Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genialt: Engelsk presse vil udstille Joakim Mæhle på kunstmuseum

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Football Mumble, Twitter
Foto: Football Mumble, Twitter

Danmark er i EM-semifinalen. Smag lige lidt på den.

Smag så også lige på det faktum, at en af Danmarks bedste spillere – ja, faktisk en af turnerings allerbedste – er nordjyske Joakim Mæhle, der er født i nordjyske Østervrå og vokset op i AaBs talentsystem.

Den vilde form satte han en tyk streg under i gårsdagens kvartfinale mod Tjekkiet, hvor han leverede en fuldstændig vanvittig assist til 2-0 målet.

Med ydersiden af højrefoden serverede han en sukkerbold uden lige til Kasper Dolberg, der uden problemer kunne sætte bolden i nettet.

Det vilde indlæg er ikke kun gået rent ind blandt de danske fans.

Indlægget går verden rundt

Hele fodboldverdenen er efterhånden ved at få øjnene op for den nordjyske fodboldstjerne, og i den store engelske avis, The Guardian, går de lige skridtet videre.

I deres liveopdatering af kampen mellem Danmark og Tjekket skrev de således om Joakim Mæhles indlæg:

“Det indlæg fra Joakim Mæhle burde udstilles på et museum eller kunstmuseum. Det var enestående”

Internettet arbejder hurtigt, når sådan en melding kommer, og den engelske Twitter-konto Football Mumble fulgte op den melding ved af tweete et billede af afleveringen i glas og ramme – og med en yderligere opfordring til at hænge billedet op på selveste Louvre i Paris.

Her i Aalborg har vi et af landets bedste museer for moderne kunst, Kunsten, og her fra MigogAalborg-redaktionen er vi ikke i tvivl om, at Mæhles aflevering var moderne kunst i absolut topklasse.

Hermed en opfordring om at hænge afleveringen op i glas og ramme i Aalborg, hvor Joakim Mæhle fik sit fodbold-gennembrud i Danmark.