Anmeldelse af Mariah Carey: Divaen leverede hele vejen igennem

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jan H. Pedersen
Foto: Jan H. Pedersen

Aalborgenserne er de seneste fire dage blevet forkælet med en slags boullionterning af nogle af de mest markante, internationale musikstjerner i verden.

Lørdag lagde Maroon 5, den mest succesfulde gruppe i historien på Billboard Hot 100, Mølleparken ned og mere end 16.500 tilskuere kunne synge med på det ene hit efter det andet.

Og i går, tirsdag, kunne Aalborg så byde velkommen til Mariah Carey, som er den bedst sælgende kvindelige artist i verden med mere end 200 mio. solgte albums og hele 18 Billboard Hot 100 nr. 1 singler, hvilket er mere end nogen anden soloartist i historien.

Maroon 5 leverede en professionel indsats i Mølleparken, men den nærvær og indlevelse som mange tilskuere efterspurgte lørdag aften, rådede divaen over dem alle bod på i AKKC tirsdag aften.

Læs også: Anmeldelse af Maroon 5: Charmerende verdensstjerner i mekanisk koncert

Foto: Jan H. Pedersen

Et sandt popshow

En rigtig diva kommer selvfølgelig aldrig til tiden, og godt 1 time og 15 minutter efter det planlagte tidspunkt, blev lyset endelig dæmpet, og skrigene fra de mest dedikerede fans tog til i styrke.

Mariah Carey var fra start yderst veloplagt i Aalborghallen med plads til godt 2400 publikummer.

Selvom man kunne argumentere for, at verdensstjernen kunne have fyldt Gigantium, var det tydeligt, at verdensstjernen fandt sig tilpas i de mere intime rammer.

Hun interagerede med publikum under hele showet, og der var endda plads til personlige hilsner og autografer til de helt hardcore-fans på de forreste rækker.

Og både fans og nysgerrige sjæle fik smæk for skillingen.

Mariah Carey leverede et sandt popshow fra start til slut, som selvfølgelig inkluderede adskillige kjoleskift, et veloplagt liveband, fantastiske korsangere og ikke mindst fire dansere, som var skåret ud i granit.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Og selvom Mariah Carey efterhånden er blevet 49 år (… eller er det 50 år? Divaen vil selvfølgelig ikke ud med, hvornår hun reelt er født), må man erkende, at hun stadig kan ramme de helt høje toner.

Hun er kendt for at have en rækkevidde på hele fem oktaver, og der var på intet tidspunkt tale om playback eller andre små tricks, som eksempelvis at lade korsangerne eller publikum færdiggøre de helt svære toner.

Mariah Carey er på mange måder for meget – vilde kjoler, hvor den ene eftersigende skulle veje adskillige kilo på grund af ægte Swarovski-krystaller, sukkersøde indslag, som da hendes børn skulle på scenen, make-up artister, der som en del af hendes diva-image selvfølgelig skulle op på scenen og servicere hende undervejs og som prikken over i’et: den funklende vandflaske, der selvfølgelig var beklædt med diamanter.

Men hvis Maria Carey var på stemmesedlen på denne valgdag, ville samtlige publikummer i Aalborghallen tirsdag aften nok stemme på divaen over dem alle.

Popstjernen leverede fra start til slut, og skuffede hverken på underholdningen eller på den vokale præstation.

Det har været en vild start på juni-måned med besøg af både Maroon 5 og Mariah Carey, og vi glæder os bare til, hvad kulturinstitutionerne har i støbeskeen fremover.

Det spillede hun

Publikum blev underholdt med en god blanding af de største hits, og en del nye sange fra det anmelderroste album, Caution:

A No No

Dreamlover

You Don’t Know What to Do/Emotions

Anytime You Need a Friend 

Can’t Take That Away (Mariah’s Theme)

Fantasy

One Sweet Day

Always Be My Baby

Caution

GTFO

Stay Long Love You

My All

Love Takes Time

Never Too Far

Last Night a DJ Saved My Life

Loverboy

Didn’t Mean to Turn You On

Heartbreaker

Touch My Body

We Belong Together

Ekstranummer

Hero