Anmeldelse Restaurant D’Wine: Autentisk spansk mad i hjertet af Aalborg

Skrevet af: Ditmer Kiis
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine

Velkommen til en gastronomisk rundrejse på den iberiske halvø

Da restaurant D’Wine åbnede i sommeren 2017 var treenigheden på Algade fuldendt med henholdsvis vinbutik, vinbar og restaurant.

Den spanske enklave har fokus på at fange den autentiske spanske sjæl og placerer den i glas og på tallerken. Som repræsentant for MigogAalborg tog jeg min kære mor med ud for at smage på lækkerierne!

Vi blev anvist til en vinduesplads, hvor tjener Josefine fortalte os om konceptet.

Du vælger enten tre, fem, syv eller ni retter der med vin koster enten 600.-, 750.-, 900.- eller 1050.-.

Kokken sammensætter derefter dagens menu. Menuen køres på to-tre måneders intervaller og udmærker sig ved at være både regional og sæsonbetonet, i denne omgang besøgte vi det nordlige Spanien.

Vores aften startede med en mouserende vin, lidt meget tyndskåret brød og tilbehør bestående af rød mojo, aioli, peanuts, oliven og andre apperitiserere der igangsatte forventningerne til vores første ret; grillet blæksprutte med fenikel og ristede mandler.

Blæksprutten var perfekt grillet og blev exceptionelt komplimenteret med dild og fenikel, kontrasten blev leveret af de knasende mandler og den knastørre hvidvin fra Galicien.

Den første ret øgede automatisk mine forventninger til D´wine. Musikken og belysningen var behagelig og afdæmpet. Stolene var langt over standarden, man normalt finder på spanske spisesteder.

En ikke uvæsentlig detalje vi anerkendte, imens en nydelig spansk hvidvin med et grønt skær blev hældt op i vores glas.

En enestående duft af friske urter spredte sig, og min mor afbrudte Josefine midt i en præsentation!

“Nej hvor det dufter” – og det gjorde det af persille, dild og lime.

Næste anretning bestod af smørbagtkulmule med grillede grøntsager og de føromtalte urter.

Fisken var fast og utroligt smagfuld. Grøntsagerne havde det optimale forhold mellem sprødhed og sødme. Urtesalsaen gav retten det tilstrækkelig pift og eventyr! What you see is what you get. Simpelt, rustikt og ekstremt lækkert.

Den sublime kulmule blev i et passende tempo afløst af unghanebryst stegt med sherry og hvidløg, serveret hertil chorizo confiterede kartofler og persille.

Sherrysaucen gav serveringen sin spanske kant, selv om den var en smule nedtonet for min smag, sikkert for ikke at overdøve smagen fra unghanebrystet, men det resulterede i stedet, i at retten manglede prikken over i’et.

Heldigvis levede restauranten op til sit navn og leverede en fabelagtig tolv måneder lagret rødvin af druen padral. Vinen efterlod smukke gardiner i glasset og smagte igennem af solbær og lakrids.

Vi fik en skøn pause i maden, mens vi beundrede stemningen på D’wine bar på modsatte side ad gaden.

Næste ret bestod af grillede lammekoteletter, min fars favorit så vi sendte begge en venlig tanke, med garniture bestående af pastinakpuré, brøndkarse og nyklassikeren pastinakchips.

Lammekoteletter er en simpel spise, der skal bæres af kvaliteten på lammet. Hvis denne ikke er i top, kan selv ikke korrekt tilberedning ikke opveje for det. En uinteressant svipser der dog skærpede sanserne til desserten.

Før desserten leverede D’wine en overraskende men til min store begejstring en gin and tonic! Spændende.

Vores tjener Josefine, der aftenen igennem var autentisk, behagelig og velformuleret, forklarede at denne GT med noter af røde bær og timian, skulle give samspil til desserten der bestod af karamelrand, marinerede bær og timianis.

