Den vilde historie bag D’Wines succes: Kristian flyttede alene til Spanien som 10-årig

Skrevet af: Michael Qureshi

Kan man skabe et autentisk spansk sted midt inde i Aalborg? Et sted der genskaber den stemning, der er på de mange hyggelige vinbarer overalt i Spanien.

Det er faktisk ikke så let, som det måske umiddelbart lyder. Et par spanske flag, lidt ost og skinke og Viva Espana kan ikke gøre det for den kvalitetsbevidste.

Det D’Wine har skabt i Algade 54 er unikt. Du finder ikke mange steder, der kan matche det i Danmark. Et koncept som selv en spanier vil have svært ved at overføre til danske lokaler.

Men Kristian Ishøy er heller ikke som de fleste.

Han har skabt engrosselskabet D’Wine, der sælger vine til hele landet og ud over landegrænserne. Senere har han så fået koblet D’Wine Bar på som både er butik og vinbar.

Indehaveren af D’Wine vidste ikke, om Aalborg var klar til en spansk vinbar. Men han har aldrig slingret på vejen mod den store succes.

Han har været fuldstændig tro mod sit koncept, og han har ramt plet kan man se, når aalborgensere uge efter uge valfarter til byens hyggeligste vinbar.

Men D’Wine Bar er ikke bare et sted, hvor du bestiller et glas vin. Det er stedet, hvor du får fortalt historien om den vin, du har bestilt. Om vinbonden. Hans marker. Duften af området. For Kristian Ishøy er så dedikeret til spanske vine, at han helt utraditionelt har besøgt de steder, hvor hans vine kommer fra.

”Vi har vendt den lidt på hovedet, end hvad man traditionelt gør i vinbranchen. Alle kan læse om en vin på en hjemmeside. Men jeg tager ned og sætter ansigt på folk, og derefter tager jeg nogle prøveflasker med hjem.

Normalt besøger man først vinmarkerne efter nogle år. Jeg starter der, fordi vi i bund og grund sælger livskvalitet. Og hvordan pokker kan man sælge det uden at have været der og følt omgivelserne på egen krop?”

Kristian Ishøy er god til at snakke. Man forstår, hvorfor D’Wine Bar tydeligt kan mærke på omsætningen, om Kristian selv er i vinbaren og præsenterer vinene eller ej.

”Det koster en forfærdelig masse penge at gøre tingene på den her måde. Vi kender vores vin helt ned til den enkelte stok. Vi ved, hvad vi har i hænderne, og det giver en helt anden troværdighed. Det bliver aldrig en fantastisk forretning at have vinbaren. Men det skal selvfølgelig være rentabelt.

Vores hovedindtægt ligger i engrosdelen, så vinbaren er jo lidt min legeplads, og det er fantastisk at se så mange glade gæster hver eneste dag,” forklarer Kristian Ishøy.

Han har inviteret på en frokostbøf oppe på sin private terrasse. Det er et stenkast fra selve vinbaren- og butikken i Algade. Det har været en familieejendom i årtier. Det var i mange år udelukkende en vinbutik, men da en tøjbutik i de tilstødende lokaler lukkede, så udvidede han med vinbaren.

Kristian Ishøy er dygtig til at skabe hyggelige rammer, uanset om det er i hans private hjem eller på D’Wine.

D Wine Aalborg

Han har også formået at skabe noget, som Aalborg manglede, men som aalborgenserne faktisk ikke vidste, at de manglede.

”Vi er blevet vindrikkernes sted at gå hen. Tidligere var det sådan, at hvis du havde lyst til et glas vin før eller efter middagen, så gjorde du det på den restaurant eller café, hvor du skulle spise. Vi er blevet et pre-dinner og after-dinner sted. Folk elsker at komme forbi her til et glas vin og nogle nødder. Du finder en helt speciel atmosfære på vinbaren,” lyder det fra Aalborgs vinkonge.

Han har samme talestrøm som de entusiatiske spaniere, man møder på de spanske vinbarer, der også elsker kunsten i at konversere.

