Nyheder og populære genopsætninger: Aalborg Teater afslører ny sæson

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Traditionen tro har Aalborg Teater nu annonceret programmet for teatersæsonen 2019/2020.

Ifølge teaterdirektør Hans Henriksen er den nye teatersæson inspireret af det der sker, når verden mister sin sammenhængskraft – og forvirringen over hvem, og hvad der er det gode og onde, bliver altoverskyggende.

Når dette sker, så skrives der ofte fortællinger om det:

“Smukke, stærke fortællinger, og det er disse, vi gerne vil formidle i denne sæson,” siger Hans Henriksen.

Aalborg Teater har (selvfølgelig) en lang række nyheder på listen over oplevelser, du ikke må gå glip af.

Nye opsætninger og populære gengangere

Eksempelvis bliver Fanny og Alexander, Hans og Grete og Forbrydelse og Straf vakt til live på den aalborgensiske scene – men aalborgenserne kan også glæde sig til en masse genopsætninger af de mest populære forestillinger.

Af gengangere kan nævnes Et Dukkehjem, Persona, Et Juleeventyr, The Sound of Music og Cyranoalle forestillinger, der spillede for udsolgte sale i det meste af deres spilletid i 2018. Dette betyder, at mange får chancen for at opleve de fantastiske opsætninger – eller genopleve dem.

Foto: Lars Horn / Baghuset

Masser af nye stjerner på scenen

Ingen fantastiske forestillinger uden teaterets fantastiske skuespillere.

Hvert år sker der rokeringer i ensemblet, og sådan bliver det selvfølgelig også i den kommende sæson.

Heldigvis behøver vi langt fra at sige farvel til alle, og vi kan blandt andet glæde os til et gensyn med Jacob Moth-Poulsen, Bolette Nørregaard Bang, Ferdinand Falsen-Hiis, Ena Spottag, Sebastian Aagaard-Williams, Nanna Skaarup Voss, Steffen Berenthz Eriksen, Martin Ringsmose og Camilla Gjelstrup.

Desværre bliver det til en afsked med blandt andre Stanley Bakar og Christian Bjerrum, der i de sidste par år har leveret den ene pragtpræstation efter den anden på scenen i Aalborg. Vi husker især Stanley fra Romeo og Julie, West Side Story og Et Dukkehjemog ikke mindst hans grinagtige udfoldelser i teaterets improgruppe, 3. stop fra Gug.

Vi kommer til at savne Christian Bjerrum Gades velformede ben, der op til flere gange er blevet placeret i et par høje stilletter; senest som dronningen i Fyrtøjet. Men i modsatte grøft, vil hans præstation som den sexede Rockulv også blive velfortjent husket.

Presseudsendelse kan frit anvendes ved omtale af:
Aalborg Teater “Fyrtårnet”
Dato: 23.01.19
Foto: Lars Horn / Baghuset

Udskiftningerne betyder også, at vi kan møde en masse nye navne i den kommende sæson.

Evrim Benli, Østen Borre Simonsen, Karla Rosendahl Rasmussen og Mette Klakstein er med på det nye hold – sammen med stjerneskuddet Gustav Dyekjær Giese, der nok især er kendt for sin hovedrolle i tv-serien Perfekte Steder på TV2 Zulu.

Endnu flere teateroplevelser

Hvis man ikke er erfaren teatergænger, så har man måske opfattelsen af, at en tur i teateret er en dyr fornøjelse. Men dette er meget langt fra sandheden.

Er du under 25 år, så kan du også i denne sæson komme i teateret for bare 80 kr. Rabatten er gældende mandag-torsdag, og der er frit valg til alle forestillinger. I weekenden er ungeprisen fra 80-200 kr.

Der er dog endnu en nyhed i denne sæson, der er værd at skrive hjem om:

Aalborg Teater har nemlig fået sæsonkort på menuen; hvilket betyder, at du fra 495 kr. kan få et årskort til all-you-can-eat på teaterscenen.

Sæsonkortet giver dig gratis adgang til alle forestillinger, gæstespil og ekstraarrangementer – samt 50 kr. i rabat til din ledsager. Derudover kan du spare 10 % i Teatercaféen og blive inviteret til eksklusive arrangementer for sæsonkortholdere.

Prisen for sæsonkortet er 1.195 kr. (995 kr. hvis du køber inden 8. august), 495 kr. for unge under 25 år samt 595 kr. hvis du er studerende.

Du kan læse meget mere om den nye sæson lige her.