Den var frisklavet, og styrken af timian var tilpas afbalanceret, bærene tiltrængt syre og knas blev leveret af vafler og nødder.

Buddingen bidrog dog ikke synderligt til retten, hvorfor jeg havde undladt denne.

En dessert i høj klasse, der stimulerede alle sanser, hvor samspillet med drinken leverede en delikat samlet helhedsoplevelse.

Min samlede vurdering af D’wine er rigtigt positiv.

Rustikke retter med gode råvarer præsenteret uden for mange dikkedarer.

Vinene var aftenen igennem på et exceptionelt højt niveau, og man mærkede at restauranten netop udspringer fra en vinbutik. Den eneste bemærkning hertil kunne være at øge sammenhæng imellem vinbutikken og restauranten således, der eventuelt kunne laves mersalg af den delikate vin.

Konceptet med regionale menuer, der bevæger sig rundt i Spanien, er unik for Aalborg, hvorfor man kan opleve mange sider af det spanske køkken med få måneders mellemrum.

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Nordjyllands allerførste

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Facadebillede af Restaurant Tabu.
Facadebillede af Restaurant Tabu.

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogAalborg

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen fra nordjyske Svinkløv var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Ret fra Restaurant Tabu

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men højt mod nord her i Aalborg og øvrige Nordjylland har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Nordjylland, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok i Nordjylland? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Nordjylland?

Vores bud på en shortlist er følgende

Tabu, Aalborg

Drevet af den ambitiøse Michael ”Miv” Pedersen, som uden tvivl har evner og bestemt også ambitionen om en stjerne.

Der er nærmest fuldt hus hver eneste gang en anmelder har været forbi, og det er klart Aalborgs bedste bud.

Textur, Aalborg

Åbnede for blot et år siden, hvor Dennis Juhl fra Ruths Gourmet valgte at gå solo. Han driver i dag en restaurant på højt niveau til lave priser.

Der har været stor international eksponering af Textur, som kan hjælpe hypen.

Ruths Gourmet

I Skagen har ambitionsniveauet længe været tårnhøjt. Havde Dennis Juhl stadig været der, så er vi sikre på, at stjernen var landet der i år.

Der har dog været udskiftning på den vigtige køkkenchef-post det seneste år. Men omgivelserne og niveauet fortjener en stjerne.

Vendia Gourmet

Dygtige Kristian Rise har længe haft gang i noget stort i Hjørring. Der bliver kræset om detaljerne på Vendia Gourmet, som er en afdeling af bryghuset.

Det er samme koncern, der har Bistro V i Hjørring og Aalborg. Det skulle være ganske sikkert, at Michelin i 2018 besøgte Vendia.

Andre i spil til Bib Gourmand

Nu tænker I nok, at vi glemmer nogle stykker som fx Restaurant Mortens Kro eller Bühlmann. De skal bestemt også nævnes.

Her tror vi dog ikke på stjerner men muligvis en Bib Gourmand, som er en underkategori Michelin guiden.

Man får ikke en stjerne men nævnes som et sted, der er værd at besøge. Her står Textur også stærkt.

Sidste år var vores konklusion i den kedelige ende, og vi troede slet ikke på en stjerne.

I år er vi mere håbefulde.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Tabu – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Nordjylland og navnlig Aalborg stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!

Er vi klar til en Michelin-stjerne?

Er vi i Nordjylland klar til en Michelin-stjerne?

Nu har jeg boet heroppe det meste af mit liv, og jeg ved, at restauranter, hvor en helhedsoplevelse koster 1200-1500 for 6-7 retter med vine, snacks, bobler og kaffe som fx Mortens Kro og Tabu, kan have det svært økonomisk.

Det er mange penge og navnlig for en nordjyde (der er nok en grund til, at det hedder ”Aalborg-portioner”).

