Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vejarbejde helt ind i august på Limfjordsbroen: Vi tager to etaper i et hug

Af Michael Qureshi

Som MigogAalborg kunne fortælle torsdag aften, så venter der et omfattende vejarbejde på Limfjordsbroen fra starten af næste uge.

Det kommer til at løbe helt nøjagtigt 15 uger ind i august. Altså knap fire måneder hvis alt går efter planen.

Fredag morgen har Aalborg Kommune så meldt officielt ud omkring arbejdet, som skulle strække sig over en 4-årig periode med anlægsarbejder i sommerferieperioden 2019, 2020, 2021 og 2022.

Imidlertid benytter Aalborg Kommune sig nu af det mulige momentum, som Corona-krisen har affødt, og sætter turbo på projektet, så der ‘sparres’ et anlægs-år, og trafikanterne slipper for gener fra vejarbejdet i 2022 på Limfjordsbroen.

Snupper 2 etaper i et hug

Afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen Henrik Jess Jensen forklarer:

“‘Vi har valgt at fremrykke projektet, så vi populært sagt snupper 2 etaper i et hug og færdiggør hele den vestlige side af broen her i 2020.

Det er et arbejde, der efter planen, skulle have været gennemført i 2020 og i 2021. Vi kan konstatere, at der lige nu er meget lav trafikmængde på broen.

Derfor forventer vi en rigtig god fremdrift i arbejdet – ja faktisk så god en fremdrift, at vi har valgt at lægge de to etaper sammen, så vi ikke skal genere trafikanterne i sommeren 2022,” forklarer Henrik Jess Jensen, og han fortsætter:

“Vores trafiktællinger viser, at der på en ‘almindelig’ hverdag kører omkring 30.000 biler på Limfjordsbroen. Mit bud er, at der p.t. er 6-8.000 biler på broen. Og selv med regeringens beslutning om at lukke samfundet gradvist op, vil der gå lang tid, før vi er oppe på den trafikmængde, som vi normalvis kender på Limfjordsbroen.

Derfor rykker vi igennem nu, hvor muligheden er der,” fortæller afdelingslederen.

Rammer også cyklister

Arbejdet på Limfjordsbroen, der i år kommer til at foregå på den vestlige side af broen, er en fortsættelse af arbejdet med at udskifte belægning på kørebaner, fortov og cykelsti samt udskiftning af broens fuger.

I forbindelse med arbejdet vil antallet af kørebaner blive reduceret fra fire til to, så der kun er én kørebane i hver kørselsretning.

Cyklister og fodgængere kan kun benytte fortov og cykelsti i broens østlige side.

Der etableres en skiltning, hvor ruter for cyklister og fodgængere anvises. Det anbefales, at disse anvisninger følges for at sikre, at der ikke opstår farlige situationer på broen.

I forbindelse med gennemførelsen af arbejdet vil alle normale køretøjer kunne passere broen. Det vil dog ikke være muligt for brede transporter af passere broen.

Dette betyder bl.a., at brede landbrugsmaskiner ikke kan passere broen i denne periode.

Arbejdet forventes afsluttet i uge 32, dvs. mandag 9. august, inden skolerne starter igen.