Mange flere ansøgninger i år: Flere vil studere på Aalborg Universitet

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelsers kvote 1 udløb søndag 5. juli, havde Aalborg Universitet modtaget 15.798 ansøgninger.

Det er 1.066 flere ansøgninger end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Antallet af 1. prioritetsansøgninger er vokset med 4,5 procent, og den generelle stigning i antallet af ansøgere fordeler sig over en bred række af uddannelser.

Voksende interesse for STEM-fag

Prorektor for uddannelse på AAU Inger Askehave glæder sig over, at så mange unge har valgt AAU, og at interessen for ingeniørfagene og de øvrige STEM-uddannelser (science, technology, engineering og mathematics) vokser.

Antallet af ansøgere til STEM-uddannelserne er på AAU steget med 10,1 procent. Det er en stigning, der er højere end landsgennemsnittet på 8 procent.

“På AAU er vi meget optagede af at uddanne vores studerende til fremtidens arbejdsmarked.

Stigningen i antallet af ansøgere til disse fag viser, at universitet har formået at udvikle sin portefølje af uddannelser i takt med samfundets behov og de studerendes interesser,” siger prorektor Inger Askehave.

Ny uddannelse hitter

Interessen for universitetets nye uddannelse i software i København er markant. 235 har søgt om optagelse, hvoraf 46 har haft uddannelsen som 1. prioritet. I alt bliver der udbudt 30 pladser.

Også de samfundsvidenskabelige fag oplever en voksende interesse. Erhvervsøkonomi (HA) oplever en eksplosiv stigning. Uddannelsen har i året fået 977 ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på 47 procent i forhold til året før.

Antallet af 1. prioritetsansøgere ligger på 423 og dermed steget 43,9 procent.

“Det er en god start for AAU’s nye business school, som åbner den 1. september. Vi oplever fra erhvervslivet en stor efterspørgsel på vores studerendes kompetencer, derfor er ansøgernes store interesse meget glædelig,” siger prorektor Inger Askehave.

Fokus på løsningen af samfundets store udfordringer

Stigningen i antallet af ansøgere til de videregående uddannelser kan ses i lyset af et forår, hvor corona-pandemien har sat tydelige aftryk på verden.

Krisen understreger ifølge Inger Askehave vigtigheden af, at vi i Danmark har stærke vidensinstitutioner, som igennem forskning, uddannelse og samarbejder kan gøre os i stand løse nogle af de store udfordringer, vi som samfund står over for.

“Det er en del af AAU’s DNA at skabe viden for verden. Det kan være af teknisk karakter, men også den humanistiske og samfundsfaglige viden er nødvendig, hvis vi skal skabe en mere bæredygtig udvikling,” tilføjer hun.

Tirsdag den 28. juli får alle ansøgere besked, om de får tilbudt studieplads på Aalborg Universitet.

De 10 mest søgte uddannelser på AAU

 

Medicin

1. prioritetsansøgninger: 463

Ansøgninger i alt: 1.994

Psykologi

1. prioritetsansøgninger: 357

Ansøgninger i alt: 1.199

Erhvervsøkonomi HA

1. prioritetsansøgninger: 423

Ansøgninger i alt: 977

Jura

1. prioritetsansøgninger: 250

Ansøgninger i alt: 896

Socialrådgiver

1. prioritetsansøgninger: 270

Ansøgninger i alt: 602

Kommunikation og digitale medier (Kbh)

1. prioritetsansøgninger: 119

Ansøgninger i alt: 510

Sociologi

1. prioritetsansøgninger: 115

Ansøgninger i alt: 478

Erhvervsjura (HA Jur)

1. prioritetsansøgninger: 89

Ansøgninger i alt: 434

Kommunikation og digitale medier (Aalborg)

1. prioritetsansøgninger: 127

Ansøgninger i alt: 373

Arkitektur og design

1. prioritetsansøgninger: 184

Ansøgninger i alt: 349

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

Takeaway-rabatter med Just Eat: Weekend på en tirsdag

Skrevet af: Redaktionen

Tirsdage. Der er lange udsigter til weekenden og travlt på jobbet, det er muligvis ugens største ”øv-dag”.

Det har Just Eat sat sig for at gøre noget ved. Takeaway er noget, mange forbinder med weekenden, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

For mange af os her på redaktionen, kan takeaway også være en hverdagshelt, der kommer til undsætning midt i ulvetimen, når overskuddet ikke rækker til at kreere aftensmad efter en lang dag på jobbet, eller når du bare har fortjent at slappe af og forkæle dig selv.

