Vinbar er det nye sort: Her er fire gode bud i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Den hyggelige vinbar, Douro ligger placeret på Danmarksgade
Den hyggelige vinbar, Douro ligger placeret på Danmarksgade

Af Kathrine Larsen

Aalborg er en by i vækst. Det hersker der ingen tvivl om.

Restaurationsbranchen lige nu er et tydeligt tegn på dette, og vi nyder det. Man behøver ikke længere tage til andre store byer som Aarhus eller København for at finde de her lækre spisesteder.

Restaurationsbranchen er dog ikke det eneste sted, der har oplevet en ændring. Over de sidste knap tre år er der også dukket et nyt koncept op i Aalborg. Der er selvfølgelig tale om vinbaren.

Kigger man på Aarhus og København, vil man hurtigt opdage, at der er der en del flere muligheder at vælge imellem, hvis man ønsker at opleve en vinbar. I Aarhus findes der 14 af slagsen, og i København er der hele 21.

Aalborg har fire lige nu. D’Wine, Douro, Vino Y Pintox og Vin & Svin. Men der er ingen tvivl om, at det blot er et spørgsmål om tid, før der kommer flere.

Vi har talt med tre vinbarer i Aalborg om, hvad de tilbyder Aalborg og om byens forhold til konceptet.

Den første vinbar, der rigtig greb fat i Aalborg, var D’Wine, som ligger i Algade. Baren og dertilhørende butik har ligget der siden april 2014. I både baren og butikken kan man kun finde spanske vine. Her har man stort fokus på, at gæsterne skal opleve at få kompetent vejledning fra personalet.

”Vores filosofi er lidt, at det skal være alle, der kan have råd til at komme ind og drikke god vin. Det skal være alle mands eje”, fortæller Kristian Ishøy fra D’Wine.



I september 2015 åbnede Vino Y Pintox på Boulevarden. Vinbaren har stor fokus på spanske vine, lækre tapas-anretning og vinsmagninger.

”Første gang sidder gæsterne hernede ved bordene, anden gang sidder de oppe i baren. Så hurtigt synes folk, det er hyggeligt at være her”, fortæller Helle Sandø Nielsen fra Vino Y Pintxos, om den oplevelse og atmosfære, de har forsøgt at skabe på baren.

Vino Y Pintxos ligger centralt på Boulevarden
Vino Y Pintxos ligger centralt på Boulevarden og serverer lækre tapas-anretninger til vinen

Sidst, men ikke mindst, er der den nye vinbar, Douro, som ligger i Danmarksgade. Baren åbnede i august, og er dermed det nyeste skud på stammen af vinbarer i Aalborg. Her finder man kun portugisiske vine.

”Det er en portugisisk vinbar, og vi har hele vejen forsøgt at skabe en meget autentisk stemning. Det er meget vigtigt for os, at kunden kommer ind og har en hyggelig oplevelse, en god oplevelse. Så det handler om kvaliteten af både oplevelsen og vinen”, fortæller Daniel Kvisgaard fra Douro.

Aalborg halter stadig efter Danmarks to største byer på vinbar-fronten.

Men Aalborg er heller ikke ligesom Aarhus og København. Det kan Helle Sandø Nielsen fra Vino Y Pintxos nikke genkende til.

”Aalborg er langt bagefter de større byer. Folk skal nærmest gå med livrem og seler, før de kaster sig ud i noget nyt, men sådan er det. Det er jo sådan noget med, at man skal helst have set, at naboen har været herinde, og hende på den anden side også har, før man tør prøve noget nyt”, fortæller hun.

D Wine Aalborg
Kristian Ishøy fra D’Wine

Kristian Ishøy fra D’Wine kan også se, hvordan Aalborg er lidt mere tilbageholdende i forhold til de større byer og nogle gange har en anden tilgang til at gå ud.

”Aalborg er stadig en by, hvor der er utrolig stort fokus på billige drinks, billige øl og alt skal være helst være så billigt som muligt”, fortæller ejeren af D’Wine om nogle af de udfordringer, virksomheden har mødt gennem de 2,5 år, de har eksisteret.

