Vi testede Wokkeriets wok-kursus: Masterchef for en dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

I rigtig mange år har Grilleriet i Nørresundby i Weber-regi haft stor succes med at lære folk at grille.

Nu er Wokkeriet kommet på banen med nogenlunde samme koncept i Aalborg. Bare med fokus på wok-mad.

Det er i den grad noget, som appellerer til rigtig mange mennesker, fordi wok-mad har fokus på en sund tilgang til mad med en masse lækre grøntsager, kød og krydderier med asiatisk twist.

I august åbnede Wokkeriet dørene i de lokaler, der tidligere har været Restaurant Hos Boldt her i Aalborg. Det er producenten af de populære wok-produkter Hot Wok, der står bag Wokkeriet.

Hot Wok producerer wok-produkter som Gasbrændere, wok-pander og alt muligt tilbehør. De sælger desuden internationalt til rigtig mange lande. Det er aalborgenseren Henrik Graahede, der ejer Hot Wok, og derfor var det naturligt, at den første Wokkeriet skulle placeres i Aalborg.

Wokkeriet er to-delt i løbet af en uge. Torsdag, fredag og lørdag er der åbent for a la carte på restauranten.

De øvrige dage kan virksomheder eller store selskaber leje sig ind til en slags teambuilding-aften, hvor man kommer hinanden ved på en helt anden måde og samtidig får inspiration til at være lidt Masterchef selv.

Det var den sidste del, at migogaalborg.dk blev fristet af at teste i stedet for en helt almindelig traditionel restaurant-anmeldelse.

Så vi samlede hovedparten af vores blogger-team med Thomas Enevoldsen, Anders Damm (Gastromand.dk), Daniel Svensson, Amanda Palm og Camilla Framnes samt praktikant Kathrine og redaktør Michael Qureshi på holdet og bookede så en firma-aften på Wokkeriet.

Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

Udfordring et for Wokkeriet er, at gæsterne har svært ved finde op på selve restauranten beliggende på første sal.

Det ligger inde i samme gård, hvor man går ind til Hereford Beefstouw, men det er stadig svært at skelne mellem trappen op til selve køkkenet, og så det at man skal ind under en slags markise for at tage trapperne op til restauranten. Kig efter det store W og følg den røde løber derfra.

Selve restauranten er indrettet lækkert og meget lyst. Det er i kontrast til lædersofaerne og cigarlounge på Hos Boldt, da det eksisterede. Wok-stationerne er placeret meget centralt, og der er god plads til at tilberede og lave maden.

Denne aften var det chefkok Henrik Bjørklund, der tog imod sammen med Henrik Graahede. Henrik Bjørklund er tidligere køkkenchef Hos Boldt, så han kender køkkenet og lokalerne som sin egen bukselomme.

Der var et glas bobler som velkomstdrink og lidt lækre asiastiske snack, blandt andet noget stegt kylling som man kunne dyppe i en helt outstanding peanutsauce.

Der var en god introduktion til selve aftenens forløb, hvor det handlede om at maden og godt selskab skulle være i fokus.

Wokkeriet Aalborg
Chefkok Henrik Bjørklund forklarer om wok-processen

Vi blev alle delt op i hold a’ to personer, hvorefter Henrik Bjørklund step by step viste ved hoved wok-stationen, hvordan kødet skulle marineres, grøntsagerne skulle snittes, hvordan man tændte op i gasbrænderen og ikke mindst selve stegningen af kødet.

Et konstruktivt input herfra var, at der gik lidt for lang tid med denne del, hvor man ikke gjorde andet end at stå og observere. Så medmindre man kan klone Henrik Bjørklund med Uffe Holm, så kunne man enten springe denne del over eller involvere gæsterne lidt.

Men da alle kom til deres wok-station kom der gang i løjerne. Derfra fik man udstukket en opskrift, som man kunne følge eller lade være.

Eksempelvis gik Thomas Enevoldsen og Daniel Svensson som makkerpar deres helt egne veje og fyrede den af på chili-delen.

Først ret vi skulle lave var stegt andebryst i rød karry med kokos, litchie, druer, tomat og ananas.

Det var i øvrigt også en oplevelse i sig selv at se de her to topprofessionelle idrætsfolk tage konkurrence-delen helt seriøst, og de var selvfølgelig færdige med maden, hvor duoen Amanda og Camilla stort set ikke var begyndt på at stege anden endnu.

Men det gav noget lir tværs igennem rummet, og der var spydigheder, gode grin og en masse fede kommentarer i løbet af madlavningen. Imens kiggede Henrik Bjørklund de forskellige hold over skulderen og hjalp hvor han kunne.

Derudover prøvesmagte han også de forskellige retter – og gav i øvrigt topkarakterer til Enevoldsen/Svensson med en lækker cremet spicy version.

