Nordjylland har Danmarks smukkeste Herregård: Her ligger den

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: historiskehuse.dk
Foto: historiskehuse.dk

Det sker ikke så tit, at Nordjylland høster priser, der giver genklang på landsplan.

Den prestigefyldte titel, Danmarks smukkeste herregård, er netop blevet uddelt – og igen røg Nordjylland til tops.

Prisen gik nemlig til Voergaard Slot i nærheden af Dronninglund.

Det oplyser organisationen Historiske Huse, der står bag konkurrencen.

Intens kapløb mellem 1. og 2. pladsen

Der var i alt 17 kandidater med i kampen, men ifølge danskerne var ikke i tvivl: Voergaard Slot var favoritten.

Med 16 procent af stemmerne vandt det gamle slot konkurrencen, der løb over perioden d. 22. oktober-2. november.

Konkurrencen var intens, da der kun var få stemmer ned til andenpladsen, der endte med at gå til Lynderupgård i Vesthimmerland.

“Selvom over 10.000 havde stemt, var der kun 30 stemmer mellem første og andenpladsen, og der var intens spænding til det sidste,” siger Birthe Iuel, Præsident for Historiske Huse.

Voergaard Slot er et populært sted, og der holdes flere årlige arrangementer, hvor blandt andet middelalderdage eller julemarkedet er yderst populært blandt nordjyderne.

“Voergaard er en værdig vinder og en fantastisk repræsentant for Nordjylland.

Det er opført i 1500-tallet, men det er bevaret på imponerende vis, og man mærker tydeligt, hvordan det er opført med henblik på forsvar i ustabile tider.

Og så er det fantastisk, at det er et sted, der er åbent for offentligheden og støttet af masser af frivillige nordjyder,” siger Birthe Iuel.

Præmien er et træ, der skal plantes ved en senere højtidelighed.

Her sættes en plakette op med indgraveret Danmarks Smukkeste Herregård.

Foto: www.voergaardslot.dk

Øget fokus på kulturarven

I Danmark er der omkring 770 herregårde.

Ud af disse har fire eksperter valgt de 17 kandidater, som danskerne har kunne vælge til at vinde titlen.

De 17 nominerede herregårde har det til fælles, at de alle er fredede og repræsenterer en fælles kulturarv.

Derudover har de Danmarkshistorie i sig samt historiske bygninger med fantastiske naturarealer i form af voldgrave og parker.

Formålet med konkurrencen har været at øge fokusset på, at ejerne af herregårdene i mange århundrede selv har vedligeholdt herregårdsmiljøet.

Har stor betydning for turisme og erhvervslivet

Det har betydning for både turisme- og erhvervslivet, lokal identitet og stolthed.

De fleste af herregårdene er i dag helt eller delvist åbne for offentligheden, hvor de blandt andet benyttes til konferencer, bryllupper, teater og meget mere.

De store udgifter til vedligeholdelse af bygningerne og naturarealerne kræver ofte høje indtægter, der eksempelvis kan skaffes fra land- og skovbrug.

“I dag er virkeligheden en anden på herregårdene. Ofte bor ejerne ikke i hovedbygningen, eller kun i en mindre del af den.

Og det kræver en stor indsats at finde midler til de mange fredede bygninger, som kun i meget begrænset omfang kan tilpasses moderne behov,” siger Birthe Iuel og slutter af med;

“Vi håber, at kampagnen vil skærpe opmærksomheden også fra politisk side. Håbet er, at herregårdsejerne kan få bedre vilkår til at passe på disse enestående steder.

Samtidig håber vi også, at herregårdsejerne vil fortsætte den gode udvikling, hvor flere og flere mennesker får mulighed for at opleve denne form for kulturarv i øjenhøjde.”

Åbner fjerde butik i Nordjylland: Mæglerhuset rykker ind centralt i Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste år kan Mæglerhuset fejre fem års jubilæum, og det er kun gået én vej siden opstarten.

Det er opad.

Sidste år kunne vi fortælle, at virksomheden oprustede med en ny forretning i Jammerbugt Kommune som en tilføjelse til Nørresundby og Dronninglund afdelingerne.

Nu åbnes den fjerde butik i rækken, og mange vil være glade for at høre, at det er er Aalborg, som står næst i rækken.

Mæglerhuset åbner på Vesterbro 48, kun et stenkast fra Budolfi Plads, og alle inviteres til åbningsreception fredag den 10. januar i 2020 fra kl. 14.00 til 17.00.

“Det har længe været på tegnebrættet at åbne en afdeling i Aalborg.

Der er stort potentiale syd for fjorden, og vi vil i fremtiden være mere synlige med en centralt beliggende butik, som er lettilgængelig for kunderne,” fortæller Thomas Skifter Andersen, der er én af indehaverne af Mæglerhuset, og som vil have sin daglige gang på Vesterbro 48.

Sælger flest boliger i Aalborg Kommune

Mæglerhuset har længe solgt boliger i og omkring Aalborg, og faktisk er afdelingen i Nørresundby den ejendomsmæglerbutik, der sælger flest boliger i Aalborg Kommune ifølge Boligsiden.dk (eksklusiv projektsalg).

