Bedste sæson i 10 år: 92.000 gæster besøgte Aalborg Teater

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De røde sæder er tomme, garderoben er som en gravplads og scenelyset er slukket.

Aalborg Teater er gået på velfortjent sommerferie, inden sæsonen for 2019/2020 begynder igen til august.

Men inden vi ser fremad mod den nye, så giver det ret god mening at kaste et blik tilbage på den gamle: Aalborg Teater kan nemlig glæde sig over, at årets sæson blev den bedste i de seneste 10 år.

Hele 92.000 gæster lagde nemlig vejen forbi Jernbanegade, der har budt på alt fra The Sound of Music, West Side Story til Et Dukkehjem.

”Vi er naturligvis meget glade for den store interesse og tilstrømning til alle vores forestillinger i løbet af sæsonen”, siger økonomi- og souschef H. C. Gimbel, og fortsætter:

”Og så er vi naturligvis spændte på, om vi også i den kommende sæson kan leve op til denne succes, hvilket vi naturligvis håber ikke mindst med det store og brede udvalg af forestillinger vi har at tilbyde det nordjyske teaterpublikum i sæsonen 2019/2020,”

Oplevelser for enhver smag

Sæsonen 2018/2019 bød på en forrygende sæsonåbning med Bernsteins udødelige klassiker West Side Story, dramatiker Henrik Szklany’s varme, rå og realistiske portræt fra samfundets bund med Alle mulige ting til salg, den store familie-juleforestilling Et Juleeventyr over Yasmiza Reza’s vidunderlige komedie Blodbadets Gud, den mesterlige opsætning af Ibsens store klassiker Et Dukkehjem til blandt andet Bergmans Persona og Strindbergs Kreditorer samt årets børne- og skolesceneforestilling Fyrtøjet.

Dertil kommer blandt andet gæstespillene Mød mig på Cassiopeia og Diktatoren samt arrangementer som Format, Dialog og Larsens Teatersuppe.

Alt i alt, noget for enhver teatersmag.

Presseudsendelse kan frit anvendes ved omtale af:
Aalborg Teater “Fyrtårnet”
Sebastian Henry Aagaard-Williams,
Niels Anders Manley, Mette Klakstein
Christian Gade Bjerrum, Bolette Nørregaard Bang, Jørgen
W. Larsen, Steffen Berenthz EriksenDato: 23.01.19
Foto: Lars Horn / Baghuset

Det ser ud til, at den 140 år gamle kulturinstitution stadig er langt fra pensionsalderen.

Du kan læse mere om den kommende sæson lige her; og så er det måske relevant at nævne, at du fremover kan investere i et teater-sæsonkort, der giver “gratis” adgang til samtlige forestillinger.

Køber du inden 8. august 2019, er prisen 995 kr.

Sæsonkort for unge under 25 år:
495 kr.

Sæsonkort for studerende:
595 kr.

Læs mere her.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.