Vi testede Wokkeriets wok-kursus: Masterchef for en dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

I rigtig mange år har Grilleriet i Nørresundby i Weber-regi haft stor succes med at lære folk at grille.

Nu er Wokkeriet kommet på banen med nogenlunde samme koncept i Aalborg. Bare med fokus på wok-mad.

Det er i den grad noget, som appellerer til rigtig mange mennesker, fordi wok-mad har fokus på en sund tilgang til mad med en masse lækre grøntsager, kød og krydderier med asiatisk twist.

I august åbnede Wokkeriet dørene i de lokaler, der tidligere har været Restaurant Hos Boldt her i Aalborg. Det er producenten af de populære wok-produkter Hot Wok, der står bag Wokkeriet.

Hot Wok producerer wok-produkter som Gasbrændere, wok-pander og alt muligt tilbehør. De sælger desuden internationalt til rigtig mange lande. Det er aalborgenseren Henrik Graahede, der ejer Hot Wok, og derfor var det naturligt, at den første Wokkeriet skulle placeres i Aalborg.

Wokkeriet er to-delt i løbet af en uge. Torsdag, fredag og lørdag er der åbent for a la carte på restauranten.

De øvrige dage kan virksomheder eller store selskaber leje sig ind til en slags teambuilding-aften, hvor man kommer hinanden ved på en helt anden måde og samtidig får inspiration til at være lidt Masterchef selv.

Det var den sidste del, at migogaalborg.dk blev fristet af at teste i stedet for en helt almindelig traditionel restaurant-anmeldelse.

Så vi samlede hovedparten af vores blogger-team med Thomas Enevoldsen, Anders Damm (Gastromand.dk), Daniel Svensson, Amanda Palm og Camilla Framnes samt praktikant Kathrine og redaktør Michael Qureshi på holdet og bookede så en firma-aften på Wokkeriet.

Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

Udfordring et for Wokkeriet er, at gæsterne har svært ved finde op på selve restauranten beliggende på første sal.

Det ligger inde i samme gård, hvor man går ind til Hereford Beefstouw, men det er stadig svært at skelne mellem trappen op til selve køkkenet, og så det at man skal ind under en slags markise for at tage trapperne op til restauranten. Kig efter det store W og følg den røde løber derfra.

Selve restauranten er indrettet lækkert og meget lyst. Det er i kontrast til lædersofaerne og cigarlounge på Hos Boldt, da det eksisterede. Wok-stationerne er placeret meget centralt, og der er god plads til at tilberede og lave maden.

Denne aften var det chefkok Henrik Bjørklund, der tog imod sammen med Henrik Graahede. Henrik Bjørklund er tidligere køkkenchef Hos Boldt, så han kender køkkenet og lokalerne som sin egen bukselomme.

Der var et glas bobler som velkomstdrink og lidt lækre asiastiske snack, blandt andet noget stegt kylling som man kunne dyppe i en helt outstanding peanutsauce.

Der var en god introduktion til selve aftenens forløb, hvor det handlede om at maden og godt selskab skulle være i fokus.

Wokkeriet Aalborg
Chefkok Henrik Bjørklund forklarer om wok-processen

Vi blev alle delt op i hold a’ to personer, hvorefter Henrik Bjørklund step by step viste ved hoved wok-stationen, hvordan kødet skulle marineres, grøntsagerne skulle snittes, hvordan man tændte op i gasbrænderen og ikke mindst selve stegningen af kødet.

Et konstruktivt input herfra var, at der gik lidt for lang tid med denne del, hvor man ikke gjorde andet end at stå og observere. Så medmindre man kan klone Henrik Bjørklund med Uffe Holm, så kunne man enten springe denne del over eller involvere gæsterne lidt.

Men da alle kom til deres wok-station kom der gang i løjerne. Derfra fik man udstukket en opskrift, som man kunne følge eller lade være.

Eksempelvis gik Thomas Enevoldsen og Daniel Svensson som makkerpar deres helt egne veje og fyrede den af på chili-delen.

Først ret vi skulle lave var stegt andebryst i rød karry med kokos, litchie, druer, tomat og ananas.

Det var i øvrigt også en oplevelse i sig selv at se de her to topprofessionelle idrætsfolk tage konkurrence-delen helt seriøst, og de var selvfølgelig færdige med maden, hvor duoen Amanda og Camilla stort set ikke var begyndt på at stege anden endnu.

