Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Wok- og Poke bowls: WåkWåk-kæden udvider og åbner i Aalborg

Af Jens Erik Møller
Nicolai Michaelsen og Kristoffer Thomsen åbner i løbet af de næste par dage det nye street food køkken WåkWåk i Reberbansgade. Foto: MigogAalborg
Nicolai Michaelsen og Kristoffer Thomsen åbner i løbet af de næste par dage det nye street food køkken WåkWåk i Reberbansgade. Foto: MigogAalborg

Der sker hele tiden noget nyt på den aalborgensiske madscene, men det behøver ikke at være social dining, burgers eller kebab det hele.

Nu er street food’en klar til at indtage Aalborgs fast food gade nummer ét: Reberbansgade.

Det sker, når WåkWåk i løbet af ganske få dage slår dørene op til deres vietnamesisk-inspirede gadekøkken, der ligger ved hjørnet, hvor Reberbansgade, Urbansgade og Holdberggade mødes.

Den endelige åbningsdato er ikke klar, da det allersidste mangler.

WåkWåk har i forvejen en populær butik i Randers, hvor de har fået så godt fat, at de nu flytter i nye og større lokaler der.

Derudover har man så valgt at udvide konceptet med Dobbelt A.

”Vi har hørt så meget godt om Aalborg, og især Reberbansgade tiltaler os.

Vi kan godt lide diversiteten i den mad, du kan få i Reberbansgade. Så da vi så lokalet, sprang vi til,” siger indehaver Nicolai, der ikke ser det som noget dårligt, at gaden har mange madsteder.

Tværtimod mener han, at man i stedet løfter i flok.

Wok- og Poke bowls: WåkWåk-kæden udvider og åbner i Aalborg

WåkWåk i Aalborg er nummer to af sin slags.

Den første åbnede i Randers for et halvt år siden, og de to gutter bag – Nicolai Michaelsen og Kristoffer Thomsen – har fat i noget.

For konceptet er en stor succes i Randers, hvor WåkWåk er velbesøgt og har rigtig mange kunder.

Kendt for deres pick’n’mix

WåkWåk er i Randers især kendt for deres pick’n’mix, og det bliver også grundnerven i Aalborg, forklarer Nicolai og Kristoffer.

Her vælger du først basen – det kan fx være nudler, ris eller lynstegte grøntsager – dernæst hvilket kød du vil have i (Oksekød, svinekød, kylling, tigerrejer eller vegansk plantekød), og til sidst vælger du hvilke grøntsager, sauce og toppings, som du vil ha’.

Når du kommer ind i butikken, så får du en spiseseddel i hånden og krydser af, hvad du vil ha’. Nemt og hurtigt.

Wok- og Poke bowls: WåkWåk-kæden udvider og åbner i Aalborg

Det er præcis det, som ifølge Nicolai og Kristoffer kendetegner Aalborgs nyeste street food køkken.

Nemt og hurtigt fast food, som tilmed er sundt og lækkert.

De to har meget fokus på at have en god smag, og de vil gerne noget andet end bare at lave burgere og pizza’er.

”Vi vil gerne tilbyde noget, der både er hurtigt, sundt og som smager godt,” siger Kristoffer, der understreger, at WåkWåk ikke er junk food, men fast food.

Wok- og Poke bowls: WåkWåk-kæden udvider og åbner i Aalborg

Wok bowls og friske juices

Udover deres pick’n’mix wok, så lancerer de noget nyt her i Aalborg.

Efterspørgslen i Randers har nemlig gjort, at der nu introduceres wok bowls, hvis indhold er fast og nøje sammensat.

Du kan således hurtigt få en wok bowl med, som er baseret på fx rejer, kylling, svin, okse eller vegansk plantekød – og som alt andet hos WåkWåk, så blandes det på stedet, når det bestilles.

Udover vietnamesisk inspirerede wok bowls, så kan du også bestille en Poké bowl, der oprindeligt stammer fra Hawaii.

Det er en slags salat med ingredienser som mango, granatæble, edamame bønner, bønnespirer mv. – alt efter hvilken variant, du vælger.

Wok- og Poke bowls: WåkWåk-kæden udvider og åbner i Aalborg

Du kan selvfølgelig få sodavand eller økologisk lemonade med, men WåkWåk står også bag en række friske, lækre juices i flere varianter.

Fx kan du få en Sex it up med rød grapefrugt, æble og ingefær eller en Green Hawaii med ananas, spinat og æble.

Gode råvarer betyder alt

Ligegyldigt hvad du bestiller, så får du mad lavet af gode og friske råvarer, fortæller Nicolai og Kristoffer.

“Det tror vi på giver noget ekstra for produktet. Vi er mere end en ’kineserboks’.”

Med ganske få undtagelser er grøntsagerne hos WåkWåk også økologiske, laksen er vildfanget og certificeret, og der bruges lokalt, nordjysk oksekød.

WåkWåk kommer til at have åbent tirsdag til søndag kl. 11-20, og du kan følge med på deres facebookside, hvor de offentliggør den præcise åbningsdato.

Men du behøver ikke vente længe, for det sker ifølge Nicolai og Kristoffer indefor de næste par dage.

Del artikel

Andre læser også