Hvis vi så begynder at flirte med Michelin-stjerner, så vil prisen unægtelig stige og hurtigt ligge på det dobbelte – til sammenligning koster menu med vin på Michelin-restauranten ”10 Trin Ned” i Fredericia 2000 kr.

Er Aalborg klar til at betale den slags for en middag?

Det er i hvert fald et must for ellers overlever restauranten ikke. På Gastromand og MigogAalborg håber vi inderligt for Nordjylland, at øvelsen kan lykkedes. Det vil være godt for øget mængde af gastro-turister, og hele regionen vil få en kæmpe blåstempling.

Så vi krydser fingre!

Meget mere end liebhaverboliger: Nye tiltag hos Thorkild Kristensen Havnen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I 2016 flyttede ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensens City-afdeling fra lokalerne ved Mølleå Plads til nye lokaler i en af Aalborgs nye attraktive bydel, Østre Havn.

City-butikken flyttede ind i E-huset for at være en del af Aalborgs byudvikling.

Lokalerne er nemme at finde med udsigt til fjorden og med masser af gratis parkeringspladser.

I de nye lokaler mødes man af en virkelig hyggelig og hjemlig stemning, hvor de har et åbent tekøkken, duften af kaffe, en behagelig sofa man bare har lyst til at smide sig i og luften emmer af grin og godt humør.

For nylig har afdelingen gjort sig en række nye tiltag, herunder blandt andet et navneskift fra City-afdelingen til Havnen.

Ligesom alle andre mæglere

På kontoret på Østre Havnepromenade sidder ejendomsmæglerne Mette Wedfald og Cecilie Rafn samt sagskoordinator Gitte.

Telefonerne ringer og de falder ind og ud af deres samtale med den nyeste kollega, Mette Heiring.

Mette er kommet til fra en anden ejendomsmægler i byen med henblik på, som marketingchef, at skabe et nyt univers og fange nye kundegrupper for afdelingen Havnen på Østre Havn.

Det nye univers Mette skal være med til at skabe, er blandt andet et kulturskift i aalborgensernes opfattelse af ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

“Mange ser Thorkild Kristensen som en luksusmægler. “Det er den ejendomsmæglerforretning man vælger, hvis man bor i en kæmpe villa i Hasseris og de er virkelig dyre” sådan tænker de fleste om os. Men det er slet ikke rigtigt,” fortæller Mette Heiring.

Butikschef Mette Wedfald følger op.

“Nej, vi er jo meget mere end det. Vi sælger jo også lejligheder i byen til 1.500.000 og villaer i oplandsbyerne til 2.000.000.

Vi sælger faktisk det hele og grundet vores to afdelinger i byen, har vi også kunderne til alle typer boliger. Og så skal man jo huske, at vi ikke er dyrere at sætte til salg hos end vores konkurrenter”

Mette har sågar været en tur på gaden for at høre, hvad aalborgenserne tænker om Thorkild Kristensen og det var ret påfaldende, hvad tankerne lød på.

Hvor godt kender du ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen?

Thorkild Kristensen er meget mere end 'dyre villaer' 'eksklusive boliger' og 'liebhaveri i Hasseris'☀️🏡Ved du, at vi har en afdeling på Havnen i Aalborg, som sælger sådan 'helt almindelige' boliger?😉Vi kan også sælge dit hjem☺️Kom forbi til en kop kaffe eller ring til os på telefon 96155000 for en gratis og uforpligtende vurdering.

Slået op af Thorkild Kristensen Havnen i Mandag den 11. februar 2019

Videoen viser at aalborgenserne synes, at det er en prestige at sætte til salg hos ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Derfor skal de nye tiltag være med til at få aalborgenserne til at forstå, at der er plads til alt og alle boliger hos Thorkild Kristensen Havnen.

Mange flere tiltag på vej

Udover det nye navneskift og kulturskift Thorkild Kristensen Havnen vil skabe, så lover de mange flere tiltag på vej til de mange kommende sælgere.