Man kan altså regne med effektivitet, professionalisme og ikke mindst god service, når man træder indenfor hos Mæglerhuset.

“For os er det altafgørende, at vi er tilgængelige og synlige for både boligsælgere og købere. Med åbningen af Aalborg afdelingen kan vi servicere vores kunder endnu bedre.

Vi trækker allerede en lang række købere syd fra fjorden til boligerne i oplandsbyerne nord for fjorden pga. den store synergi mellem vores afdelinger, og det stærke samspil bliver yderligere forstærket med afdelingen i Aalborg,” forklarer Thomas Skifter Andersen.

Erfaren mand i førerhuset

Thomas Skifter Andersen stiftede Mæglerhuset i fællesskab med Mads Sørensen i 2015, og sidenhen er Simon Rye også kommet til som medejer.

Forinden fungerede Thomas som ejendomsmægler i Aalborg, hvor han også bor den dag i dag.

Indtil nu har den erfarne ejendomsmægler været fast mand på kontoret i Nørresundby, men nu flytter han over på den anden side af fjorden, hvor han vil være tovholder på Aalborg afdelingen og hver dag samarbejde med de andre dygtige medarbejdere om at give kunderne en god oplevelse.

Den 35-årige nordjyde blev oprindeligt uddannet i et nordjysk pengeinstitut, hvor han nåede at være i fem år, inden han blev ejendomsmægler og sidenhen startede Mæglerhuset – og det må siges at have været en fornuftig beslutning.

Det hårde arbejde har betydet, at virksomheden er vækstet fra to til femten medarbejdere fordelt på tre afdelinger, og nu åbnes så den fjerde afdeling

Hvad: Mæglerhuset åbningsreception

Hvor: Vesterbro 48, 9000 Aalborg

Hvornår: 10 januar, 14.00-17.00

Vild kvadratmeterpris: Penthouselejlighed i Nordjyllands højeste bygning er solgt

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Nybolig Palle Ørtoft har netop sat ny rekord med lejlighedssalget af en Penthouselejlighed.

Det er nemlig Aalborg Kommunes hidtil dyreste kvadratmeterpris.

Dette er blot én af to rekorder, lejligheden kan bryste sig af – den er nemlig Nordjyllands højeste beliggende bolig og befinder sig på toppen af Horisonten i 66 meters højde.

Salgsprisen for de 237 kvadratmeter er 14,7 millioner kroner, og dermed har salget skrevet sig ind i historien med 62.025 kroner pr. kvadratmeter.

Tagterasse på 305 kvadratmeter

Med i prisen følger en unik tagterrasse på hele 305 kvadratmeter med tilhørende orangeri, hvorfra man kan nyde den fantastiske udsigt 360 grader rundt over fjorden og hele byen.

“Handlen her er ét af flere beviser på, at Aalborg stadig er i en positiv og fremadgående udvikling”, udtaler Peter Sørensen fra Nybolig Palle Ørtoft, som står for salget af Horisonten.

På trods af den rekordhøje kvadratmeterpris, så forsikrer han, at Horisonten rummer kvalitetsboliger i enhver prisklasse.

Horisontens lejlighedspriser går fra 975.000 til 14,7 millioner, og det økonomiske spænd danner grundlaget for en ny bydel tæt ved fjorden og byen, hvor der er plads til alle.

Der er allerede solgt 50 boliger, som er fordelt på alle prisklasser, og aktiviteten er kun steget, nu hvor flere af lejlighederne står færdige og fuldt møblerede.

Horisontens lejligheder er indflytningsklar til maj 2020.

Står klar i 2021: Nyt byggeri får både boliger, bytorv og supermarked

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I 2021 vil 132 familier rykke ind i nye attraktive lejligheder på hjørnet af Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden.

Det nye byggeri, også kaldet KOA-projektet, kommer til at bestå af private og almene boliger.

Det er Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab der er gået sammen om at opføre de nye boliger og erhvervslokaler.

Blandet boliger skaber et dynamisk miljø

Den nye karrébebyggelse byder på 112 almene familieboliger samt 20 private boliger, og byggeriet er derfor i tråd med ‘Aalborg-modellen’.

I de nederste to etager af byggeriet kommer der et supermarked, en cafe og et erhvervslejemål samt parkeringsanlæg.

Blandingen af almene og private udlejningsboliger samt erhverv skal bidrage til en mangfoldig og levende beboersammensætning.

Samtidig vil byggeriet også åbne sig ud mod omgivelserne med offentligt tilgængelige arealer med blandt andet et nyt bytorv, en landskabstrappe og åbne arealer ud mod Universitetsboulevarden.

Byggeriet opføres i gule og sandfarvede teglsten. De åbne gårdrum vil være begrønnet, og beboerne kan nyde den store tagterrasse, der ligger ovenpå byggeriets erhvervslejemål.

På de fire øverste etager i tårnbygningen er der desuden store indbyggede altaner med udsigt over Aalborg.

Både Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab er en del af BoiNord, der er Nordjyllands største udlejningsportal. Derfor vil de nye almene familieboliger i Aalborg blive udlejet gennem BoiNord.

Området bliver et knudepunkt i Aalborg i takt med, at den nye BRT-buslinje begynder at køre gennem bydelen.

Læs meget mere omkring byggeriet her.