”Vi vil hellere anses som en vinbar end en tapasbar. Vi tager slet ikke imod bordbestillinger. En vinbar lever af rotation og ikke af stillesiddende kunder. Vi er også lidt et socialt eksperiment. Der er en grund til, at bordene står så tæt på hinanden. Som det er i Spanien, så kommer man hinanden ved og kommer i snak med andre, når man sidder tæt på hinanden og hygger sig over et glas vin.”

D’Wine er anderledes i Aalborg. Det er Kristian Ishøy også. Ikke mange andre kan berette om en livshistorie som hans. Som 10-årig flyttede han til Spanien. Uden sine forældre!

”Min farmor købte lejlighed i Spanien i 1984, og vi er kommet i Spanien hvert eneste år lige siden. Mine forældre fik nogle gode spanske venner, som på et tidspunkt foreslog, at vi slog på tråden, hvis nogen af os havde lyst til at lære spansk. Så da jeg blev 10 år var mit eneste ønske i fødselsdagsgave at lære at tale spansk,” fortæller Kristian Ishøy med stor entusiasme.

Hans forældre gav ham chancen, og sendte ham til Spanien.

”Som 10-årig begyndte jeg i tredje klasse i Spanien uden at kunne et ord spansk og boede ved den spanske familie. Jeg blev kastet ud på dybt vand, men jeg lærte hurtigt sproget, fordi jeg var tvunget til det. Så som afslutning på tredje klasse dystede jeg med en spansk klassekammerat på verber og vandt. Jeg har boet mange gange i Spanien igennem årene, og jeg har stadig kontakt til den spanske familie.”

D Wine Aalborg

Allerede som teenager kom passionen for vin så. Kristian Ishøy fik et job på en tjener- og kokkeskole, hvor han fik ansvaret for internationale gæster. Efter 14 dage fik skolen besøg af et hold danskere, der ville lære om spanske vine.

Det tvang Kristian Ishøy til at lære alt om vinene før besøget. Siden har det været en romance mellem ham og de spanske vine.

”Selv om jeg har arbejdet i mange forskellige brancher, så har jeg altid haft passionen for vinen, og jeg har altid vidst, at jeg på et tidspunkt ville ende med at beskæftige mig med det. Jeg var sælger for Trip Trap i Bruxelles, da vi som familie besluttede at flytte tilbage til Aalborg, hvor jeg startede vinbutikken op.”

”Både da jeg åbnede vinbutikken og vinbaren har folk været skeptiske og ment at det var umuligt at skabe en business i Aalborg. Men vi har heldigvis hver gang vist, at tvivlerne har taget fejl.”

Når man har tilbragt halvanden time i selskab med ham og ikke mindst smagt hans vine. Så forstår man, hvorfor de tog fejl.

Du kan læse mere om D’Wine bar her

Artikler i samme stil

Aalborg-par har opskriften: Derfor er Paradis bedre end de andre

Det startede i en lade i Gistrup: Nu storsælger Henriette tøj til hele landet

Karneval kan slå rekord: Det kan du glæde dig til i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

I morgen sker det endelig: Nordeuropas største karneval er igen klar til at pakke Aalborg ind i fest, farver og masser af kærlighed.

Temaet i år er “De fire årstider”, som jo kan fortolkes helt frit.

Èn ting er dog sikkert; Vi får hverken besøg af årstiderne efterår og vinter, da vejret tegner til at blive helt perfekt med både tørvejr og fine temperaturer – læs mere om det her.

Sidste års karneval skrev sig ind i historiebøgerne med det højeste deltagerantal i paraden nogensinde, da hele 80.000 deltagere festede i Aalborgs gader.

“Det er altid svært at spå om, men vi regner med cirka samme antal i år,” fortæller Aalborg Karnevals daglige leder Kresten Thomsen.

Der er dog absolut mulighed for, at man overstiger rekordantallet fra 2018.

