Favoritretter gennem årene: Fusion fejrer hæder med vild menu til særpris

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par uger siden kunne Restaurant Fusion hive en anerkendt pris med hjem til Aalborg.

Her i byen kan vi godt være stolte af, at vi har Danmarks bedste restaurant i kategorien eksotisk/spicy.

Restaurant Fusion løb med prisen, og kom i fint selskab på en aften, hvor også internationale toprestauranter som Alchemist og Noma vandt priser.

Fejrer prisen med en vild menu

Det er især bemærkelsesværdigt, at Fusion slog Tigermom i København, som nævnes som en af Københavns bedste nye restauranter.

Derudover hev de også prisen foran Sanchez fra København, som sidste år formåede at blive anbefalet blandt 10 restauranter i hele verden af selveste Forbes.

Så hvad er mere naturligt end at fejre prisen med sine gæster?

Derfor har Restaurant Fusion sammensat en helt gennemført menu bestående af favoritretterne gennem alle årene.

Det sker lørdag d. 30. november klokken 19.00. Du kan booke plads her

Det er med mange serveringer inklusiv vinmenu og to timers fri bar bagefter med DJ og Afterparty til en særpris på 998 kr. per person.

“Vi er virkelig stolte af at vinde prisen blandt så mange stærke nominerede i Den Danske Spiseguide, og vi vil gerne dele glæden med vores gæster.

Derfor har vi sammensat en menu, der tager gæsterne igennem de mest populære retter i vores historie og med særligt fokus på Eksotisk og spicy,” siger Vinh Quoc Du til MigogAalborg.

Der er kun begrænset antal pladser.

Se menuen herunder

Aftenens program:

Velkomstdrink:
1 glas lækre bobler

Snacks:
– Sprød kyllingeskind med tobiko

– Tamago med kimchee
– Kroket af confiteret and.
– Toast med kyllingelevermousse

8 retters menu:

– Flamberet laks toro m/ ponzu og springløg
– SPICY tom yum supper m/ tempurareje
– Stegt kammusling m/ soja og ingefær
– Havtaske m/ østerssauce og karryolie (vores signaturret)
– Nigiri m/ and og teriyaki
– BBQ Duroc svin m/ græskar og passion
– Wagyu okse m/ jordskokker, kimchee og XO sauce
– Yuzufromage i nitrogen

5 glas vin serveres hertil

Afterparty:
Fri bar i 2 timer med øl, sodavand, vin og nedenstående cocktails
Mojito – Ginger Passion – Fusions Iced Tea – Gin&Tonic – Rom og Cola – Gin Hass

DJ Michael “Beatchugger” Linde spiller op til afterparty

Pris:
Kun 998 kr. pr. person for både menu, vinmenu og afterparty med 2 timers fri bar.

Aftenen afholdes i samarbejde med MigogAalborg

Hvad: Chef’s Dinner – Fusions favoritretter
Hvor: Restaurant Fusion
Hvornår: Lørdag d. 30. november

Der kan kun bookes plads lige her via dette link

Motion og socialt samvær under barsel: Mor og far kan komme i form i DGI Huset

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Mega hyggeligt.

Det lyder ikke umiddelbart som ord, man ville bruge til at beskrive et fitness hold, men hvis du spørger holdinstruktør og fitnesskoordinator Stine Rex er det netop, hvad Mor og Far i Form er.

Holdet, som udbydes i DGI Huset, er henvendt kvinder og mænd på barsel, og her vægters det sociale lige så højt som det fysiske udbytte.

”Da jeg selv var på barsel, fandtes der kun babysalmesang, så da jeg startede i DGI Huset, tænkte jeg med det samme, at vi skulle tilbyde noget mere til forældre på barsel.

Træningen giver masser af energi til forældrene og mig selv, og mange af dem på holdet bliver venner,” forklarer hun.

En ekstra mødregruppe

Den konstatering kan Mette Dyhrman Sørensen, der har været trofast holddeltager siden juli 2019, tilslutte sig uden tøven:

”Det er et super godt hold, og det er virkelig skønt at komme ud og få både motion og socialt samvær.

Det fungerer som en ekstra mødregruppe for mig.”

Mette Dyhrman Sørensen er mor til tre drenge og har haft to af dem med til træning – hvilket de har elsket, tilføjer hun.

I løbet af sit halve år på holdet er det ikke kun blevet til venskaber, men også en fysisk transformation, der siger spar to.

En gang om måneden måler Stine Rex holddeltagernes fedtprocent og muskelmasse for at finde deres såkaldte body age, der er et udtryk for en persons biologiske alder i kontrast til deres kronologiske alder.

Her er Mette Dyhrman Sørensen gået fra en kropsalder på 39 år til omkring 20 år.

”Jeg har fået meget mere energi,” fortæller hun.

Mette Dyhrman Sørensen med sin yngste dreng til Mor og Far i Form.

