Helt unikt: Stort erhvervsnetværk i Aalborg bygges op om 16 årig racerkører

Skrevet af: Michael Qureshi
Valdemar Eriksen og André Eriksen
Valdemar Eriksen og André Eriksen

Du finder dem i alle afskygninger. Store og små. Lokale og nationale.

Vi taler om erhvervsnetværk. Her mødes direktører, chefer, mellemledere og medarbejdere på kryds og tværs af brancher og udvikler relationer.

Det er efterhånden en jungle at finde ud af, hvilke erhvervsnetværk der hører til i en by som eksempelvis Aalborg.

Men selv om der er eksempler på et hav af forskellige erhvervsnetværk, så er det absolut ikke hverdagskost, at et helt forretningsnetværk er bygget op omkring en 16 årig dreng.

Men det er lige præcis tilfældet med VER Business Club.

Her mødes topledere fra store og mellemstore, primært aalborgensiske, virksomheder jævnligt i et noget utraditionelt netværk.

Det er helt unikt, at der er stablet så stor opbakning til det unge racerhåb Valdemar Eriksen på benene.

Har et helt særligt bånd

MigogAalborg er taget med på sidelinjen, da VER Business Club er på virksomhedsbesøg hos brandbureauet Clienti på Indkildevej.

Det er tydeligt, at medlemmerne af netværket har et helt særligt bånd mellem dem, som de møder ind og hilser på hinanden.

Her er bankdirektøren, ejendomsinvestoren, revisoren, kunstgalleri-direktøren, have- og anlægschefen og mange flere.

Fælles for dem er, at de alle følger intenst med på den spændende rejse 16 årige Valdemar Eriksen er på med kurs mod en mulig Formel 1 drøm.

Ophavsmanden bag det unikke erhvervsnetværk er Valdemar Eriksens far, André Eriksen.

Han er stifter og direktør af det børsnoterede selskab Asetek med hovedkontor i Aalborg.

Asetek er blevet store globalt på at levere vandkøling-systemer til computere og datacentre.

“Motorsport er dyrt, meget dyrt. Som familie investerer vi alle de midler, vi kan,  men vi snakker nogle tal, som langt overstiger vores privatøkonomi.

Valdemar kører i Formel 4 klassen i Frankrig og Danmark. Næste skridt så ganger man det med fem til at begynde med.

Det koster mellem 7 og 10 mio. kr. at komme i Formel 3 og så videre. Det er umuligt at klare sig alene, og det er umuligt at klare sig udelukkende ved sponsorer.

Derfor har vi også brug for investorere, der bakker op omkring Valdemar.

Der er lavet et aktieselskab omkring Valdemar, der kan investeres i, og klarer han sig godt, vil det være en meget attraktiv investering,” fortæller André Eriksen til MigogAalborg på netværksmødet på Clienti.

Blander forretning og motorsport-interessse

VER Business Club blander forretning og motorsports-interessen.

For Clienti betød det på den pågældende aften, at de over for en række spændende erhvervsprofiler kunne præsentere deres virksomhed og resultater.

For deltagerne blev de klogere på det at brande sig, og måske åbnede nogle døre sig for fremtidige relationer.

Og dét er en hovedværdierne ved at være med i netværket, som altid er åbent for nye medlemmer.

Men i løbet af aftenen var unge Valdemar Eriksen også selv på scenen for at fortælle om sine seneste resultater og kommende løb.

På den måde holder medlemmerne af VER Business Club sig opdateret på udviklingen af Valdemars Formel 4 karriere.

Ser stort potentiale i Valdemar

En af de nyankomne til netværket er boligudlejningsfirmaet iCiti i Aalborg.

Her ser indehaver Peter Claesen stor værdi i at både sponsorere Valdemar Racing men også i selve netværksdelen.

“Vi vil rigtig gerne støtte den lokale sport, og der er motorsporten måske lidt overset i forhold til de store sportsgrene som fodbold, håndbold og ishockey.

Det er også meget i tråd med mine egne interesser i motorsport. Jeg kører selv Sportscar Event og deltager i Cool Car Race, så jeg synes, at hele projektet med Valdemar er utrolig spændende,” forklarer Peter Claesen.

Han tilføjer;

“Jeg ser noget helt oprigtigt potentiale i ham, og derfor synes jeg, det er en god idé med netværket. Man har muligheden for at udvide sit forretningsnetværk, samtidig med at man støtter op om et kæmpe talent.”

Uformelt miljø

Det bakkes op af Sydbank, som også er en del af erhvervsnetværket.