Kæmpe konfettitårn på Vesterbro

Deltagerne i paraden kan, udover en kæmpe folkefest, blandt andet se frem til et gigantisk konfettitårn ovenpå Cimbertyren, som bliver skudt af løbende.

“Vi har købt over 100 kg konfetti, så der bliver masser af fest og farver,” lover Kresten.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Fed musik i vente

Traditionen tro fortsætter festen inde i Kildeparken, hvor der allerede er underholdning fra klokken 11.00.

Musikprogrammet til dette års karneval byder på i alt otte headline-kunstnere.

Med to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som BroBrandon BealFaustixSnavs, Navid og Djämes Braun bliver 2019 et festfyrværkeri af populære kunstnere, hvor karnevalisterne både kan synge med og får ny musik i ørerne.

“Vi glæder os helt vildt til at feste med alle deltagerne, og så kan vi selvfølgelig kun opfordre folk til at bakke op om festen ved at opføre sig ordentligt, passe på hinanden og bakke om på karnevallet ved at købe et loyalitetsarmbånd,” siger Kresten.

Pas på hinanden

Nordjyllands politi er klar med 6 gode råd på Facebook, så alle får et sjovt og roligt karneval:

1) Få noget ordentlig morgenmad. Ja, det lyder da hyggeligt med et halvt rundstykke med pålægschokolade og 1-2-3-4 sidevogne til, men det er ikke en ordentlig bund. Tænk på, at dit næste måltid måske først er klokken 16.

2) Planlæg din brandert. Det lyder nederen og underligt og voksent, bevares, men det ér bare ikke fedt at blive smidt med en taxa hjem klokken 13, fordi man har drukket for meget morgenmad.

3) Drop stofferne. Et karneval med 100.000 mennesker er ikke dagen, hvor du har lyst til at få en psykose (det har man faktisk aldrig lyst til at få).

4) Hold fast i vennerne! Og snak endelig med dem. Sig til, hvis du skal over for at snakke med hende i Pikachu-kostumet, eller hvis du skal finde et sted at tisse, så de kan vente på dig.

5) Begrav stridsøksen (og karnevalsvognen)
Skal du i kilden, eller gider du ikke slæbe på din vogn mere, så husk, at du kan begrave den over for Kildeparken. Så bliver der kvitteret med en øl og en highfive.

6) Tømmermændene kommer i løbet af aftenen, så hvis du ikke kan holde til at smutte i byen efter 12 timer i sprit, så husk at have tanket op på chips, panodiler og Sex and the City derhjemme. Så er du klar igen søndag.

Du kan læse mere om Aalborg Karneval her.

Tall Ship Races markerer 20 års jubilæum i Aalborg: Sådan bliver det i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er sket meget i Aalborg siden 1999.

Hvor Havnefronten bestod af slidte pakhuse, grusparkering og få visuelle oplevelser, så er det helt modsat her 20 år senere.

Havnefronten stråler med Utzon Center, Musikkens Hus og mange lækre bygninger langs kajen.

Rekreative oaser er placeret blandt kulturhuse, ungdomsboliger og ejerlejligheder. Studerende tager en pause fra bøgerne på en af de mange loungestole langs fjorden. Der indbydes til ophold og hygge.

Det er langt fra det billede af byen, der var første gang man var vært for Cutty Sark – der senere blev omdøbt til Tall Ship Races.

Sådan så det ud første gang i 1999

“Under Cutty Sark i 1999 blev det tydeligt, hvordan Limfjorden kan samle folk og binde Aalborg og Nørresundby sammen.

Alle tog The Tall Ships Races til sig, og mange fik øjnene op for mulighederne ved fjorden.

Herefter gik udviklingen af havnefronterne i gang, og det er lykkedes at skabe fantastisk flotte havnefronter, hvor vi nu har mulighed for at holde store koncerter med fjordkig, skabe en bred variation af aktiviteter i det store arrangementsområde kombineret med oplevelser ombord på skibene,” siger Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune.