D'Wine Bar og butik har ligget i Algade siden april 2014
D’Wine Bar og butik har ligget i Algade siden april 2014

Men det er ikke umuligt at drive en vinbar i Aalborg. Alle tre er enige om, at vinmarkedet er et marked i vækst.

”Jeg tror, der kommer flere vinbarer til Aalborg. Der er en stigende interesse for det her, og folk kommer ned og fortæller, det er det her, de har manglet, så jeg tror helt sikkert, der er en stigende interesse for det”, fortæller Daniel Kvistgaard fra Douro.

”Aalborg er en by i rigtig stor udvikling, og hvis man ser på Aarhus, kan man se, hvordan de har fremgang, og så kan man se, der vil Aalborg nok også komme hen om nogle år.”, fortæller Daniel Kvistgaard videre.

D’Wine, som er branchens ”gamle” og tunge dreng, har over årene bygget et fast klientel op, som har gjort det muligt at trække nye kunder til.

”Vi har jo igennem to og et halvt år bygget et klientel op, og det klientel er jo selvfølgelig med til at trække nye kunder ind. Men stamkunde-klientellet er meget meget stort, og de er jo meget svære at flytte, når de først har lagt en loyalitet et sted. Så skal du skuffe dem, for at de fravælger dig”, fortæller Kristian Ishøy.

”Jeg ved ikke om Aalborg har forandret sig som så. Jeg tror bare, det har været et klientel som har været glemt, som der lige pludselig har fået en stemme i Aalborg”, fortæller han videre om interessen for vinbarer.

Douro

Både Vino Y Pintxos og Douro oplever, at det er en god blanding af folk, der lægger vejen forbi deres vinbarer, men det primære er, at det er folk, som sætter pris på kvalitet, og har lyst til at sidde og nyde et godt glas vin.

”Min oplevelse er også at flere unge mennesker bliver mere interesseret i at få et glas god rødvin, i stedet for at drikke sig fuld”, fortæller Daniel Kvistgaard fra Douro.

”Det er unge mennesker og opefter. Det er meget unge mennesker, det er forretningsfolk. Det er hele vejen op. Det er folk, der sætter pris på kvalitet. Det er folk, der kan lide vores atmosfære. Den der hygge-stemning, der er herinde om aftenen”, forklarer Helle Sandø Nielsen om de gæster, der kommer hos Vino Y Pintxos.

Alle tre steder har ikke noget imod konkurrencen fra nye vinbarer, der eventuelt kunne kom frem i kølvandet på den stigende interesse for kvalitetsvine.

”Jo flere vinbarer, der kommer, jo mere opmærksomhed kommer der på vinbarer. Mange siger, er du nervøs for øget konkurrence? Nej, det er jeg ikke, fordi øget konkurrence er godt for alle, fordi det betyder, man skal være skarp, og man skal være klar. Vi skal ligesom til at tænke os om på en anden måde. Vi er alle med til at presse hinanden til at hæve standarderne”, fortæller D’Wines Kristian Ishøy.

Om der kommer flere vinbarer, må tiden vise. Men hvis vi kan bruge Aarhus som indikator for, hvad der kan ske i Aalborg de næste par år, kan vi helt klart se frem til flere vinbarer i byen.

Lige nu kan vi i hvert fald nyde dem, vi har. Udover D’Wine, Vino Y Pintxos og Douro, har Aalborg også Vin & Svin, som ligger i Jomfru Ane Gade.

Her er fire gode bud på vinbarer i Aalborg

D’Wine Bar
Algade 54
Læs mere her

Douro Wine Bar
Danmarksgade 49
Læs mere her

Vino Y Pinxtos
Boulevarden 38
Læs mere her

Vin & Svin
Jomfru Ane Gade
Læs mere her

Læste du interviewet med Kristian Ishøy fra D’Wine Bar?

Den vilde historie bag D’Wines succes: Kristian flyttede alene til Spanien som 10-årig

D Wine Aalborg

Du kender dem fra hovedroller på tv: Nu kommer populær satiretrio til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Publikum har grinet om kap, anmelderne har kastet om sig med stjerner – og ingen længe kan aalborgensere igen være med, når den reumert-nominerede satiretrio PLATT-FORM indtager scenen.