“Vi oplever at der er skabt et uformelt og ukompliceret miljø, hvor det er nemt at skabe nye stærke relationer.

Vi har en fælles ambition om at støtte Valdemar i rejsen henimod at blive Danmarks næste store racerkører, og den ramme skaber et godt miljø, hvor der også kan laves forretninger,” siger direktør Clas Starbæk-Ravnborg fra Sydbank.

Andre som også er en del af netværket er Aalborg-virksomheder som Galleri Wolfsen, IT Security, Crossfit North, Coolshop, Beierholm m.fl.

Det gode sammenhold i VER Business Club er også skabt til festlige arrangementer og ikke mindst den årlige Formel 1 tur, hvor man rejser afsted sammen for at se verdens største racerløb.

Sidste år gik turen til Abu Dhabi, og i år er det i Austin i Texas i USA.

Kommer ikke sovende til resultaterne

Her arbejdes der også med netværkets hjælp på, at Valdemar Eriksen på samme tid kan komme over og køre et Formel 4 løb. Men igen handler det om økonomi.

“Vi har mærket utrolig stor opbakning til det her forretningsværk, som består af nogle meget veletablerede nordjyske virksomheder.

Der er ingen tvivl om, at de ser værdien i både at bruge netværket til forretning, og så fordi de er med på rejsen med at få Valdemar helt til tops.

Jeg tror også, at der er respekt omkring, at en knægt på hans alder knokler for at komme til tops. Man kommer ikke sovende til hans resultater og niveau, og det tror jeg vi alle i netværket er stolte over, at han præsterer så godt,” forklarer André Eriksen.

Hvis man er nysgerrig på at komme med i VER Business Club kan man få info her

Gratis kajaktur på fjorden: Saml affald og hjælp havnemiljøet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Et nyt, grønt initiativ har set dagens lys i Aalborg.

Det er foreningen GreenKayak, der arbejder for at kombinere oplevelser på vand med kampen mod forurening.

Foreningen, der blev etableret i 2017, sigter mod at reducere mængden af affaldet verdens farvande, og ønsker at tilbyde som mange mennesker som muligt chancen for at tage aktiv del i bekæmpelsen af miljøforurening.

Ingen erfaring nødvendig

Derfor er konceptet også henvendt til enhver, der har lyst til at være med:

Er du over 18 år, kan du – kvit og frit – leje en kajak i to timer; på den betingelse, at du i løbet af sejlturen indsamler det affald, du støder på i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidigt er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Tre tons affald indsamlet på én sæson

GreenKayak blev etableret i 2017 i København, og allerede i den første sæson indsamlede cirka 1000 frivillige i alt tre tons affald i de hovedstadens kanaler.

Og der er ingen tvivl om, at denne slags initiativer er nødvendige, hvis vi vil sikre en sund fremtid på vores klode.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 6,4 mio. tons affald i verdens have – og heraf havner de 20.000 tons i Nordsøen.

En stor del af det affald, der flyder i havene og langs kysterne, er plastaffald, for eksempel flasker, dunke, kapsler, reb, fiskenet og poser.

Da plast flyder i vandoverfladen, er det også uden tvivl det mest synlige affald – hvorfor der også er meget fokus på netop dette.

Dog anslår kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, at 70 % af det dumpede affald i Nordsøen synker til bunds.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havene og udviser bred opbakning for at gøre noget ved det.

En opbakning, der altså nu bliver mulig og lettilgængelig gennem GreenKayak.

GreenKayak udlejes gennem Aalborg Cable Park og er altså som udgangspunkt i to timer ad gangen.

Efter turen, hvor du forhåbentlig også tager dig tid til at nyde fjorden, fragter du affaldet tilbage til Kabelparken, får det vejet og registreret.

Du lejer din GreenKayak lige her.

Perfekt sommervejr i vente: 6 bud på de bedste strande i Nordjylland

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Palmestranden i Frederikshavn. Foto: Visit Frederikshavn
Palmestranden i Frederikshavn. Foto: Visit Frederikshavn

Det har ladet vente lidt på sig, men nu skulle den være god nok: Den danske sommer rammer for alvor i denne uge.

Således også her i Nordjylland, hvor vi i skrivende stund kan se frem til 27 grader og sol i løbet af ugen.

Derfor skal i naturligvis ikke snydes for vores bud på de bedste seks strande i Nordjylland, som vi første gang skrev om sidste sommer.

For når vejret viser sig fra sin varme og solrige side, findes der intet bedre end at pakke strandkurven og begive sig ud på et eventyr, hvor målet er sand under fødderne, frisk havluft i lungerne, afslapning, leg og masser af kvalitetstid med vores nærmeste.