Men det gav noget lir tværs igennem rummet, og der var spydigheder, gode grin og en masse fede kommentarer i løbet af madlavningen. Imens kiggede Henrik Bjørklund de forskellige hold over skulderen og hjalp hvor han kunne.

Derudover prøvesmagte han også de forskellige retter – og gav i øvrigt topkarakterer til Enevoldsen/Svensson med en lækker cremet spicy version.

Enevoldsen Aalborg
Enevoldsen og Svensson var selv tilfredse med deres madlavningsevner

Det hele skabte god stemning og en masse at snakke om over det lange bord, da alle var færdige og sad til bords. Her blev der så fra restaurantens side serveret tilhørende ris og selvfølgelig drikkevarer. Der blev serveret både lækre rød- og hvidvine fra H.J. Hansen vin.

Wokkeriet Aalborg

Efter en hyggelig stund med spisning var det tid til at få gang i hovedretten. Flere var nærmest allerede mætte, men da vi først fik rejst os fra bordet, så var det fedt at komme i gang med næste ret.

Den blev også formidlet og forklaret af Henrik Bjørklund, før det var tid til madlavning igen.

Hovedretten var Kalvemørbrad med svampe i oyster sauce og patchy. Igen var der masser af lir i luften, og selvfølgelig sad sports-duoen Enevoldsen/Svensson først ned igen. Man er vel konkurrencemennesker!

Det endte med en virkelig god stemning, da alle var sat til bords igen og spiste ret nummer to.

Det var som om, at folk kom ind på livet af hinanden på en helt anden måde, fordi man hele tiden havde konkurrence-elementet og selve madlavningsoplevelsen at deles om. Det er virkelig et stærkt koncept, som jo udgør en rigtig god aften for en medarbejderstab i en virksomhed.

Man kombinerer den gode mad, drikke, hygge og samtidig får skabt en fællesnævner med madlavningen.

Det var samtidig en fantastisk eksponering for Hot Wok-produkterne, for man mærkede virkelig forskellen fra sit eget køkken og på en ægte wok-gasbrænder, hvor man kunne stege kødet allerede efter 30 sekunder. Der kan et almindeligt induktions-komfur slet ikke følge med.

Da vi sluttede med en petit four var alle godt mætte og ikke mindst i superstemning, og det føltes naturligt at gå videre ud i byen oven på en rigtig god oplevelse.

❤️❤️❤️❤️ @amandapalmn #hygge #veninde #yeay #vikommersåsjældentud #eller #wee #yihaaa #smill #kysss #trutttt

A photo posted by C A M I L L A F R A M N E S (@cframnes) on

Det er stort set lige meget hvilken type virksomhed man er, så er man sikker på at få en oplevelse ud af det på Wokkeriet, som man stadig vil snakke på arbejdspladsen det næste stykke tid.

du kan læse mere om deres selskabs- og firma-arrangementer her

Fik du læst?

Det boomer i Aalborg: Her er de nye hotte spisesteder

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

Udsolgt hver gang: Delimarché har succes med deres brunch-event

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce

Hvem elsker ikke brunch?

Konceptet er genialt og ligetil: Du kan få alle dine morgenmadslivretter og sove længe. Kan det blive meget bedre? Næppe.

På langt de fleste caféer og restauranter i Aalborg er der brunch på menukortet.

Alle har hver især gjort deres for at sætte deres eget præg på den populære spise – men samtidigt er det jo vigtigt at holde den velkendte og klassiske brunch-tråd, så ingen går skuffede fra bordet.

Der findes dog steder i byen, som gerne går dét stykke ekstra for at gøre brunchoplevelsen endnu mere fuldendt – og den første lørdag i hver måned byder Delimarché på noget helt ekstraordinært i Aalborg.

Konceptet med et brunch-event en gang om måneden er også så populært, at der er udsolgt hver gang, det afholdes.

Overdådig buffet

Vi har flere gange rost den store café på Eternitten, Delimarché, for deres høje kvalitet og sans for gode råvarer. Delimarché serverer både de klassiske retter, men er samtidigt ikke bange for at eksperimentere. Og det kan smages.

Den første lørdag i hver måned bliver der dog alligevel gjort lidt ekstra ud af både mad – og setup. Her forvandles caféen nemlig til et gastronomisk landskab i brunchens tegn.

