Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 gode grunde til at få en varmepumpe

Af Annoncør

Med stigende priser på olie, gas og almindelig forbrugsvarer, handler det om at spare og virkelig få noget for sine penge. Med en varmepumpe som varmeløsning får man begge dele.

Gas og olie, har længe været den opvarmningsløsning som de fleste danske husejere har brugt. Med et større fokus på, hvordan gas og olie påvirker miljøet og ikke mindst de stigende priser, kan det være på tide at tænke i alternativer. Alternativer som giver en besparelse og som sænker ens CO2-udslip.

En varmepumpe er her en god løsning. Den kan tilpasses til de fleste huse, og kan dække de fleste behov. Ønsker man en varmepumpe som primær varmekilde, findes der to løsninger; jord til vand- og luft til vand varmepumpe. Ønsker man en varmepumpe som supplement, f.eks. i sommerhuset, kan man gøre brug af en luft til luft varmepumpe.

Alle tre slags varmepumper er gode og grønnere alternativer til de traditionelle opvarmningsløsninger, som gas og olie.

Her følger 3 gode grunde til at skifte til en varmepumpe.

 

  1. Stor besparelse på varmeregningen.

Med et skifte til en varmepumpe, vil man som forbruger opleve et markant fald i sin varmeregning. Da du med en varmepumpe går helt udenom olie og gas, vil dit varmeforbrug gå over din elregning. Du skal derfor kun holde øje med den ene udgift frem for flere forskellige.

Med et skift til en varmepumpe fra gas eller olie opvarmning, vil man som boligejer opleve at ens varmeregning næsten bliver halveret.

 

  1. Nem og vedligeholdelsesfri løsning.

En varmepumpe kræver i dag ikke særlig meget plads, du kan derfor sagtens få gavn af en varmepumpe, selv hvis du har en lille grund. Foruden den lille mængde af plads, er installationen også en nem affære. Installationen skal udføres af en autoriseret og tager maks en dag. Efter installation er varmepumpen også nem at vedligeholde. En varmepumpe kræver kun et tjek en gang om året. Det er et servicetjek der sikrer at varmepumpen fungerer optimalt og udnytter varmen korrekt.

 

  1. Fordelagtig energiforbedring

Et skift til en varmepumpe er en energiforbedring som du kan drage fordel af. Med en energiforbedring vil dit hus opnå et bedre energimærke. Med et bedre energimærke kan dit hus stige i værdi.

Da energiforbedringer er et fokusemne på Christiansborg, kan man også få tilskud til at lave energiforbedringer i sin bolig. Tilskuddet får man via Bygningspuljen. Ved installation af en luft til vand varmepumpe, kan du få tilskud der dækker op til 20% af totalprisen.

 

Find hurtigt og nemt installatører

Det kan være en jungle, at finde den rette varmepumpe, der dækker ens specifikke behov. Der er forskellige faktorer der er afgørende for at få den rette løsning. Yderligere kan det også kræve en del arbejde at finde den rette installatør, der kan yde den rette service. Der findes services, hvor det meste af arbejdet bliver gjort for dig. På greenmatch.dk kan du få op til fire skræddersyet tilbud fra installatører. Tilbuddene er gratis og uforpligtende.

Del artikel