Helt tæt på ildsjælene: BusinessAalborg flytter med ind i nyt iværksætterhus

Skrevet af: Simone Vestergaard

I næste uge åbnes dørene til Aalborgs nye store iværksætterhus, GrowALL.

Det bliver et kæmpe hus med fire etager fordelt på 3.300 kvadratmeter, hvor der tilbydes gode kontorfaciliteter, en café og inkubatormiljøer samt en hel etage, som kan danne ramme for events af både faglig og social karakter for iværksættere.

MigogAalborg har tidligere skrevet om flere af byens spændende virksomheder, der allerede har booket plads i de nye lækre kontorfaciliteter.

Nu kan vi fortælle om en ret central aktør, der også rykker med ind på adressen C. A. Olesens Gade 4 tæt på Aalborgs midtby.

BusinessAalborg flytter også med

Teamet bag Aalborg Kommunes iværksættertilbud Startup Club Aalborg flytter også ind, når det hele åbner fredag d. 8. februar.

Det er en afdeling af BusinessAalborg, som dermed kommer til at fylde endnu mere i billedet for byens iværksættere med placeringer både i Borgmesterens Forvaltning samt GrowALL.

“Det allervigtigste er, at vi kommer endnu tættere på vores iværksætter community i Aalborg. Vi har altid gjort en dyd ud af være tilgængelige, og ved at flytte ind i GrowALL kan vi øge den del.

En af nyhederne er, at vi får en drop-in rådgivning, hvor man kan hente sparring både fra vores medarbejdere men også fra private rådgivere, som er vores vigtigste samarbejdspartnere,” siger Lone Borg fra BusinessAalborg til MigogAalborg.

Hun tilføjer;

“Mange gange står iværksættere med nogle udfordringer, som skal løses her og nu, og der kan de langt hurtigere trække på gode råd fra os eller rådgivere, hvor det ikke kræver, at man booker en samtale,” fortæller Lone Borg.

Det nye iværksætterhus i byen

Start Up Café på ny hjemmebane

Et andet vigtigt punkt er, at den populære Start Up Café, der faciliterer spændende foredrag og workshops, nu får fast hjemmebane i GrowALL huset fyldt med ildsjæle.

“Vi har haft vores Start Up Café midlertidigt i International House i Rantzausgade, så vi er ret glade for at få en permanent base til den. I caféen kører vi med ugentlige arrangementer og masser af aktiviteter, og det har været utrolig populært.

Nu kan vi optimere det yderligere i de nye omgivelser, og hvor mange af Aalborgs iværksættere i forvejen vil have deres daglige gang. Det bliver et slags klubhus for iværksættere,” forklarer Lone Borg.

Hos Business Aalborg glæder man sig til at få skudt gang i de mange spændende tiltag, som i sidste ende kommer kommunens mange iværksættere tilgode.

“Er man iværksætter, kan man jo godt tage sin pc med i GrowALL og sidde og arbejde. Har man en god idé, er der mange at spørge til råds omkring at få det ført ud i virkeligheden.

Man kan godt sige, at det er en enorm vidensdeling samlet i et hus, og det bliver noget, som alle får glæde af,” siger Lone Borg.

Partnerskab skal skabe stærk iværksætter-by

Aalborg Erhvervsråd har for nyligt vedtaget en partnerskabsstrategi for iværksætterområdet i Aalborg, hvor visionen er at skabe en iværksætter-by i verdensklasse med stærke netværk, gode rammebetingelser og kort afstand fra idé til handling.

”Vi er gået sammen med andre store aktører, for sammen at kunne gøre Aalborg mere attraktiv ved at synliggøre byen som iværksætter-by.

Vi kommer derfor til at mødes regelmæssigt, og alt vi laver er i partnerskab.

Vores helt store formål med denne partnerskabs-strategi er, at vi vil skabe en iværksætter-by i verdensklasse. Og det gør man kun, hvis man slår alle kræfter sammen.

Visionen er, at Aalborg skal være kendt og anerkendt lokalt og internationalt som et unikt sted for iværksættere.” fortæller Lone.

Partnerne er:

University College Nordjylland (UCN), Aalborg Universitet (AAU), Aalborg Handelsskole, Fonden for Entreprenørskab, Erhvervshus Nordjylland, Erhvervs Netværk 9220, Erhverv Norddanmark, Tech College, STX gymnasielinien og Aalborg Kommune

MigogAalborg har tidligere omtalt to andre virksomheder, der flytter med ind i GrowALL

 

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Fart på: Ung Aalborg-virksomhed hjælper webshops i hele landet

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.