ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Maroon 5: Charmerende verdensstjerner i mekanisk koncert

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Jan H. Pedersen.
Foto: Jan H. Pedersen.

Næsten 17.000 mennesker var i går samlet på toppen af Aalborg, hvor verdensstjernerne Maroon 5 indtog, hvad der eftersigende skulle være den største scene, vi nogensinde har oplevet i Nordjylland.

Køen til pladsen startede tidligt, og de mest inkarnerede fans stod selvfølgelig forrest. Flere havde haft lykken med sig tidligere på dagen, da de stødte på forsangeren Adam Levine i det aalborgensiske bybillede.

Maroon 5 skulle eftersigende været indlogeret på Comwell Hvide Hus, hvilket også gjorde logistikken nem i forhold til at plante et syngende træ hos den grønne nabo, Kildeparken. Her deltog Adam Levine dog ikke selv.

Anmeldelse af Maroon 5: Charmerende verdensstjerner i mekanisk koncert

Problemer med signalet

Nu var turen dog kommet til den musikalske oplevelse, og på trods af flere forudsigelser om kø-kaos gik det overraskende nemt med at komme ind og finde sin plads i mængden, da vi ankom omkring kl. 18.00.

En times tid senere indtog DJ Mr. Mailbox scenen, og præsenterede publikum for en lang række numre, der fungerede glimrende som opvarmning på den massive sing-a-long-aften, vi forventeligt kunne se frem til.

Anmeldelse af Maroon 5: Charmerende verdensstjerner i mekanisk koncert

Det var blevet varslet på forhånd, at AKKC ikke havde opsat ekstra mobilmaster, så man kunne forvente tryk på signalet. Dette kom allerede til udtryk tidligt på aftenen, hvor hverken mobiler … eller dankort-terminaler … følte sig særligt på toppen.

Dette problem kom især til udtryk i pladsens barområder, hvor det i perioder ganske enkelt var umuligt at tilkøbe sig drikkevarer – til stor frustration for publikum såvel som bartenderne.

Norsk stjerneskud indtog scenen

Men: Når alt kommer til alt, så handler det jo om musikken.

Efter Mr. Mailbox havde sunget på sidste vers, blev scenen overtaget af et norsk stjerneskud i form af Sigrid Solbakk Raabe.

Sigrid slog især sin plads på stjernehimlen fast, da hun i 2017 fløj til toppen med hittet Don’t Kill My Vibe.

Med sin nærmest overnaturlige naturlige charme, i sin højhalsede sweater og denimjeans, fik hun tryllebundet publikum fra start til slut.

Der var slet ingen tvivl om, at Sigrid var gået ekstremt ydmygt til opgaven, og nød hvert sekund foran de tusindvis af mennesker.

Hun fik flere gange takket for oplevelsen og var generelt utroligt nærværende hos publikum. Det hele kulminerede da hun spillede storhittet Strangers, som virkelig fik løftet stemningen, inden de helt store stjerner skulle på scenen.

Hit efter hit

Efter et par timers opvarmning – under en himmel, der heldigvis holdt tør – var vi nu mere end klar til at byde aftenens hovedpersoner velkommen på scenen.

Dette skete omkring kl. 21, hvor Levine og co. endelig meldte deres ankomst.

Anmeldelse af Maroon 5: Charmerende verdensstjerner i mekanisk koncert
Foto: Jan H. Pedersen.

Der var ikke så meget sniksnak – faktisk lagde de straks tonen an med storhittet What Lovers Do; så var standarden ligesom sat fra start.

Til en gennemsnitlig koncert, fungerer det vel oftest sådan, at bandet lægger ud med et hit og herefter bevæger sig lidt frem og tilbage mellem kendte og mere ukendte numre. Dette var ikke Maroon 5’s taktik.

… hvilket sandsynligvis bunder i, at gruppen nærmest ikke er i stand til at levere ét eneste nummer, der for den almene lytter – med nogenlunde velfungerende øregange – er ukendt.

De charmerede nemlig Mølleparken med det ene hit efter det andet, som sætlisten også afslører.

Bandet skulle blot spille de første to sekunder af en sang, og så var der vild jubel fra publikum.

Mekanisk koncert med følsomme numre

Det var en meget professionel og gennemført koncert, og den eneste kritik vi kan komme med er, at det hele var meget poleret og automatiseret.

Adam Levine snakkede kun ganske kort til publikum, hvor han takkede for, at de måtte komme til Aalborg, men derudover var der ikke meget interaktion med publikum mellen numrene.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

@maroon5 ? … og 17.000 mennesker ? #migogaalborg #aalborg

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Men når musikken først spillede, var interaktionen helt i top, og det var en flot koncert, hvor man gang på gang blev bekræftet i, hvor mange hits Maroon 5 faktisk har haft.

Vi håber ikke det er sidste gang, at så store verdensstjerner lægger vejen forbi Aalborg.

Aftenens sætliste var som følger:

What Lovers Do
Payphone
This Love
Misery
Sunday Morning
Animals
One More Night
Cold
Maps
Harder to Breathe
Don’t Wanna Know
Wait
Makes Me Wonder
Moves Like Jagger

Ekstranumre:
Forever Young (Alphaville cover)
Girls Like You
She Will Be Loved
Sugar

Læs flere anmeldelser og giv din mening til kende her:

Del artikel