Derfor er vi ret begejstret for, at Just Eat i øjeblikket forsøder vores tirsdage med ekstra gode tilbud på takeaway hos deres mange samarbejdspartnere i Aalborg.

Arkivfoto

Flere gode tilbud i Aalborg

Blandt dem der kører med tilbud her på denne tirsdag er Yoshi Sushi, Luxus Pizza & Grill, Yami Pizza & Grill samt Capri Pizza & Kebab.

Alt sammen med få klik på Just Eat – enten leveret direkte hjem til døren eller ved afhentning i restauranten. Hurtigt og nemt.

Du får altid overblikket over de mange steder på Just Eat i Aalborg her.

Du kan også se, hvilke steder der får bedst bedømmelser på Just Eat her.

Gør tirsdag til en dag, hvor du kan slappe af, holde fri fra køkkentjansen og forkæle dig selv og familien.

Nogle gange må tirsdagen godt smage lidt af weekend.

Populære klosterture er tilbage: Kom på unik rundvisning i Helligåndsklosteret

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Uanset om om du er ny i byen, gammel i gårde eller din orienteringsevne bare er helt ude i hampen – så burde du have stødt på Aalborg Kloster, der i dag ligger i den helt centrale del af byen.

Aalborg Kloster — eller Helligåndsklosteret – stammer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor det var placeret på byens vestlige grænse. I dag finder du klosteret midt på C.W. Obels Plads, hvor der er indgang mellem Klostertorvet og Brdr. Price.

I dag fungerer Aalborg Kloster primært som et af landets ældste beboede bygningskomplekser, og derfor er der sjældent adgang for offentligheden.

MEN! Gennem hele sommeren åbner klostret helt eksklusivt hver tirsdag og torsdag, når Aalborg Guideforening inviterer på guidet rundtur i de historiske rammer.

Her får du fortalt om klosterets spændende historie, der begynder med den aalborgensiske powerkvinde, Maren Hemmings, som allerede i 1400-tallet grundlagde klosteret for at hjælpe mindrebemidlede medborgere.

På tur i historien

Klostrets berømte kalkmalerier byder også på fascinerende historier om synd, overtro og tro. Dette dobbeltkloster, hvor der både boede munke og nonner, rummer desuden sin egen ulykkelige og uhyggelige kærlighedshistorie, som guiden naturligvis også fortæller om.

Af nyere historier fra Aalborg Kloster, er den om Danmarks første modstandsgruppe, Churchill Klubben, både dramatisk og bevægende. Denne gruppe, der holdt til i klostret, var blot en samling teenagedrenge, som nu er gået over i historien for deres mod og handlekraft. Den danske film “Drengene fra Sankt Petri” handler netop om disse unge mænd.

Aalborg Klosters rundture plejer at være voldsomt populære – og man var da heller ikke sikker på, at de kunne blive til noget i år grundet covid-19-situationen.

“Vi er simpelthen så glade for, at vores guidede klosterture kan gennemføres igen i år. Vi følger selvfølgelig regeringens coronaregler og -påbud, så vi kan give gæsterne en sikker rundtur,” siger Inge Vestergaard, formand for Aalborg Guideforening.

Nyt museum i 2020

Her i foråret er klostrets museum flyttet i nye lokaler i vognporten og har fået en ordentlig opgradering. Det lille museum viser klostrets historie og omfang gennem århundrederne og er fra i år en del af guideforeningens klostertur.

Turene er for både børn og voksne og foregår på dansk samt engelsk, hvis der er udenlandske gæster med. Med regnvejr i sigte er Aalborg Kloster et af byens smukkeste steder at tage på tur i tørvejr og samtidig høre en masse gode historier.

Du kan komme på rundtur disse dage: 

Tirsdag den 7. juli kl. 11.00.
Torsdag den 9. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 14. juli kl. 11.00.
Torsdag den 16. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 21. juli kl. 11.00.
Torsdag den 23. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 28. juli kl. 11.00.
Torsdag den 30. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 4. august kl. 11.00.
Torsdag den 6. august kl. 14.00.
Tirsdag den 11. august kl. 11.00.
Torsdag den 13. august kl. 14.00.
Tirsdag den 18. august kl. 11.00.

Entré: 50 kr. – Børn under 12 år gratis.

Billetter kan bestilles på aalborg-guideforening@hotmail.com, www.aalborgguideforening.dk via kontaktsiden eller ved indgangen til klostret et kvarter før turen begynder.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her