Vi testede Wokkeriets wok-kursus: Masterchef for en dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

I rigtig mange år har Grilleriet i Nørresundby i Weber-regi haft stor succes med at lære folk at grille.

Nu er Wokkeriet kommet på banen med nogenlunde samme koncept i Aalborg. Bare med fokus på wok-mad.

Det er i den grad noget, som appellerer til rigtig mange mennesker, fordi wok-mad har fokus på en sund tilgang til mad med en masse lækre grøntsager, kød og krydderier med asiatisk twist.

I august åbnede Wokkeriet dørene i de lokaler, der tidligere har været Restaurant Hos Boldt her i Aalborg. Det er producenten af de populære wok-produkter Hot Wok, der står bag Wokkeriet.

Hot Wok producerer wok-produkter som Gasbrændere, wok-pander og alt muligt tilbehør. De sælger desuden internationalt til rigtig mange lande. Det er aalborgenseren Henrik Graahede, der ejer Hot Wok, og derfor var det naturligt, at den første Wokkeriet skulle placeres i Aalborg.

Wokkeriet er to-delt i løbet af en uge. Torsdag, fredag og lørdag er der åbent for a la carte på restauranten.

De øvrige dage kan virksomheder eller store selskaber leje sig ind til en slags teambuilding-aften, hvor man kommer hinanden ved på en helt anden måde og samtidig får inspiration til at være lidt Masterchef selv.

Det var den sidste del, at migogaalborg.dk blev fristet af at teste i stedet for en helt almindelig traditionel restaurant-anmeldelse.

Så vi samlede hovedparten af vores blogger-team med Thomas Enevoldsen, Anders Damm (Gastromand.dk), Daniel Svensson, Amanda Palm og Camilla Framnes samt praktikant Kathrine og redaktør Michael Qureshi på holdet og bookede så en firma-aften på Wokkeriet.

Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

Udfordring et for Wokkeriet er, at gæsterne har svært ved finde op på selve restauranten beliggende på første sal.

Det ligger inde i samme gård, hvor man går ind til Hereford Beefstouw, men det er stadig svært at skelne mellem trappen op til selve køkkenet, og så det at man skal ind under en slags markise for at tage trapperne op til restauranten. Kig efter det store W og følg den røde løber derfra.

Selve restauranten er indrettet lækkert og meget lyst. Det er i kontrast til lædersofaerne og cigarlounge på Hos Boldt, da det eksisterede. Wok-stationerne er placeret meget centralt, og der er god plads til at tilberede og lave maden.

Denne aften var det chefkok Henrik Bjørklund, der tog imod sammen med Henrik Graahede. Henrik Bjørklund er tidligere køkkenchef Hos Boldt, så han kender køkkenet og lokalerne som sin egen bukselomme.

Der var et glas bobler som velkomstdrink og lidt lækre asiastiske snack, blandt andet noget stegt kylling som man kunne dyppe i en helt outstanding peanutsauce.

Der var en god introduktion til selve aftenens forløb, hvor det handlede om at maden og godt selskab skulle være i fokus.

Wokkeriet Aalborg
Chefkok Henrik Bjørklund forklarer om wok-processen

Vi blev alle delt op i hold a’ to personer, hvorefter Henrik Bjørklund step by step viste ved hoved wok-stationen, hvordan kødet skulle marineres, grøntsagerne skulle snittes, hvordan man tændte op i gasbrænderen og ikke mindst selve stegningen af kødet.

Et konstruktivt input herfra var, at der gik lidt for lang tid med denne del, hvor man ikke gjorde andet end at stå og observere. Så medmindre man kan klone Henrik Bjørklund med Uffe Holm, så kunne man enten springe denne del over eller involvere gæsterne lidt.

Men da alle kom til deres wok-station kom der gang i løjerne. Derfra fik man udstukket en opskrift, som man kunne følge eller lade være.

Eksempelvis gik Thomas Enevoldsen og Daniel Svensson som makkerpar deres helt egne veje og fyrede den af på chili-delen.

Først ret vi skulle lave var stegt andebryst i rød karry med kokos, litchie, druer, tomat og ananas.

Det var i øvrigt også en oplevelse i sig selv at se de her to topprofessionelle idrætsfolk tage konkurrence-delen helt seriøst, og de var selvfølgelig færdige med maden, hvor duoen Amanda og Camilla stort set ikke var begyndt på at stege anden endnu.

Men det gav noget lir tværs igennem rummet, og der var spydigheder, gode grin og en masse fede kommentarer i løbet af madlavningen. Imens kiggede Henrik Bjørklund de forskellige hold over skulderen og hjalp hvor han kunne.

Derudover prøvesmagte han også de forskellige retter – og gav i øvrigt topkarakterer til Enevoldsen/Svensson med en lækker cremet spicy version.

Enevoldsen Aalborg
Enevoldsen og Svensson var selv tilfredse med deres madlavningsevner

Det hele skabte god stemning og en masse at snakke om over det lange bord, da alle var færdige og sad til bords. Her blev der så fra restaurantens side serveret tilhørende ris og selvfølgelig drikkevarer. Der blev serveret både lækre rød- og hvidvine fra H.J. Hansen vin.

Wokkeriet Aalborg

Efter en hyggelig stund med spisning var det tid til at få gang i hovedretten. Flere var nærmest allerede mætte, men da vi først fik rejst os fra bordet, så var det fedt at komme i gang med næste ret.

Den blev også formidlet og forklaret af Henrik Bjørklund, før det var tid til madlavning igen.

Hovedretten var Kalvemørbrad med svampe i oyster sauce og patchy. Igen var der masser af lir i luften, og selvfølgelig sad sports-duoen Enevoldsen/Svensson først ned igen. Man er vel konkurrencemennesker!

Det endte med en virkelig god stemning, da alle var sat til bords igen og spiste ret nummer to.

Det var som om, at folk kom ind på livet af hinanden på en helt anden måde, fordi man hele tiden havde konkurrence-elementet og selve madlavningsoplevelsen at deles om. Det er virkelig et stærkt koncept, som jo udgør en rigtig god aften for en medarbejderstab i en virksomhed.

Man kombinerer den gode mad, drikke, hygge og samtidig får skabt en fællesnævner med madlavningen.

Det var samtidig en fantastisk eksponering for Hot Wok-produkterne, for man mærkede virkelig forskellen fra sit eget køkken og på en ægte wok-gasbrænder, hvor man kunne stege kødet allerede efter 30 sekunder. Der kan et almindeligt induktions-komfur slet ikke følge med.

Da vi sluttede med en petit four var alle godt mætte og ikke mindst i superstemning, og det føltes naturligt at gå videre ud i byen oven på en rigtig god oplevelse.

❤️❤️❤️❤️ @amandapalmn #hygge #veninde #yeay #vikommersåsjældentud #eller #wee #yihaaa #smill #kysss #trutttt

A photo posted by C A M I L L A F R A M N E S (@cframnes) on

Det er stort set lige meget hvilken type virksomhed man er, så er man sikker på at få en oplevelse ud af det på Wokkeriet, som man stadig vil snakke på arbejdspladsen det næste stykke tid.

du kan læse mere om deres selskabs- og firma-arrangementer her

Fik du læst?

Det boomer i Aalborg: Her er de nye hotte spisesteder

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.