Fornem pris til Aalborg: Kåret til Danmarks flotteste handelsby

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg er i dag blev kåret til Danmarks Flotteste Handelsby i konkurrencen om Danmarks Bedste Handelsby.

 Bag kåringen som Danmarks Bedste Handelsby står Institut for Center-Planlægning (ICP A/S), NCSC og Detail-forum.

Erhvervschef i BusinessAalborg, Tonny Thorup fortæller;

“Jeg er både glad og stolt over, at Aalborg netop vinder prisen for at være Danmarks Flotteste Handelsby. Vores byrum og havnefront har gennemgået en kæmpe udviklingen de senere år. For mig er prisen i dag et stempel på, at Aalborgs ambitiøse byudvikling har båret frugt, og den er kunderne i Aalborg heldigvis rigtig glade for.

Ser vi bare på havnefronten, så har den jo fået en gevaldig ansigtsløftning og er med sine pladser, arkitektur og aktiviteter med til at understrege storbystemningen i Aalborg. Vel og mærke en stemning som giver plads til både travle men hyggelige gågader og en attraktiv promenade langs fjorden.”

Direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak tilføjer:

“Det, at vi arbejder med oplevelser og med at skabe et visuelt flot byrum og havnefront, er essentielt for byens butikker. Kunder og turister tiltrækkes af en attraktiv by, som giver dem lidt mere for pengene og lidt mere eye-candy.

Derfor er jeg glad for at kunne bruge kåringen som Danmarks Flotteste Handelsby i vores branding af Aalborg. Det har betydning for butikkerne i byen og for byens videre udvikling. Som Danmarks Flotteste Handelsby differentierer vi os klart fra webbutikker, fordi vi kan give kunderne en ekstra oplevelse med i købet.”

Vinderne i de seks forskellige kategorier er fundet ved at interviewe 100 af bymidternes kernekunder (50% af bedømmelsen). Dertil har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen foretaget en bedømmelse af handelsbyerne på baggrund byers arbejde med bl.a. branding, miljø, udvikling og bæredygtighed (50% af bedømmelsen).

I alt blev der uddelt 6 priser ved dagens konkurrence:

  • Danmarks bedste handelsby: Køge
  • Danmarks flotteste handelsby: Aalborg
  • Danmarks hyggeligste handelsby: Svendborg
  • Danmarks bedst markedsførte handelsby: Roskilde
  • Danmarks mest servicemindede handelsby: Vejle
  • Handelsbyen med Danmarks bedste p-forhold: Middelfart

Fik du læst om rekorden på Aalborgs dyreste lejlighed nogensinde?

Nordjyllands dyreste lejlighed solgt i Aalborg: Så vild er den

Aalborg lejlighed
Foto: Thorkild Kristensen Ejendomsmægler

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.