Vi testede Wokkeriets wok-kursus: Masterchef for en dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

I rigtig mange år har Grilleriet i Nørresundby i Weber-regi haft stor succes med at lære folk at grille.

Nu er Wokkeriet kommet på banen med nogenlunde samme koncept i Aalborg. Bare med fokus på wok-mad.

Det er i den grad noget, som appellerer til rigtig mange mennesker, fordi wok-mad har fokus på en sund tilgang til mad med en masse lækre grøntsager, kød og krydderier med asiatisk twist.

I august åbnede Wokkeriet dørene i de lokaler, der tidligere har været Restaurant Hos Boldt her i Aalborg. Det er producenten af de populære wok-produkter Hot Wok, der står bag Wokkeriet.

Hot Wok producerer wok-produkter som Gasbrændere, wok-pander og alt muligt tilbehør. De sælger desuden internationalt til rigtig mange lande. Det er aalborgenseren Henrik Graahede, der ejer Hot Wok, og derfor var det naturligt, at den første Wokkeriet skulle placeres i Aalborg.

Wokkeriet er to-delt i løbet af en uge. Torsdag, fredag og lørdag er der åbent for a la carte på restauranten.

De øvrige dage kan virksomheder eller store selskaber leje sig ind til en slags teambuilding-aften, hvor man kommer hinanden ved på en helt anden måde og samtidig får inspiration til at være lidt Masterchef selv.

Det var den sidste del, at migogaalborg.dk blev fristet af at teste i stedet for en helt almindelig traditionel restaurant-anmeldelse.

Så vi samlede hovedparten af vores blogger-team med Thomas Enevoldsen, Anders Damm (Gastromand.dk), Daniel Svensson, Amanda Palm og Camilla Framnes samt praktikant Kathrine og redaktør Michael Qureshi på holdet og bookede så en firma-aften på Wokkeriet.

Blogger-teamet på Wokkeriet
Blogger-teamet på Wokkeriet

Udfordring et for Wokkeriet er, at gæsterne har svært ved finde op på selve restauranten beliggende på første sal.

Det ligger inde i samme gård, hvor man går ind til Hereford Beefstouw, men det er stadig svært at skelne mellem trappen op til selve køkkenet, og så det at man skal ind under en slags markise for at tage trapperne op til restauranten. Kig efter det store W og følg den røde løber derfra.

Selve restauranten er indrettet lækkert og meget lyst. Det er i kontrast til lædersofaerne og cigarlounge på Hos Boldt, da det eksisterede. Wok-stationerne er placeret meget centralt, og der er god plads til at tilberede og lave maden.

Denne aften var det chefkok Henrik Bjørklund, der tog imod sammen med Henrik Graahede. Henrik Bjørklund er tidligere køkkenchef Hos Boldt, så han kender køkkenet og lokalerne som sin egen bukselomme.

Der var et glas bobler som velkomstdrink og lidt lækre asiastiske snack, blandt andet noget stegt kylling som man kunne dyppe i en helt outstanding peanutsauce.

Der var en god introduktion til selve aftenens forløb, hvor det handlede om at maden og godt selskab skulle være i fokus.

Wokkeriet Aalborg
Chefkok Henrik Bjørklund forklarer om wok-processen

Vi blev alle delt op i hold a’ to personer, hvorefter Henrik Bjørklund step by step viste ved hoved wok-stationen, hvordan kødet skulle marineres, grøntsagerne skulle snittes, hvordan man tændte op i gasbrænderen og ikke mindst selve stegningen af kødet.

Et konstruktivt input herfra var, at der gik lidt for lang tid med denne del, hvor man ikke gjorde andet end at stå og observere. Så medmindre man kan klone Henrik Bjørklund med Uffe Holm, så kunne man enten springe denne del over eller involvere gæsterne lidt.

Men da alle kom til deres wok-station kom der gang i løjerne. Derfra fik man udstukket en opskrift, som man kunne følge eller lade være.

Eksempelvis gik Thomas Enevoldsen og Daniel Svensson som makkerpar deres helt egne veje og fyrede den af på chili-delen.

Først ret vi skulle lave var stegt andebryst i rød karry med kokos, litchie, druer, tomat og ananas.

