ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fyrværkeri, koncerter og flotte sejlskibe: Det skal du opleve til The Tall Ships Races 2022

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

Juni og juli er nærmest fløjet forbi.

Om lidt er vi ved slutningen af juli, og det betyder, at The Tall Ships Races snart afvikles i al sin herlighed.

Mere specifikt bliver Aalborg fra den 4. til 7. august centrum for festligheder og mere end 700.000 besøgende, når nogle af verdens smukkeste sejlskibe lægger til havnen. Det er sjette gang at Aalborg er vært for den store internationale kapsejlads.

Udover 40 flotte sejlskibe fra hele verden vil der være et væld af aktiviteter, du kan opleve, og da det kan være lidt svært at skabe sig et overblik over de mange ting, der sker, har vi lavet en lille guide til alt det, du ikke må gå glip af.

Gratis koncerter med store danske navne

Det endelige musikalske program for The Tall Ships Races 2022 i Aalborg ligger nu klart.

Det er en varieret gruppe af navne, der spænder fra helt nye skud på stjernehimlen som Tobias Rahim og Calby til populære veteraner som TV2 og Birthe Kjær.

I tillæg til de allerede offentliggjorte navne er der både kendte navne som Lis Sørensen, Rikke Thomsen, The Blue Van, Souvenirs, Christian Hjelm og Alex Nyborg & Circle of Friends og lokale navne, der blandt andet tæller årets vindere af Band Battle Torsdag og Martin Buster, samt Henrik Fevre, Al Jacobi og Tundra.

I alt kan publikum glæde sig til 51 optrædener fordelt på fire scener. De to scener på Slotspladsen og på Aktivitetspladsen ligner sig selv. Deres placering og størrelse svarer til det, man kunne opleve under The Tall Ships Races i 2019.

Scenen i Nørresundby er resultatet af, at to mindre er blevet slået sammen til en stor.

Derfor kan store danske navne som Poul Krebs, Johnny Deluxe, Birthe Kjær og Dodo & the Dodos opleves på solsiden. Teltet på Musikkens Plads i 2019 erstatter det, der i 2019 var placeret i Østre Havn.

Alle koncerterne vil være gratis.

Fyrværkeri, koncerter og flotte sejlskibe: Det skal du opleve til The Tall Ships Races 2022

Fyrværkeri, der sætter danmarksrekord

Fyrværkeriet, der blev affyret som kulmination på Aalborgs værtskab for The Tall Ships Races i 2019, var den gang det største, der var afviklet på dansk grund.

Arrangørerne af The Tall Ships Races 2022 Aalborg kan nu afsløre, at  fyrværkeriet vil blive endnu større og flottere, når afslutningen på dette års værtskab bliver markeret lørdag den 6. august 2022. 

Det sker takket være erhvervsmanden Eigild Christensen, der også i 2019 var garant for fyrværkeriet:

”Det var fantastisk at få lov til at invitere Aalborg, Nordjylland og gæsterne fra det øvrige Danmark og udland  på en uforglemmelig totaloplevelse i 2019, hvor fyrværkeriet stod utroligt smukt med de flotte sejlskibe som  kulisse”, fortæller Eigild Christensen.

”Da muligheden bød sig for at gentage succesen, var det ikke svært at træffe  valget. Selvfølgelig skal vi have et fyrværkeri i verdensklasse i 2022, og det skal ikke stå i skyggen af tidligere års  fyrværkeri,” slår Eigild Christensen fast.

Fyrværkeri, koncerter og flotte sejlskibe: Det skal du opleve til The Tall Ships Races 2022

Tag færger og turbåde i Limfjorden

Ligesom ved tidligere værtskaber af The Tall Ships Races bliver færger en vigtig del af den transport, der skal sørge for, at publikum kan komme let og ubesværet rundt i arrangementsområdet.

Der vil gå to shuttlefærger: Bertha-K sejler fra Goliats bro (umiddelbart øst for Limfjordsbroen) til Festpladsen i Nørresundby (ved Havnegade), mens Egholm II sejler fra Østre Havn til Stigsborg Brygge.

Billetpriserne vil også denne gang være på et niveau, hvor alle kan være med:

 • 0-5 år: Gratis
 • 6-12 år: 10 kr.
 • Voksen, fra 13 år: 20 kr.
 • Familie (2 voksne og op til 3 børn): 50 kr.

Udover shuttlefærgerne vil der også være en turbåd, Svanen, der sejler fra Slotspladsen. Der er plads til 97 passagerer ombord. En tur varer 45 minutter.

Priserne ser således ud:

 • 0-5 år: gratis
 • 6-12 år: 20 kr.
 • Voksen, fra 13 år: 40 kr.
 • Familie (2 voksne og op til 3 børn): 100 kr.

Man kan købe billetter til Shuttlefærgerne i de 4 billetsalgsboder, der bliver placeret ved:

 • Goliats Bro (umiddelbart øst for Limfjordsbroen)
 • Østre Havn
 • Stigsborg Brygge
 • Festpladsen i Nørresundby (ved Havnegade)

Billetter til turbåden kan købes fra billetsalgsboden, der vil være at finde på Slotspladsen.

Fyrværkeri, koncerter og flotte sejlskibe: Det skal du opleve til The Tall Ships Races 2022
Foto: Lars Horn / Baghuset

Børneunderholdning for fuld udblæsning

The Tall Ships Races har ved de sidste mange værtsskaber haft et børneområde med masser af aktiviteter og professionel børneunderholdning.

Området holder i 2022 flyttedag. Alle tilbud til publikum på Nørresundby-siden bliver samlet ved Hedegaard, hvor der vil være legeområde for børn.

Torsdag, fredag og lørdag vil der hver dag på klokkeslættene 11, 13 og 15 være børneunderholdning fra scenen med Motor Mille, Ramasjang Mysteriet, MGP 2022 og Michael Back.

Heldigvis har flere stærke lokale aktører stillet sig parat til at fylde området med spændende aktiviteter.

Det betyder, at man kan møde Aalborg Bibliotekerne, Aalborg Zoo, Springeren – Maritimt oplevelsescenter, Limfjordsmuseet og Hovedet i havet, som alle står med åbne arme for at tage imod de yngste.

Motor Mille Aalborg
Motor-Mille kommer til Aalborg
Foto: PR

Læs mere om The Tall Ships Races 2022 i Aalborg her.

Del artikel

Andre læser også