Anmeldelse af Mariah Carey: Divaen leverede hele vejen igennem

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jan H. Pedersen
Foto: Jan H. Pedersen

Aalborgenserne er de seneste fire dage blevet forkælet med en slags boullionterning af nogle af de mest markante, internationale musikstjerner i verden.

Lørdag lagde Maroon 5, den mest succesfulde gruppe i historien på Billboard Hot 100, Mølleparken ned og mere end 16.500 tilskuere kunne synge med på det ene hit efter det andet.

Og i går, tirsdag, kunne Aalborg så byde velkommen til Mariah Carey, som er den bedst sælgende kvindelige artist i verden med mere end 200 mio. solgte albums og hele 18 Billboard Hot 100 nr. 1 singler, hvilket er mere end nogen anden soloartist i historien.

Maroon 5 leverede en professionel indsats i Mølleparken, men den nærvær og indlevelse som mange tilskuere efterspurgte lørdag aften, rådede divaen over dem alle bod på i AKKC tirsdag aften.

Læs også: Anmeldelse af Maroon 5: Charmerende verdensstjerner i mekanisk koncert

Foto: Jan H. Pedersen

Et sandt popshow

En rigtig diva kommer selvfølgelig aldrig til tiden, og godt 1 time og 15 minutter efter det planlagte tidspunkt, blev lyset endelig dæmpet, og skrigene fra de mest dedikerede fans tog til i styrke.

Mariah Carey var fra start yderst veloplagt i Aalborghallen med plads til godt 2400 publikummer.

Selvom man kunne argumentere for, at verdensstjernen kunne have fyldt Gigantium, var det tydeligt, at verdensstjernen fandt sig tilpas i de mere intime rammer.

Hun interagerede med publikum under hele showet, og der var endda plads til personlige hilsner og autografer til de helt hardcore-fans på de forreste rækker.

Og både fans og nysgerrige sjæle fik smæk for skillingen.

Mariah Carey leverede et sandt popshow fra start til slut, som selvfølgelig inkluderede adskillige kjoleskift, et veloplagt liveband, fantastiske korsangere og ikke mindst fire dansere, som var skåret ud i granit.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Og selvom Mariah Carey efterhånden er blevet 49 år (… eller er det 50 år? Divaen vil selvfølgelig ikke ud med, hvornår hun reelt er født), må man erkende, at hun stadig kan ramme de helt høje toner.

Hun er kendt for at have en rækkevidde på hele fem oktaver, og der var på intet tidspunkt tale om playback eller andre små tricks, som eksempelvis at lade korsangerne eller publikum færdiggøre de helt svære toner.

Mariah Carey er på mange måder for meget – vilde kjoler, hvor den ene eftersigende skulle veje adskillige kilo på grund af ægte Swarovski-krystaller, sukkersøde indslag, som da hendes børn skulle på scenen, make-up artister, der som en del af hendes diva-image selvfølgelig skulle op på scenen og servicere hende undervejs og som prikken over i’et: den funklende vandflaske, der selvfølgelig var beklædt med diamanter.

Men hvis Maria Carey var på stemmesedlen på denne valgdag, ville samtlige publikummer i Aalborghallen tirsdag aften nok stemme på divaen over dem alle.

Popstjernen leverede fra start til slut, og skuffede hverken på underholdningen eller på den vokale præstation.

Det har været en vild start på juni-måned med besøg af både Maroon 5 og Mariah Carey, og vi glæder os bare til, hvad kulturinstitutionerne har i støbeskeen fremover.

Det spillede hun

Publikum blev underholdt med en god blanding af de største hits, og en del nye sange fra det anmelderroste album, Caution:

A No No

Dreamlover

You Don’t Know What to Do/Emotions

Anytime You Need a Friend 

Can’t Take That Away (Mariah’s Theme)

Fantasy

One Sweet Day

Always Be My Baby

Caution

GTFO

Stay Long Love You

My All

Love Takes Time

Never Too Far

Last Night a DJ Saved My Life

Loverboy

Didn’t Mean to Turn You On

Heartbreaker

Touch My Body

We Belong Together

Ekstranummer

Hero

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her