Det var i øvrigt også en oplevelse i sig selv at se de her to topprofessionelle idrætsfolk tage konkurrence-delen helt seriøst, og de var selvfølgelig færdige med maden, hvor duoen Amanda og Camilla stort set ikke var begyndt på at stege anden endnu.

Men det gav noget lir tværs igennem rummet, og der var spydigheder, gode grin og en masse fede kommentarer i løbet af madlavningen. Imens kiggede Henrik Bjørklund de forskellige hold over skulderen og hjalp hvor han kunne.

Derudover prøvesmagte han også de forskellige retter – og gav i øvrigt topkarakterer til Enevoldsen/Svensson med en lækker cremet spicy version.

Enevoldsen Aalborg
Enevoldsen og Svensson var selv tilfredse med deres madlavningsevner

Det hele skabte god stemning og en masse at snakke om over det lange bord, da alle var færdige og sad til bords. Her blev der så fra restaurantens side serveret tilhørende ris og selvfølgelig drikkevarer. Der blev serveret både lækre rød- og hvidvine fra H.J. Hansen vin.

Wokkeriet Aalborg

Efter en hyggelig stund med spisning var det tid til at få gang i hovedretten. Flere var nærmest allerede mætte, men da vi først fik rejst os fra bordet, så var det fedt at komme i gang med næste ret.

Den blev også formidlet og forklaret af Henrik Bjørklund, før det var tid til madlavning igen.

Hovedretten var Kalvemørbrad med svampe i oyster sauce og patchy. Igen var der masser af lir i luften, og selvfølgelig sad sports-duoen Enevoldsen/Svensson først ned igen. Man er vel konkurrencemennesker!

Det endte med en virkelig god stemning, da alle var sat til bords igen og spiste ret nummer to.

Det var som om, at folk kom ind på livet af hinanden på en helt anden måde, fordi man hele tiden havde konkurrence-elementet og selve madlavningsoplevelsen at deles om. Det er virkelig et stærkt koncept, som jo udgør en rigtig god aften for en medarbejderstab i en virksomhed.

Man kombinerer den gode mad, drikke, hygge og samtidig får skabt en fællesnævner med madlavningen.

Det var samtidig en fantastisk eksponering for Hot Wok-produkterne, for man mærkede virkelig forskellen fra sit eget køkken og på en ægte wok-gasbrænder, hvor man kunne stege kødet allerede efter 30 sekunder. Der kan et almindeligt induktions-komfur slet ikke følge med.

Da vi sluttede med en petit four var alle godt mætte og ikke mindst i superstemning, og det føltes naturligt at gå videre ud i byen oven på en rigtig god oplevelse.

❤️❤️❤️❤️ @amandapalmn #hygge #veninde #yeay #vikommersåsjældentud #eller #wee #yihaaa #smill #kysss #trutttt

A photo posted by C A M I L L A F R A M N E S (@cframnes) on

Det er stort set lige meget hvilken type virksomhed man er, så er man sikker på at få en oplevelse ud af det på Wokkeriet, som man stadig vil snakke på arbejdspladsen det næste stykke tid.

du kan læse mere om deres selskabs- og firma-arrangementer her

Fik du læst?

Det boomer i Aalborg: Her er de nye hotte spisesteder

Tabu Aalborg
Foto: Tabu Facebook

TV2’s julekalender hitter igen: Her kan I besøge stederne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at udviklingen i årets julekalender Tvillingerne og Julemanden også bliver mere og mere spændende.

Som sin forgænger, Ludvig og Julemanden, er årets julekalender, der første gang blev sendt i 2013 med et gennemsnitligt seertal på 1,2 mio., optaget lige her i Nordjylland.

I Tvillingerne og Julemanden følger man endnu engang julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj), der bliver snydt af den onde Dr. Schwartz (Nicolaj Kopernikus).

Heldigvis får han hjælp de tvillingerne, Sine og Peter, der bor på Klarupgaard med deres bror, mor og far.

Herfra starter jagten på Lysets Sten, der ikke bare skal redde Nicolas  – men også hele julen. Det tager tvillingerne og Julemanden på en rejse gennem de mest attraktive lokationer i Nordjylland.

Det betyder samtidigt, at store som små i løbet af december har haft mulighed for at komme helt tæt på de kulisser, der har dannet rammerne for én af nyere tids helt store julekalenderhits.

