Appel fra Aalborg City: Brug dine feriepenge lokalt

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I starten af oktober kunne danskerne søge om at få udbetalt tre uger af de indefrosne feriepenge, og det betyder flere millarder kroner i de danske lommer.

Der er allerede mere end en million danskere, som har fået pengene udbetalt, og det skulle meget gerne sætte gang i hjulene i de trængte brancher rundt omkring i landet.

Uanset om du har planer om et nyt spisebord, tv, en gourmetmiddag eller en helt ny garderobe, har Aalborg City nu en appel til de aalborgensere, hvor pengene brænder i pungen:

Brug dem lokalt!

“Marts-måned i midtbyen var jo skrækscenariet for, hvordan byens liv kan se ud, hvis ikke vi husker at støtte op om byens butikker, caféer og restauranter. Der var jo spøgelses-lignende tilstande i flere måneder,” siger formand for Aalborg City, Flemming Thingbak.

“Med udbetalingen af op imod 60 mia. kr. er det derfor mit store ønske, at ”alle” vil benytte pengene i deres egen by, i deres egne butikker – det er så vigtigt for erhvervets overlevelse,” forklarer han.

Flemming Thingbak

Brug pengene lokalt – og støt en række initiativer

Udover at være med til at holde gang i hjulene og skabe arbejdspladser, understreger Flemming Thingbak, at hvis vi husker at støtte lokalt, så støtter vi også direkte de mange initiativer, som man måske har en tendens til at tage for givet.

Eksempelvis Aalborgs smukke julebelysning, der hvert år er medfinansieret af byens butikker – og hvordan ville en jul uden disse se ud?

“Det klareste eksempel er julebelysningen i midtbyen, som folk jo rejser langvejs fra for at opleve. Det er man også med til at støtte, når man lægger sine penge i butikkerne,” siger Flemming og fortsætter:

“Derudover kan vi også afholde forskellige events som koncerter osv.

Vi vil så nødigt have scenarier i fremtiden, hvor vi oplever marts-lignende tilstande i vores fantastiske by. Aalborg skal gerne summe af liv fremover, og derfor er det så vigtigt, at vi husker at bruge pengene lokalt.”