Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bedst i Nordjylland: Her er finalisterne

Af Stine Kjølby Christensen

Den store restaurantdyst Bedst i Nordjylland blev officielt skudt i gang d. 16. januar, hvor Hotel Amerika fra Hobro var i direkte dyst mod Studie 4 fra Aalborg.

Bedst i Nordjylland afvikles af Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth og udspringer af den anerkendte konkurrence Bedst på Sjælland.

Her mødes cremen af cremen blandt de bedste restauranter, og ved tilfældig lodtrækning besluttes det, hvilken nordjysk kollega den enkelte restaurant skal dyste imod og i hvilken af restauranterne dysten skal finde sted.

Det er også muligt for aalborgenserne at deltage i de intense aftenener, hvor gastronomiens konger duellerer i at levere til perfektion.

Du kan læse mere om konkurrencen, regler mm. her.

Siden januar har en række af Nordjyllands bedste restauranter været i kamp mod hinanden, og i går aftes blev den sidste semifinale afgjort, da Mortens Kro, Aalborg var oppe mod Vendia, Hjørring.

Højt niveau over hele linjen

Aalborg har haft hele ni potentielle finalekandidater i konkurrencen: Studie 4, Applaus, Mortens Kro, Musikkens Spisehus, Fusion, La Locanda, Textur, Tabu og San Giovanni.

I den semifinale var Textur oppe imod Tabu, imens Vendia i går aftes hev sejren hjem over Mortens Kro.

Dermed er de endelige finalister fundet:

Textur, Aalborg skal møde Vendia, Hjørring i finalen d. 15. maj.

Bedst i Nordjylland: Her er finalisterne
Forret fra dysten mellem Vendia og Fusion – som Vendia vandt

GastroNorth, som blandt andre står bag den prestigefyldte konkurrence, har gennem hele forløbet givet udtryk for, at det gastronomiske niveau har været overraskende højt, og at samtlige dyster er blevet afgjort ud fra marginaler.

Alligevel må det siges at være en utrolig flot præstation, at henholdsvis Textur – der er én af de nyeste restauranter i byen – og Bryghuset Vendia er kommet hele vejen til finalen.

Aalborg kan stadig vinde

Textur kan indtil videre prale med at have overgået steder som Strandingskroen, San Giovanni og Tabu, mens Vendia hev sejren hjem over Fusion, Studie 4 og Mortens Kro. 

Om det vil lykkes Vendia at hive sejren hjem over endnu en Aalborg-restaurant vil vise sig, når den endelige finale finder sted d. 15. maj, hvor der kæmpes om den eftertragtede titel Bedst i Nordjylland og 25.000 kr.

Hvilke af de to restauranter, der skal på hjemmebane, er endnu ikke afgjort.

Vil du sidde på første række, når de sidste retter serveres i konkurrencen, så hold øje med Bedst i Nordjyllands hjemmeside, hvor dato, tid og sted inden længe bliver offentliggjort.

Del artikel