De tidligere shows høstede 5 stjerner fra både Politiken, Berlingske og Jyllandsposten – og d. 11. november springer de endnu engang scenen på Betty Nansen Teateret i København.

Men først kommer turen til Aalborg, når Skråen d. 7. november står klar til at præsentere trioens nyeste forestilling, En smule i overkanten.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Gruppen består af skuespillerne Laus Høybye, Mille Lehfehldt og Jakob Fauerby. Trioen har kendt hinanden siden barndommen og har gennem årene dyrket deres fælles (platte) humor.

I 2013 inviterede de første gang publikum med indenfor i deres komiske univers, og siden har der været fart på.

I anledning af den kommende forestilling har vi taget en snak med Laus Høybye, der bl.a. er kendt for sin hovedrolle i 1990’ernes ikoniske Krummerne og rollen som den neurotiske bror, Thomas, i DR-succesen, Lykke – med Mille Lehfeldt i hovedrollen.

Kan du fortælle lidt om, hvordan PLATT-FORM opstod, og hvad I står for?

“Vi er en satiretrio, der har fundet sammen, fordi vi kendte hinanden på kryds og tværs.

Jeg kender Mille helt tilbage fra barnsben, hvor hendes mor Kirsten (red. Lehfeldt) spillede min mor i en teaterforestilling.

Mille var ofte med på teateret, og så sad vi ude i garderoben, lavede ansigter og grinede enormt meget.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Mange år senere mødtes vi alle tre på skuespillerskolen, hvor Mille og Jakob gik i København, imens jeg var i Odense.

Når vi var til fælles fester sammen, så sad vi altid i et hjørne og havde det sjovt.

På et tidspunkt kom vi til at snakke om at lave noget sjovt sammen, gerne med noget musikalsk inde over.

En dag blev det bare “Nu gør vi det!” og så satte vi os og skrev en sang, som vi optrådte med en aften.

Vi var rystende nervøse, for vi havde aldrig vist det til nogen før. Derfra voksede det bare.”

Jeres tidligere show høstede flotte anmeldelser over hele linjen. Hvad kommer til at være kendetegnende for En smule i overkanten?

“Vi kommer til at lave en indianergryde af musik, politisk satire og pølsehumor. Det er den gryde, vi bobler og laver på scenen.

Showet tager udgangspunkt i mange af de mærkelige, sociale ting, som vi selv synes, er sjovt i tiden.

For eksempel har vi skrevet en sang Jeg opgiver ikke min bøf, som tager lidt pis på hele veganerbølgen, og hvordan man bare nogle gange har lyst til en kæmpestor oksebøf!

Derudover går vi også ind og kigger på folks selvbilleder, og hvordan vi præsenterer os selv på de sociale medier.

Engang var det ekstremt selvsmagende og vildt overfladisk at lægge selfies ud – men min egen grænse er også rykket nu.

Jeg bliver også skuffet over ikke at få likes nok. Det gør vi også ret meget grin med.”

Hvordan er det at skulle udlevere sig selv, hinanden og resten af Danmark på den måde, som I gør?

“Det er selvfølgelig en svær balance, men vi forsøger hele tiden at tage udgangspunkt i os selv og bruge os selv på scenen.

For eksempel driller vi meget Jakob med, at han er den ældste – selvom han kun er et år ældre.

Det gør ham jo enormt gammel, og så er det for eksempel sjovt at gøre grin med, at han har fået vom, og det hele begynder at hænge.

Så længe man starter med at tage udgangspunkt i én selv først, så kan man altid tage pis på nogle andre bagefter.”

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

I er alle tre skuespillere og har spillet mange forskellige slags roller gennem årene. Hvad det lige ved satiregenren, som I godt kan lide?

“Man kan være lidt frækkere – og vi kan godt lide at få folk til at grine.

Vi har det jo virkelig sjovt sammen, og det smitter af.

Derudover er det fedt at kunne tage nogle tendenser i samfundet op, der kan få folk til at spekulere og tænke lidt over deres egne til tider dumme holdninger.

Vi laver altså ikke kun pølsehumor – vi vil også gerne have, at folk reflekterer.