Enevoldsen Aalborg
Enevoldsen og Svensson var selv tilfredse med deres madlavningsevner

Det hele skabte god stemning og en masse at snakke om over det lange bord, da alle var færdige og sad til bords. Her blev der så fra restaurantens side serveret tilhørende ris og selvfølgelig drikkevarer. Der blev serveret både lækre rød- og hvidvine fra H.J. Hansen vin.

Wokkeriet Aalborg

Efter en hyggelig stund med spisning var det tid til at få gang i hovedretten. Flere var nærmest allerede mætte, men da vi først fik rejst os fra bordet, så var det fedt at komme i gang med næste ret.

Den blev også formidlet og forklaret af Henrik Bjørklund, før det var tid til madlavning igen.

Hovedretten var Kalvemørbrad med svampe i oyster sauce og patchy. Igen var der masser af lir i luften, og selvfølgelig sad sports-duoen Enevoldsen/Svensson først ned igen. Man er vel konkurrencemennesker!

Det endte med en virkelig god stemning, da alle var sat til bords igen og spiste ret nummer to.

Det var som om, at folk kom ind på livet af hinanden på en helt anden måde, fordi man hele tiden havde konkurrence-elementet og selve madlavningsoplevelsen at deles om. Det er virkelig et stærkt koncept, som jo udgør en rigtig god aften for en medarbejderstab i en virksomhed.

Man kombinerer den gode mad, drikke, hygge og samtidig får skabt en fællesnævner med madlavningen.

Det var samtidig en fantastisk eksponering for Hot Wok-produkterne, for man mærkede virkelig forskellen fra sit eget køkken og på en ægte wok-gasbrænder, hvor man kunne stege kødet allerede efter 30 sekunder. Der kan et almindeligt induktions-komfur slet ikke følge med.

Da vi sluttede med en petit four var alle godt mætte og ikke mindst i superstemning, og det føltes naturligt at gå videre ud i byen oven på en rigtig god oplevelse.

❤️❤️❤️❤️ @amandapalmn #hygge #veninde #yeay #vikommersåsjældentud #eller #wee #yihaaa #smill #kysss #trutttt

A photo posted by C A M I L L A F R A M N E S (@cframnes) on

Det er stort set lige meget hvilken type virksomhed man er, så er man sikker på at få en oplevelse ud af det på Wokkeriet, som man stadig vil snakke på arbejdspladsen det næste stykke tid.

du kan læse mere om deres selskabs- og firma-arrangementer her

Fik du læst?

Det boomer i Aalborg: Her er de nye hotte spisesteder

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

Sjovt stunt: SACKit højtalere imponerer på Havnefronten

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Aalborg-virksomheden SACKit er inde i en rivende udvikling.

Deres produkter bliver taget godt imod i både Danmark og i det øvrige Europa. Deres satsning på trådløse højtalere har i den grad også øget opmærksomheden omkring SACKit.

De startede med den helt lille WOOFit, som var den lille højtaler, man kunne have med på farten. Så kom den lidt større MOVEit højtaler, som kan kobles på både Bluetooth og Wifi, og den har fået en fremragende modtagelse.

Minihøjtaler ser ud til at blive stor succes

Senest har man så lanceret mini-højtaleren WOOFit Go, som ser ud til at blive en stor succes.

Især fordi den flotte højtaler med det elegante design kan spille i stereo med et andet par. Derudover kan den også tåle vand, så man kan have den i badeværelset eller med til poolen, hvis man er på ferie.

Der har også været flere anmeldelser af de nye højtalere;

“Vi tog soundtracket til Le Grand Bleu med Eric Serra, og spillede også Andreas Vollenweider’s Bella Donna. Og når man tænker på højttalerens størelse, så klarede den det fint. Især når man tænker på at højttaleren ikke vejer mere end 180 gram, og let kan ligge i en rejsekuffert.”

Således skrev recordere.dk i deres anmeldelse.

Flot skandinavisk design

“WOOFit GO er en kompakt Bluetooth højttaler i et flot skandinavisk design med en glimrende lyd. Der hvor den virkelig vinder, er hvis man har to og laver et stereo-par, så får man en virkelig god lydoplevelse. Dog stadig uden den dybe bas, men det er også begrænset hvor meget bas man kan få fra en højttaler i den størrelse.”

Skriver e-reviews.dk.

SACKit lavede også et sjovt reklame-stunt på Havnefronten i Aalborg, hvor de afspillede musik for en række aalborgensere. Til sidst afslørede de så, at lyden kom fra de to små WOOFit Go højtalere.

KONKURRENCE

Du kan nu vinde et par WOOFit Go højtalere. Vi udlodder 2 x 2 af disse højtalere.

Du skal like Facebook-opslaget (klik her)
Følge MigogAalborg på Facebook
Skrive hvilken af nedenstående farver du ønsker sættet i. Du kan vælge mellem Black eller Dusty Blue i Front.

Du kan selvfølgelig også bare gå ind og bestille dine højtalere her

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet