Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det lysner i Aalborg: Alt peger på fuld genåbning i byen

Af Michael Qureshi

I morgen torsdag d. 17. juni er det 14 dage siden, at det blev besluttet af øverste myndigheder i landet at lukke Jomfru Ane Gade ned.

Det var en helt ekstraordinær beslutning truffet af Epidemikommissionen i Folketinget for simpelthen at standse smitten blandt især 16-30 årige.

Men torsdag genåbner Gaden på basis af især faldende smittetal i Aalborg.

Epidemikommissionen lægger vægt på, at der fortsat er opmærksomhed på lokalt at understøtte overholdelse af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger om smitteforebyggelse, og at der fortsat er dialog med serveringsstederne i området.

Baggrunden for denne vurdering er den positive udvikling i smittesituationen i Aalborg.

Sogne ligger under grænserne

De tre sogne centralt beliggende i Aalborg har over flere dage ligget under grænserne for den automatiske model for lokale nedlukninger.

De kommunale smittetal for Aalborg er ligeledes faldende.

Helt konkret peger alt i retning af, at både Budolfi Sogn og Vor Frelsers Sogn genåbner senest fredag, hvis man skal følge de antal dage, som begge sogne har ligget under grænserne.

For at lukke et sogn ned skal følgende kriterier overskrides;

  • Hvis der er mere end 600 smittede pr. 100.000 borgere
  • Hvis der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage
  • Hvis positivprocenten er på 3,0 procent eller mere.

Når det gælder Budolfi Sogn er man under grænserne på alle tre punkter. Det samme gælder Vor Frelsers Sogn.

Forventer melding senere i dag

Aalborg Kommune fortæller til MigogAalborg, at de forventer, at der kommer en melding senere i dag, men er nødt til afvente de nyeste tal.

Omkring genåbningen af Jomfru Ane Gade og den måde Aalborg Kommune har håndteret smitte-krisen siger erhvervsminister Simon Kollerup;

“I disse dage tager vi store skridt mod en mere normal hverdag, hvor mundbindet, i langt de fleste tilfælde, kan blive i tasken, og flere andre restriktioner også forsvinder.

Derfor er det også en glædelig nyhed, at de mange barer og cafeer i og omkring Jomfru Ane Gade nu igen kan slå dørene op og byde gæster velkommen.

Vi skal dog stadig være opmærksomme på smitten, der ikke har forladt os helt endnu og fortsat reagere, hvis smitten stiger.

Det har de gjort i Aalborg Kommune, hvor aalborgenserne har taget et stort ansvar på sig for at slå smitten ned.

Det ser vi resultatet af med en meget positiv udvikling i smittetallene, der nu betyder, at nordjyderne fra på torsdag igen kan have en sjov aften i Jomfru Ane Gade,” lyder det fra Simon Kollerup.

Del artikel

Andre læser også