Man kan ligesom slippe af sted med at sige nogle mere alvorlige ting, når det gøres gennem latter.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Siden jeres sidste show har I primært optrådt i radioen. Hvordan bliver det at komme tilbage til live publikum?

“Scenen og radioen er to ret forskellige formater, og det var også rigtig svært at vænne sig til radioen, når man var vant til at stå på scenen, hvor folks reaktion kommer med det samme.

I radioen optager man … og så er der bare helt stille.

Der er ligesom sådan en mærkelig, forsinket reaktion – for det meste god heldigvis, men det kan godt være lidt underligt.

Vi savner at komme ud og mærke den umiddelbare respons med en grinende sal lige nu og her. 

Det er samtidigt mere nervepirrende, fordi ting kan gå galt, og man kan ikke lige tage det om.

Under et show fik Jakob pludselig hold i lysken, så han kunne ikke danse og måtte gå ud flere gange … Folk grinede bare og forstod ikke, at det var alvor.

Der sker altså også nogle sjove ting med uforudsigeligheden; og det må man så prøve at gribe.”

PLATT-FORM gæster Skråen d. 7. november kl. 20.00. Du kan sikre dig din billet her.

På Instagram udlodder vi lige nu to billetter til showet. Se hvordan du deltager her:

JCD vandt Årets Arbejdsplads: Sådan forkæles medarbejderne i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der lød et kæmpe jubelbrøl, da itvirksomheden JCD A/S blev udråbt som vinder i kategorien Årets Arbejdsplads til AALBORG AWARDS tilbage i marts.

Det var første gang, MigogAalborg afviklede det store award-show i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Mange af Aalborgs bedste virksomheder som Cego og MapsPeople var også nomineret i kategorien Årets Arbejdsplads, men det var i sidste ende JCD, som juryen pegede på.

Næste år i marts 2019 løber AALBORG AWARDS atter af stablen, og her skal titlen igen uddeles.

Nederst i artiklen kan du se mere info på, hvordan du indstiller din virksomhed allerede nu.

Besøg hos vinderen

Det var derfor nærliggende at tage på besøg hos vinderne JCD for at spore os ind på, hvad titlen som Årets Arbejdsplads reelt har betydet for dem, og ikke mindst om forholdene på arbejdspladsen er blevet endnu bedre.

Jørgen Bønsdorff startede JCD for 27 år siden. Det er en veletableret IT-virksomhed i Aalborg, der har flere af Danmarks største virksomheder som kunder.

JCD har nemlig ekspertise i at lave it-løsninger på tværs af mange it-teknologier.

JCDs medarbejdere har titler som system-specialister, it-arkitekter, webudviklere, grafiske designere og Microsoft Dynamics (NAV + C5) udviklere – det tidligere Navision.

Alle disse it-fagfolk; side om side – samlet under ét tag.

Det er netop hér JCD skiller sig ud, og har mulighed for at lave mere sammenhængende it-systemer og nye løsninger for deres kunder.

Jørgen Bønsdorff, stifter af JCD, foran en af sine biler i kontormiljøet

Unikke forhold

For Jørgen Bønsdorff har fokus på medarbejderforholdene altid vægtet højt.

Der er investeret både tid og penge i at skabe unikke forhold, og derfor var selve titlen som Årets Arbejdsplads en anerkendelse af, at medarbejderforkælelse giver god mening.

“Det var da et stort skulderklap til hele vores ledelse i JCD om, at det vi gør ikke er helt skævt.

Jeg har fået rigtig mange lykønskninger på titlen fra nær og fjern, og det varmer da, fordi det vigtigste for en virksomhed er trods alt, hvordan ens medarbejdere går og har det.

Trives de, så præsterer virksomheden også endnu bedre. Det er min holdning,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Populær arbejdsplads

Prisen har Jørgen også kunne måle direkte på antal uopfordrede ansøgninger.

“Der er landet markant flere i min indbakke, end der normalt gør. Mange refererer også til selve prisen og skriver, at de rigtig gerne vil arbejde et sted, hvor medarbejdernes trivsel prioriteres så højt.

Det er vi glade for, da vi hele tiden er på udkig efter dygtige folk.