Buffeten rummer både klassiske elementer, men også den mere nytænkende brunch. Der er naturligvis scrambled eggs, bacon og brunchpølser på menuen – men samtidigt kan du også dykke nysgerrigt ned i chiagrød, syltede svampe og hjemmelavet limonade.

Så medmindre du er det mest kræsne mennesker på denne jord, så er det vel alt, hvad man skal bruge for en succesfuld start på dagen.

Teamet på Delimarché

Lækre omgivelser

Caféen er foruden unge og forretningsfolk, især populær hos familier, mødre på barsel og også bare dem, som bare har brug for et pusterum fra det pulserende og til tider stressende byliv, som man ofte kan opleve i midtbyen.

Den overdådige brunch-buffet er også netop oplagt at springe i, hvis man er en familie, hvor kræsenhed og kompromisser ofte ikke går hånd i hånd, og dermed kan afbryde de ellers gode intentioner om en god morgen med familien.

Et besøg værd

Vores blogger, Camilla Framnes, som om nogen er kendt for at være en overskudsagtig familiemor, besøgte for nyligt brunch-buffeten på Delimarché. Med tre børn med hver sin smag kunne et café-besøg ellers nemt være endt i én stor diskussion. Sådan gik det dog ikke denne gang.

”Børnene elskede det. Men der blev også gjort meget ud af, at de skulle have en god oplevelse. Der var alverdens brætspil og malebøger, som de kunne tage med hjem bagefter. Det gjorde, at os voksne havde tid til at spise færdigt i ro og mag, fordi børnene ikke kedede sig,” fortæller Camilla.

Den gode familieoplevelse var dermed sikret. Men hvad så med maden?

”Det var virkelig lækkert! Spændende ting til de modige – måske mest forældrene – men også en masse klassisk til børnene. Ingen gik sultne derfra,” siger Camilla med et grin.

Delimarché brunch-buffet er (ikke overraskende) meget populær – så hvis du vil sikre dig en plads, gælder det om at få booket i god tid.

Du kan læse om Delimarché lige her.

I dag åbnede julemarkedet: Her er 5 boder vi allerede elsker

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er lig med traditioner, og i Aalborg bliver det jo nærmest ikke jul, før man har besøgt det hyggelige julemarked på det historiske Gammeltorv.

I dag klokken 12 åbnede de mange boder, og selvom sneen endnu ikke knasede under vinterstøvlerne, kunne julestemningen alligevel mærkes hele vejen op i det hyggelige Pariserhjul.

Igen i år er der igen et stort udvalg af boder fra hele verden, hvor du kan besøge alt fra en hollandsk ostebod til en slagter fra Hobro.

Julemarkedet byder både på et glædeligt gensyn med gamle kendinge, men samtidigt er der mulighed for at stifte bekendtskab med en lang række nye boder.

I år kan du blandt andet besøge Det sunde slik, Alpaca Uld, Tupperware, Romeriet, men også mere klassiske og julede boder som Wafler, Æbleskiver/kakao, børnekarussel , Gavehytte, Julemandens Hus og meget, meget mere.

Og når den lille (eller store) julesult skal stilles, og de lækre smagsprøver ikke er nok, er der heldigvis masser af hyggelige steder, hvor man kan få et afbræk fra det ellers til tider stressende julegaveræs.

Her på redaktionen har vi fundet fem favoritter, som vi allerede elsker:

Brændte mandler

Noget af det første der møder én, når man træder ind på Gammeltorv, er den velkendte duft af brændte mandler – som også er det ret opfindsomme navn på boden, der sælger dem. Og selvom duften næsten er nok i sig selv, for at få stillet sin lækkersult, så er der altså masser af knasende valgmuligheder, hvis den søde tand også skal tilfredsstilles.

Det sunde Slik

Her på redaktionen elsker vi alle de klassiske julefristelser. Dem er der heldigvis rig mulighed for at få på julemarkedet. Men indimellem kan man også godt have brug for at få et (meget) lille afbræk.
Her er boden Det Sunde Slik et ret godt bud på nogle anderledes julegodter.
Her finder du et stort udvalg af alverdens tørret frugt, såsom mango, ananas/jordbær, ingefær, kokos og meget, meget mere.

Julecaféen

Den hyggelige Julecafe ligner allerede et sikkert hit på årets julemarked. Man kan sidde på den overdækkede terrasse og nyde udsigten udover torvet og samtidig mæske sig i lune æbleskiver, eller varme sig lidt på Gluhwein og varm kakao. Ægte julestemning på en rigtig julecafe.

