Helt tæt på ildsjælene: BusinessAalborg flytter med ind i nyt iværksætterhus

Skrevet af: Simone Vestergaard

I næste uge åbnes dørene til Aalborgs nye store iværksætterhus, GrowALL.

Det bliver et kæmpe hus med fire etager fordelt på 3.300 kvadratmeter, hvor der tilbydes gode kontorfaciliteter, en café og inkubatormiljøer samt en hel etage, som kan danne ramme for events af både faglig og social karakter for iværksættere.

MigogAalborg har tidligere skrevet om flere af byens spændende virksomheder, der allerede har booket plads i de nye lækre kontorfaciliteter.

Nu kan vi fortælle om en ret central aktør, der også rykker med ind på adressen C. A. Olesens Gade 4 tæt på Aalborgs midtby.

BusinessAalborg flytter også med

Teamet bag Aalborg Kommunes iværksættertilbud Startup Club Aalborg flytter også ind, når det hele åbner fredag d. 8. februar.

Det er en afdeling af BusinessAalborg, som dermed kommer til at fylde endnu mere i billedet for byens iværksættere med placeringer både i Borgmesterens Forvaltning samt GrowALL.

“Det allervigtigste er, at vi kommer endnu tættere på vores iværksætter community i Aalborg. Vi har altid gjort en dyd ud af være tilgængelige, og ved at flytte ind i GrowALL kan vi øge den del.

En af nyhederne er, at vi får en drop-in rådgivning, hvor man kan hente sparring både fra vores medarbejdere men også fra private rådgivere, som er vores vigtigste samarbejdspartnere,” siger Lone Borg fra BusinessAalborg til MigogAalborg.

Hun tilføjer;

“Mange gange står iværksættere med nogle udfordringer, som skal løses her og nu, og der kan de langt hurtigere trække på gode råd fra os eller rådgivere, hvor det ikke kræver, at man booker en samtale,” fortæller Lone Borg.

Det nye iværksætterhus i byen

Start Up Café på ny hjemmebane

Et andet vigtigt punkt er, at den populære Start Up Café, der faciliterer spændende foredrag og workshops, nu får fast hjemmebane i GrowALL huset fyldt med ildsjæle.

“Vi har haft vores Start Up Café midlertidigt i International House i Rantzausgade, så vi er ret glade for at få en permanent base til den. I caféen kører vi med ugentlige arrangementer og masser af aktiviteter, og det har været utrolig populært.

Nu kan vi optimere det yderligere i de nye omgivelser, og hvor mange af Aalborgs iværksættere i forvejen vil have deres daglige gang. Det bliver et slags klubhus for iværksættere,” forklarer Lone Borg.

Hos Business Aalborg glæder man sig til at få skudt gang i de mange spændende tiltag, som i sidste ende kommer kommunens mange iværksættere tilgode.

“Er man iværksætter, kan man jo godt tage sin pc med i GrowALL og sidde og arbejde. Har man en god idé, er der mange at spørge til råds omkring at få det ført ud i virkeligheden.

Man kan godt sige, at det er en enorm vidensdeling samlet i et hus, og det bliver noget, som alle får glæde af,” siger Lone Borg.

Partnerskab skal skabe stærk iværksætter-by

Aalborg Erhvervsråd har for nyligt vedtaget en partnerskabsstrategi for iværksætterområdet i Aalborg, hvor visionen er at skabe en iværksætter-by i verdensklasse med stærke netværk, gode rammebetingelser og kort afstand fra idé til handling.

”Vi er gået sammen med andre store aktører, for sammen at kunne gøre Aalborg mere attraktiv ved at synliggøre byen som iværksætter-by.

Vi kommer derfor til at mødes regelmæssigt, og alt vi laver er i partnerskab.

Vores helt store formål med denne partnerskabs-strategi er, at vi vil skabe en iværksætter-by i verdensklasse. Og det gør man kun, hvis man slår alle kræfter sammen.

Visionen er, at Aalborg skal være kendt og anerkendt lokalt og internationalt som et unikt sted for iværksættere.” fortæller Lone.

Partnerne er:

University College Nordjylland (UCN), Aalborg Universitet (AAU), Aalborg Handelsskole, Fonden for Entreprenørskab, Erhvervshus Nordjylland, Erhvervs Netværk 9220, Erhverv Norddanmark, Tech College, STX gymnasielinien og Aalborg Kommune

MigogAalborg har tidligere omtalt to andre virksomheder, der flytter med ind i GrowALL

 

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Fart på: Ung Aalborg-virksomhed hjælper webshops i hele landet

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15