Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu en triumf til Aalborg: Nam tager sejren i national restaurant-dyst

Af Emil Kjær Jørgensen

De nordjyske restauranter vinder større og større anerkendelse rundt omkring i Danmark, og i dag fik Nordjylland endnu en hædersbevisning i en stor national konkurrence.

For en lille måneds tid siden skrev vi om, at Nam vandt den regionale Local Cooking konkurrence i Nordjylland.

I dag kunne Nam, med den erfarne Kim Jeppesen i spidsen, så knytte næven for anden gang, da de også blev vindere af den samlede finale i den landsdækkende version af konkurrencen.

Med ene lokale råvarer fra Nordjylland, vandt Kim Jeppesen og Co. suverænt foran restaurant Schack og Restaurant Under Klippen.

Holdet var tro mod stilen fra restaurant Nam i Aalborg og med flere små delserveringer efter det østasiatiske princip vandt de dommernes hjerter til foodfestivalen i Århus.

Endnu en triumf til Aalborg: Nam tager sejren i national restaurant-dyst
Nam’s flotte serveringer

Hovedfokus var på fisken Kulmule, hvor der både blev lavet en rå og en grillet udgave. Derudover blev det også til nordjysk kimchi og ponzu på havtorn.

I dommerpanelet sad der kompetente herrer som Rainer Gassner, Michael Larsen, Claus Christensen og René Langdahl.

Retter med en autentisk historie

Der var var stor tilfredshed med niveauet på de tre retter med lokale råvarer, men der kunne ikke herske tvivl om finessen, kompleksiteten og ikke mindst den tiltalende historie bag Kim Jeppesens ret med kulmule.

Kim Jeppesens far var vietnamesisk bådflygtning og kom rundt i flere lande i Østasien før han endte i Nordjylland. Den rejse blev vist med elementer som dumplings, sashimi og suppe, men alle med nordjyske råvarer.

Local Cooking-konkurrencen skal fremme opmærksomheden om landets små kvalitetsfokuserede fødevarer og arrangeres af Food Organization of Denmark, og en gruppe af regionale organisationer, som eksempelvis Nordsøen Forskerpark.