Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alle fortjener en chance: Davidsen Tømmerhandel hjælper aalborgensere i arbejde

Af Nathalia Hentze Nielsen
Fleksjobberne Iman, Lykke og Daniel sammen med Casper Jensen (anden person til venstre), trælastchef hos Davidsen Tømmerhandel.
Fleksjobberne Iman, Lykke og Daniel sammen med Casper Jensen (anden person til venstre), trælastchef hos Davidsen Tømmerhandel.

Der kan være mange årsager til, at man ikke kan klare et almindeligt fuldtidsarbejde, men et arbejdsliv behøver ikke at være fuldtid eller ingenting.

Om man kan arbejde 5 eller 10 timer, er der utallige solstrålehistorier, der viser, at man stadig har mulighed for at gøre en positiv forskel på en arbejdsplads.

Mange virksomheder er begyndt at få øjnene op for den såkaldte fleksjobs-ordning, hvor personer, som ikke kan fastholde beskæftigelse på normale vilkår, i stedet kan arbejde på nedsat tid og med særlige skånehensyn.

En virksomhed i Aalborg, der gør en særlig indsats på dette område – og med stor succes endda – er Davidsen Tømmerhandel.

Den landsdækkende, familieejede tømmerhandel er en del af Aalborg Alliancen; et erhvervsrettet netværk mellem Aalborg Byråd og erhvervslivet i Aalborg Kommune, som bl.a. har det som mål at nedbringe ledigheden i Aalborg Kommune og give udsatte ledige en chance i form af etablering af fleksjob.

Davidsen Tømmerhandel har taget et meget aktivt ansvar for udviklingen af lokale jobs, og på bare ét år har virksomheden budt tre fleksjobbere og én virksomhedspraktiktant velkommen, som bidrager på lige fod med deres fuldtidskollegaer.

“Vi er virkelig glade for vores fleksjobbere, som alle er rigtig dygtige og yder en stor indsats i forretningen.

Det er dejligt at være i en position, hvor vi kan hjælpe nogen, der har haft svært ved at finde jobs og dermed tage noget lokalt ansvar.

Alle fortjener en chance,” slår Casper Jensen, trælastchef hos Davidsen Tømmerhandel, fast, da MigogAalborg besøger virksomheden på Mineralvej 10 i Aalborg Øst.

Noget at stå op til

Spørger du de pågældende fleksjobbere Iman, Lykke og Daniel om deres oplevelse hos Davidsen, mærker man også tydeligt, hvor meget det betyder for dem at have en ansættelseskontrakt.

Alle tre ansatte beskrives af Casper Jensen som værende “pissedygtige” og “vigtige brikker”. Det er ros, der bestemt gengældes.

“Jeg er utrolig glad for jobbet.

Det har givet mig så meget livskvalitet at være en del af noget og at blive værdsat,” forklarer Lykke Pedersen, der har været hos Davidsens Tømmerhandel siden starten af 2020, hvor hun bl.a. står for opfyldning og modtagelse af varer samt trimning af butikken.

For Iman, der er blevet ansvarlig for rengøring hos Davidsen, giver jobbet hende noget at stå op til, og hun fremhæver især det kollegiale samvær.

“Det betyder rigtigt meget at have dette arbejde og kunne komme ud blandt kollegaer,” fortæller hun og tilføjer:

“Det er dejligt at stå op og møde glade mennesker og at blive behandlet godt på sin arbejdsplads.”

Sidst men ikke mindst er der Daniel, som er autistisk og har vist sig som en succeshistorie på alle parametre i sin hjælp til virksomhedens statusoptælling. Han istemmer med Iman omkring det sociale samvær, men tilføjer også en anden vigtig faktor: Økonomi.

“Jobbet giver mig en fast rutine, og så betyder det meget økonomisk at have en fast indtægt.

Det er generelt bare et dejligt sted at være med gode kollegaer,” fortæller han afsluttende.

Byens tømmerhandel

Hvis virksomhedens arbejde med at give udsatte ledige en chance, er det første, du hører om Davidsen Tømmerhandel, er der en god forklaring på det.

Tømmerhandlen, som blev grundlagt i 1944 i Sønderjylland, er nemlig først kommet til Aalborg for cirka et år siden, da de overtog det tidligere Optimera byggecenter i Aalborg og slog dørene op til “Davidsen”.

De kan derfor nu tælle ca. 1.100 medarbejdere fordelt på 24 lokationer i Danmark, og de har siden deres spæde start udviklet sig til at være blandt landets største leverandører til byggeriet.

Selvom farverne er skiftet til blå og gul, og facaden har fået et nyt skilt, er det stadig de samme knap 45 lokale medarbejdere med op til 35 års erfaring, som dagligt betjener kunderne på Mineralvej 10 – helt i tråd med virksomhedens mål om at være lokalt forankret.

“Vi ønsker at være så tæt på vores kunder som muligt, og derfor gav det rigtig god mening at åbne en butik i Aalborg,” forklarer Casper Jensen.

Trælastchefen understreger, at selvom Davidsen Tømmerhandel er til stede i hele Danmark, betyder det ikke, at det er en kæde, hvor alting gøres ens.

“Det de synes giver mening i København og Odense giver ikke nødvendigvis mening i Aalborg. Derfor gør vi det, som virker for vores lokale kunder, og derfor kan vi kalde os byens tømmerhandel,” uddyber han.

Fokus på små og mellemstore virksomheder

Målet om at blive aalborgensernes go-to tømmerhandel til byggeriet, understøttes af deres brede og dybe varelager.

Ikke nok med at Davidsen formentlig har Aalborgs største lager af varer i alt til byggeri, har de også den absolut største fliseudstilling, som man kan opleve i de store lokaler i Aalborg Øst.

“Det som kendetegner os, er at man ikke skal gå forgæves. Vi har en meget bred vifte af produkter inden for byggeri,” siger Casper Munk Jensen.

Endnu et aspekt, der bestemt også kendetegner dem, er fokusset på de små og mellemstore virksomheder, som uanset størrelse vil kunne finde faglig rådgivning og sparring i hele processen fra indkøb til levering på byggepladsen.

Davidsens ansatte er oplært i at sætte kunden i centrum og står klar til at hjælpe med alverdens type udfordringer.

Et meget stort fokus for Davidsen Aalborg er SMV kunder – dvs. de små og mellemstore virksomheder – og derfor har de oprettet et team af medarbejdere til netop denne opgave, hvor kunden er i centrum, og kunden hjælpes fra a-z i deres projekter.

Læs mere om Davidsen Tømmerhandel her.