Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-restauranter med nyt tiltag: Julefrokosterne skal starte om eftermiddagen

Af Michael Qureshi
Kim Jeppesen og Mads Hyllested fra Nam og Applaus er med i NM2020
Kim Jeppesen og Mads Hyllested fra Nam og Applaus er med i NM2020

Det er bare et mærkeligt år på rigtig mange måder.

Alt er langt fra som det plejer, og det gælder i den grad også de traditionelle julefrokoster.

Myndighederners seneste udspil lød på, at restriktionerne mod restauranter og barer fortsætter i hvert fald oktober måned og højst sandsynlig året ud.

Dette har allerede nu afholdt mange virksomheder fra at afholde deres årlige julefrokoster både af hensyn til forsamlingsforbuddet, men også på grund af klokken 22-reglen som begrænser restauranternes åbningstid.

Restauranterne har hårdt brug for gæster og specielt juleperioden er årets største indtjening hos de danske restauranter.

Det vil to af Aalborgs bedste restauratører nu forsøge at ændre på.

Julefrokosten starter kl. 15

Mads Hyllested og Kim Jeppesen har tilsammen fem af byens bedste restauranter, og de vil prøve at tilbyde et nyt tiltag i forbindelse med julefrokosterne.

De ved, at virksomhederne måske afholder sig fra at booke julefrokoster ude grundet 22-reglen.

Så nu indfører Applaus, Nam, Bistro Dejavu, Restaurant Menendez og Restaurant SMAEK noget nyt.

Man kan fredage og lørdage fra d 20. november til og med d 19. december booke sin julefrokost med start fra kl 15.00 på deres 5 restauranter.

Selvfølgelig med de restriktioner i forhold til afstand, forsamlingsforbud og hygiejne som vil være gældende på daværende tidspunkt.

“Vi har igennem de sidste 14 dage snakket med rigtig mange gæster om deres tanker i forhold til efterårets Corona-situation og deres planlægning af julefrokost.

Størstedelen har det samme svar, som munder ud i at deres aften simpelthen bliver for presset rent tidsmæssigt ved at mødes eksempelvis klokken 18.00 og afslutte aftenen allerede klokken 22.00,” fortæller Mads Hyllested til MigogAalborg.

Han suppleres af Kim Jeppesen.

“Vores tiltag vil give vores gæster mulighed for at starte tidligere på dagen og i helt samme stil som var det et aftenservice.

Gæsterne vil kunne nyde deres velkomstbobler, nyde dén julemenu som hver af vores restauranter tilbyder og efterfølgende tilkøbe bar til drinks og cocktails som normalt,” siger Kim Jeppesen og fortsætter.

“Finten er at give vores gæster den oplevelse, som de ville få under ”normale” omstændigheder med hensyn til god mad, gode vine, barmuligheder med drinks ved blot at flytte hele festen nogle timer tidligere på dagen.”

Vil gerne inspirere andre

De to restauratører håber, at tiltaget vil falde i god jord hos mange virksomheder og private som faktisk ønsker deres julefrokost afholdt, men som har været skeptiske med hensyn til det pressede program grundet klokken 22-reglen.

Ligeledes håber de, at tiltaget også kan være en inspiration til andre restauranter i det nordjyske.

“Det er vigtigt for mig at sige, at dette tiltag naturligvis er grundet klokken 22-reglen.

Skulle miraklet ske og lukkereglen bliver udvidet til kl 24.00 eller senere vil vi selvfølgelig kontakte vores gæster og fremrykke deres reservationen, hvis det ønskes,” slutter Mads Hyllested.

Du kan kontakte enten Restaurant Nam, Applaus, Menendez, Bistro Dejavu eller Restaurant SMAEK hvis du vil høre mere om deres tiltag og julefrokost-tilbud.

Du kan også læse vores store julefrokost-guide i Aalborg her.