Anmeldelse Restaurant D’Wine: Autentisk spansk mad i hjertet af Aalborg

Skrevet af: Ditmer Kiis
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine

Velkommen til en gastronomisk rundrejse på den iberiske halvø

Da restaurant D’Wine åbnede i sommeren 2017 var treenigheden på Algade fuldendt med henholdsvis vinbutik, vinbar og restaurant.

Den spanske enklave har fokus på at fange den autentiske spanske sjæl og placerer den i glas og på tallerken. Som repræsentant for MigogAalborg tog jeg min kære mor med ud for at smage på lækkerierne!

Vi blev anvist til en vinduesplads, hvor tjener Josefine fortalte os om konceptet.

Du vælger enten tre, fem, syv eller ni retter der med vin koster enten 600.-, 750.-, 900.- eller 1050.-.

Kokken sammensætter derefter dagens menu. Menuen køres på to-tre måneders intervaller og udmærker sig ved at være både regional og sæsonbetonet, i denne omgang besøgte vi det nordlige Spanien.

Vores aften startede med en mouserende vin, lidt meget tyndskåret brød og tilbehør bestående af rød mojo, aioli, peanuts, oliven og andre apperitiserere der igangsatte forventningerne til vores første ret; grillet blæksprutte med fenikel og ristede mandler.

Blæksprutten var perfekt grillet og blev exceptionelt komplimenteret med dild og fenikel, kontrasten blev leveret af de knasende mandler og den knastørre hvidvin fra Galicien.

Den første ret øgede automatisk mine forventninger til D´wine. Musikken og belysningen var behagelig og afdæmpet. Stolene var langt over standarden, man normalt finder på spanske spisesteder.

En ikke uvæsentlig detalje vi anerkendte, imens en nydelig spansk hvidvin med et grønt skær blev hældt op i vores glas.

En enestående duft af friske urter spredte sig, og min mor afbrudte Josefine midt i en præsentation!

“Nej hvor det dufter” – og det gjorde det af persille, dild og lime.

Næste anretning bestod af smørbagtkulmule med grillede grøntsager og de føromtalte urter.

Fisken var fast og utroligt smagfuld. Grøntsagerne havde det optimale forhold mellem sprødhed og sødme. Urtesalsaen gav retten det tilstrækkelig pift og eventyr! What you see is what you get. Simpelt, rustikt og ekstremt lækkert.

Den sublime kulmule blev i et passende tempo afløst af unghanebryst stegt med sherry og hvidløg, serveret hertil chorizo confiterede kartofler og persille.

Sherrysaucen gav serveringen sin spanske kant, selv om den var en smule nedtonet for min smag, sikkert for ikke at overdøve smagen fra unghanebrystet, men det resulterede i stedet, i at retten manglede prikken over i’et.

Heldigvis levede restauranten op til sit navn og leverede en fabelagtig tolv måneder lagret rødvin af druen padral. Vinen efterlod smukke gardiner i glasset og smagte igennem af solbær og lakrids.

Vi fik en skøn pause i maden, mens vi beundrede stemningen på D’wine bar på modsatte side ad gaden.

Næste ret bestod af grillede lammekoteletter, min fars favorit så vi sendte begge en venlig tanke, med garniture bestående af pastinakpuré, brøndkarse og nyklassikeren pastinakchips.

Lammekoteletter er en simpel spise, der skal bæres af kvaliteten på lammet. Hvis denne ikke er i top, kan selv ikke korrekt tilberedning ikke opveje for det. En uinteressant svipser der dog skærpede sanserne til desserten.

Før desserten leverede D’wine en overraskende men til min store begejstring en gin and tonic! Spændende.

Vores tjener Josefine, der aftenen igennem var autentisk, behagelig og velformuleret, forklarede at denne GT med noter af røde bær og timian, skulle give samspil til desserten der bestod af karamelrand, marinerede bær og timianis.

Den var frisklavet, og styrken af timian var tilpas afbalanceret, bærene tiltrængt syre og knas blev leveret af vafler og nødder.

Buddingen bidrog dog ikke synderligt til retten, hvorfor jeg havde undladt denne.

En dessert i høj klasse, der stimulerede alle sanser, hvor samspillet med drinken leverede en delikat samlet helhedsoplevelse.

Min samlede vurdering af D’wine er rigtigt positiv.

Rustikke retter med gode råvarer præsenteret uden for mange dikkedarer.

Vinene var aftenen igennem på et exceptionelt højt niveau, og man mærkede at restauranten netop udspringer fra en vinbutik. Den eneste bemærkning hertil kunne være at øge sammenhæng imellem vinbutikken og restauranten således, der eventuelt kunne laves mersalg af den delikate vin.

Konceptet med regionale menuer, der bevæger sig rundt i Spanien, er unik for Aalborg, hvorfor man kan opleve mange sider af det spanske køkken med få måneders mellemrum.

Knap så heldig topplacering: Aalborg med i toppen på klamydia-liste

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi praler gerne her i Aalborg, når vi ligger i toppen af diverse undersøgelser og kåringer.

Senest da vi var på Top 25 over de bedste mindre byer i hele verden.

Men så er der også lister, som er knap så fede at ligge i toppen af.

I ny liste offentliggjort af Sundhedsstyrelsen er Aalborg Kommune også helt i toppen. Men lige præcis denne er knap så flatterende at være helt i front på.

