Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dagens retsmøde er slut: Retsmediciner har afgivet forklaring i Mia-sagen

Af Emil Kjær Jørgensen

I dag, mandag den 12. juni, er vi nået til 4. retsdag retssagen mod den 37-årige, der er tiltalt i Mia-sagen.

Du kan læse, hvad der kom frem fra første del af dagens retsmøde her.

Efter en længere pause over middag var det klokken cirka 12.45 tid til at høre fra den retsmediciner, der har undersøgt liget.

Der er tale om Asser Hedegaard Thomsen, der er fra Institut for Retsmedicin i Aarhus. 

I retsmedicinerens forklaring i retten er der voldsomme detaljer, som er vigtige for retssagen, mens som vi ikke kommer til at bringe i denne artikel.

Man har ikke fundet alle dele af liget

Obduktionserklæringen blev dokumenteret i retten, og i erklæringen står der bl.a. at det ikke er alle dele af liget, som man har fundet.

Man har ikke kunne fastslå et endeligt dødstidspunkt, og dødsårsagen er heller ikke klarlagt. “Dødsårsagen er vanskeliggjort af ligets tilstand, manglende dele og kemisk påvirkning,” står der bl.a.

Der er dog fundet blod på hjernehinden, som kunne stamme fra kvælning. 

I erklæringen står der også, at det vurderes, at den afdøde kvinde var vurderet kraftigt alkoholpåvirket ved dødstidspunktet.

Retsmedicineren Asser Hedegaard Thomsen var selv til stede ved findestedet i Dronninglund Storskov. Den 14. februar laver man en hovedobduktion, hvor 12 mennesker er i gang fra morgen til meget sen eftermiddag.

Man er normalt tre til fire mennesker til en obduktion. 

Ligets tilstand har besværliggjort arbejdet

Der mangler bl.a. dele fra offerets hoved og hals, og retsmedicineren forklarer i retten, at han ikke umiddelbart kan forstå, at de manglende dele på hovedet skulle være sket i forbindelse med kemisk påvirkning. 

Den tiltalte har tidligere forklaret, at Mia fik et mærke på halsen, da hun faldt i skoven og senere døde.

Det har man dog ikke kunnet undersøge, da man ikke har fundet den del af halsen. 

Man har heller ikke kunnet undersøge, om hun kunne være udsat for blandt andet kvælning af tiltalte. Man har undersøgt offerets hoved, og der er tegn på, at hun kunne være udsat for kvælning.

Retsmedicineren vurderer, at den tynde film af blod, man har fundet mellem hjernehinden, ikke kan stamme fra slag eller sygdom – men derimod fra længerevarende hindring af blodafløbet. 

Han forklarer flere gange, at ligets tilstand har besværliggjort arbejdet med at konstatere dødsårsagen, men direkte adspurgt om det bedste bud på en dødsårsag, forklarer retsmedicineren:

“Mit bedste bud, det vil være kvælning. Men det er et bud, hvis det var mere end det, så havde jeg skrevet det tydeligere (i erklæringen red.).”

Skulle forholde sig til tiltalte forklaring

Senere i forklaringen, skulle retsmedicineren også forholde sig til den tiltaltes forklaring om, hvordan Mia Skadhauge Stevn døde.

Han forklarer, at han undrer sig over, at en taske med en meget kort rem skulle kunne sidde fast i noget på vej ned i faldet.

“Jeg forstår det faktisk ikke helt, og hvordan skulle den kunne give et ryk?” siger han i retten.

Han forklarer også, at tidsforløbet ikke hænger sammen og, at der havde været en vejrtrækningsfase og en krampefase – noget som tiltalte ikke har talt om i hans forklaring.

Næste retsmøde er i morgen klokken 9.00, der skal afhøres flere vidner. Blandt andre den mand, der tidligere var sigtet i sagen.

Del artikel

Andre læser også