En anden ting der bekræfter mig i, at vi gør nogle gode ting er, at de medarbejdere, som trods alt engang imellem skifter til en anden arbejdsplads, stort set altid kommer tilbage igen,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

JCD

Han lægger ikke skjul på, at JCD igen går efter at vinde titlen som Årets Arbejdsplads, når AALBORG AWARDS afholdes i marts 2019.

Fokus på yderligere medarbejderforkælelse er også øget.

“Vi arbejder hele tiden med nye tiltag. Senest har vi sørget for, at der kommer en frisør en gang om måneden.

Det er ikke lige altid, man har tid til at køre ud midt i arbejdstiden og blive klippet og finde en p-plads og så videre.

Så tænkte vi, at det var bedre, hvis frisøren kom ud til medarbejderne. Så der kan de booke sig ind, de dage hun er her,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Frokostfis fortsætter med endnu højere til loftet

Konceptet Frokostfis fortsætter også ufortrødent.

Blandt andet kørte man før sommerferien en pølsevogn ind i baggården, og så blev der ellers serveret “hottere”, og der var baconchips og popcorn til “dessert”.

Senest lavede man en dag i kantinen, som blev opbygget som et gammelt dansk smørrebrødssted med rød-ternede duge, broderede puder, cigaretfad, og skodder i askebægere og naturligvis dansk bøf med bløde løg, spejlæg og gammeldags æblekage.

Nostalgi til til den store guldmedalje.

Prisen betyder meget for medarbejderne

Blandt medarbejderne har man også mærket, at JCD absolut ikke hviler på laurbærrene efter de vandt prisen.

Der ydes stadig en stor indsats for, at de er glade og tilpasse og føler sig forkælet.

“Der er ingen tvivl om, at prisen har betydet noget for selve virksomheden og for stoltheden over arbejdspladsen blandt os medarbejdere.

Når jeg for eksempel møder nye mennesker, og de spørger ind til mit arbejde, så får jeg da altid lige nævnt, at vi vandt prisen som Årets Arbejdsplads.

Så bliver folk for alvor nysgerrige, og mange har også godt hørt om det,” fortæller Dann Bos, der er frontend udvikler på JCD.

Dann Bos fra JCD

Han understreger, at JCD er gode til at bakke op omkring, at medarbejderne laver sociale arrangementer på kryds og tværs.

“Hvis vi er nogle medarbejdere, der beslutter at lave noget socialt sammen efter arbejdstid, så støtter JCD op omkring det.

Vi kan bruge faciliteterne i huset, og de køber mad og drikke til os, så vi kan få en hyggelig aften.

Det kan være bio-aften eller FIFA-aften, og så er der bare sørget for alt fra firmaets side.

Det er med til at skabe noget fællesskab,” siger Dann Bos.

Merci-chokolade og en sød besked

Det er også de små detaljer, der gør, at medarbejderne føler sig forkælet.

“Her den anden dag, da vi vendte tilbage til vores skriveborde efter frokost, så lå der Merci-chokolade på vores borde og små sedler til os.

Det er jo det, som i sidste gør, at man gerne yder en ekstra indsats for virksomheden, for vi føler os værdsat,” forklarer Dann.

Der støttes op om tiltag

Kulturen er fed på arbejdspladsen, hvor medarbejderne selv er med til at skabe god stemning.

Det fortæller salgsansvarlig i Microsoft Dynamics, Lasse Elbæk da MigogAalborg møder ham i kantinen som er indrettet som en amerikansk diner.

“En ting er at virksomheden laver nogle sjove og skæve tiltag for at øge medarbejderglæden.

Noget andet er, at der bliver støttet op omkring det blandt medarbejderne. Der er ingen, som rynker på panden.

Alle bakker op, og jeg synes også, at fælles sociale arrangementer prioriteres selv om mange har familie derhjemme, og det ikke altid er let at rive en aften ud af kalenderen,” fortæller Lasse Elbæk.

Lasse Elbæk fra JCD

Han er ikke i tvivl om, hvorfor medarbejderkulturen er ret unik på JCD.

