Det boomer i Aalborg: Her er de nye hotte spisesteder

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi på redaktionen har svært ved at få armene ned over alle de mange nye spændende spisesteder, der har meldt deres ankomst i Aalborg de seneste måneder.

Sjældent har det boomet så meget på madfronten i byen, og det er værd at bide mærke i, at det er steder med ambitioner og kvalitet.

Der er både åbnet topgastronomiske steder her i sensommeren og ikke mindst et par spændende take away-steder, som er alt andet end junkfood.

Her får du overblikket over de nye lækre steder, som vi her på migogaalborg.dk enten har prøvet, eller er på trapperne til at prøve.

Tabu

Topkokken Michael “Miv” Pedersen har genåbnet Tabu og skabt sit helt eget sted. Det er en spiseoplevelse du ikke finder mange andre steder i hele Nordjylland, og det understreges af den bragende gode anmeldelse i White Guide. Det er smag på et ekstremt højt niveau med Michelin-ambitioner.
Selv om restauranten ikke engang har været åben i en måned endnu, så må den regnes for at være blandt de allerbedste spisesteder i Aalborg.

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu

Tabu
Vesterå 5

Anerkendt restaurant-guide om det nye Tabu: Det er mesterklasse

Nam

På samme dag hvor Tabu åbnede, var der også premiere på Kim Jeppesens Nam Social Dining & Drinks på Vesterbrogade. De har også haft besøg af White Guide, som også var enormt begejstrede for konceptet. Nam er en anden oplevelse end Tabu, men stadig unik i spiseoplevelsen. Det er en lille intim restaurant, hvor smagsoplevelsen er i højsædet, og du føler, at dine ganer bliver forkælet for eneste bid, du tager.

Nam i Aalborg
Kim Jeppesen fik en god anmeldelse i White Guide

Vesterbro 74

Nu er to toprestauranter åbnet i Aalborg: Kom med ind på Nam

Wildebeest Gastropub

På Østerbro har man fået et rigtig spændende spisested, som er lidt et alternativ til caféerne inde i midtbyen. Det er det første sted i Aalborg, der sådan for alvor har formået at lave konceptet Gastropub på en gennemført fed måde. Her serverer de sliders i følgeskab af et spændende og bredt udvalg af øl samt vin. Deres mini-burgere skulle være på et højt niveau, og generelt har vi kun hørt positiv feedback fra dem, der har været forbi og smage.

Gastropub i Aalborg

Østerbro 12

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner Gastropub i Aalborg

Brdr. Price

James og Adam Price åbnede dørene for deres fjerde restaurant i alt, og deres første uden for København i begyndelsen af august. Mange i Aalborg har den forventning, at de får severet gourmet-mad og et prisniveau i den klasse. Begge dele er forkert. Det afslører også et hurtigt kig på menukortet.
Maden er af den gamle skole med en nyfortolkning af de klassiske retter, og priserne er absolut spiselige. Betjeningen er virkelig i topklasse, og vi har også flere gange set “girafferne” James og Adam være på restauranten.

Price i Aalborg

C.W. Obels Plads

Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

Wokkeriet

I mange år har Weber haft stor succes med konceptet Grilleriet i Nørresundby. Nu er der kommet et godt alternativ i form af Wokkeriet inde i gården, hvor Hereford Beefstouw også ligger. Der er ret stor fokus på firma-arrangementer, hvor man kan komme og lære at lave wok-mad lavet på originale produkter fra Hot Wok, der også står bag restaurant-delen. Torsdag, fredag og lørdag er der primært åbent for restaurant-gæster. Vi har her på redaktionen afholdt et blogger-event der og derudover spist på en almindelig aften. Begge dele har været gode oplevelser.

Wokkeriet i Aalborg

Ved Stranden 7

Nyt koncept rammer Aalborg: Her kan du kigge kokken over skulderen

Peace Take Away

Café Peace er blandt Aalborgs mest populære caféer. Nu har indehaver Anne Kønig videreudviklet på konceptet og åbnet Peace Take Away blot 50 meter fra caféen på Boulevarden. Peace Take Away åbnede i mandags, og satser på lækre sandwich, salater og tapas-bokse både til frokost og aftensmad. Det er her, at man kan komme forbi, hvis man vil have noget let aftensmad uden den dårlige samvittighed. Det er i hvert fald på vores to-do liste at kigge forbi Take Away-butikken og hente noget lækkert med hjem. Mon ikke der også sniger sig en af Peace-flødebollerne med i posen!

Peace i Aalborg
Madpakker Peace Take Away Style

Boulevarden 4

Nu åbner Anne Peace Take Away: Det var drømmen fra start

Vaca

Fra Aarhus til Aalborg. Vaca har haft stor succes i Danmarks næststørste by, og går nu ind og udfylder et tomrum i udvalget af spisesteder her i byen. Der er fokus på mexicansk take away med kvalitet. I åbningsugen uddelte Vaca to gratis Taco’s ud hver eneste aften, og det skabte kø-kaos på Reberbansgade. Man har virkelig savnet et lækkert mexi-sted i Aalborg, og vi glæder os allerede til at få fingrene i en burrito eller taco fra Vaca.

