Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse Restaurant D’Wine: Autentisk spansk mad i hjertet af Aalborg

Af Ditmer Kiis
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine
MigogAalborgs anmelder Ditmer på plads på Restaurant D'Wine

Velkommen til en gastronomisk rundrejse på den iberiske halvø

Da restaurant D’Wine åbnede i sommeren 2017 var treenigheden på Algade fuldendt med henholdsvis vinbutik, vinbar og restaurant.

Den spanske enklave har fokus på at fange den autentiske spanske sjæl og placerer den i glas og på tallerken. Som repræsentant for MigogAalborg tog jeg min kære mor med ud for at smage på lækkerierne!

Vi blev anvist til en vinduesplads, hvor tjener Josefine fortalte os om konceptet.

Du vælger enten tre, fem, syv eller ni retter der med vin koster enten 600.-, 750.-, 900.- eller 1050.-.

Kokken sammensætter derefter dagens menu. Menuen køres på to-tre måneders intervaller og udmærker sig ved at være både regional og sæsonbetonet, i denne omgang besøgte vi det nordlige Spanien.

Vores aften startede med en mouserende vin, lidt meget tyndskåret brød og tilbehør bestående af rød mojo, aioli, peanuts, oliven og andre apperitiserere der igangsatte forventningerne til vores første ret; grillet blæksprutte med fenikel og ristede mandler.

Blæksprutten var perfekt grillet og blev exceptionelt komplimenteret med dild og fenikel, kontrasten blev leveret af de knasende mandler og den knastørre hvidvin fra Galicien.

Den første ret øgede automatisk mine forventninger til D´wine. Musikken og belysningen var behagelig og afdæmpet. Stolene var langt over standarden, man normalt finder på spanske spisesteder.

En ikke uvæsentlig detalje vi anerkendte, imens en nydelig spansk hvidvin med et grønt skær blev hældt op i vores glas.

En enestående duft af friske urter spredte sig, og min mor afbrudte Josefine midt i en præsentation!

“Nej hvor det dufter” – og det gjorde det af persille, dild og lime.

Næste anretning bestod af smørbagtkulmule med grillede grøntsager og de føromtalte urter.

Fisken var fast og utroligt smagfuld. Grøntsagerne havde det optimale forhold mellem sprødhed og sødme. Urtesalsaen gav retten det tilstrækkelig pift og eventyr! What you see is what you get. Simpelt, rustikt og ekstremt lækkert.

Den sublime kulmule blev i et passende tempo afløst af unghanebryst stegt med sherry og hvidløg, serveret hertil chorizo confiterede kartofler og persille.

Sherrysaucen gav serveringen sin spanske kant, selv om den var en smule nedtonet for min smag, sikkert for ikke at overdøve smagen fra unghanebrystet, men det resulterede i stedet, i at retten manglede prikken over i’et.

Heldigvis levede restauranten op til sit navn og leverede en fabelagtig tolv måneder lagret rødvin af druen padral. Vinen efterlod smukke gardiner i glasset og smagte igennem af solbær og lakrids.

Vi fik en skøn pause i maden, mens vi beundrede stemningen på D’wine bar på modsatte side ad gaden.

Næste ret bestod af grillede lammekoteletter, min fars favorit så vi sendte begge en venlig tanke, med garniture bestående af pastinakpuré, brøndkarse og nyklassikeren pastinakchips.

Lammekoteletter er en simpel spise, der skal bæres af kvaliteten på lammet. Hvis denne ikke er i top, kan selv ikke korrekt tilberedning ikke opveje for det. En uinteressant svipser der dog skærpede sanserne til desserten.

Før desserten leverede D’wine en overraskende men til min store begejstring en gin and tonic! Spændende.

Vores tjener Josefine, der aftenen igennem var autentisk, behagelig og velformuleret, forklarede at denne GT med noter af røde bær og timian, skulle give samspil til desserten der bestod af karamelrand, marinerede bær og timianis.

Den var frisklavet, og styrken af timian var tilpas afbalanceret, bærene tiltrængt syre og knas blev leveret af vafler og nødder.

Buddingen bidrog dog ikke synderligt til retten, hvorfor jeg havde undladt denne.

En dessert i høj klasse, der stimulerede alle sanser, hvor samspillet med drinken leverede en delikat samlet helhedsoplevelse.

Min samlede vurdering af D’wine er rigtigt positiv.

Rustikke retter med gode råvarer præsenteret uden for mange dikkedarer.

Vinene var aftenen igennem på et exceptionelt højt niveau, og man mærkede at restauranten netop udspringer fra en vinbutik. Den eneste bemærkning hertil kunne være at øge sammenhæng imellem vinbutikken og restauranten således, der eventuelt kunne laves mersalg af den delikate vin.

Konceptet med regionale menuer, der bevæger sig rundt i Spanien, er unik for Aalborg, hvorfor man kan opleve mange sider af det spanske køkken med få måneders mellemrum.