“Det handler om, at det går begge veje. Når man føler sig godt behandlet og værdsat af sin arbejdsplads, så har man intet imod også at blive de ekstra timer på jobbet, når det nu er nødvendigt.

Nu har jeg været her i otte år, og jeg har seriøst ikke haft en eneste arbejdsdag, hvor jeg har sagt; i dag gider jeg ikke.

Selvfølgelig er der mindre sjove dage, men det løftes altid op af det gode sammenhold og forholdene her på arbejdspladsen,” slutter Lasse Elbæk.

Zjakalen har tidligere besøgt JCD – se videoen her

Fra i dag åbnes der op for indstillingerne til Årets Arbejdsplads

Mener du, at du arbejder på Aalborgs bedste arbejdsplads, så send en mail med en kort og klar beskrivelse om, hvorfor din arbejdsplads skal nomineres.

Kravene er;

  • Arbejdspladsen ligger i Aalborg Kommune
  • Der er over 5 ansatte
  • Giv en beskrivelse af de medarbejderforhold som gør virksomheden ekstraordinær

De slutnominerede får alle et virksomhedsbesøg af MigogAalborg.

Send en mail til michael@migogaalborg.dk

Aalborgs vildeste Mortens Aften: Kæmpe navn spiller på Mortens Kro

Skrevet af: Michael Qureshi

Mortens Aften forbinder de fleste med and og lidt hygge i godt selskab.

Men på gourmetrestauranten Mortens Kro forholder det sig lidt anderledes i år.

Her er der lagt op til et brag af en aften, hvor et internationalt verdensnavn i DJ-branchen helt eksklusivt flyver til Aalborg for at spille.

Mortens Aften er også ret speciel for Mortens Kro. Det er nemlig også restaurantens 21 års fødselsdag som en af Aalborgs førende spisesteder.

Derfor plejer Mortens Aften at være en helt særlig aften med god mad, champagne, vin, natmad og ikke mindst fest.

Der plejer også at være en række kendisser fra hele Danmark på plads til fødselsdag på Mortens Kro.

Gennem årene har bl.a. Casper Christensen, Søren Raasted og andre celebre navne været med til at fejre Mortens Kro.

Mortens Kro fest 20 år
Sidste år gæstede bl.a. Søren Raasted Mortens Kro til 20 års fødselsdagen

DJ RAVIN er et verdensnavn

I år er det ret specielt, fordi Paris-DJ’en RAVIN kommer til Aalborg, og det falder endda på en lørdag d. 10. november i år.

“Vi er ret stolte over at kunne præsentere et verdensnavn inden for lounge/club musik. DJ RAVIN er en af dem, som har været med til at skabe Buddha Bar som et kæmpe brand i hele verden.

Buddha Bar er i dag en verdensomspændende virksomhed med restauranter, natklubber, hoteller og beach bars i flere af de største internationale byer.

Han er et kæmpe navn rundt omkring på de her hotte steder,” fortæller Morten Kok Nielsen til MigogAalborg.

DJ RAVIN

Der er også en helt særlig historik med netop DJ RAVIN, fortæller indehaveren af Mortens Kro.

“I 2004 flyttede Mortens Kro til vores nuværende adresse i Mølleå, og her spillede DJ RAVIN på åbningsaftenen.

Vi glæder os rigtig meget til at byde ham velkommen tilbage her 14 år senere.

Der bliver tale om en helt unik musik-oplevelse denne aften i en kosmopolitisk atmosfære, der vil få Aalborg til at minde lidt om en af verdens storbyer,” fortæller Morten Kok.

Selve menuen til denne særlige aften lyder også ret fortryllende

Velkomst drink Champagnen GRAND VINTAGE

Appetizers

5 Retters jubilæums menu med de største klassikere fra de sidste 21 år.

Tilhørende vinmenu med store vine

Kl ca 01.30 NATMAD Lunken AND A LA ONKEL TOM ( klasssik værtshus med nat restaurant på Vesterbro i Aalborg som var berømmet for deres lunkne and -serveret med rugbrød, rødkål, svedsker og sauce.)

Pris pr kuvert alt incl. 1598,- pr kuvert

Du kan læse mere, hvordan du booker bord her

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

 

Klik på billedet for at komme ind på Spiseguide