“Vi er på vej med mange nye tiltag, som gør, at kunderne ikke kan lade være med at spørge os, når de skal sælge deres bolig.

Og så kan vi jo give dem en professionel rådgivning og den altid gode service, de ikke kan sige nej til,” slutter Mette Heiring af med.

Thorkild Kristensens ejendomsmæglerforretning i Hasseris indestår stadig for salg af liebhaveri-ejendommene i Aalborg og omegn, hvor de er den mest sælgende butik indenfor liebhaveri.

AaB-profil med mange talenter: Lucas Andersen lancerer ny tøj-kollektion i Butler

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det vakte stor jubel i hele Nordjylland, da det i august blev offentliggjort, at fodboldstjernen Lucas Andersen vendte hjem til AaB.

Men han har faktisk mange andre talenter end fodboldkunst på grønsværen. Siden 2015 har han udviklet tøjbrandet Fréres sammen med sin bror Jonatan.

Mærket har haft stor succes online, og nu er brødrene Andersen klar til at tilbyde handlende i Aalborg midtby det eksklusive tøjmærke.

Modsætninger og fede detaljer

De har nemlig indgået en aftale med Butler i Algade, der som de eneste kommer til at forhandle Fréres i deres populære butik i Aalborg.

“Den første kollektion lavede vi, mens jeg spillede i Ajax i Holland, så det var en lidt mere hektisk periode.

Nu er vi omsider klar med anden kollektion, hvor vi har haft endnu mere tid til at nørde igennem og finde det helt rigtige udtryk,” forklarer Lucas Andersen til MigogAalborg.

“Kollektionen har fået navnet Opposé, som betyder modsætning på fransk.

Vi vil gerne bryde lidt med det traditionelle, og på en af trøjerne har vi eksempelvis taget det flotteste sommerbillede, og gjort det sort/hvid og generelt mere koldt i udtrykket,” siger brormand Jonatan Andersen.

De to brødre er inde over alle processer – lige fra designet til valget af materialer.

“Vi vil gerne lavet noget tøj, som har nogle fede detaljer, men hvor det samtidig er muligt at kombinere de enkelte styles. Det skal være hverdagstøj, som er behageligt at have på, men som samtidig ser fedt ud,” fortsætter Jonatan.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Comming up… #frères #opposé

Et opslag delt af Frères (@freres_official) den

Et mærke af høj kvalitet

Butler er en af byens førende tøjbutikker, og her er man fuld af begejstring over samarbejdet med brødrene Andersen.

“Vores sortiment er håndplukkede fra nogle af markedets største modehuse, så vi tager ikke bare noget ind, hvis ikke der er kvalitet bag.

Det udtryk som Lucas og Jonatan har skabt med Fréres er i høj grad i tråd med resten af markedet, og min vurdering er, at deres brand kunne være i 10 af de bedste tøjbutikker i Danmark.

Derfor er vi naturligvis stolte af, at vi som de eneste kan tilbyde Fréres, og så ovenikøbet fra to lokale knægte, som virkelig har noget på hjerte,” fortæller butikschef i Butler, Karl Martin Hosbond, til MigogAalborg.

Den nye kollektion tæller primært overdele som t-shirts og hoodies, og der vil være begrænset udvalg på cirka 25 stk. af hver del i Butler.

“Vi har fået rigtigt gode tilbagemeldinger fra folk i branchen, så nu ser vi bare frem til at vise det frem for aalborgenserne,” afslutter Lucas Andersen.

Butler og Fréres holder lancering af den nye kollektion lørdag den 23. februar fra klokken 15.00-18.00, hvor der både vil være lidt godt til ganen, bordfodbold, hygge og ikke mindst muligheden for at se, købe og opleve den nye kollektion fra Fréres.

Hvad: Fréres i Butler
Hvor: Algade 5, 9000 Aalborg
Hvornår: Fra 23. februar klokken 15.00-18.00 (Reception)