Vært for femte gang i juli

Aalborg er for femte gang værtshavn for The Tall Ships Races i dagene 3-6 juli 2019. Byen har tidligere været vært i 1999, 2004, 2010, 2015.

I år er faciliteterne endnu bedre og endnu flere end sidst.

“Vi har fået kulturbroen, der sammen med shuttlefærgerne gør det lettere for folk at opleve skibene på begge sider af fjorden.

Vi markerer, at Nørresundby Lystbådehavn er blevet færdig med musikscene, barområde og et af de store sejlskibe.

Østre Havn er også forvandlet siden sidst.

Det er blevet et lille paradis for vandsport, boliger, iværksættermiljø, café og supermarked. Her placerer vi de mindste skibe, så de ligger i læ derinde.

På pladsen foran Musikkens Hus laver vi et loungeområde,” fortæller Søren Thorst.

Binder en oplevelsessløjfe

Variationen af tilbud langs havnefronterne har været vigtig for forvandlingen og succesen, mener Henrik Jess Jensen, der er formand for Havne- og Teknikgruppen.

“The Tall Ships Races er en juvel for Aalborg og nordjyderne, for den har vist de udfoldelsesmulighederne, der er ved at være placeret lige ned til den smukke Limfjord.

Havnefronterne er indrettet rekreativt, så de besøgende kan tage en pause, en aktivitet og så en pause igen.

I både vest og øst er der skabt mulighed for at krydse Limfjorden med Egholm-færgen og Kulturbroen, og undervejs møder du et væld af oplevelser, så i år kan vi for første gang binde en oplevelsessløjfe hele vejen rundt om havnefronterne.,” siger Henrik Jess Jensen begejstret.

Det er første gang, at Aalborg er starthavn for The Tall Ships Races. Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie.

I år har erhvervs-parret Eigild og Sonja Christensen doneret det der bliver Danmarkshistoriens største fyrværkerishow til Aalborg og Tall Ship Races.

Det er i øvrigt også dem, der står bag den gigantiske familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg på søndag, hvor Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje og mange andre optræder. Læs mere om det her

James Robertson er karnevalsklar: De første 50 udklædte får halv pris på menuen

Skrevet af: Redaktionen

Byens nye store kebab-restaurant James Robertson har for alvor erobret aalborgensernes hjerter.

Kebab-restauranten åbnede i slutningen af februar i de gamle Sunset Boulevard lokaler på Boulevarden/Østerågade, og har fået en forrygende start på tilværelsen i Aalborg.

James Robertson skiller sig markant ud fra byens øvrige kebabsteder ved at være mere som McDonalds og Burger King i deres koncept.

Derudover bruger de specialopskrifter på deres kød og brød, hvilket har gjort dem populære i byen.

Nu er man så klar til restaurantens første karneval, og det ønsker man at markere på en helt særlig måde. Således får de første 50 kunder, som er udklædt, en menu til halv pris.

Derudover har James Robertson som sædvanlig også sent åbent i weekenderne, og det gælder også karneval, hvor man har åbent frem til klokken 05.00.

Så hvis du ikke når derind i løbet af dagen, så kan du få en pita, durum eller sandwich med hjem.

Krydret efter legendariske opskrifter
Der er stort fokus på kødet, som kæden nøje udvælger ud fra høje kvalitetskriterier. Man kan vælge imellem lammekød, oksekød og kylling.

Kødet er krydret efter opskrifter, som nogle af Tysklands allerstørste kebabkæder har kæmpe succes med.

Blandt andet har den tidligere tyske landsholdsstjerne Lukas Podolski kastet sig ud i et kebab-eventyr, der godt kan minde lidt om konceptet, som James Robertson har introduceret til danskerne.

KONKURRENCE
Vind 5 pitamenuer

I samarbejde med James Robertson udlodder vi 5 pitamenuer, som du kan dele med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget  (lagt på MigogAalborgs Facebook-side fredag kl. 16.40)
Skriv mindst en du vil dele præmien med

Du kan følge James Robertson på Facebook her

Vi trækker en vinder på søndag d. 26. maj.