Anmeldelse af Maroon 5: Charmerende verdensstjerner i mekanisk koncert

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Jan H. Pedersen.
Foto: Jan H. Pedersen.

Næsten 17.000 mennesker var i går samlet på toppen af Aalborg, hvor verdensstjernerne Maroon 5 indtog, hvad der eftersigende skulle være den største scene, vi nogensinde har oplevet i Nordjylland.

Køen til pladsen startede tidligt, og de mest inkarnerede fans stod selvfølgelig forrest. Flere havde haft lykken med sig tidligere på dagen, da de stødte på forsangeren Adam Levine i det aalborgensiske bybillede.

Maroon 5 skulle eftersigende været indlogeret på Comwell Hvide Hus, hvilket også gjorde logistikken nem i forhold til at plante et syngende træ hos den grønne nabo, Kildeparken. Her deltog Adam Levine dog ikke selv.

Problemer med signalet

Nu var turen dog kommet til den musikalske oplevelse, og på trods af flere forudsigelser om kø-kaos gik det overraskende nemt med at komme ind og finde sin plads i mængden, da vi ankom omkring kl. 18.00.

En times tid senere indtog DJ Mr. Mailbox scenen, og præsenterede publikum for en lang række numre, der fungerede glimrende som opvarmning på den massive sing-a-long-aften, vi forventeligt kunne se frem til.

Det var blevet varslet på forhånd, at AKKC ikke havde opsat ekstra mobilmaster, så man kunne forvente tryk på signalet. Dette kom allerede til udtryk tidligt på aftenen, hvor hverken mobiler … eller dankort-terminaler … følte sig særligt på toppen.

Dette problem kom især til udtryk i pladsens barområder, hvor det i perioder ganske enkelt var umuligt at tilkøbe sig drikkevarer – til stor frustration for publikum såvel som bartenderne.

Norsk stjerneskud indtog scenen

Men: Når alt kommer til alt, så handler det jo om musikken.

Efter Mr. Mailbox havde sunget på sidste vers, blev scenen overtaget af et norsk stjerneskud i form af Sigrid Solbakk Raabe.

Sigrid slog især sin plads på stjernehimlen fast, da hun i 2017 fløj til toppen med hittet Don’t Kill My Vibe.

Med sin nærmest overnaturlige naturlige charme, i sin højhalsede sweater og denimjeans, fik hun tryllebundet publikum fra start til slut.

Der var slet ingen tvivl om, at Sigrid var gået ekstremt ydmygt til opgaven, og nød hvert sekund foran de tusindvis af mennesker.

Hun fik flere gange takket for oplevelsen og var generelt utroligt nærværende hos publikum. Det hele kulminerede da hun spillede storhittet Strangers, som virkelig fik løftet stemningen, inden de helt store stjerner skulle på scenen.

Hit efter hit

Efter et par timers opvarmning – under en himmel, der heldigvis holdt tør – var vi nu mere end klar til at byde aftenens hovedpersoner velkommen på scenen.

Dette skete omkring kl. 21, hvor Levine og co. endelig meldte deres ankomst.

Foto: Jan H. Pedersen.

Der var ikke så meget sniksnak – faktisk lagde de straks tonen an med storhittet What Lovers Do; så var standarden ligesom sat fra start.

Til en gennemsnitlig koncert, fungerer det vel oftest sådan, at bandet lægger ud med et hit og herefter bevæger sig lidt frem og tilbage mellem kendte og mere ukendte numre. Dette var ikke Maroon 5’s taktik.

… hvilket sandsynligvis bunder i, at gruppen nærmest ikke er i stand til at levere ét eneste nummer, der for den almene lytter – med nogenlunde velfungerende øregange – er ukendt.

De charmerede nemlig Mølleparken med det ene hit efter det andet, som sætlisten også afslører.

Bandet skulle blot spille de første to sekunder af en sang, og så var der vild jubel fra publikum.

Mekanisk koncert med følsomme numre

Det var en meget professionel og gennemført koncert, og den eneste kritik vi kan komme med er, at det hele var meget poleret og automatiseret.

Adam Levine snakkede kun ganske kort til publikum, hvor han takkede for, at de måtte komme til Aalborg, men derudover var der ikke meget interaktion med publikum mellen numrene.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

@maroon5 💙 … og 17.000 mennesker 😂 #migogaalborg #aalborg

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Men når musikken først spillede, var interaktionen helt i top, og det var en flot koncert, hvor man gang på gang blev bekræftet i, hvor mange hits Maroon 5 faktisk har haft.

Vi håber ikke det er sidste gang, at så store verdensstjerner lægger vejen forbi Aalborg.

Aftenens sætliste var som følger:

What Lovers Do
Payphone
This Love
Misery
Sunday Morning
Animals
One More Night
Cold
Maps
Harder to Breathe
Don’t Wanna Know
Wait
Makes Me Wonder
Moves Like Jagger

Ekstranumre:
Forever Young (Alphaville cover)
Girls Like You
She Will Be Loved
Sugar

Læs flere anmeldelser og giv din mening til kende her:

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.