ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt fra The Tall Ships Races: Færger og turbåde tager dig rundt i Limfjorden

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Lars Horn, Baghuset
Foto: Lars Horn, Baghuset

Situationen i Ukraine har også påvirket The Tall Ships Races.

På grund af Ruslands invasion af Ukraine har Sail Training International og de fire værtshavne for The Tall Ships Races 2022 besluttet at russiske skibe ikke kan deltage i årets event.

Det betyder for Aalborgs vedkommende, at Shtandart, som allerede var tilmeldt, ikke kommer.

Heldigvis har The Tall Ships Races i kølvandet fået tilmeldinger fra hele tre klasse A-skibe.  Det er Shabab Oman II, Roald Amundsen og Georg Stage. Tre skibe hvis besøg vi tidligere har haft den store fornøjelse af.

Samlet set er der på nuværende tidspunkt tilmeldinger fra 14 klasse A-skibe, 9 klasse B-skibe, 4 klasse C-skibe og 6 klasse D-skibe.

Færger og turbåd er klar til at betjene publikum

Ligesom ved tidligere værtskaber af The Tall Ships Races bliver færger en vigtig del af den transport, der skal sørge for, at publikum kan komme let og ubesværet rundt i arrangementsområdet.

Der vil gå to shuttlefærger: Bertha-K sejler fra Goliats bro (umiddelbart øst for Limfjordsbroen) til Festpladsen i Nørresundby (ved Havnegade), mens Egholm II sejler fra Østre Havn til Stigsborg Brygge.

Billetpriserne vil også denne gang være på et niveau, hvor alle kan være med:

 • 0-5 år: Gratis
 • 6-12 år: 10 kr.
 • Voksen, fra 13 år: 20 kr.
 • Familie (2 voksne og op til 3 børn): 50 kr.

Udover shuttlefærgerne vil der også være en turbåd, Svanen, der sejler fra Slotspladsen. Der er plads til 97 passagerer ombord. En tur varer 45 minutter.

Priserne ser således ud:

 • 0-5 år: gratis
 • 6-12 år: 20 kr.
 • Voksen, fra 13 år: 40 kr.
 • Familie (2 voksne og op til 3 børn): 100 kr.

Man kan købe billetter til Shuttlefærgerne i de 4 billetsalgsboder, der bliver placeret ved:

 • Goliats Bro (umiddelbart øst for Limfjordsbroen)
 • Østre Havn
 • Stigsborg Brygge
 • Festpladsen i Nørresundby (ved Havnegade)

Billetter til turbåden kan købes fra billetsalgsboden, der vil være at finde på Slotspladsen.

Folkemusik på aktivitetspladsen

Ligesom tidligere år vil der være et større telt med levende musik på aktivitetspladsen, den asfalterede plads der er umiddelbart øst for Havnehuset.

I 2022 vil der være et musikalsk tema for musikken i teltet. Torsdag, fredag og lørdag vil det skotske folkrockband Coast være hovednavn alle tre aftener i teltet.

Bandet har udgivet tre album og spiller keltisk rock i stil med Runrig. Coast har tidligere turneret i Danmark og blandt andet spillet på Tønder Festival.

Forud for det har den lokale folkemusik trio Muleskinners sørget for at varme ørerne godt op. I 2019 gav Muleskinners også tre optrædener ved The Tall Ships Races, hvor der ved alle var enormt fremmøde.

Der vil også være et telt på Musikkens plads af tilsvarende størrelse. Her vil der være fokus på lokale navne. Programmet for musikken i det telt vil blive offentliggjort i starten af juni.

Nyt fra The Tall Ships Races: Færger og turbåde tager dig rundt i Limfjorden
The Tall Ships Races 2015. Christian Hjelm, Rhythm teltet. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 01.08.15

Børneunderholdning for fuld udblæsning

The Tall Ships Races har ved de sidste mange værtsskaber haft et børneområde med masser af aktiviteter og professionel børneunderholdning.

Området holder i 2022 flyttedag. Alle tilbud til publikum på Nørresundby-siden bliver samlet ved Hedegaard, hvor der vil være legeområde for børn.

Torsdag, fredag og lørdag vil der hver dag på klokkeslættene 11, 13 og 15 være børneunderholdning fra scenen med Motor Mille, Ramasjang Mysteriet, MGP 2022 og Michael Back.

Heldigvis har flere stærke lokale aktører stillet sig parat til at fylde området med spændende aktiviteter.

Det betyder, at man kan møde Aalborg Bibliotekerne, Aalborg Zoo, Springeren – Maritimt oplevelsescenter, Limfjordsmuseet og Hovedet i havet, som alle står med åbne arme for at tage imod de yngste.

Del artikel