Den handler nemlig om tilfælde af klamydia. Der indtager Aalborg en fjerdeplads blandt alle landets kommuner.

Dog lidt optimisme at spore

I Aalborg Kommune blev der i 2018 for hver tusind unge mellem 15 og 29 år registreret 29,6 tilfælde. I forhold til 2017 er Aalborg Kommune dog gået fra andenplads til fjerdeplads.

Desværre er selve Region Nordjylland topscorer på klamydia-listen.

Solrød Kommune indtog i 2018 førstepladsen med 33 klamydiatilfælde pr. 1000 unge i aldersgruppen 15-29 årige, efterfulgt af Halsnæs, Kerteminde og Aalborg.

Københavns Kommune kommer ind på en 9. plads, mens Aarhus ligger på en 17. plads og Odense på 27. plads.

De kommuner med færrest tilfælde er Ærø og Samsø. Her blev der kun registreret hhv. 8 og 12 tilfælde pr. 1000 unge i alderen 15-29 år.

På tiendepladsen finder vi Frederikshavn Kommune.

Stigning i tilfælde

Sammenlignet med sidste år er der sket en stigning på knap 500 klamydiatilfælde. Dermed er niveauet tæt på det højeste nogensinde, som var i 2016 med 34.134 tilfælde.

“Det er ikke et acceptabelt niveau for en sygdom, der både nemt kan forebygges og behandles.

Klamydia kan behandles nemt med antibiotika, men det kan have store konsekvenser at have ubehandlet klamydia så som underlivsbetændelse, sterilitet og betændelse i bitestikler hos mænd,” siger Anne Rygaard, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Du kan se alle klamydia-tallene lige her

Top 4 Klamydia

  1. Solrød Kommune
  2. Halsnæs Kommune
  3. Kerteminde Kommune
  4. Aalborg Kommune

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Kom i julestemning med hele familien: Syng julen ind med Sigurd Barrett

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto
Om 18 dage går vi rundt om juletræet og synger julesange og åbner gaver i flæng.Men de fleste af os elsker at komme i julestemning før selve juleaften, og i weekenden er der den perfekte anledning.
Tag børn og børnebørn i hånden og få en uforglemmelig oplevelse for hele familien, når Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn igen i år synger julen ind i Musikkens Hus.Det sker på søndag d. 8. december kl. 16.00.

Der plejer faktisk at være totalt udsolgt på forhånd, men Musikkens Hus fortæller fredag til MigogAalborg, at der stadig er få ledige billetter. Så skynd dig og book dem her.

Sigurd og Bjørnen Bjørn

Traditionen tro er Sigurd og Bjørnen Bjørn tilbage med deres store juleshow ‘Syng julen ind med Sigurd Barrett’.

Igen i år vil der være nissedrillerier, historier, børnekor, musikere med nissehuer og masser af fællessang.

Sigurds julekoncerter er for længst blevet et tilløbsstykke overalt i landet. Billetterne koster 175 kr. stk.

Der bliver mulighed for at synge julen ind, store som små, med både julens salmer og sange men også med Sigurds egne kendte sange fra tv.

Tag børn og børnebørn i hånden… vi ses til ‘Syng julen ind med Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn’.

Publikum får udleveret et sanghæfte med tekster, så der kan synges med ”for fuld juleudblæsning”.

Det bliver en fantastisk oplevelse for hele familien – unge som gamle – hvor alle med garanti kommer i den rette julestemning!

Hvad: Syng julen ind med Sigurd Barrett
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Søndag d. 8. december kl. 16.00
Billetter her

Lynkonkurrence

Vi udlodder 4 billetter til Sigurd Barrett på søndag

Vi trækker vinderen allerede lørdag eftermiddag.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogAalborgs Facebook
Skriv hvem du vil tage med

 

Fri bar i bobler og Strawberry Daiquiris: Kom til Ladies Night på Heidi’s

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Heidi's Bier Bar
Foto: Heidi's Bier Bar

Er du træt af dårlige scorereplikker og lumre mænd i nattelivet, så har vi en god nyhed til dig.

Heidi’s Bier Bar afholder nemlig snart Ladies Night, som plejer at blive hurtigt udsolgt.

Det sker fredag d. 10. januar fra kl. 19.

Fri bar, mandling underholdning og masser af fest

Ladies Night’s store popularitet forstår man jo egentlig godt, når man hører, hvad der er på programmet.

Klokken 19.00 bliver der serveret velkomstdrinks og efterfølgende er der fri bar i bobler helt frem til kl. 22.00.

Mellem kl. 19.00 – 20.00 er der desuden fri bar i husets Sjusser og Strawberry Daiquiri, og som om det ikke skulle være nok; halv pris på cocktails indtil kl. 22.00 …

Men de gode nyheder stopper bestemt ikke der.

Der er nemlig udsigt til lidt lækkert for øjnene i form af mandling underholdning, som Heidi’s dog ikke vil løfte mere af sløret for nu.

Og nu kommer det bedste af det hele: Herlighederne i form af fri bar, underholdning og en fantastisk stemning koster kun 99 kr.

Hvad: Ladies Night
Hvor: Heidi’s Bier Bar
Hvornår: Fredag d. 10 januar fra kl. 19

Du finder info om tilmelding her.

Du skal minimum være 20 år for at deltage.