Anmeldelse Restaurant D’Wine: Autentisk spansk mad i hjertet af Aalborg

Skrevet af: Ditmer Kiis
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine

Velkommen til en gastronomisk rundrejse på den iberiske halvø

Da restaurant D’Wine åbnede i sommeren 2017 var treenigheden på Algade fuldendt med henholdsvis vinbutik, vinbar og restaurant.

Den spanske enklave har fokus på at fange den autentiske spanske sjæl og placerer den i glas og på tallerken. Som repræsentant for MigogAalborg tog jeg min kære mor med ud for at smage på lækkerierne!

Vi blev anvist til en vinduesplads, hvor tjener Josefine fortalte os om konceptet.

Du vælger enten tre, fem, syv eller ni retter der med vin koster enten 600.-, 750.-, 900.- eller 1050.-.

Kokken sammensætter derefter dagens menu. Menuen køres på to-tre måneders intervaller og udmærker sig ved at være både regional og sæsonbetonet, i denne omgang besøgte vi det nordlige Spanien.

Vores aften startede med en mouserende vin, lidt meget tyndskåret brød og tilbehør bestående af rød mojo, aioli, peanuts, oliven og andre apperitiserere der igangsatte forventningerne til vores første ret; grillet blæksprutte med fenikel og ristede mandler.

Blæksprutten var perfekt grillet og blev exceptionelt komplimenteret med dild og fenikel, kontrasten blev leveret af de knasende mandler og den knastørre hvidvin fra Galicien.

Den første ret øgede automatisk mine forventninger til D´wine. Musikken og belysningen var behagelig og afdæmpet. Stolene var langt over standarden, man normalt finder på spanske spisesteder.

En ikke uvæsentlig detalje vi anerkendte, imens en nydelig spansk hvidvin med et grønt skær blev hældt op i vores glas.

En enestående duft af friske urter spredte sig, og min mor afbrudte Josefine midt i en præsentation!

“Nej hvor det dufter” – og det gjorde det af persille, dild og lime.

Næste anretning bestod af smørbagtkulmule med grillede grøntsager og de føromtalte urter.

Fisken var fast og utroligt smagfuld. Grøntsagerne havde det optimale forhold mellem sprødhed og sødme. Urtesalsaen gav retten det tilstrækkelig pift og eventyr! What you see is what you get. Simpelt, rustikt og ekstremt lækkert.

Den sublime kulmule blev i et passende tempo afløst af unghanebryst stegt med sherry og hvidløg, serveret hertil chorizo confiterede kartofler og persille.

Sherrysaucen gav serveringen sin spanske kant, selv om den var en smule nedtonet for min smag, sikkert for ikke at overdøve smagen fra unghanebrystet, men det resulterede i stedet, i at retten manglede prikken over i’et.

Heldigvis levede restauranten op til sit navn og leverede en fabelagtig tolv måneder lagret rødvin af druen padral. Vinen efterlod smukke gardiner i glasset og smagte igennem af solbær og lakrids.

Vi fik en skøn pause i maden, mens vi beundrede stemningen på D’wine bar på modsatte side ad gaden.

Næste ret bestod af grillede lammekoteletter, min fars favorit så vi sendte begge en venlig tanke, med garniture bestående af pastinakpuré, brøndkarse og nyklassikeren pastinakchips.

Lammekoteletter er en simpel spise, der skal bæres af kvaliteten på lammet. Hvis denne ikke er i top, kan selv ikke korrekt tilberedning ikke opveje for det. En uinteressant svipser der dog skærpede sanserne til desserten.

Før desserten leverede D’wine en overraskende men til min store begejstring en gin and tonic! Spændende.

Vores tjener Josefine, der aftenen igennem var autentisk, behagelig og velformuleret, forklarede at denne GT med noter af røde bær og timian, skulle give samspil til desserten der bestod af karamelrand, marinerede bær og timianis.

Den var frisklavet, og styrken af timian var tilpas afbalanceret, bærene tiltrængt syre og knas blev leveret af vafler og nødder.

Buddingen bidrog dog ikke synderligt til retten, hvorfor jeg havde undladt denne.

En dessert i høj klasse, der stimulerede alle sanser, hvor samspillet med drinken leverede en delikat samlet helhedsoplevelse.

Min samlede vurdering af D’wine er rigtigt positiv.

Rustikke retter med gode råvarer præsenteret uden for mange dikkedarer.

Vinene var aftenen igennem på et exceptionelt højt niveau, og man mærkede at restauranten netop udspringer fra en vinbutik. Den eneste bemærkning hertil kunne være at øge sammenhæng imellem vinbutikken og restauranten således, der eventuelt kunne laves mersalg af den delikate vin.

Konceptet med regionale menuer, der bevæger sig rundt i Spanien, er unik for Aalborg, hvorfor man kan opleve mange sider af det spanske køkken med få måneders mellemrum.

Aalborg-piger har over 3 mio. downloads: Fries Before Guys Live kommer på Skråen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Fries Before Guys Facebook
Foto: Fries Before Guys Facebook

Det startede som et fritidsprojekt i 2016.

Mens de fleste unge med noget på hjerte hoppede på Youtube- og blogger bølgen, så ville de to Aalborg-piger Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard i stedet dele ud af deres tanker og holdninger i en podcast.

Således blev Fries Before Guys født.

Josephine og Nanna er ikke bange for at blotte sig for deres lyttere og at invitere dem med ind i deres inderste kroge.

Det har i den grad skabt dem en trofast følgerskare, som lytter med, når de to kvinder snakker om identitetsdannelse, venskaber, menstruation – og de helt store følelser.

