Anmeldelse Restaurant D’Wine: Autentisk spansk mad i hjertet af Aalborg

Skrevet af: Ditmer Kiis
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine

Velkommen til en gastronomisk rundrejse på den iberiske halvø

Da restaurant D’Wine åbnede i sommeren 2017 var treenigheden på Algade fuldendt med henholdsvis vinbutik, vinbar og restaurant.

Den spanske enklave har fokus på at fange den autentiske spanske sjæl og placerer den i glas og på tallerken. Som repræsentant for MigogAalborg tog jeg min kære mor med ud for at smage på lækkerierne!

Vi blev anvist til en vinduesplads, hvor tjener Josefine fortalte os om konceptet.

Du vælger enten tre, fem, syv eller ni retter der med vin koster enten 600.-, 750.-, 900.- eller 1050.-.

Kokken sammensætter derefter dagens menu. Menuen køres på to-tre måneders intervaller og udmærker sig ved at være både regional og sæsonbetonet, i denne omgang besøgte vi det nordlige Spanien.

Vores aften startede med en mouserende vin, lidt meget tyndskåret brød og tilbehør bestående af rød mojo, aioli, peanuts, oliven og andre apperitiserere der igangsatte forventningerne til vores første ret; grillet blæksprutte med fenikel og ristede mandler.

Blæksprutten var perfekt grillet og blev exceptionelt komplimenteret med dild og fenikel, kontrasten blev leveret af de knasende mandler og den knastørre hvidvin fra Galicien.

Den første ret øgede automatisk mine forventninger til D´wine. Musikken og belysningen var behagelig og afdæmpet. Stolene var langt over standarden, man normalt finder på spanske spisesteder.

En ikke uvæsentlig detalje vi anerkendte, imens en nydelig spansk hvidvin med et grønt skær blev hældt op i vores glas.

En enestående duft af friske urter spredte sig, og min mor afbrudte Josefine midt i en præsentation!

“Nej hvor det dufter” – og det gjorde det af persille, dild og lime.

Næste anretning bestod af smørbagtkulmule med grillede grøntsager og de føromtalte urter.

Fisken var fast og utroligt smagfuld. Grøntsagerne havde det optimale forhold mellem sprødhed og sødme. Urtesalsaen gav retten det tilstrækkelig pift og eventyr! What you see is what you get. Simpelt, rustikt og ekstremt lækkert.

Den sublime kulmule blev i et passende tempo afløst af unghanebryst stegt med sherry og hvidløg, serveret hertil chorizo confiterede kartofler og persille.

Sherrysaucen gav serveringen sin spanske kant, selv om den var en smule nedtonet for min smag, sikkert for ikke at overdøve smagen fra unghanebrystet, men det resulterede i stedet, i at retten manglede prikken over i’et.

Heldigvis levede restauranten op til sit navn og leverede en fabelagtig tolv måneder lagret rødvin af druen padral. Vinen efterlod smukke gardiner i glasset og smagte igennem af solbær og lakrids.

Vi fik en skøn pause i maden, mens vi beundrede stemningen på D’wine bar på modsatte side ad gaden.

Næste ret bestod af grillede lammekoteletter, min fars favorit så vi sendte begge en venlig tanke, med garniture bestående af pastinakpuré, brøndkarse og nyklassikeren pastinakchips.

Lammekoteletter er en simpel spise, der skal bæres af kvaliteten på lammet. Hvis denne ikke er i top, kan selv ikke korrekt tilberedning ikke opveje for det. En uinteressant svipser der dog skærpede sanserne til desserten.

Før desserten leverede D’wine en overraskende men til min store begejstring en gin and tonic! Spændende.

Vores tjener Josefine, der aftenen igennem var autentisk, behagelig og velformuleret, forklarede at denne GT med noter af røde bær og timian, skulle give samspil til desserten der bestod af karamelrand, marinerede bær og timianis.

Den var frisklavet, og styrken af timian var tilpas afbalanceret, bærene tiltrængt syre og knas blev leveret af vafler og nødder.

Buddingen bidrog dog ikke synderligt til retten, hvorfor jeg havde undladt denne.

En dessert i høj klasse, der stimulerede alle sanser, hvor samspillet med drinken leverede en delikat samlet helhedsoplevelse.

Min samlede vurdering af D’wine er rigtigt positiv.

Rustikke retter med gode råvarer præsenteret uden for mange dikkedarer.

Vinene var aftenen igennem på et exceptionelt højt niveau, og man mærkede at restauranten netop udspringer fra en vinbutik. Den eneste bemærkning hertil kunne være at øge sammenhæng imellem vinbutikken og restauranten således, der eventuelt kunne laves mersalg af den delikate vin.

Konceptet med regionale menuer, der bevæger sig rundt i Spanien, er unik for Aalborg, hvorfor man kan opleve mange sider af det spanske køkken med få måneders mellemrum.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.