Vilde tal: Aalborg-firmaet Saphe har solgt over 800.000 trafikalarmer

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

De vandt Årets Erhvervspris til AALBORG AWARDS 2019, og det ser absolut ikke ud til, at virksomheden Saphe har bremset ned siden på det danske marked.

Faktisk har Aalborg-virksomheden nu solgt over 800.000 trafikalarmer primært i Danmark, siden man rullede opfindelsen ud for fire og et halvt år siden. Det skriver nichemediet Electronic Supply.

Hvert eneste år sparer tusindvis af danskere penge på at undgå at få fartbøder, når Saphe advarer om, hvor der er fartkontrol i nærheden.

Freddy Sørensen fra Aalborg står bag opfindelsen af den smarte trafikalarm, som også er lovlig, selv om den advarer mod politiets fartkontroller.

Vil indtage det europæiske marked

Faktisk har man tidligere indgået et samarbejde med Aalborg Kommune om at teste den, når man nærmer sig skoleveje og andre udsatte steder for børn og cyklister.

På den måde skulle billisten gerne blive opmærksom på sin fart, hvis man kører for stærkt i den slags områder.

Planen er nu at indtage det europæiske marked, men Corona har gjort det lidt mere besværligt med generelt færre biler på vejene, da mange flere arbejder hjemme og mange sociale arrangementer aflyses.

“Det er klart, at vi blev hårdest ramt i Spanien, da coronaen kom. Det er svært at lancere et produkt for første gang i et land, hvorimod de lande, der allerede kender produktet, ikke bliver nær så hårdt ramt,” fortæller Freddy Sørensen til Electronic Supply.