Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild varme og frække sving: DM i Saunagus vender tilbage

Af Emil Kjær Jørgensen

Grundet corona har saunagus DM været aflyst to år i træk, men til maj er mesterskabet tilbage.

Alle Danmarks bedste gusmestre samles i Nørresundby Idrætscenter/Svømmeland, for at afgøre hvem som egentligt svinger håndklædet bedst, i de tre kategorier Klassisk Gus, Showgus og Team Showgus.

Det skriver Nørresundby Idrætscenter i en pressemeddelelse.

”Det bliver superspændende med nogle gode konkurrencer, hvor især showgus er en særlig oplevelse. Der bliver skruet på alle knapper, når gusmestrene skal ikke bare varme saunaen op, men også skal fortælle en historie i guset”, siger eventleder i Nørresundby Idrætscenter Klaus Jaqué.

Vild varme og frække sving: DM i Saunagus vender tilbage

 

En helt særlig energi og atmosfære

Af deltagere som stiller op glæder arrangørerne sig især til at se Henrik Baunkjær og hans hold, Force Nordic.

”Sidste år viste de fortællingen om Daniel Rye, journalisten der blev fanget af Islamisk Stat, i år har Henrik fortalt det bliver en noget lettere fortælling. Men man ved at de sætter barren højt, når de går på gulvet i saunaen, så mon ikke det bliver specielt,” fortæller Klaus Jaqué

Force Nordic blev 4’er til VM i Polen, med deres gusfortælling, og gusmester Henrik Baunkjær siger:

“Det var en stor glæde da det blev afsløret, at DM i Saunagus 2022 igen skulle afholdes i Nørresundby. Der er en særlig energi og atmosfære i det nordjyske svømmeland som tiltaler mig meget.

Det Danske Saunaselskab & Lars Møller og hele det professionelle team af livreddere, gusmestre, og dommere, formår at skabe rammerne om et mesterskab med sammenhold og holdånd. Gæsterne i det nordjyske elsker varme og har nemt til klapsalver, så de er perfekte tilskuere til vores teater forestillinger i saunaen.

Og så gør det jo heller ikke lokationen dårligere at den vækker gode minder fra 2019, hvor vi gik med sejren i både Single og Team.

Jeg er så stolt af mine holdkammerater Josephine og Ivan, som endnu engang har givet fantasien frit løb, og sammen har vi fundet på en både relevant og hjertevarm fortælling.

Desuden er jeg ekstra stolt i år da min hold kammerat og forlovede, Josephine stiller op i Single med en skøn og virkelig fortælling, som jeg er sikker på publikum vil elske. Så ja vi er både hold kammerater og konkurrenter i år, men det er det skønne ved Saunagus for her hjælper alle hinanden og er en stor familie, og så gør man sit bedste i de 15 minutter det gælder i Saunaen.”

Vild varme og frække sving: DM i Saunagus vender tilbage

Lokale gusmestre

Nørresundby Idrætscenter stiller selv stærkt til mesterskabet, hvor deltagere i alle tre kategorier håber på at vise centerets stolte saunatraditioner frem.

Mikkel Johansson og Vivi Christensen stiller op i showgus solo, ivredderleder Casper Østergaard er centerets deltager i klassisk gus, mens at Klaus Jaqué og Oliver Bjørslev udgør en duo i team showgus.

”Det er 18 år siden Nørresundby Idrætscenter var vært for det første DM i saunagus, og det er sket meget siden. Det er fjerde gang det foregår hos Danmarks største udbyder af saunaer og gusoplevelser, og vi glæder os”, fortæller centerdirektør Lars Dam Møller.

Spektakulær oplevelse

Modsat de normale saunagus, hvor meget handler om varmen, er gusene til DM en eksklusiv og ofte spektakulær oplevelse.

”Normalt handler det om at ‘grille’ dem som vil grilles, men til DM skal vi vise alle de tekniske detaljer, nogle flotte kast, og at man kan udføre et gus efter den gældende saunaetikette,” fortæller Klaus med et smil.

”Vores eget show bliver måske ikke en rolig affære, men vi håber på at efterlade gæster og dommere med et smil på læben,” fortæller han hemmelighedsfuldt videre, om det gus han og liveedderkollegaen Oliver skal give.

De danske mestre i saunagus bliver kåret i Store Bededagsferien, den 13. og 14. maj. Gæstebilletter til eventet koster 1500,- for en hel weekend inklusiv afterparty, og kan bestilles allerede nu gennem Dansk Saunaselskab.

Inden da kan man få en forsmag, når flere af deltagerne gennem de næste par uger ligger vejen forbi Nørresundby for at træne. Har man lyst til at opleve det, kan man kontakte Nørresundby Idrætscenter / Svømmeland.

Hvad: DM i Saunagus
Hvor: Nørresundby Idrætscenter
Hvornår: 13 og 14 maj
Hvordan: Billetter koster 1500,- for en weekendbillet, og kan købes lige her