølge Palle kan varme- og vedligeholdelsesudgifter i en ældre bolig hurtigt løbe op i 60-70.000 kroner om året, og mange af de penge sparer man, ved at bygge selv.

”Et vedligeholdelsestungt hus er ikke kun lig med flere udgifter, det stjæler også tid.

Og tiden er jo knap for de travle børnefamilier, så derfor giver det god mening, at man prioriterer et hus, der er lettere at vedligeholde, som nybyggeri jo oftest er,” siger Palle Ørtoft.