Vi har samlet et overblik her:

Aalborg og omegn

Allerede i første afsnit kan vi følge både Julemanden, hans kone og tvillingerne, da de i anledning af december alle besøger julemarkedet på Gammeltorv.

Her bliver Nicolas hurtigt draget mod markedets mange lækkerier. Disse har vi samlet en udførlig guide over her.

Aalborg midtby

Nicolas er også især begejstret for skøjtebanen på C.W. Obels Plads, og alle deres praktiske planer bliver da også udskudt et par timer, da han hellere vil agere skøjteprinsesse.

Så hvis du vil skøjte i sporene på selveste Julemanden, så kan du faktisk det fra og med i dag, da byens splinternye skøjtebane har haft officiel åbningsfest. Det kan du læse mere om her.

Også i Cortesgyde blev der optaget flere scener til julekalenderen: Blandt andet den, hvor Nicolas, tvillingerne og Dr. Schwartz møder hinanden for første gang.

Aalborg Kloster står for skud i julekalenderen.

Ved flere lejligheder besøger Tvillingerne og Julemanden klosteret, hvor de blandt andet bevæger sig rundt under kirkefløjen.

Her står nogle af kulisserne stadig bevarede, og det er muligt at se dem på guidede rundvisninger i klosteret.

Aalborg Zoo

I Aalborgs Zoologiske Have kan man også prale af 15 minutes of fame  – her kiggede Tvillingerne og Julemanden nemlig også forbi i 2013.

Her blev tvillingerne blandt andet vist hvordan man kom ind i isbjørneburet. Den selvsamme isbjørn kan du selvfølgelig også møde i zoo  – vi fraråder dog, at man forsøger at følge i Julemandens fodspor ind i buret.

På Zoofariscenen kan du også få taget årets julekort i selveste Julemandens kane, mens du overfor orangutangernes udeanlæg kan opleve (og gå ind i) den originale rekvisit i form af Stenens Grotte.

Læs mere her.

Klarupgaard

Julekalenderens absolutte hovedlocation er på den historiske Klarupgaard.

Her gik produktionsholdet ind på i alt 1100 kvm. for at skabe rammerne for tvillingernes hjem, hvor de bor med deres forældre, som herfra driver en gårdbutik med café samt catering.

Klarupgaard ligger knap 15 km. fra Aalborg på Egensevej 155, 9270 Klarup.

Hirtshals

Udover de mange aalborgensiske destinationer, så er der selvfølgelig også andre nordjyske locations, der er værd at besøge.

Blandt andet Hirtshals Fyr, som Dr. Schwartz jo bor i. Og en lille bonusinfo; så er mange af rekvisitterne fra hans laboratorium udlånt af Aalborg Historiske Museum’s apotekersamling.

Det siges at der engang var en apoteker, der forstod sig på mørk magi, og derfor var apoteket fyldt med mange forunderlige samt sære miksturer og salver.

Apotekersamlingen byder også på historier om tørret hjorte blod, theriak, heksemel, kongerøgelse og magisk jord. Samlingen kan også opleves efter aftale med museet.

Thingbæk Kalkminer

Thingbæk Kalkminer lagde også lokalitet til optagelserne, hvor centrale episoder af julekalenderens historie foregik i de underjordiske kalkminer.

Kalkminerne er desuden en fantastisk seværdighed hele året rundt. I december måned inviteres der blandt andet til spektakulær lysfest, hvor du kan se 3000 lys tændes i den mørke og kølige undergrund.

Skallerup

Dyregården & Ridecenteret hos Skallerup Seaside Resort var også en del af optagelserne til Tvillingerne og Julemanden. 

Her besøger Nicolas dyrefarmen i afsnit 3, hvor Carsten Knudsen går det forrygende som gåsefarmer. Og uanset om man er interesseret i at opleve kulisserne eller ej, så er den hyggelige gård uden tvivl et besøg værd.

Læs mere her.

Den søde juletid: Kaffebar er klar med risalamande cheesecake

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget Behag Din Smag er kendt for, så må det være at kunne behage vores smag.

Derfor kom det selvfølgelig heller ikke bag på os, da de i går annoncerede, at de måneden ud havde budt en helt særlig gæst velkommen i deres kagemontre.

Gæsten er nemlig højtidens helt store hovedperson:

Den gæst, man har ventet på hele året, og som man ifølge traditionen kun kan støde ind i juleaften.