PR-foto

Har over 3 mio. downloads og debuterer som forfattere

Podcasten har i skrivende stund over 3 millioner downloads. De debuterer som forfattere med deres fælles bog, EN SOM OS, der udkommer på Gyldendal i maj 2019.

De driller de dyre drenge på Podcast-hitlisterne som Mads & Monopolet, Her Går det Godt og Radio 24/7’s produktioner hvor Fries Before Guys ofte blander sig i Top 5.

Her i 2019 drager de så en Live Tour, hvor alt er ærligt og uredigeret. De tager fat i en række spændende emner og inddrager gerne publikum. Her kan man opleve Josephine og Nanna råt for usødet.

Der er allerede udsolgt i både Århus og Odense.

I Aalborg rammer de hjemmebane, når de gæster Skråen onsdag d. 8. maj, og der er i skrivende stund stadig billetter til salg.

Med adskillige udsolgte events og live-indspilninger bag sig, tager Nanna og Josephine i foråret 2019 på deres første store danmarks-turné med shows i de fire største byer, Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Mødte hinanden på Aalborghus Gymnasium

Nanna og Josephine er to kvinder, der har utroligt meget på hjerte. Tonen er som altid direkte og ærlig, og aftenen vil byde på overraskelser og nye indslag i deres velkendte univers.

25-årige Josephine Kuhn og 27-årige Nanna Hovgaard har været tætte veninder, siden de lærte hinanden at kende på Aalborghus Gymnasium for 10 år siden.

Og hvis du synes, at efternavnet på den ene del af duoen lyder bekendt. Så er den god nok. Josephine er datter til den tidligere AaB-spiller og træner Allan Kuhn.

Hvad: Fries Before Guys Live
Hvor: Skråen
Hvornår: Onsdag d. 8. maj kl. 20
Billetter her

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster Aalborg i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Aalborg.

Det sker på tirsdag d. 23. april i Musikkens Hus, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage. Det er Tikko, der er arrangør af arrangementet.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Tirsdag d. 23. april kl. 19.00
Billet-info

Starter i næste uge: Topnavne kommer til to dages festival i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er i næste uge, at Musikkens Hus’ helt nye musikfestival løber af stablen.

Der er store forventninger til festivalen Musikkens Beat, når topnavne som Phlake, Malte Ebert, Skinz, Nicklas Sahl, Bikstok, When Saints Go Machine kan opleves på forskellige scener i Musikkens Hus.

Det starter ret blæret, når man inden for de første to timer fredag d. 26. april kan opleve navne fra hitlisterne som Nicklas Sahl og ikke mindst Malte Ebert.

Vi husker alle sammen Malte Eberts selvopfundne karakter Gulddreng, men nu hitter han med sit eget materiale som er blød pop og dansevenlige rytmer.

Lige nu storhitter Nicklas Sahl med Planets.

Phlake slutter fed fredag af

Fredagen er i det hele taget ekstraordinær fed, hvor Phlake slutter dagen af med et brag, når de går på scenen ved midnat.

Hvis man køber en partout-billet, har man adgang begge dage, hvor Clara åbner lørdagen kl. 17.00. Herfra går det igen slag for slag med en række fede navne både store og mindre samt lokale.

Bikstok er hovednavnet om lørdagen, der ca. 23.15 sætter gang i Musikkens Hus.

Hvad: Musikfestival Musikkens Beat
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Fredag d. 26. april og lørdag d. 27. april

En partoutbillet koster 600 kr., mens en dagsbillet kan sikres til 430 kr. 

Køb dine billetter her

Se det præcise program time for time her;

PROGRAM FREDAG 26. APRIL – FRA KL. 18.00

Kl. 18.00: Nicklas Sahl, Indgangsfoyer
Kl. 18.00: Caroline Marie, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: Amalie Thørholm, Rytmisk Sal
Kl. 19.30: Malte Ebert, Intimsalen
Kl. 19.30: Monstera, Indgangsfoyer
Kl. 20.00: Mattis Solo, Klassisk Sal
Kl. 20.30: NORISS, Rytmisk Sal
Kl. 21.00: When Saints Go Machine, Koncertsalen
Kl. 22.00: KETH, Rytmisk Sal 
Kl. 22.45: Skinz, Intimsalen
Kl. 23.00: Søn, Klassisk Sal
Kl. 23.00: Kops, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: 2N, Rytmisk Sal
Kl. 00.00: Phlake, Koncertsalen

Dørene åbner kl. 15.00

PROGRAM LØRDAG 27. APRIL – FRA KL. 17.00

Kl. 17.00: Clara, Intimsalen
Kl. 17.00: Marlou, Rytmisk Sal
Kl. 17.30: Roxor Loops & Jasmin, Indgangsfoyer
Kl. 17.45: Sili, Klassisk Sal
Kl. 18.30: Vingard, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: ANYA, IntimsalenKl. 19.30: Tundra, Klassisk Sal
Kl. 19.45: BYLJA, Indgangsfoyer
Kl. 20.15: Ginne Marker, Rytisk Sal
Kl. 21.15.: Aksglæde, Klassisk Sal
Kl. 21.30: In Caravans, Intimsalen
Kl. 21.45: Twisted Trio, Rytmisk Sal
Kl. 22.30: Alexander Oscar, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: Bikstok, Koncertsalen
Kl. 00.30: AV AV AV, Intimsalen
Kl. 00.30: Via Mala, Rytmisk Sal
Kl. 01.00: Paller, Klassisk Sal

Dørene åbner kl. 15.00