Tag baby med til træning

Holdet foregår hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 til 11.00, og Stine Rex fremhæver at ”alt er tilladt” i deres time:

”Du er velkommen til at have dit barn med til træning, hvis du ønsker det, og du kan også holde en pause i hjørnet, hvis det er det, du trænger til.

Det vigtigste er at være social og komme ned blandt andre.”

Selve træningens indhold varierer fra gang til gang, og der tages hensyn til at mødrene har været igennem en fødsel.

Der laves bl.a. cardio og styrketræning, hvor babyerne også kan bruges som vægte – et syn, der kan smelte selv de mest kolde hjerter.

Vigtigst af alt er der ingen forventning om, at de nybagte forældre skal være med hele tiden – har man kun kræfter til 10 minutters træning, kan man stadig være med.

Det eneste krav for at deltage på holdet er, at du som mor skal have gennemgået den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse.

Læs mere om Mor og Far i Form og tilmeld dig her.

Hvad: Mor og Far i Form
Hvor: DGI Huset, Nordkraft, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver tirsdag og torsdag, kl. 10.00-11.00

Spændende foredrag: Få et unikt indblik i uopklarede og genåbnede danske kriminalsager

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du elsker at høre om True crime, har du nok at glæde dig til i den kommende tid.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark – det kan du læse mere om her.

Lørdag den 18. april er det så tid til at høre lidt mere om de mange uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.

Foredraget er under kyndig ledelse af en af landets mest anerkendte eksperter inden for området.

Frederik Strand er museumsleder for Politimuseet i København og udannet cand. mag. i filosofi og historie samt ph.d. i politihistorie.

Han er forfatter til bøger om bl.a. uopklarede og genåbnede kriminalsager og om Rejseholdets historie.

Foredraget finder sted i Aalborg Universitets lokaler på Strandvejen og en billet koster 245 kr.

Det kan du se frem til

Folkeuniversitetet skriver følgende om foredraget:

“Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Højbjergdrabet, Conni-/Conny-drabene, Joachim-sagen og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990.

Leder af Politimuseet Frederik Strand har igennem flere år beskæftiget sig med uopklarede drab og genåbnede danske kriminalsager, og denne dag dykker han ned i, hvorfor nogle drabssager er forblevet uopklarede, og hvordan henlagte kriminalsager er blevet genåbnet igennem nye efterforskningsmetoder, hidtil ukendte spor, nye forbrydelser og teknologiske fremskridt.

De uopklarede og genåbnede sager giver også et alternativt indblik i Danmarkshistorien, hvor samfundets randeksistenser kommer til orde, og hvor tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn åbenbares gennem kriminalitet.”

Hvad: Foredrag – uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.
Hvor: Aalborg Universitet, AAU (s12-14 / 315). Strandvejen 12-14, plan 2, lokale 315. 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 18. april kl. 10.00

Du finder billetinfo her.

Opfundet i Nordjylland: Tour de Grillbar er nomineret til en Zulu Award

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvert år hylder vi byen, når vi afholder Aalborg Awards. I 2020 finder det sted fredag d. 3. april, og det hører i snart MEGET mere om.

Men det er ikke kun til Aalborg Awards, at folk fra byen har mulighed for at vinde anerkendelse.

De nominerede til dette års Zulu Awards er blevet offentliggjort i dag, og der er aalborgensisk islæt i kategorien “Årets Webstar”.

Internetfænomenet Tour de Grillbar er nemlig nomineret til en Zulu Award i konkurrence med store stjerner som Ruben Søltoft, Ulrikke Falch, Elvira Pitzner og 2 x Mette (Statsministeren og hende som fik hacket sit navn).

Den helt store stjerne i Tour de Grillbar er selvfølgelig Dennis Okkerstrøm, Okker, men bag kameraet finder vi ingen ringere end aalborgenserne Thomas ‘Zjakalen’ Ridderholm og Sebastian Sander, som til dagligt også underholder med MigogAalborg TV.

“Vi er glade for, at et smadret koncept er gået så voldsomt viralt og er blevet nomineret til Danmarks største underholdningspris,” fortæller Zjakalen til MigogAalborg.

Tour de Grillbar går i al sin enkelhed ud på, at Okker smager sig igennem Danmarks mange grillbarer … og uddeler remouladeklatter i stedet for stjerner.

Sebastian Sander står bag kameraet, mens serien er produceret af Zjakalen og Henrik Jøj Jensen, der opfandt fænomenet tilbage i 2015. Musikken står Mathias Bjørnskov for.

Tour de Grillbar har også leveret unikt indhold til vores læsere i form af Tour de Nordjylland, hvor Okker og Zjakalen besøgte de mest legendariske steder i vores region.

Men hvordan skal en eventuel sejr så fejres i ægte Okker-stil?

“Det skal da selvfølgelig fejres med hotdogs og champagne,” afslører Zjakalen.

Tour de Grillbar har samlet set flere millioner visninger på YouTube.

Du kan selv afgive din stemme til ZULU AWARDS 2020 her.

Du kan se meget mere Tour de Grillbar på YouTube.