ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For andet år i træk: Aalborg-restaurant vinder stor kokke-konkurrence

Af Michael Qureshi

Restaurant Nam på Vesterbro i Aalborg har styr på deres kundskaber med fisk.

Det må man konstatere, efter det populære spisested for andet år i træk vinder den  nordjyske del af kokke-konkurrencen Local Cooking.

Nam er faktisk national forsvarende mester i konkurrencen, og skal altså forsvare sidste års guld mod de andre regionale vindere senere på året.

Local Cooking i Nordjylland bliver hvert år afviklet i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival, der årligt trækker tusinder af besøgende til havnen i Hirtshals.

Aalborg-restaurant på tredjepladsen

Nam tog guldet foran Villa Vest i Lønstrup og med Aalborg-restauranten Tabu på tredjepladsen.

På Nams Facebook-side er der forståelig jubel over sejren.

“YEES!
Så hev vi sgu sejren hjem igen! 2.år i træk til Local Cooking ved Hirtshals Fiskefestival. I år var det Kid & Alexander der var afsted og de fuldførte jo opgaven til perfektion! Hele team Nam er kæmpe stolte af drengene.”

Stor kvalitet i køkkenet

Det er normalt indehaver Kim Jeppesen, der står for de store kreationer i køkkenet, men sejren ved Local Cooking sætter en tyk streg under kvaliteten hos resten af personalet.

Dommerpanelet med kokkene Bo Jacobsen fra Restaurationen, Thorsten Schmidt fra Restaurant Barr og Torsten Vildgaard fra Noma, alle København, Mikael Kopp Christensen fra Aalborg og Jesper Koch fra Århus samt madanmelder på Berlingske Svend Rasmussen oplevede enorm forskellighed i tilberedningen sf skærising og masser af lokale råvarer.

For andet år i træk: Aalborg-restaurant vinder stor kokke-konkurrence
Dagens dommerpanel ved Local Cooking

Konkurrencen fokuserer på den fremragende kvalitet fra Hirtshalsfiskernes landinger og Nordjyllands vældige råvaresortiment.

Imponerede de kendte dommere

Torsten Vildgaard fra Noma og Jesper Koch fra Masterclass på TV3 udtalte efterfølgende:

”Vi har set komplet overraskende kompositioner i dag, en fantastisk mangfoldighed i fortolkning af skærising. Forbløffende dygtig håndtering af den geniale spisefisk.”

Svend Rasmussen fra Berlingske udtalte:

”Jeg er igen imponeret over niveauet i Nordjylland, ikke mindst den idérigdom, der er her og vinderretten fra Nm flyttede direkte grænser for hvad man kan med lokale råvarer og skærising”. Bo Jacobsen roste kokkenen for at håndtere den vanskelige fisk til UG.

Hos den nystiftede forening Nordjysk Mad og Turisme er man også glade på Nams vegne over sejren.

Der var flere deltagere fra Aalborg med i Local Cooking ved Hirtshals Fiskefestival.

Deltagerne var;

Bistro Dejavu, Aalborg
Hjorts Hotel, Kandestederne
Strandhotellet, Blokhus
Strandingskroen, Blokhus
Restaurant Bühlmann, Aalborg
Restaurant Tabu, Aalborg
Villa Vest, Lønstrup
Svanelunden, Hjørring
Restaurant Abstrakt, Hirtshals

Del artikel