Bitten Slagter

Bitten Slagter fra Hobro byder på en lang række lækre kødspecialiteter og der er rig mulighed for at få smagsprøver, før man køber. De har masser af forskellige salami og vi kan især anbefale den med hvidløgssmag, mhm.

Jul, jul og atter jul

Julemarkedet holder åbent helt frem til den 23. december, så bliver rig mulighed for at tage en hyggelig gåtur langs de mange boder.

I denne måned har alle ClubAalborg-medlemmer også mulighed for at få en juleøl fra Gourmetbryggeriet helt gratis. Det får du inde på Cafeen, som ligger ideelt placeret lige i hjertet af julemarkedet. Fordelen gælder alle dage fra kl. 15.

Du kan se hvordan du bliver medlem af ClubAalborg lige her.

Denne weekend byder faktisk på endnu mere jul. I morgen kan du både tage imod Julemanden på Honnørkajen og senere tændes lyset på det store juletræ på Nytorv.

Hjælp Daniel i Vild med Dans-finalen: Jeg håber på mange Aalborg-sms’er

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er blevet semifinale-tid i TV 2 programmet Vild med Dans.

Her er vores helt egen Daniel Svensson stadig med blandt de tre tilbageværende danse-par.

De to øvrige par er Sofie Lassen-Kahlke og partneren Michael Olesen. Så er det skuespillerinden Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard.

Repræsenterer Aalborg

Daniel Svensson bor som bekendt i Aalborg og repræsenterer det nordjyske på bedste vis med gode dans og en sympatisk figur i selskab med dansepartnere Karina Frimodt.

MigogAalborg talte tidligere på dagen med en spændt Daniel Svensson, der drømmer om en finaleplads.

“Jeg tror, de færreste, inklusiv mig selv, havde troet, at en 100 kg tung eks-håndboldspiller ville have en chance for at danse sig i Vild med Dans-finalen. At nå finalen vil være lige så stort for mig som de finaler, jeg nåede i min håndboldkarriere,” siger Daniel Svensson til MigogAalborg.

Håber på støtte fra “hjembyen”

Han håber på masser af støtte fra “hjembyen” Aalborg, hvor han siden 2005 har boet med kæresten Julie.

“Der er ingen tvivl om, at det bliver rigtig svært, og jeg får brug for en masse sms-stemmer. Jeg har simpelthen fået så mange flotte tilkendegivelser fra aalborgensere og nordjyder, mens jeg har været med i programmet.

Jeg har virkelig følt en kæmpe opbakning fra Nordjylland. Nu har jeg brug for alle de stemmer, jeg kan få. Jeg håber, at folk vil hjælpe mig det sidste stykke af vejen,” siger Daniel Svensson.

Vild med Dans-semifinalen danses i gang i aften fra klokken 20.00

Du kan stemme på Daniel og Karina med at sende en sms;

Skriv DK og send til 1234

Ikonisk bygning på Havnefronten: Næste år kan du bo i “Siloen”

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Her på MigogAalborg holder vi et vågent øje med alle nye spændende byggeprojekter, som kommer til at forme Aalborg som en moderne storby med internationalt snit.

Et af de projekter, som helt sikkert vil give genlyd i resten af landet, er byggeriet af det gamle DLG-tårn, som fremover får navnet ”Siloen”.

Her bliver der lavet 34 eksklusive ejerlejligheder, som forventes indflytningsklare i løbet af 2018. Det er ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, der står for salget på projektet.

Lejlighederne ligger ned til første parket til Limfjorden i Musikhuskvarteret med udsigt over både vandet og det pulserende byliv.

Siloens krop genopbygges i fri fortolkning

Det oprindelige DLG-tårn var ikke muligt at bevare, men arkitektfirmaet C.F. Møller, som har tegnet Siloen, har alligevel formået at skabe en forbindelse til den ikoniske bygning.

”Det har været vigtigt for os at genfortolke områdets industrielle fortid og den oprindelige silo i vores arbejde med den nye bygning. Tørretårnet bygges derfor i samme højde som den oprindelige silo, og hovedudseendet er det samme – blot i en moderne fortolkning.

Siloens krop genopbygges dog i en friere fortolkning, men stadig inden for de oprindelige dimensioner” fortæller Christian Pihlmark Gadegaard fra C.F. Møller.