Nordjylland er helt i top når det gælder strandoplevelser i Danmark, og de mange nordjyske badestrande byder på noget for enhver smag.

Ved østkysten og Limfjorden finder man det rolige og børnevenlige vand, mens vestkysten er fyldt med de mere spektakulære, rå og brede af slagsen med unikke klitplantager langs stranden.

Mulighederne er mange, men lige meget om du er til palmer, surfing, leg, afslapning eller solnedgang, har vi udvalgt de strande i og omkring Aalborg, som du bare må besøge i løbet af sommeren.

Vestre Fjordpark (Aalborg)

Man behøver ikke tage ud af byen for at få både strand og sjov, og hvis det danske sommervejr tilmed fortsætter sådan her spår vi, at Vestre Fjordpark igen bliver en af de mest populære sommerdestinationer for aalborgenserne.

Friluftsbadet i Aalborg har i mere end 70 år været et tiltrængt åndehul for Aalborgs borgere, og i 2017 stod den helt nye Vestre Fjordpark klar.

Området Stranden er et stort badeområde med lækker sandbund, et 50 meter bassin hvor man kan svømme baner og et dybere bassin med vipper, udspringstårn og klatrevæg.

Derudover er der også opsat en forhindringsbane, hvor den eneste konsekvens ved at falde ned er et forfriskende plask i det friske fjordvand.

Som en nyhed i år, kan du nu også leje de populære SUP Boards i Vestre Fjordpark – læs mere om det her.

Udover aktiviteterne i vandet, er der også masser af andre oplevelser i den 165.000 kvadratmeter store Fjordpark. Området Kilen har åbne græsarealer, hvor man kan udfordre vennerne i både frisbee, parkour, streetbasket, beachvolley og meget, meget mere.

I områderne Krattet og Skoven kan man boltre sig på den nybyggede tarzanbane, eller bestige det 15 meter høje arkitektoniske tårn, som er skabt af kunstneren Thomas FOS Poulsen.

I Vestre Fjordpark finder man også den populære SALT Café, som byder på kolde is og lækre sandwich, mens Aalborg Street Food kan friste med alverdens specialiteter, bare 500 meter fra parken.

Hesteskoen (Aalborg)

Selvom vi er vilde med Vestre Fjordpark, findes der også et helt naturligt strandområde her i byen. I Aalborg Øst finder man Hesteskoen, hvor man kan komme helt tæt på fjorden.

Det helt store plus er den børnevenlige strand, hvor det lave vand er helt ideelt, når børnene skal køle af i sommervarmen. Derudover kan de også prøve lykken i det lave vand, for at se om de kan fange både rejer og krabber.

Hvis man ankommer til Hesteskoen i kajak eller kano, kan man overnatte i hyggelige shelters på den lille lejrplads, som hører til området.

Ved stranden har man desuden anlagt en alternativ sti; nemlig en snorkelsti, hvor man kan svømme langs et tov på ca. 100 meter, der er udspændt langs bunden. Langs torvet er der forskellige poster, hvor man eksempelvis kan læse om dyre – og plantelivet i Limfjorden.

Foto: VisitAalborg

Blokhus Strand (40 min. kørsel fra Aalborg)

Man kan ikke sige strand og sjov i Nordjylland uden at sige Blokhus. Her finder man én af Nordeuropas allerbedste badestrande og det fine, hvide sand og de karakteristiske høje klitter danner rammen om et væld af uforglemmelige sommerminder.

Der er ofte stor kø på landevejen til Blokhus, og som et af de eneste steder i Danmark er det endda muligt at køre direkte på stranden i sin bil.

Du må heller ikke snyde dig selv for at nyde solnedgangen, enten i læ af de lune klitter eller måske af den parkerede bil, hvis vestenvinden er særlig kraftig.

Sommeren i Blokhus er kendt for at være spækket med fede aktiviteter for både store og små og i år er ingen undtagelse; der er blandt andet de populære torsdagskoncerter, som byder på underholdning fra blandt andre Hjalmer og Johnny Madsen. Læs mere om det her.

Derudover er Blokhus én af de hyggeligste byer i Nordjylland, og der er masser af gode spise – og shoppingmuligheder i byen.

Hvis børnene trænger til at få brændt endnu mere energi af efter afslapning på stranden, ligger en af Nordeuropas bedste forlystelsesparker, Fårup Sommerland, kun 10 minutters kørsel fra byen.