Og her snakker vi altså ikke om en rundmavet mand klædt i rødt … (og det ville vel sandsynligvis også være imod enhver former for jule-rettigheder at spærre ham inde i en kagemontre … ?)

Nå, tilbage til hvad det hele handler om:

Nemlig julens helt uundværlige dessert; stoppestedet mellem mad og gaver, der lige kan lægge den perfekte bund og give den sidste energi, inden gavepapiret på grotesk vis skal flås af.

Nemlig – risalamanden!

Vi har før skrevet om risalamande som is, men nu har Behag Din Smag valgt at den syndige dessert også skal nydes som en kage!

Og ja, I læste rigtigt – rislamande i kageform!

Behag Din Smag har nemlig igen tryllet i køkkenet og har skabt en fuldstændig uimodståelig risalamande cheesecake.

Den perfekte synergi

Selvfølgelig lavet på ægte risengrød og med gele af kirsebærsovs.

Derudover slipper man også for enhver form for stressfaktor over at skulle finde the one and only mandel – i den knasende kiksebund er det nemlig umuligt ikke at få fingrene (eller gaflen?) i én, da den er spækket med de lækreste, sprøde mandler.

Kombinationen af kage og risalamande er ikke noget, vi tidligere har stiftet bekendtskab med; og det var dermed svært at gennemskue, hvad vi skulle forvente.

Men, men, men … du kan forvente lige præcis, hvad det er: En perfekt synergi af den søde smag af risalamande og det bløde, men dog mere kompakte, konsistens fra cheesecake.

Alt i alt en gennemført smagsoplevelse, hvis du er vild med julens all time favorite dessert – og den søde ventetid til juleaften, føles lidt for lang.

Du finder Behag Din Smag på Gabels Torv.

Mikael forfulgte drømmen: Nu tilbyder Wine by Linde helt særlige vinoplevelser

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Tag chancen og spring ud i noget nyt!

Det er et råd, som psykolog, Mikael Linde, dagligt giver sine klienter, og som han i år selv valgte at følge.

Derfor sprang han selv ud i en drøm, der havde ulmet længe. Dette er nu blevet til Wine by Lindeen online vinimport, salg og smagninger.

En stor kontrast til de jobopgaver, han har været vant til.

For Mikael er det dog ikke selve salget, der er i fokus – men oplevelsen.

For som han siger: “Vinen er bare ét element ud af en større oplevelse”.

”Jeg har altid beskæftiget mig meget med vin og har et stort kendskab, dels gennem en tidligere uddannelse som tjener fra restaurant Kellersgaard i Aarhus, men mest af ren interesse og nysgerrighed,” fortæller Mikael Linde og tilføjer:

”Jeg er ikke interesseret i at sælge vin, bare for at sælge. Jeg vil gerne give folk en oplevelse!”

For at kunne give folk et godt kendskab til vinen, og lade dem få oplevelsen af vinen, inden de køber, har Mikael valgt at fokusere på vinsmagninger og hans innovative smag-før-du-køber koncept.

Vin skal ikke bare drikkes 

For Mikael er vin ikke noget der bare skal drikkes.

Det er en sanselig oplevelse, og der ligger også fortællinger bag vinen om de mennesker, der laver den, den kultur og det land, som også bærer sit præg på vinens tilblivelse.

”Min tilgang er, at jeg synes, folk skal smage vinen før de køber den; at den ikke blot bliver en markedsgenstand, i lighed med mange andre produkter,” siger Mikael og tilføjer:

”Jeg vil sælge vinsmagninger – komme ind i folks hjem og møde dem i øjenhøjde, skabe relationer og fortælle alle historierne, der kan skabe de gode oplevelser.”

Det at drikke vin er ofte forbundet med vores hyggekultur, og mange kombinerer nok vin med det at være sammen på den gode måde.

Mikael mener derfor at der skal større fokus på oplevelse og smag i vinkøb fremfor salgssnak vedrørende priser, tilbud, lovprisninger mm.

”Når jeg er nede og snakke med leverandører, så handler det heller ikke kun om antal og pris – man skal lære vinen og producenterne at kende.

Det handler i højere grad om at finde ud af hvem der har lavet vinen – hvad de hedder og hvilken familie de kommer fra?

