Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den vilde historie bag D’Wines succes: Kristian flyttede alene til Spanien som 10-årig

Af Michael Qureshi

Kan man skabe et autentisk spansk sted midt inde i Aalborg? Et sted der genskaber den stemning, der er på de mange hyggelige vinbarer overalt i Spanien.

Det er faktisk ikke så let, som det måske umiddelbart lyder. Et par spanske flag, lidt ost og skinke og Viva Espana kan ikke gøre det for den kvalitetsbevidste.

Det D’Wine har skabt i Algade 54 er unikt. Du finder ikke mange steder, der kan matche det i Danmark. Et koncept som selv en spanier vil have svært ved at overføre til danske lokaler.

Men Kristian Ishøy er heller ikke som de fleste.

Han har skabt engrosselskabet D’Wine, der sælger vine til hele landet og ud over landegrænserne. Senere har han så fået koblet D’Wine Bar på som både er butik og vinbar.

Indehaveren af D’Wine vidste ikke, om Aalborg var klar til en spansk vinbar. Men han har aldrig slingret på vejen mod den store succes.

Han har været fuldstændig tro mod sit koncept, og han har ramt plet kan man se, når aalborgensere uge efter uge valfarter til byens hyggeligste vinbar.

Men D’Wine Bar er ikke bare et sted, hvor du bestiller et glas vin. Det er stedet, hvor du får fortalt historien om den vin, du har bestilt. Om vinbonden. Hans marker. Duften af området. For Kristian Ishøy er så dedikeret til spanske vine, at han helt utraditionelt har besøgt de steder, hvor hans vine kommer fra.

”Vi har vendt den lidt på hovedet, end hvad man traditionelt gør i vinbranchen. Alle kan læse om en vin på en hjemmeside. Men jeg tager ned og sætter ansigt på folk, og derefter tager jeg nogle prøveflasker med hjem.

Normalt besøger man først vinmarkerne efter nogle år. Jeg starter der, fordi vi i bund og grund sælger livskvalitet. Og hvordan pokker kan man sælge det uden at have været der og følt omgivelserne på egen krop?”

Kristian Ishøy er god til at snakke. Man forstår, hvorfor D’Wine Bar tydeligt kan mærke på omsætningen, om Kristian selv er i vinbaren og præsenterer vinene eller ej.

”Det koster en forfærdelig masse penge at gøre tingene på den her måde. Vi kender vores vin helt ned til den enkelte stok. Vi ved, hvad vi har i hænderne, og det giver en helt anden troværdighed. Det bliver aldrig en fantastisk forretning at have vinbaren. Men det skal selvfølgelig være rentabelt.

Vores hovedindtægt ligger i engrosdelen, så vinbaren er jo lidt min legeplads, og det er fantastisk at se så mange glade gæster hver eneste dag,” forklarer Kristian Ishøy.

Han har inviteret på en frokostbøf oppe på sin private terrasse. Det er et stenkast fra selve vinbaren- og butikken i Algade. Det har været en familieejendom i årtier. Det var i mange år udelukkende en vinbutik, men da en tøjbutik i de tilstødende lokaler lukkede, så udvidede han med vinbaren.

Kristian Ishøy er dygtig til at skabe hyggelige rammer, uanset om det er i hans private hjem eller på D’Wine.

D Wine Aalborg

Han har også formået at skabe noget, som Aalborg manglede, men som aalborgenserne faktisk ikke vidste, at de manglede.

”Vi er blevet vindrikkernes sted at gå hen. Tidligere var det sådan, at hvis du havde lyst til et glas vin før eller efter middagen, så gjorde du det på den restaurant eller café, hvor du skulle spise. Vi er blevet et pre-dinner og after-dinner sted. Folk elsker at komme forbi her til et glas vin og nogle nødder. Du finder en helt speciel atmosfære på vinbaren,” lyder det fra Aalborgs vinkonge.

Han har samme talestrøm som de entusiatiske spaniere, man møder på de spanske vinbarer, der også elsker kunsten i at konversere.

”Vi vil hellere anses som en vinbar end en tapasbar. Vi tager slet ikke imod bordbestillinger. En vinbar lever af rotation og ikke af stillesiddende kunder. Vi er også lidt et socialt eksperiment. Der er en grund til, at bordene står så tæt på hinanden. Som det er i Spanien, så kommer man hinanden ved og kommer i snak med andre, når man sidder tæt på hinanden og hygger sig over et glas vin.”

D’Wine er anderledes i Aalborg. Det er Kristian Ishøy også. Ikke mange andre kan berette om en livshistorie som hans. Som 10-årig flyttede han til Spanien. Uden sine forældre!

”Min farmor købte lejlighed i Spanien i 1984, og vi er kommet i Spanien hvert eneste år lige siden. Mine forældre fik nogle gode spanske venner, som på et tidspunkt foreslog, at vi slog på tråden, hvis nogen af os havde lyst til at lære spansk. Så da jeg blev 10 år var mit eneste ønske i fødselsdagsgave at lære at tale spansk,” fortæller Kristian Ishøy med stor entusiasme.

Hans forældre gav ham chancen, og sendte ham til Spanien.

”Som 10-årig begyndte jeg i tredje klasse i Spanien uden at kunne et ord spansk og boede ved den spanske familie. Jeg blev kastet ud på dybt vand, men jeg lærte hurtigt sproget, fordi jeg var tvunget til det. Så som afslutning på tredje klasse dystede jeg med en spansk klassekammerat på verber og vandt. Jeg har boet mange gange i Spanien igennem årene, og jeg har stadig kontakt til den spanske familie.”

D Wine Aalborg

Allerede som teenager kom passionen for vin så. Kristian Ishøy fik et job på en tjener- og kokkeskole, hvor han fik ansvaret for internationale gæster. Efter 14 dage fik skolen besøg af et hold danskere, der ville lære om spanske vine.

Det tvang Kristian Ishøy til at lære alt om vinene før besøget. Siden har det været en romance mellem ham og de spanske vine.

”Selv om jeg har arbejdet i mange forskellige brancher, så har jeg altid haft passionen for vinen, og jeg har altid vidst, at jeg på et tidspunkt ville ende med at beskæftige mig med det. Jeg var sælger for Trip Trap i Bruxelles, da vi som familie besluttede at flytte tilbage til Aalborg, hvor jeg startede vinbutikken op.”

”Både da jeg åbnede vinbutikken og vinbaren har folk været skeptiske og ment at det var umuligt at skabe en business i Aalborg. Men vi har heldigvis hver gang vist, at tvivlerne har taget fejl.”

Når man har tilbragt halvanden time i selskab med ham og ikke mindst smagt hans vine. Så forstår man, hvorfor de tog fejl.

Du kan læse mere om D’Wine bar her

Artikler i samme stil

Aalborg-par har opskriften: Derfor er Paradis bedre end de andre

Det startede i en lade i Gistrup: Nu storsælger Henriette tøj til hele landet

Del artikel

Andre læser også