Ny turnering afsløret: Toprestauranter kæmper om trofæ
I dag blev den gastronomiske konkurrence ”Bedst i Nordjylland” officielt skudt i gang.
Her samledes cremen af cremen blandt nordjyske restauranter hos San Giovanni, hvor den store lodtrækning fandt sted.
Bedst i Nordjylland afvikles af Den Danske Spiseguide – med assistance med GastroNorth – og betingelserne lyder på, at de deltagende restauranter hver især skal dyste mod en nordjysk kollega om at sammensætte den bedste og lækreste menu.
“Vores plads i Aalborg er at profilere de mest højprofilerede restauranter internationalt. Der er et stykke vej endnu, men denne konkurrence skal hjælpe dem til at blive bedre til at samarbejde, for selv at blive bedre og dermed på et tidspunkt at nærme sig det ultimative, som kunne være en Michelin-stjerne,” forklarer Mads Stenstrup fra GastroNorth.
Alle de deltagende restauranter var repræsenteret i San Giovannis autentiske lokaler; heriblandt kendte Aalborg-restauranter som Tabu, Mortens Kro og Musikkens Spisehus.
Restaurant RUSK var også oprindeligt repræsenteret, men sprang fra dagen forinden. I stedet er Studie 4, Vesterås nye hotspot, hoppet til og er nu klar til at vise sit værd på den nordjyske madscene.
Lodtrækningen blev udført således, at restauranterne skiftedes til at trække et navn fra puljen. Den først trukne vil have hjemmebanefordel.
Lodtrækningen gav følgende dyster:
Fusion – Vendia Gourmet
San Giovanni – ?
Applaus – Strandhotellet
Strandingskroen – Textur
Brøndums hotel – Tabu
Hotel Amerika – Studie 4
Ruths Hotel – La Locanda
Musikkens spisehus – Mortens kro
Som listen viser er det nogle af regionens bedste restauranter, som har meldt sig til konkurrencen.
San Giovanni var vært for lodtrækningen, og de trak en blank seddel, da der lige nu er et ulige antal deltagere. Hvis ikke der findes en ny restaurant, går den italienske restaurant automatisk videre i konkurrencen – uden at have været i dyst.
”På trods af vores italienske ophav, vil jeg godt understrege, at vi ikke har fiflet med lodtrækningen,” udbrød en grinende Mikele Volpi fra San Giovanni.
Det bliver en uafhængig jury, som afgør hvilke restauranter, der går videre til næste runde. De enkelte restauranter skal hver især blive enige om alt lige fra dato, antal af tjenere, kokke og budgettet for aftenen.
I den direkte duel dyster restauranterne i fem forskellige retter, og den endelig finale mellem de to bedste restauranter finder sted senest i april eller maj næste år.
Foruden titlen som “Bedst i Nordjylland”, så vinder restauranten også 25.000 kr.
Kunne du tænke dig at opleve den spændende duel på første række, så bliver det muligt at reservere bord på netop konkurrencedagen hos de individuelle restauranter.
Ligeså snart datoer er fastsat, kan der reserveres efter først-til-mølle-princippet.
Det kan du læse meget mere om her.