Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gourmet-hotdogs & bøfsandwich: Vestre Baadelaug er genåbnet med et brag

Af Stine Kjølby Christensen & Emil Kjær Jørgensen

Mange af byens spisesteder valgte i årets første måned at lukke helt ned grundet restriktioner, der ikke var værd at holde åbent for.

Sådan var det også på Restaurant Vestre Baadelaug, der dog valgte at genåbne dørene på Vestbyens havnefront den 25. januar.

Siden har aalborgenserne glædeligt kigget forbi til et (sultent) gensyn med Aalborgs måske bedste bøfsandwiches, stjerneskud, burgere og “hottere”.

Gourmet-hotdogs & bøfsandwich: Vestre Baadelaug er genåbnet med et brag

Redaktionen hos MigogAalborg er selvfølgelig heriblandt, og vi valgte at kigge fobi restauranten på denne smukke solskinsdag, for liiiige at få sat lidt sovs på tilværelsen.

“Opbakningen fra nordjyderne har været skøn at opleve – ja, vi har endda også haft de første gæster på vores store træterrasse,” siger indehaver, Nina Pichler, til MigogAalborg.

Åbningstiderne er også tilbage, som vi kender dem med åbent tirsdag-lørdag hver eneste uge.

Der er – heldigvis – heller ikke lavet meget op på menukortet. Men hvorfor også ændre på et koncept, der er så elsket af så mange mennesker?

Det skal du smage på VB

På menukortet finder du alt lige fra Pariser-bøf til toast, gourmet-hottere, smørrebrød, æggekage, frokosttallerkener, stjerneskud, sandwich, Fish’N’Chips, Fiskeburger og meget mere.

Det gør jo ikke ligefrem valget nemmere, at man har lyst til at holde smovse-fredag og bare bestille én af hver.

Vi beherskede os sådan nogenlunde ved “kun” at bestille tre retter til to personer sådan en flot og solrig januardag med udsigt til både fjord og sovs ad libitum.

For ja – vi bestilte naturligvis den fuldstændig legendariske VB’s Bøfsandwich, som består af 250 gr. hakkebøf, bolle, senneps-mayo, syltede rødbeder og agurker, remoulade, hele tre forskellige slags løg og rigeligt med sovs.

Gourmet-hotdogs & bøfsandwich: Vestre Baadelaug er genåbnet med et brag

Den får du til 189 kr. HELE dagen inklusiv fritter ( … Du kan også bestille den i en sportsmodel til frokost, hvor du får den til 119 kr. i en mini-bolle og med 125 gram kød).

Gourmethottere på en solskinsdag

On the side blev vi fristet af VB’s bud på byens bedste gourmet-hottere, hvor du får to stk. for 149 kr.

Udover særligt udvalgte pølser fra Slagter Carlsen består de af enten reje-salat, chiimayo, friterede løg&urter eller hønsesalat, øko chipotle-bacon og syltede løg.

Gourmet-hotdogs & bøfsandwich: Vestre Baadelaug er genåbnet med et brag

Det lyder jo umiddelbart som en lidt mærkelig kombination. Men stol på os: Det smager himmelsk og den krydrede pølse går i perfekt spænd med (i vores tilfælde) den friske rejesalat.

Man kan næsten ikke sige frokost uden også at sige stjerneskud, og på VB laver de en af byens bedste. Her får du både stegt fisk, dampet fisk, rogn, laks- øko-æg, mayo, dressing, asparges og urter for 229 kr.

Gourmet-hotdogs & bøfsandwich: Vestre Baadelaug er genåbnet med et brag

Til den pris skal man forvente kvalitet, og det er lige præcis, hvad man får. Der er udelukkende brugt gode råvarer, som sådan en klassiker også fortjener.

Den stegte fisk er lige så sprød som udsigten er god fra restauranten, og det er bare velkendt velsmag – lige som det skal og bør være på Restaurant Vestre Baadelaug.

Til at slukke tørsten, for det skal der jo også til, bestilte vi en god gammeldaws’ Sportscola fra Hancock, der jo har ikonisk status.Det er ikke mange steder, at man stadig kan få den legendariske sodavand, men den passer altså helt perfekt som tørstslukker til al den fede mad.

Vi siger STORT velkommen tilbage til Vestre Baadelaug, der fortjener et besøg … eller to. Eller tre!

Gourmet-hotdogs & bøfsandwich: Vestre Baadelaug er genåbnet med et brag