Per Severinsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen fortæller;

”Der arbejdes med fire lejlighedstyper: liebhaverlejligheder på 166 kvadratmeter, toværelses egoistlejligheder og to typer af eksklusive treværelses lejligheder. Fælles for dem alle er, at de har en stemning af rå New-Yorker-loft, som er inspireret af de oprindelige industrielle omgivelser.

Derudover har alle lejligheder udgang til en stor altan – nogle af lejlighederne har endda tre altaner.”

Levende og dynamisk miljø

Målet er at skabe et levende og dynamisk miljø, hvor aalborgensere i alle aldre mødes. Den tidligere korn- og foderstofsilo vil i fremtiden rumme 13 ejerlejligheder i både et og to plan.

Den øvrige del af Siloen kommer til at bestå af 21 ejerlejligheder og 80 lejeboliger som bliver fordelt på 18 familieboliger og 62 ungdomsboliger.

Oplev boligen gennem virtual reality-briller

Byggeriet af den 10.000 kvadratmeter silo forventes færdig i løbet af 2018. Men allerede nu er der mulighed for at få et indtryk af de kommende boliger med virtual reality-briller, som skaber et virtuelt synsfelt hele vejen rundt om boligen gennem 3D, så lejlighederne kan opleves realistiske og livagtige.

Dette kan opleves ved det første til åbent hus-arrangement søndag den 19. November klokken 13-14.

Du kan læse mere om Åbent Hus arrangementet  her: http://siloen-aalborg.dk/

For yderligere info kontakt Per Severinsen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen på tlf.: 96 31 60 00, mobil: 20 40 90 75 eller på e-mail: ps@thorkildkristensen.dk

Julemarkedet åbner: Det kan du lave i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Denne weekend i Aalborg bærer præg af, at julen for alvor nærmer sig. Der er masser af hyggelige juleaktiviteter på programmet, og så er det også i dag fredag 17. november kl. 12.00, at julemarkedet på Gammeltorv åbner.

Er du medlem af ClubAalborg, er der en ekstra god grund til at besøge det hyggelige marked. Her kan du nemlig få en juleøl fra Gourmetbryggeriet hos Caféen – helt gratis!

Her kan du se hele listen for aktiviteter i Aalborg i weekenden:

Events

18/11: Julestue på Aalborg Historiske Museum fra kl. 10
18-19/11: Vær Street art-kunstner for en dag i Utzon Center kl. 10-16.30
18-19/11: Julemarked i Håndværkerhuset kl. 11-16
18/11: Stupid Questions pub quiz på Platform 4 kl. 19.30
19/11: Lopper på Street Food kl. 11.30
19/11: Regionalt valgtræf i Nordkraft kl. 13
19/11: Sunday Matinee: The Last Man On Earth på 1000Fryd kl. 16

Musik

17/11: The Savage Rose på Skråen kl. 20
17/11: Dicte og Claus Hempler i Musikkens Hus kl. 20
17/11: Esben Kronborg på Skråen kl. 22.30
18/11: The Lauritz Melchior International Singing Competition 2017 i Musikkens Hus kl. 19.30
18/11: Carpark North i AKKC kl. 20
18/11: Die Herren på Skråen kl. 20
18/11: The Haven på Huset kl. 20
18/11: Perlefar på Susan Himmelblå kl. 22
18/11: One Horse Town på Skråen kl. 22.30
19/11: Herbie Hancock i AKKC kl. 20

Opsætninger
17-19/11: Rockulven på Aalborg Teater
17-18/11: Aftenlandet på Aalborg Teater
17-18/11: Aalborg Vinterrevy i AKKC kl. 18
17/11: Rasmus Bjerg i Musikkens Hus kl. 19
18-19/11: Ida og Rumpenisserne i AKKC

Sport
18/11: Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls i Gigantium kl. 19

For børnefamilierne

18/11: Juletræet tændes på Nytorv kl. 14.30
18/11: Julemandens ankomst på Honnørkajen kl. 10.45
18/11: Rock for Børn på Aalborgbibliotekterne kl. 13
18/11: Dekorere julekugler i Aalborg Storcenter kl. 11
18-19/11: Mars City: Design i Logo i Utzon Center kl. 11-17

Hvis du ikke har besluttet, hvad I skal bestille af mad til nytårsaften eller hvor I skal tage hen, så har vi netop udgivet guiden med Aalborgs bedste nytårsmenuer samlet – lige her

Har du set hvor mange lækre tilbud der er i november med ClubAalborg?

Få adgang til over 30 tilbud lige her