Løkken Strand (45 min. kørsel fra Aalborg)

Ligesom Blokhus har Løkken også udmærket sig på landkortet som én af Danmarks bedste strande, og i løbet af sommeren, er der masser af muligheder for både sjov og strand

Er du til sjov på stranden er området omkring Løkken Strand af de bedste surfområder i landet. North Shore Surf har specialiseret sig i alt inden for surfing – lige fra traditionel surfing, Stand Up Paddle, Skimboarding og meget, meget mere.

Derudover har de både saunaer og vildmarksbade, hvor man kan komme helt ned i gear og nyde den vilde udsigt over Vesterhavet.

Vandet i Løkken er rent, sandet er fint – men samtidigt helt perfekt til at lade fantasien få frit løb og udfolde sin kreativitet inden for sandkunstens verden.

Hvert år afholdes der nemlig ugentligt en sandskulptur-konkurrence for børn, hvor det handler om at være kreativ med både sand, sten, skaller og tang.

Det sker hver onsdag fra 3. juli – 7. august ved stranden mellem Ndr. Strandvej og Sdr. Strandvej og dommerne kommer forbi og bedømmer de flotte kunstværker.

Læs meget mere her.

Palmestranden (50 min. kørsel fra Aalborg)

Hvorfor ikke spare flybilletten til de sydlige himmelstrøg og bare tage den korte køretur til Frederikshavn? Her finder du nemlig også ægte sydlandsk stemning på Palmestranden, som er helt unik i Danmark.

Palmerne er importerede hørpalmer fra Kina og daddelpalmer fra De Kanariske Øer. De plantes hvert år i kummer i sandet, og det er altså bare helt specielt at opleve en strand i Danmark, hvor der er palmer.

Der er også plads til masser af aktiviteter på Palmestranden, såsom beachvolley, petanque- og strandfodboldbaner.

Foto: ToppenAfDanmark. Palmestranden i Frederikshavn

Bisnap Strand (30 min. kørsel fra Aalborg)

Mens vestkysten er kendt for den rå natur med vilde vinde og høje bølger, er strandene ved østkysten kendetegnet ved læ og lavvande. Men det betyder bestemt ikke, at de ikke også kan noget særligt.

Bisnap Strand er en 6 kilometer lang strækning mellem Hou og Bisnap (lige ved Hals). Den er tidligere kåret til Nordjyllands bedste strand, på grund af de børnevenlige omgivelser, det varme vand og det hvide strandsand.

Det helt unikke ved området er, at kysten er en såkaldt barre-kyst. Det betyder, at der bliver mere og mere sand med årene, og derfor dannes der laguner og småøer. Hvem drømmer ikke om at have sin helt egen ø og så ovenikøbet i perfekt køreafstand fra Aalborg?

Du kan også gå på vaskeægte skattejagt på østkysten – det er nemlig her du finder Nordens guld: Rav.

Dette er en ny udgave af vores artikel fra 10. juli 2018: Sol og sommer: Her er 6 bud på de bedste strande

Gratis guidet gåtur: Oplev Vestbyens gavlmalerier i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Himmerland Boligforening står denne sommer bag en række gratis guidede ture gennem Aalborgs gader under konceptet som tiden dog går, og vi har før skrevet om deres guidede gåture fra Frederikstorv og ikke mindst de gratis rundvisninger på Aalborg Stadion og på AaB’s træningsanlæg.

Nu er tiden kommet til at opleve Vestbyens mange flotte gavlmalerier.

Gratis guidet tur i Vestbyen

Hvis du synes det lyder interessant er det bare at møde ved Gåsepigen kl. 14 på søndag, og så går man i samlet ud i Vestbyens mange sjove kroge og ser på gavlmalerier.

Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening har denne gang sørget for en højtaler, så alle har mulighed for at få de fascinerende historier om gavlmalerierne.

På den guidede tur kan man se frem til at se nogle af de “hemmelige” malerier, som man måske ikke lige ser i dagligdagen, når man færdes på de større veje, og derudover vil man også få et indblik i de mange hyggelige gårdhaver og mange andre spændende steder.

Himmerland Bolligforening oplyser, at turen cirka er 5 kilometer lang.

Arrangementet er åbent og gratis for alle, og det er en del af boligforeningens “Som tiden dog går”-koncept, hvor de hver uge arrangerer nye spændende gåture.

Hvad: Gavlmalerier i Vestbyen
Hvor: Start ved Gåsepigen, Vesterbro.
Hvornår: Søndag d. 28 juli kl. 14.
Pris: Gratis

Du kan finde mere info her.