Det boomer i Aalborg: Her er de nye hotte spisesteder

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi på redaktionen har svært ved at få armene ned over alle de mange nye spændende spisesteder, der har meldt deres ankomst i Aalborg de seneste måneder.

Sjældent har det boomet så meget på madfronten i byen, og det er værd at bide mærke i, at det er steder med ambitioner og kvalitet.

Der er både åbnet topgastronomiske steder her i sensommeren og ikke mindst et par spændende take away-steder, som er alt andet end junkfood.

Her får du overblikket over de nye lækre steder, som vi her på migogaalborg.dk enten har prøvet, eller er på trapperne til at prøve.

Tabu

Topkokken Michael “Miv” Pedersen har genåbnet Tabu og skabt sit helt eget sted. Det er en spiseoplevelse du ikke finder mange andre steder i hele Nordjylland, og det understreges af den bragende gode anmeldelse i White Guide. Det er smag på et ekstremt højt niveau med Michelin-ambitioner.
Selv om restauranten ikke engang har været åben i en måned endnu, så må den regnes for at være blandt de allerbedste spisesteder i Aalborg.

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu

Tabu
Vesterå 5

Anerkendt restaurant-guide om det nye Tabu: Det er mesterklasse

Nam

På samme dag hvor Tabu åbnede, var der også premiere på Kim Jeppesens Nam Social Dining & Drinks på Vesterbrogade. De har også haft besøg af White Guide, som også var enormt begejstrede for konceptet. Nam er en anden oplevelse end Tabu, men stadig unik i spiseoplevelsen. Det er en lille intim restaurant, hvor smagsoplevelsen er i højsædet, og du føler, at dine ganer bliver forkælet for eneste bid, du tager.

Nam i Aalborg
Kim Jeppesen fik en god anmeldelse i White Guide

Vesterbro 74

Nu er to toprestauranter åbnet i Aalborg: Kom med ind på Nam

Wildebeest Gastropub

På Østerbro har man fået et rigtig spændende spisested, som er lidt et alternativ til caféerne inde i midtbyen. Det er det første sted i Aalborg, der sådan for alvor har formået at lave konceptet Gastropub på en gennemført fed måde. Her serverer de sliders i følgeskab af et spændende og bredt udvalg af øl samt vin. Deres mini-burgere skulle være på et højt niveau, og generelt har vi kun hørt positiv feedback fra dem, der har været forbi og smage.

Gastropub i Aalborg

Østerbro 12

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner Gastropub i Aalborg

Brdr. Price

James og Adam Price åbnede dørene for deres fjerde restaurant i alt, og deres første uden for København i begyndelsen af august. Mange i Aalborg har den forventning, at de får severet gourmet-mad og et prisniveau i den klasse. Begge dele er forkert. Det afslører også et hurtigt kig på menukortet.
Maden er af den gamle skole med en nyfortolkning af de klassiske retter, og priserne er absolut spiselige. Betjeningen er virkelig i topklasse, og vi har også flere gange set “girafferne” James og Adam være på restauranten.

Price i Aalborg

C.W. Obels Plads

Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg

Wokkeriet

I mange år har Weber haft stor succes med konceptet Grilleriet i Nørresundby. Nu er der kommet et godt alternativ i form af Wokkeriet inde i gården, hvor Hereford Beefstouw også ligger. Der er ret stor fokus på firma-arrangementer, hvor man kan komme og lære at lave wok-mad lavet på originale produkter fra Hot Wok, der også står bag restaurant-delen. Torsdag, fredag og lørdag er der primært åbent for restaurant-gæster. Vi har her på redaktionen afholdt et blogger-event der og derudover spist på en almindelig aften. Begge dele har været gode oplevelser.

Wokkeriet i Aalborg

Ved Stranden 7

Nyt koncept rammer Aalborg: Her kan du kigge kokken over skulderen

Peace Take Away

Café Peace er blandt Aalborgs mest populære caféer. Nu har indehaver Anne Kønig videreudviklet på konceptet og åbnet Peace Take Away blot 50 meter fra caféen på Boulevarden. Peace Take Away åbnede i mandags, og satser på lækre sandwich, salater og tapas-bokse både til frokost og aftensmad. Det er her, at man kan komme forbi, hvis man vil have noget let aftensmad uden den dårlige samvittighed. Det er i hvert fald på vores to-do liste at kigge forbi Take Away-butikken og hente noget lækkert med hjem. Mon ikke der også sniger sig en af Peace-flødebollerne med i posen!

Peace i Aalborg
Madpakker Peace Take Away Style

Boulevarden 4

Nu åbner Anne Peace Take Away: Det var drømmen fra start

Vaca

Fra Aarhus til Aalborg. Vaca har haft stor succes i Danmarks næststørste by, og går nu ind og udfylder et tomrum i udvalget af spisesteder her i byen. Der er fokus på mexicansk take away med kvalitet. I åbningsugen uddelte Vaca to gratis Taco’s ud hver eneste aften, og det skabte kø-kaos på Reberbansgade. Man har virkelig savnet et lækkert mexi-sted i Aalborg, og vi glæder os allerede til at få fingrene i en burrito eller taco fra Vaca.

Vaca Aalborg
Der er var mega-kø i Reberbansgade, da Vaca gav gratis taco’s

Reberbansgade 14

Populær mexicansk restaurant åbner i Aalborg: Sådan bliver konceptet

Det bør også nævnes

Helmuth

Det er jo ikke et nyt sted, men hele menukortet og spiseoplevelsen er blevet revolutioneret på Helmuths. Der er mere social dining over det nye koncept, og så har man sat sig for at lave Aalborgs bedste pizza. Det gør de altså rigtig godt. Heldigvis har de ikke rørt ved deres outstanding cocktails.

Helmuth i Aalborg
Foto: Helmuth Facebook

Helmuth nytænker konceptet: Vil lave Aalborgs bedste pizza

Creperie Maggi Mae

Vi kender endnu ikke åbningsdatoen men i løbet af de kommende måneder, så åbner Lisa Søgaard det første creperie i Aalborg. Det bliver i forlængelse af, at Penny Lane har overtaget de tilstødende lokaler, som tidligere var kiosken B.T. Centralen på Boulevarden. Det bliver crepes lavet præcist efter den franske model. Både til det søde og til frokost- og aftenspisning.

Aalborg Penny Lane
Lisa Søgaard glæder sig til at åbne Aalborgs første creperie

Nu afslører Lisa fra Penny Lane: Vi åbner Aalborgs første creperie

Der sker simpelthen så meget i Aalborg de kommende måneder. Få overblikket med vores store kalender

De fedeste events i byen samlet lige her: Den store Aalborg-kalender

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her