Vaca Aalborg
Der er var mega-kø i Reberbansgade, da Vaca gav gratis taco’s

Reberbansgade 14

Populær mexicansk restaurant åbner i Aalborg: Sådan bliver konceptet

Det bør også nævnes

Helmuth

Det er jo ikke et nyt sted, men hele menukortet og spiseoplevelsen er blevet revolutioneret på Helmuths. Der er mere social dining over det nye koncept, og så har man sat sig for at lave Aalborgs bedste pizza. Det gør de altså rigtig godt. Heldigvis har de ikke rørt ved deres outstanding cocktails.

Helmuth i Aalborg
Foto: Helmuth Facebook

Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Creperie Maggi Mae

Vi kender endnu ikke åbningsdatoen men i løbet af de kommende måneder, så åbner Lisa Søgaard det første creperie i Aalborg. Det bliver i forlængelse af, at Penny Lane har overtaget de tilstødende lokaler, som tidligere var kiosken B.T. Centralen på Boulevarden. Det bliver crepes lavet præcist efter den franske model. Både til det søde og til frokost- og aftenspisning.

Aalborg Penny Lane
Lisa Søgaard glæder sig til at åbne Aalborgs første creperie

Nu afslører Lisa fra Penny Lane: Vi åbner Aalborgs første creperie

Der sker simpelthen så meget i Aalborg de kommende måneder. Få overblikket med vores store kalender

De fedeste events i byen samlet lige her: Den store Aalborg-kalender

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet

Søgaards Bryghus bliver i familien: Der kommer til at ske en del

Skrevet af: Michael Qureshi

Tidligere på året blev Søgaards Bryghus sat til salg, efter Claus Søgaard havde stået i spidsen for restauranten og Aalborgs eneste mikrobryggeri siden 2004.

Det var noget, der fik en hel del opmærksomhed, fordi Søgaards Bryghus er blandt de mere etablerede spisesteder i byen.

Nu kan MigogAalborg så fortælle, at Bryghuset er taget af markedet, og det bliver endda i familien.

Fra Abbey Road til Søgaards

Fremadrettet kommer Lisa Søgaard og Ole Christiansen til drive Søgaards Bryghus. Lisa Søgaard er gift med Claus Søgaard, og driver i forvejen de tre steder Penny Lane, Maggie Mae og Abbey Road Café.

Ole Christiansen har været daglig bestyrer af Abbey Road Café siden åbningen for fire år siden, og skal nu prioritere alle sine kræfter på Søgaards Bryghus.

“Vi er rigtig glade for den her løsning. For Claus (Søgaard) har det været kærligheden til selve bryggeriet, som primært har drevet ham, og den del kommer han stadig til at stå for.

Han kigger også lige nu på mulighederne for at skabe andre projekter, hvor vi har talt om et destilleri. Ole bliver så daglig leder på Søgaards Bryghus, og jeg supplerer ham på de overordnede linjer,” fortæller Lisa Søgaard til MigogAalborg.

Alt kører som normalt året ud

Dermed kommer Søgaards Bryghus også til at køre deres populære julefrokoster som altid her i 2017.

“Det kan sagtens have spillet en rolle for nogen, at de har set, at vi har haft det til salg. Nu kan vi i hvert fald understrege, at alt kører, som det plejer her på Søgaards Bryghus året ud,” fortæller Lisa Søgaard.

Men når 2018 melder sin ankomst, så kommer der til at ske ændringer. Der er store ambitioner med Søgaards Bryghus.

“Vi skal nytænke konceptet og sikre, at Søgaards Bryghus følger med det “nye” Aalborg. Der er åbnet rigtig mange spændende nye spisesteder i byen, og der skal vi sørge for, at Bryghuset også fremadrettet kommer til at spille en vigtig rolle i Aalborg.

Vi skal ikke konkurrere med gourmetstederne eller noget, men som spisested er Søgaards noget helt unikt, fordi vi er de eneste med eget bryggeri,” siger Ole Christiansen.

Bliver noget helt andet

Han glæder sig til at komme ordentligt i gang med udfordringerne, der venter med Søgaards Bryghus.

“Det bliver noget helt andet end på Abbey Road. Der er et langt større personaleansvar her, men der er også et enormt potentiale på Søgaards Bryghus. Vi har enormt mange glade gæster i forvejen, men jeg tror, at vi med et nyt koncept kan ramme endnu bredere,” fortæller Ole Christiansen.

Han suppleres af Lisa Søgaard;

“Den eneste grund til at både Ole og jeg kan bruge vores kræfter på Bryghuset er at vi har et helt fantastisk personale på de øvrige steder. Vi har et personale, der går ind og tager en masse ansvar på sig, og derfor er vi helt trygge ved, at de steder kører, som de skal,” siger Lisa Søgaard.

Aalborg spændende by med restauration

De ser begge Aalborg som en utrolig spændende by at drive restaurationer i.

“Da jeg flyttede fra Aalborg i 2000, var vi langt bagefter Aarhus og København. Der var jo stort set kun Rosdahls som noget ekstraordinært. Da jeg så flyttede tilbage igen, kunne jeg mærke, at byen var helt forandret.

I dag er vi lige i hælene på Aarhus og København. Der sker så meget med byen, og der kommer hele tiden en masse nye tilflyttere. Vi er overbevist om, at Søgaards Bryghus følger med tiden, og bliver ved med at fylde noget i Aalborg,” siger Ole Christiansen.