Hvordan startede de, og hvilke udfordringer har de haft? Det er sådan noget, der skaber relationer og gør det mere nærværende.” siger Mikael.

Satser stort på søde vine

I sommer var Mikael i Italien og Tyskland, for at købe en masse forskellige vine med hjem.

Inden han kunne stå inde for flaskerne, skulle de først gensmages i Danmark- det er jo ikke altid, at en italiensk Valpolicella smager lige så godt i Danmark, som den gør med udsigt over italienske vinmarker.

”Jeg er startet med Italien og Tyskland, da det er de lande, jeg bedst selv kan lide vinene fra.

Det er primært Valpolicella i Italien og Mosel i Tyskland, men over tid, kommer der flere områder til.

Jeg vil gerne have den søde og aromatiske Moselvin ned i danskernes vinglas, da den passer utroligt godt til rigtig meget mad eller også bare er et forfriskende godt glas vin.

Det er ikke kun fordi, det er søde vine, at jeg er gået efter Mosel, men især også fordi de har en fantastisk smag, og fordi jordbundsforholdene er noget helt særligt,” fortæller Mikael.

Fra lette tyske til tunge røde

Wine by Linde startede for alvor op i september, men har allerede nu haft en del vinsmagninger.

Det er muligt at booke Mikael til vinsmagning i både eget hjem og i hans private rammer. Ved at være til stede i hinandens hjem på den måde, har man fra start en tættere relation og kan bedre nyde oplevelsen sammen.

Wine by Linde tilbyder vinsmagning med temaerne:

”Godt og blandet”

Hvidvine fra Tyskland – fra tør til sød til sødere

Rødvine fra Valpolicella

Økologiske vine – herunder blandt andet økologiske Amaroner.

Vinsmagning kun for kvinder

Ikke fordi de skal belæres, men for at give dem muligheden for at være i selskab kun med kvinder, og hvor der er plads til dem, som måske har en vis usikkerhed, når det kommer til vinsmagning.

”Det er ikke fordi, at der ikke er vinsmagninger kun for mænd, men vi vil gerne slå et slag for kvinderne, så de kan gå hjem og udfordre deres mænd lidt, når det kommer til vin,” siger Mikael.

Mikael har erfaret, at især kvinder holder sig fra vinsmagninger, fordi de har en oplevelse af at, det har de ikke forstand på, og det er netop den holdning, han gerne vil udfordre.

Vinsmagning er en individuel oplevelse, og der er ingen rigtige og forkerte ting at sige – det handler om smag, og smag er individuelt.

Mikaels hustru Rikke fortæller:

”I min omgangskreds findes der mange forskellige kvindekredse, og det er bare sådan, at man som kvinde i et forum kun med andre kvinder, måske lettere kan stille spørgsmål uden at føle sig dum eller usikker.

Vi kommer ikke udenom, at der er en udbredt stereotyp opfattelse af, at mænd har mere forstand på vin, og at mange kvinder – ikke alle – holder sig lidt i baggrunden.”

Smag-før-du-køber koncept

Det er ikke sikkert, at man har samme smag som den vinhandler, man køber vinen hos. Derfor mener Mikael, at den bedste måde at blive vejledt på, er ved selv at smage.

Mikael præsenterer for os et koncept, han tilbyder til alle i Aalborg Kommune, som virkelig får ham til at skille sig ud fra andre vinhandlere i Aalborg.

Hvis du skal have gæster, holde en fødselsdag, en reception eller andet, og gerne vil være helt sikker på at få den rigtige vin, så er Mikael manden du skal have fat i.

Mikael kører ud med vinprøver, hvor du i dit eget hjem kan smage på forskellige vine og blive guidet af Mikael.

Det koster kun 99 kr. for to personer at smage tre forskellige vine, men køber du for minimum 750 kr., får du smagningen gratis!

Følg Wine by Linde på Facebook og Instagram, hvor Mikael præsenterer årets jule-Amarone, og hvor du kan deltage i adventskonkurrencer, hvor der er magnumflasker på højkant!

Ønsker du at bestille vin eller vinsmagning, bedes du kontakte Wine By Linde på Facebook.com/winebylinde eller på telefon 31 19 44 77.

Mikael tilbyder gratis afhentning og levering i Klarup og levering for kun 39,- kr. i resten af Aalborg Kommune.